Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-01@02:43:30 GMT

آمارهای متفاوت از تجارت خارجی ایران

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۷۵۱۹۳

در حالی که گمرک ایران آمار صادرات غیر نفتی سال گذشته را حدود ۴۳ میلیارد دلار اعلام کرده بود، گزارش بانک مرکزی دو رقم ۲۸ و ۳۴ میلیارد دلار را به عنوان رقم تجارت خارجی مطرح کرده است.

خبرگزاری تسنیم:در حالی که گمرک ایران آمار صادرات غیر نفتی سال گذشته را حدود ۴۳ میلیارد دلار اعلام کرده بود، گزارش بانک مرکزی دو رقم ۲۸ و ۳۴ میلیارد دلار را به عنوان رقم تجارت خارجی مطرح کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
بانک مرکزی در جدیدترین گزارش خود از تراز پرداختها که به گزیده آمارهای اقتصادی در بخش صادرات غیر نفتی و واردات می پردازد، در جدول موازنه پرداختها صادرات غیر نفتی را 28 میلیارد دلار و در بخش آمارهای ماهانه صادرات میزان صادرات کشور در سال گذشته بدون احتساب میعانات گازی و گازهای مایع شده را 34 میلیارد دلار اعلام کرده است.
همچنین میزان واردات کالا در سال 95، بر حسب فوب63 میلیارد دلار و در قسمت آمار ماهانه میزان واردات 43 میلیارد دلار اعلام کرده است.

آمارهای ماهانه صادرات و واردات گمرکی در جدول زیر از سوی بانک مرکزی منتشر شده است. نکته قابل توجه آنکه آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی دو رقم متفاوت 28 و 34 میلیارد دلار برای صادرات کالاهای کشور ذکر شده است که هر دو مورد با آمارهای منتشر شده از سوی گمرک ایران متفاوت است.

گفتنی است، در آمار منتشر شده از سوی گمرک ایران، کل واردات سال 95 حدود 43.6 میلیارد دلار و میزان صادرات غیر نفتی حدود 43.9 میلیارد دلار اعلام شده است. به نظر میرسد، آمار منتشر شده از سوی گمرک ایران بر حسب ارزش سیف(هزینه، بیمه و کرایه حمل تا مقصد) باشد.

نکته جالب توجه آنکه بر اساس آمار منتشر شده گمرک، ارزش کالاهای صادراتی در سال 95 نسبت به سال 94 رشد 3.5 درصدی داشته اما در آمار بانک مرکزی ارزش کالای صادراتی نسبت به سال 94 کاهش 9درصدی را تجربه کرده است.

به نظر میرسد اختلاف در آمارهای اعلام شده از سوی این دو دستگاه به سبد کالاهای نفتی و غیر نفتی مرتبط باشد. هر چند دستگاههای دولتی بایستی در این خصوص شفاف سازی کنند اما این سوال که میعانات گازی در دو سال قبل و محصولات پتروشیمی در سال 80 چگونه و با چه سازوکاری به سبد کالاهای غیر نفتی آمارهای تجارت خارجی وارد شد، هنوز محل بحث است.

از سوی دیگر نکته‌ای که کمتر به آن پرداخت شده موضوع اخذ مالیات از صادرات غیر نفتی می‌باشد. وزارت اقتصاد و سازمان امور مالیاتی در دولت نهم به صورت جدی پیگیر اخذ مالیات از صادرات محصولات پتروشیمی بودند. اما در سالهای اخیر شاهد بودیم که میعانات گازی نیز به فهرست صادرات غیر نفتی افزوده شد، موضوعی که به نظر میرسد بانک مرکزی زیر بار پذیرش آن نرفته است.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۷۵۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پتروشیمی و فولاد ارزآورترین شرکتها در ۱۴۰۲/صادرات گاز نصف شد

بررسی آمارهای تجارت خارجی نشان می‌دهد شرکت ملی گاز ایران بزرگترین صادرکننده سال قبل بوده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بر اساس آمارهای گمرک ایران در سال گذشته حدد 49 میلیارد دلار صادرات غیر نفتی  صورت گرفته که 6 میلیارد دلار آن مربوط به صادرات گاز  و شرکت ملی گاز ایران بوده است.

میزان صادرات گاز ایران در سال گذشته  16میلیون تن یا 6 میلیارد دلار بوده که نسبت به سال 1401 افت محسوسی داشته است. در سال 1401 حدود 26 میلیون تن گاز به ارزش 11 میلیارد دلار صادر شده بود.

به گزارش تسنیم، درامد حاصل از صادرات گاز ایران همچون درامد صادرات نفت، با سهم مشخص  از پیش تعیین شده، بین دولت، صندوق توسعه ملی و شرکت ملی نفت ایران تقسیم میشود. در بودجه 1403 سهم دولت از صادرات گاز 4 میلیارد دلار عنوان شده است. بر این اساس براورد کلی صادرات گاز در سال جاری حدود 8 میلیارد دلار است.

پتروشیمی پردیس با اختلاف معنا دار در جایگاه دوم صادرکنندگان قرار گرفته و بعد از ان پتروشیمی نوری با 863 میلیون دلار در جایگاه سوم ایستاده است. جایگاه چهارم نیز به پالایشگاه گاز بیدبلند با صادرات تقریبی 760 میلیون رسیده است. شرکت فولاد مبارکه نیز با 700 میلون دلار درچایگاه پنجم قرار گرفته است.

لیست 22 شرکت برتر صادرکننده در جدول زیر قابل مشاهده است.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجارت ایران و چین می تواند به ۵۰ میلیارد دلار برسد
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • ثبت ۷.۸ میلیارد دلار صادرات صنعت فولاد کشور طی سال گذشته
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمدگمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • افزایش ۱۷ درصدی درآمد گمرکات مازندران از تجارت خارجی
  • سفیر ازبکستان: از داروسازان ایرانی استقبال می‌کنیم
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • پتروشیمی و فولاد ارزآورترین شرکتها در ۱۴۰۲/صادرات گاز نصف شد