Web Analytics Made Easy - Statcounter

بانک مسکن شرایط انتقال تسهیلات ساخت بدون سپرده از محل اوراق ساخت مسکن به خریداران واحدهای تکمیل شده (فروش اقساطی) را تسهیل و شرایط ویژه‌ای نیز برای زوجین تعریف کرد.
به گزارش صدای ایران بر اساس ضوابط جدید وضع شده توسط بانک مسکن، امکان تقسیط تسهیلات ساخت پرداخت شده به سازندگان در قالب قرارداد «مشارکت مدنی» به خریداران واحدهایی که با این تسهیلات (بدون سپرده و از محل اوراق) ساخته شده‌اند، تسهیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سقف تسهیلات قابل انتقال به خریدار در حالت انفرادی برای تهران 60 میلیون تومان، برای مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت 50 میلیون تومان و برای سایر مناطق شهری و خارج از محدوده خدمات شهری نیز 40 میلیون تومان است.
اگر چه سقف تسهیلات قابل انتقال به خریدار در قالب فروش اقساطی واحدهایی که به صورت مشارکت مدنی ساخته شده، نسبت به سال قبل تغییری نکرده است، اما از ابتدای تابستان امسال مقرر شده خریداران در تهران تنها به ازای 20 میلیون تومان از کل تسهیلات 60 میلیون تومانی و در مراکز استان و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت نیز تنها به ازای 10 میلیون تومان از تسهیلات باید اوراق حق‌ تقدم تسهیلات مسکن خریداری کنند. به این ترتیب الباقی تسهیلات مذکور بدون هیچ قید و شرط و بدون نیاز به خرید اوراق به متقاضیان خرید واحدهای مسکونی ساخته شده با تسهیلات بدون سپرده بانک مسکن، قابل انتقال است.
این در حالی است که تا پیش از این ابلاغیه، خریداران باید به ازای کل تسهیلات منتقل شده از سازنده به آنها، اوراق مسکن خریداری می‌کردند و در نتیجه هزینه بیشتری بابت برخورداری از شرایط فروش اقساطی واحد مسکونی می‌پرداختند. مدت تقسط این تسهیلات بدون سپرده نیز طبق ضوابط موجود هشت سال است.
بانک مسکن با تکیه بر مقررات موجود از ابتدای تابستان امسال قابلیت جدیدی هم برای زوجین جوان ایجاد کرده که به واسطه آن امکان انتقال تسهیلات مشارکت مدنی به زوجین خریدار واحدهای ساخته شده به این ترتیب نیز فراهم شده است. پیش از این انتقال تسهیلات تنها در حالت انفرادی ممکن بود اما از ابتدای تابستان امسال می‌توان تسهیلات را با سقف‌های بالاتری نسبت به حالت انفرادی، به زوجین انتقال داد و همان گونه که امکان استفاده از تسهیلات اوراق و تسهیلات صندوق یکم برای زوجین روی یک خانه فراهم است، امکان انتقال تسهیلات ساخت به زوجین در قالب قرارداد فروش اقساطی نیز فراهم شده است.
سقف تسهیلات زوجین از این محل نیز مشابه تسهیلات از محل اوراق مسکن تعیین شده و در تهران، مراکز استان‌ها و شهرهای بالای 200 هزار نفر جمعیت و در نیز سایر مناطق شهری، 100، 80 و 60 میلیون تومان است. بنابراین در تهران در صورتی که مانده اقساط تسهیلات ساخت یک واحد مسکونی 100 میلیون تومان باشد، امکان تقسیط آن به صورت دو فقره تسهیلات 50 میلیون تومانی برای زوجین متقاضی خرید آن واحد فراهم است.نرخ سود این مدل فروش اقساطی برای زوجین 18 درصد و مدت باز پرداخت آن پنج سال تعیین شده است. اگر چه مدت باز پرداخت آن در مقایسه با تسهیلات بدون سپرده از محل اوراق هفت سال کمتر و سود آن 0/5 درصد بیشتر است، اما با توجه به اینکه هیچ هزینه‌ای بابت خرید اوراق نمی‌پردازند و یا شرایطی نظیر رسوب بخشی از تسهیلات به صورت سپرده برای آن در نظر گرفته نشده است، زوجین جوانی که از عهده پرداخت اقساط این تسهیلات بر می‌آیند، عملا می‌توانند با هزینه کمتری از تسهیلات 100 میلیون تومانی استفاده کنند.
هزینه خرید اوراق برای تسهیلات از محل اوراق 100 میلیون تومانی در حالت عادی حدود 15 میلیون تومان است که در مدل فروش اقساطی، این هزینه به کلی حذف شده است.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۷۶۲۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟

با توجه به پیگیری‌های انجام شده در خصوص توافق ارائه تسهیلات ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی در حوزه مسکن که مقرر بود با واسطه بانک مسکن انجام شود، این بانک همچنان اقدامی در جهت اجرا انجام نداده است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حدود چهار ماه قبل توافق‌نامه‌ای بین بانک مسکن و صندوق توسعه ملی به امضا رسید که براساس آن امکان تخصیص تسهیلات ارزی تا سقف دو میلیارد دلار برای پروژه‌های تامین مالی حوزه مسکن فراهم شد.

با وجود اینکه مدت‌ها از امضای این قرارداد می‌گذرد، خبری از اجرای آن و تعریف پروژه‌ها برای تخصیص تسهیلات ارزی نیست. پیگیری‌ها از صندوق توسعه ملی نشان می‌دهد که این صندوق قرارداد مربوط را از سمت خود امضا و برای بانک مسکن ارسال کرده است. با این وجود همچنان اقدامی از سوی این بانک انجام نشده است.

قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند

بر همین اساس نیز هنوز خبری از اقدام در راستای تحقق ارائه تسهیلات ارزی خبری نیست. برخی کارشناسان علت این تعلل بانک مسکن را ناآشنایی این بانک با حوزه تسهیلات ارزی و عدم تعریف پروژه معتبر می‌دانند.

ناگفته نماند که صندوق توسعه ملی بانک ارائه دهنده تسهیلات را به عنوان ضامن وام در نظر می‌گیرد و اگر وام گیرنده نتواند اقساط ارزی خود را به موقع پرداخت کند خود بانک مسئولیت آن را برعهده خواهد داشت. بر همین اساس نیز بود که در سال گذشته صندوق توسعه ملی بخشی از سهام بانک سینا در تملک کرد.

با توجه به این تجربه شاید غیرطبیعی نباشد که بانک مسکن هنوز اقدام عملی انجام نداده است. با این وجود این موضوع تنها یک سناریو است و خود این بانک باید در خصوص علت عدم اجرای قرارداد با صندوق توسعه ملی شفاف‌سازی کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند/ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد (+ جزییات)
  • امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند؛ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • چرا بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مسکن طفره می‌روند؟/ فرار بانک ها از تله وام مسکن
  • اعلام آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد+ جزییات
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد + جزییات
  • پرداخت تسهیلات پروژه‌های خودمالکی مسکن متوقف نشده است
  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟
  • ۸۸ درصد متقاضیان در قم تسهیلات ازدواج دریافت کردند