Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش پارس نیوز،

غلامحسین کرباسچی در همایشی با عنوان شهر مردم در مشهد ، اظهار کرد: بحث علمی مدیریت شهری و مخصوصا مدیریت کلانشهرها سابقه‌ای حداکثر 50 ساله دارد. شیخ بهایی اولین مدیریت شهری را در نجف‌اباد اصفهان انجام داد و آثار چهار باغ آن تاکنون وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه موضوع مدیریت شهری موضوعی نو، اما بسیار گسترده است، خاطرنشان کرد: گفته می‌شود تا سال 2025 بیش از 25 شهر دنیا بالای ده میلیون جمعیت خواهد داشت، البته باتوجه به تغییرات جمعیتی، مهاجرت و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. این تخمین ممکن است افزایش پیدا کند، جمعیت مشهد در 25 سال گذشته تقریبا سه برابر و نیم و در چهل و یک سال اخیر پنجم‌ و نیم برابر شده است.

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی تصریح کرد: در حال حاضر مشهد از نظر فیزیکی به طور مثال مجموعه معابر، پل‌ها، مخصوصا فضای سبز و ... شهری قابل قبول به حساب می‌آید. هنگامی که به عنوان بیننده گذرا مشهد را با دیگر شهرها مقایسه می‌کنیم این شهر با وجود جمعیت زیاد آن از نظر معابر شهری، فضای سبز، خدمات شهری و نظافتی رتبه‌ اول یا دوم را دارد. البته این موضوع بدون درنظر گرفتن فضای اطراف حرم است که مشکلات خاص خود را دارد.

کرباسچی با بیان اینکه اعضای شورای شهر جدید باید به این موضوع توجه کنند که چه تصویری می‌خواهند برای آینده شهر ترسیم و چه امکاناتی برای رسیدن به آن تصویر دارند، عنوان کرد: در این زمینه عناوین زیادی وجود دارد که باید به آنها توجه شود، عناوینی از جمله تنوع در ساختار شهرها، چگونگی شکل‌گیری شهرها در گذر زمان، مسیر و عوامل اساسی رشد و تغییرات شهری، عوامل اقتصادی و نقش شهرها در تغییرات اقتصادی کشور، جهان و ...، اقتصاد شهرهای جهانی در حوادث بین‌المللی اثرگذار هستند به طور مثال اتفاقاتی که در نیویورک و لندن رخ داد تاثیر بین‌المللی داشته است.

وی افزود: چگونگی مدیریت شهری و موازنه قدرت محلی و ملی که مبتلا به تمام شهرهای دنیا است ، سیاست‌های توسعه یافته برای ایجاد محیط شهری و ایجاد محیطی بهتر از جمله دیگر عناوینی است که باید به آن توجه شود.

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی با طرح این پرسش که با وجود تغییرات آینده شهر پویا و تغییری که با تغییرات آینده همگام باشد، چیست؟ خاطر نشان کرد: در حال حاضر در سطح دنیا شهرهای سنتی، مدرن، پست‌مدرن شهرهایی با ساختار چند پاره، کهکشانی و ... مطرح است.

کرباسچی خطاب به اعضای شورای شهر مشهد و خراسان رضوی، یادآور شد: اگر در این شرایط و آرای بالا و امیدی که مردم دارند اتفاقی نیفتد و نتوانیم تصویر اتفاقی که قرار است رخ دهد را برای مردم بیان کنیم حداقل باید تلاش برای رخ دادن آن اتفاقات آغاز شود.

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی افزود: موضوع رقیب هراسی را که آقای رئیسی عنوان کردند قبول ندارم این که رای مردم به دولت به دلیل رقیب هراسی بوده، درست نیست و 70 درصد رای مردم به دولت رقیب‌هراسی نبوده، البته ممکن است بخشی از رای‌ها به دلیل رقیب‌هراسی بوده باشد و در اثر اشتباهات رقیب ایجاد شده باشد.

وی تصریح کرد: این عدم اعتماد مردم سرمایه منفی است که نمی‌تواند به راحتی از بین برود، این موضوع در اثر تخریب متقابل ما گروه‌های سیاسی ایجاد شده است. نمی‌خواهم بگویم این سرمایه اعتماد عمومی که از بین رفته به دلیل دروغ‌هایی است که ما مسئولین گفته‌ایم اما ما چیزهایی را عنوان کرده‌ایم که یا به آنها عمل نکرده‌ایم و یا آنها را قبول نداشته‌ایم، این موضوع یک سابقه 40 ساله دارد.

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی عنوان کرد: اعضای جدید شورای شهر باید بدانند در زمینه ذهنی مردم چگونه می‌توان رابطه منفی بین دولت و شهروند را از بین برد. تنها رای دادن اعتماد بین دولت و مردم را تعریف نمی‌کند.

کرباسچی گفت: خلاصه کتاب طراحی شهریِ همکاری‌گرایانه که نویسنده آن یکی از برجسته‌ترین نظریه‌پردازان اروپا در حوزه مدیریت شهری است این است که هر طرح شهری عده‌ای مخالف و عده ای موافق دارد، تصور نکنیم اگر طرح‌ها رای شوراها را آورد می‌توانیم آن را اجرا کنیم، باید تمام افرادی که تحت تاثیر آن طرح قرار می‌گیرند را در اجرای طرح با خود همراه و همکار کنیم. اگرچه این کار زمان‌بر است اما اگر این سرمایه‌گذاری اولیه فکری و وقتی انجام شود استفاده‌های بسیاری خواهد داشت که آن زمان صرف شده اولیه را جبران خواهد کرد.

وی گفت: حرف عمده کتاب طراحی شهریِ همکاری‌گرایانه این است که تمام افرادی که تحت تاثیر پروژه‌ای قرار می گیرند باید آن را باور کنند. این باور یک سرمایه اجتماعی است که متاسفانه چه اصلاح‌طلبان و چه اصولگرایان به دلیل نارسایی‌هایی که در کارهایمان داشته‌ایم آن را از دست داده ایم.

دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی خاطرنشان کرد: یکی از حرف‌های من در آن دادگاه معروف به آقای اژه‌ای این بود که شما اشکال اداری گرفتید اما قبول دارید که پولی دزدی نشده است آقای اژه‌ای عنوان می‌کرد چرا پول شرکت واحد را که داده‌ایم مصوبه‌اش را از قبل نگرفته‌ایم پاسخ ما این بود که شب عید بوده باید آن پول را می‌دادیم و سپس مصوبه را می‌گرفتیم تا شهر به هم نریزد هنگامی که اسم این اقدام را اختلاس می‌گذارند آن هم بدون اینکه این اختلاس را معنا کنند ببینید چه تاثیر نامطلوبی برای مدیران در ذهنیت جامعه ایجاد خواهد شد.

کرباسچی عنوان کرد: همه ما یکدیگر را تخریب می‌کنیم بدون این که ببینیم این اقدام چه اثراتی دارد، یکی از اثرات این است که خودمان دیگر نمی‌توانیم زندگی و مدیریت کنیم و کاری را پیش ببریم، در این شرایط حتی اگر میدان را به شما هم بدهند نمی‌توانید کاری کنید.


دبیرکل حزب کارگزاران تصریح کرد: عمل یک مجموعه‌ای در مدیریت شهری واقعا باید این احساس را در مردم ایجاد کند که آنها به شورا و مدیریت شهری ایمان آورده‌اند، رمز این موضوع این است که بتوانیم سرمایه اساسی و اعتماد را برگردانیم، در این زمینه زحمت‌های زیادی کشیده شده و هزینه‌های زیادی داده شده است، از سال 88 به بعد بسیاری از عزیزان برای این موضوع هزینه دادند و امروز اگر مردم رای می‌دهند به دلیل آن هزینه‌ها است، ما میراث‌خوار آن هزینه‌ها هستیم، باید این امید، ایمان و باور به یاس تبدیل نشود. البته این موضوع کار سختی است.


منبع: پارس نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۷۷۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخلفی که در «سنگلج» رخ داده است

یک کارشناس میراث فرهنگی گفت:‌ سنگلج حریم دارد و ساخت و ساز در جوار تماشاخانه سنگلج مطابق قانون تخلف است.

به دنبال تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج و ابراز نگرانی‌هایی درباره تهدید سازه تماشاخانه سنگلج که در فهرست میراث ملی ثبت شده است، محمد سپنجی ـ کارشناس مطلعِ حفظ و احیای بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی ـ در گفت‌وگو با ایسنا، درباره تخلف رخ‌داده با تخریب ساختمان کناری این تماشاخانه و احتمال ساخت سازه‌ای جدید، اظهار کرد: محله سنگلج به خاطر وسعتی که داشته، در دو فاز تعیین حریم شده است؛ یک بار به تاریخ ۳۰ مردادماه ۱۳۹۵ که حریم یکپارچه ۱۳ اثر تعیین شد و بار دیگر در تاریخ اول مهرماه ۱۳۹۷ که حریم ۶ اثر را تعیین کردند. در اصل ۱۹ اثر این محله از جمله تماشاخانه سنگلج دارای حریم یکپارچه است که در دو نقشه، حدود آن مشحض شده است، و بر همین اساس تخریب و قصد برای ساخت و ساز در جوار تماشاخانه سنگلج، تخلف به شمار می‌آید.

او ادامه داد: قطعا نقشه تعیین حریم ۱۹ اثر تاریخی سنگلج مطابق روال وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به اطلاع ۱۷ دستگاه ذی‌مدخل از جمله شهرداری رسیده است، بنابراین حتی اگر از میراث فرهنگی استعلامی گرفته نشده باشد، شهرداری باید نقشه‌های تعیین حریم را در اختیار داشته باشد و نباید با صدور مجوز موافقت می‌کرد.

این کارشناس ثبت میراث تاریخی گفت: اگر برای ساخت سازه‌ای جدید و حتی تخریب ساختمان قبلی مجوزی داده شده است، باید از این پس طبق نقشه حریم رفتار شود و اگر از این بابت متحمل خسارت شده و یا می‌شوند باید امضاکنندۀ آن مجوز، این خسارت را پرداخت کند.

سپنجی با اشاره به اظهاراتی درباره اینکه «تخریب ساختمان مجاور تماشاخانه سنگلج بدون اطلاع میراث فرهنگی صورت گرفته است»، گفت: وقتی حریم سنگلج از سال ۱۳۹۷ تعیین و ابلاغ شده، چگونه ممکن است بی‌اطلاعی رخ داده باشد!؟ روی آن نقشه که احتمالا شهرداری هم در اختیار دارد، محدوده‌ها و حریم آثار مشخص شده است. هرچند ساختمانی که تخریب شده دیوار به دیوار تماشاخانه سنگلج بوده و مسأله فراتر از این حرف‌هاست.

او همچنین یادآور شد: سال ۱۳۹۸ دستورالعمل اجرایی تعیین حریم آثار ملی از سوی سازمان وقت میراث فرهنگی ابلاغ شده است، که براساس آن، زمانی که پرونده حریم یک اثر به اداره کل ثبت و حریم در وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فرستاده می‌شود، هیچ ارگان و نهادی اجازه پاسخگویی به استعلام‌ها و یا صدور مجوز را ندارد تا زمانی که حریم آن اثر، مصوب و از سوی وزیر میراث فرهنگی ابلاغ شود. پس از آن می‌توانند طبق ضوابط مندرج درباره حریم اثر، اقدام کنند. از طرفی، طبق همین دستورالعمل اگر حریم اثر یا آثار مشخص نشده باشد، باید با توجه به ارتفاع اثر تاریخی، محدوده حریم را دو برابر ارتفاع درنظر گرفت و بر آن اساس اقدام کرد. چطور می‌شود از دستورالعملی که از سال ۱۳۹۸ ابلاغ شده است، اطلاعی نداشته باشند و آن را بهانه تخریب کنند؟

سپنجی تاکید کرد:‌ اکنون برای هر نوع ساخت‌وسازی در حریم محله و تماشاخانه سنگلج باید براساس نقشه حریم اقدام شود.

پریسا مقتدی ـ مدیر تماشاخانه سنگلج ـ چندی پیش درباره اتفاقی که در مجاور این تماشاخانه درحال وقوع بود، توضیح داد: اواخر سال گذشته مطلع شدیم این ساختمان تخلیه شده و قرار است نوسازی شود، نه اینکه تخریب شود. از همان موقع تماس‌هایی با آقای نادعلی ـ رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر ـ داشتیم و از طریق آقای نظری ـ مدیر کل هنرهای نمایشی ـ به وزیر ارشاد و وزارتخانه اطلاع داده و موضوع توسعه تماشاخانه سنگلج  پیگیری شد.

او ابراز تاسف کرده است که از حدود یک هفته قبل متوجه شده‌اند در ساختمان مجاور تماشاخانه به جای بازسازی، تخریب صورت می‌گیرد و در ادامه اظهاراتش که برای رسانه‌ها فرستاده شده، گفته است: حدود ۷ تا ۱۰ روز پیش متوجه شدیم که موضوع، نوسازی نیست و دارد تخریب صورت می‌گیرد. خیلی نگران شدیم. بحث الحاقی در این مرحله اولویت نبود تا اینکه از طریق مدیر کمیته هنر کمیسیون فرهنگی شورای شهر، مطلع شدیم که تلاش‌هایی شده و ارتباطاتی با شهردار محترم گرفته شده است.

پس از این توضیحات، کاظم نظری ـ مدیرکل هنرهای نمایشی ـ به برخی رسانه‌ها گفت که وزیر ارشاد در جریان تخریب ساختمان کناری تماشاخانه سنگلج قرار گرفته است و متوجه شدیم شهرداری تهران بدون هیچ‌گونه هماهنگی با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری دست به این اقدام غیراصولی و غیرقانونی زده است.

وزارت میراث فرهنگی و معاونت میراث فرهنگی تهران هنوز درباره اتفاق رخ‌داده برای تماشاخانه سنگلج که قدیمی‌ترین سالن فعال در تئاتر تهران است و در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۷۴۶۹ در فهرست میراث ملی ایران ثبت شده، واکنشی نداشته است. ایسنا پیگیر است تا در این‌باره با مسئولان مربوطه گفت‌وگو داشته باشد.

تماشاخانه سنگلج در سال ۱۳۴۴ همزمان با برگزاری جشنواره نمایش‌های ایرانی در ضلع جنوبی پارک شهر  در حالی افتتاح شد که آن سال‌ها با تصمیم شورای تئاتر ـ به عنوان مجموعه تصمیم‌گیر ـ مقرر شد این مکان تنها به آثار ایرانی اختصاص یابد، اما از ابتدای دهه ۵۰ و رونق نداشتن تولیدات حرفه‌ای با محوریت نمایش‌های ایرانی، با نمایش «بازرس» به کارگردانی مرحوم عزت‌الله انتظامی میزبان آثار غیرایرانی هم شد.  

طرح گسترش تماشاخانه سنگلج نیز از دهه ۹۰ مطرح و نامه درخواستی با امضای حدود ۴۰۰ هنرمند تئاتر به شهرداری تهران ارجاع داده شد تا ساختمان کناری «سنگلج» که یکی از ساختمان‌های اداره حقوقی شهرداری است، تغییر کاربری بدهد و به اهل تئاتر واگذار شود. اجرای این طرح در طول یک دهه مدام به تاخیر افتاد تا اینکه پریسا مقتدی، مدیر این تماشاخانه در سال ۱۴۰۰ اعلام کرد که به دلیل تغییرات اعضای شورای شهر، این طرح اجرایی نشده است. اکنون بنای تاریخی سنگلج نه تنها گسترش نیافته که ادامه حیات آن با احتمال ساخت و ساز جدید و با توجه به لرزش‌هایی که تن کهنه این تماشاخانه روزانه تجربه می‌کند، به مخاطره افتاده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ماجرای قطع درختان در بوستان قصر چیست؟
  • هزینه ۲۰ هزار میلیاردی برای پاکسازی مسیل‌ها از نخاله‌ها
  • دلیل قطع درختان در محدوده باغ‌موزه قصر مشخص شد
  • توضیحات شهرداری درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر | آفت چوب خوار درختان را پوک کرده بود
  • واکنش شهرداری نسبت به قطع درختان کنار باغ موزه قصر | آفت چوب خوار درختان را پوک کرده بود
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • حمایت ویژه مدیریت شهری از تشکل‌های مردم‌نهاد
  • ساخت و ساز غیرمجاز خط قرمز مدیریت شهری مشکین‌دشت
  • نقش اصلی رسانه‌ها اعتمادسازی، ترویج امید و افزایش رضایت‌مندی مردم است
  • تخلفی که در «سنگلج» رخ داده است