Web Analytics Made Easy - Statcounter

ویکتور یوشچنکو رئیس‌جمهور اسبق اوکراین با رئیس پارلمان بخش خصوصی ملاقات کرد و محورهای مختلف برای همکاری بین دو کشور را موردبررسی قرار داد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اتاق بازرگانی ایران ؛ رئیس اتاق ایران در این دیدار موضوع امضای موافقت‌نامه تجارت ترجیحی بین دو کشور را مطرح کرد و خواستار نهایی شدن این پیشنهاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


غلامحسین شافعی، با برشمردن اقدامات قابل‌توجه ویکتور یوشچنکو، در دوران ریاست جمهوری خود، از روابط دیرینه دو کشور سخن گفت و افزود: در طول دو سال گذشته هیات های دولتی و خصوصی متعددی بین دو کشور رفت‌وآمد داشتند و این می‌تواند آغازی امیدوارکننده برای آینده مناسبات ایران و اوکراین به شمار آید.
رئیس پارلمان بخش‌خصوصی همچنین از انجام اقدامات اولیه برای اعزام هیاتی اقتصادی به کشور اوکراین در ماه اکتبر (مهرماه) سال جاری از سوی اتاق ایران خبر داد و افزود: عزم ایران برای گسترش روابط تجاری خود با اوکراین جدی است و دولت نیز در همین مورد حمایت‌های لازم را از بخش‌خصوصی به طور مرتب دنبال می‌کند.
شافعی افزود: بعد از رفع تحریم‌ها، محیط متفاوتی شکل‌گرفته و امکان بازیابی روابط گذشته و توسعه مناسبات جدید مهیا شده است.
اتاق به دلیل ظرفیت‌های موجود آمادگی دارد گام‌های مؤثری در این رابطه بردارد. در گذشته سعی شد ارتباط بین اتاق‌های استانی دو کشور گسترش پیدا کند که در این مورد هم به توفیقات خوبی دست پیدا کردیم.
رئیس اتاق ایران همکاری در زمینه کشاورزی را از اهداف اولیه ایران در ارتباط با اوکراین دانست و کشت فراسرزمینی را از دیگر برنامه‌های موردتوجه فعالان اقتصادی در این منطقه بیان کرد.
شافعی اظهار داشت : صنعت هواپیما، حمل‌ونقل، فولاد، الکترونیک و انرژی می‌تواند محورهای همکاری دو کشور باشد.
رئیس پارلمان بخش خصوصی همچنین از پیشنهاد ایران در مورد امضای توافق‌نامه تجارت ترجیحی بین ایران و اوکراین سخن گفت: جایگاه شما می‌تواند در نهایی شدن این پیشنهاد مؤثر باشد.
وی همچنین همکاری دو جانبه و فعالیت‌های مشترک دو کشور در سایر کشورهای اروپایی یا کشورهای اطراف ایران را مورد تأکید قرار داد.
رئیس اتاق ایران از تعریف 200 میلیارد دلار پروژه مربوط به نفت و گاز در یاران خبر داد و اعلام کرد: همه‌چیز برای همکاری مشترک بین دو کشور در این زمینه فراهم است.
در ادامه ویکتور یوشچنکو، رئیس‌جمهور اسبق اوکراین، با اشاره به اتفاقاتی که بین این کشور و روسیه رخ داد و در پی آن روابط دو کشور در زمینه‌های مختلف از جمله انرژی قطع شد، گفت: ایران و اوکراین می‌توانند در این حوزه مبادلات و مناسبات خوبی را داشته باشند. هیات‌های اقتصادی که به ایران آمده‌اند، همگی سلسله اهدافی را دنبال می‌کنند. ما نیز امروز برای تحقق همین اهداف به ایران سفر کرده و با بخش‌های مختلف ملاقات می‌کنیم. اوکراین خواستار تشدید روابط خود با ایران است و این روابط باید در حوزه‌های مختلف اتفاق افتد.
وی برقراری ارتباط بین دانشگاه‌های دو کشور را نیز خواستار شد.
به اعتقاد یوشچنکو مشکلات موجود قدم‌به‌قدم مرتفع می‌شود به شرط آنکه نقص در اطلاع‌رسانی و ضعف در ارائه اطلاعات جامع اقتصادی از وضعیت دو کشور هر چه زودتر حل شود.
رئیس‌جمهور اسبق اوکراین در ادامه به مسائل بانکی اشاره کرد و گفت: در این مورد به ابزارهای مشخصی به‌منظور برقراری روابط مالی و توسعه مناسبات اقتصادی نیاز داریم. بانک ملی اوکراین پیشنهادی مبنی بر ایجاد بانک ایرانی در این کشور را مطرح کرده و در این سفر به دنبال آن هستیم که کدام بانک ایرانی آمادگی این کار را دارد. مجوزهای لازم برای این منظور آماده است.
وی همچنین همکاری در بخش کشاورزی را از محورهای پرظرفیت و مناسب ارزیابی کرد و افزود: می‌توانیم در این رابطه همکاری‌های عمیق در تولید مشترک با فناوری بالا داشته باشیم.
یوشچنکو با بیان این نکته که ایران از نظر تولیدات دارویی از فناوری‌های بالایی برخوردار است خواستار تولید مشترک شرکت‌های اوکراینی و ایرانی در این زمینه شد. بر اساس اظهارات وی این امکان نیز وجود دارد که محصولات تولید شده در بازارهای اروپایی نیز به فروش برسد.
رئیس‌جمهور اسبق اوکراین همچنین خواستار روابط خواهرخواندگی بین استان‌های دو کشور شد و اعلام کرد: اوکراین برای همکاری در زمینه صنعت هواپیمایی و اکتشافات معدنی با ایران، آمادگی دارد.
در پایان این نشست به پیشنهاد رئیس‌جمهور اسبق اوکراین، مقرر شد اعزام هیات ایرانی به این کشور همراه با برگزاری نمایشگاهی از محصولات ایرانی باشد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۸۰۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر دفاع جمهوری آذربایجان با سرتیپ نصیرزاده دیدار کرد

به گزارش خبرگزاری مهر سپهبد کرم مصطفی یف، معاون وزیر دفاع و فرمانده ارتش نخجوان که به تهران سفر کرده است، به اتفاق هیأت همراه با حضور در ستاد کل نیروهای مسلح، با سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح دیدار و گفت‌وگو کرد.

جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران با تاکید بر اهمیت ارتقای سطح روابط دو کشور در بخش‌های مختلف، تصریح کرد: اشتراکات فرهنگی، تاریخی، دینی و سیاسی می‌تواند بستر مناسبی جهت تعامل نیروهای مسلح دو کشور ایجاد کند.

معاون وزیر دفاع و فرمانده ارتش نخجوان با اشاره به اهمیت مناسبات دو جانبه، روابط ایران و جمهوری آذربایجان، گفت: همکاری‌های نیروهای مسلح دو کشور در چارچوب توافقات سومین کمیسیون مشترک همکاری‌های نظامی و دفاعی در حال توسعه و ارتقا می‌باشد.

در این دیدار روند روابط و همکاری‌های دوجانبه نظامی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و بر ضرورت رایزنی‌های مستمر مقامات دو کشور در سطوح مختلف تاکید کردند.

کد خبر 6095312 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است / عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!
  • معاون وزیر دفاع جمهوری آذربایجان با سرتیپ نصیرزاده دیدار کرد
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات متحده عربی چه بود؟ 
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد
  • شکست ائتلاف ضدایرانی
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت