Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - تاکنون بانک مرکزی 2 هزار میلیارد ریال( 200 میلیارد تومان) اعتبار در چهار مرحله برای تعیین تکلیف سپرده گذاران تعاونی منحله فرشتگان به موسسه اعتباری کاسپین اختصاص داده است.

فرآیند تعیین تکلیف حساب های این تعاونی از اواخر اردیبهشت ماه 1396 آغاز شد و در مرحله نخست دارندگان حساب هایی با موجودی کمتر از 100 میلیون ریال( 10 میلیون تومان) به موسسه اعتباری کاسپین مراجعه و 90 درصد موجودی حساب های خود را به صورت علی الحساب دریافت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در مرحله دوم این طرح در خرداد ماه امسال ، نوبت به حساب های 200 میلیون ریالی (20 میلیون تومان) رسید و در مرحله سوم که از چهارم تیرماه جاری آغاز و تا هفدهم ماه جاری ادامه یافت به حساب های زیر 500 میلیون ریال ( 50 میلیون تومان) رسیدگی شد.

قرار است به زودی با اعلام بانک مرکزی و تخصیص خط اعتباری جدید، نوبت به حساب های زیر یک میلیارد ریالی( 100 میلیون تومان) تعاونی منحله فرشتگان برسد؛ اختصاص خطوط اعتباری که در قبال دارایی های شناسایی شده تعاونی منحله فرشتگان صورت می گیرد با توجه به میزان مراجعات سپرده گذاران است.

بر اساس آمارهایی که خبرنگار ایرنا از موسسه کاسپین دریافت کرده است، تاکنون حدود 18هزار و 133 نفر از سپرده گذاران با مراجعه به شعب مجاز موسسه موفق به دریافت مبالغ خود تا حدود 168 میلیارد و 677 میلیون تومان تا پایان روز 19 تیرماه شده اند.

تعاونی منحله فرشتگان حدود 500 هزار حساب سپرده داشته که از این تعداد 50 هزار حساب موجودی آنها صفر بوده و 10 هزار حساب نیز تنها 100 هزار ریال( 10 هزار تومان) موجودی داشتند.
در مجموع بانک مرکزی و موسسه کاسپین باید به 448 هزار حساب سپرده این تعاونی رسیدگی کنند، ضمن آنکه وصول تسهیلات دریافتی مشتریان، از طریق هیات تسویه و با نظارت نهاد قضایی و بانک مرکزی انجام می شود تا منابع دریافتی صرف تعیین تکلیف حساب سپرده ها شود.
بررسی ها نشان می دهد از 448 هزار حساب سپرده تعاونی منحله فرشتگان 400 هزار حساب کمتر از 200 میلیون ریال(20 میلیون تومان) موجودی داشته اند و محاسبات بر این است که با پایان یافتن دور سوم تعیین تکلیف حساب ها در صورت مراجعه سپرده گذاران و دریافت 90 درصد موجودی حساب ها به صورت علی الحساب، 93 درصد حساب های این تعاونی تعیین تکلیف شود.

هرچند مهلت اعلام شده از سوی بانک مرکزی برای تعیین تکلیف حساب های زیر 500 میلیون ریال (50 میلیون تومان) تعاونی منحله فرشتگان تمام شده اما به گفته عباس کمرئی مدیر کل نظارت بر بانک ها و موسسات اعتباری بانک مرکزی، سپرده گذاران این تعاونی تا سقف یاد شده، همچنان می توانند با مراجعه به 80 شعبه دارای مجوز موسسه کاسپین که اسامی آنها در تارنمای این موسسه ثبت شده، نسبت به تعیین تکلیف حساب های خود اقدام کنند.

پیگیری ها نشان می دهد در حدود 50 روز گذشته که کار تعیین تکلیف حساب های تعاونی فرشتگان در شعب منتخب کاسپین کلید خورده، برخی سپرده گذاران که مبالغ کلانی در این تعاونی سپرده گذاری کرده اند، با تجمع در مقابل شعب و دادن وعده به مشتریان خرد، از آنها می خواهند تا از تعیین تکلیف حساب های خود منصرف شوند تا بتوانند با اعمال فشار بر بانک مرکزی، تغییراتی در تعیین تکلیف سپرده ها ایجاد کنند.

به طور کلی تعیین تکلیف سپرده گذاران تعاونی فرشتگان بر اساس تصمیم های مرجع قضایی انجام می شود؛ در واقع، از مجموع حدود 86 هزار میلیارد ریال( ۸۶۰۰ میلیارد تومان) سپرده‌ای که فرشتگان جذب کرده بود، رقمی نزدیک به 30 هزار میلیارد ریال( سه هزار میلیارد تومان) را سودهایی دربرمی‌گیرد که وجود خارجی ندارد.

در واقع این رقم سود پس از انحلال رسمی این تعاونی در 1 شهریور 1394 تا قبل از بحران به وجود آمده، شناسایی شده و وعده پرداخت آن به مشتریان داده شده است که ماهیتی ندارد.
همین امر نارضایتی سپرده گذاران با مبالغ کلان را که برخی از آنها سودهای 30 درصدی از حساب های خود دریافت می کردند، به دنبال داشته است.

این در حالی است که بر اساس قانون، وقتی موسسه ای منحل شده، دیگر امکان فعالیت قانونی برای آن میسر نیست که بابت آن سودی دریافت کند و اگر سودی هم پرداخت می شده، از محل جذب سپرده های جدید بوده و شبهه ربوی بودن را دارد.

صبح امروز (سه شنبه) قرار است ولی اله سیف رئیس کل بانک مرکزی در جلسه ای غیرعلنی آخرین وضعیت ساماندهی موسسات غیرمجاز را برای نمایندگان مجلس شورای اسلامی تشریح کند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۸۵۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معوقات مالیاتی ۱۵ هزار میلیارد ریالی گروه موسوم به امیرمنصور آریا تعیین تکلیف شد

با گذشت بیش از سه هزار روز از تعویق وصول حقوق بیت المال از شرکت‌های متعلق به گروه امیر منصور آریا، مشتمل بر ۱۱ شخص حقیقی و حقوقی و با بدهی بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال سرانجام برابر احکام نمایندگی صادره از دادگستری استان گیلان و دادسرای تهران مراحل شناسایی، بازداشت و مزایده پلاک ثبتی مرغوب این شرکت‌ها به مساحت بیش از ۶۵ هزار متر مربع واقع در بزرگراه فتح تهران انجام شد و این پلاک ثبتی در آخرین روز کاری سال ۱۴۰۲ به تملک دولت درآمد.

به همین دلیل می‌توان گفت با این اقدام، یکی از پرونده‌های معوقات کلان نظام مالیاتی کشور با همکاری قوه قضاییه و پیگیری‌های سازمان امور مالیاتی کشور مختومه گردید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • انصراف بانک ملت و تجارت از خرید استقلال و پرسپولیس!
  • بررسی روند تعیین تکلیف مطالبات معوقه شهرک صنعتی میاندوآب
  • نرخ حق الوکاله سپرده های مدت دار بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۳ اعلام شد
  • افزایش سن بازنشستگی در سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف می‌شود؟
  • ارزیابی کالا‌های ورودی به کیش در انبار صاحبان کالا‌ها
  • معوقات مالیاتی ۱۵ هزار میلیارد ریالی گروه موسوم به امیرمنصور آریا تعیین تکلیف شد
  • تعیین تکلیف معوقات مالیاتی گروه امیرمنصور آریا
  • فروش خودرو‌ها و موتورسیکلت‌های توقیفی در استان سمنان
  • فابریتزیو رومانو و تکذیب ادعای دریافت پول برای تبلیغ بازیکنان بارسلونا + عکس
  • وسایل نقلیه توقیفی در سمنان به ارزش ۵۰‌ میلیارد ریال فروخته شد