Web Analytics Made Easy - Statcounter

نیمه تعطیل بودن کارخانه ها نمکی بر زخم بیکاری است و مؤید تضاد آمارهای اشتغالزایی با واقعیت ها و خام فروشی، خشکسالی، سرمازدگی و نبود تدابیر کافی برای رفع این مشکلات، کمبود و یا نبود کارخانه های تبدیلی لازم برای بهره مندی و سودآوری بیشتر از محصولات باغی و کشاورزی، اقتصاد استان را مختل کرده و زمینه ساز افزایش رشد بیکاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانابه نقل ازرودآور؛ بیکاری، بیکاری و بازم هم بیکاری، معظلی که این روزها گریبان گیر شهرهای بسیاری شده است و شهرستان های استان همدان و به ویژه تویسرکان را هم گریبان گیر خود کرده است.

مطابق با گزارش ارائه شده از سوی مرکز آمار ایران سال گذشته استان همدان با افزایش یک درصدی نرخ بیکاری نسبت به سال 94 روبرو بوده است به طوری که این رقم به 9.5 درصد رسید.

با این وجود جالب است که بدانیم استاندار همدان گفته بود که در این استان ماهانه در حدود 800 و تا کمی بیشتر شغل ایجاد می شود.

این در حالی است که نرخ مشارکت اقتصادی و نرخ بیکاری در فصل بهار 95 به ترتیب38.9 درصد و 8.8 درصد بود و حتی در تابستان همین سال به 40.6 درصد و 8.0 درصد رسیدو

در پاییز سال گذشته نرخ مشارکت اقتصادی در استان همدان طبق اسناد ارائه شده در خبرگزاری ها 37.5 درصد و 10.7 درصد و در زمستان به 37.3 درصد و10.7 درصد بود.

با یک مقایسه سرانگشتی می توان قضاوت کرد که در این استان با کاهش بیکاری روبرو نبودیم، مسئله ای که حتی از سوی برخی نمایندگان استان از جمله مفتح، نماینده مردم تویسرکان و سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه، آزادی خواه نماینده مردم ملایر، خجسته نماینده مردم همدان و فامنین و بهرام نیا نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی تأیید می شود.

مراجعات جوانان جویای کار به نمایندگان، معظلی بی درمان!

به طور مثال نمایندگان تویسرکان و ملایر معتقدند، زمانی که خیل عظیمی از مردم و به ویژه جوانان تحصیل کرده نامه به دست برای باز شدن گره مشکل بیکاری به آنان مراجعه می کنند، واقعایت ها خود را به خوبی نشان می دهد، تا جایی که آمار و ارقام شغل های ایجاد شده با این همه بیکاری حقیقی همخوانی ندارد.

شغل های ایجاد شده برای رفع معظل بیکاری کفایت نمی کند

به نظر می رسد آمارهای ارائه شده درباره اشتغالزایی به اندازه ای که برای جبران معضل بیکاری باشد کفایت نداشته است، این مسئله را می توان با یک گزارش ساده مردمی و رفتن در بین مردم و حرف زدن با آنان متوجه شد و به طور عمده در بیشتر خانواده های همدانی یک نفر بیکار و حتی بیکار تحصیل کرده می توان یافت.

نیمه تعطیل بودن کارخانه ها نمکی بر زخم بیکاری

تعطیلی یا نیمه تعطیلی بیش از 170 کارخانه که از سوی متین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان هم تأیید شده شاید زمینه ساز افزایش نرخ بیکاری ها بوده است و نمکی بر زخم بیکاری.

استان همدان ظرفیت های بسیاری در بخش کشاورزی و باغی دارد، اما لااقل عمده محصولات باغی شهرستان تویسرکان و گردوی آن که در کشور و حتی در جهان معروف است، از امکانات فرآوری شده و نبود کارخانه های تبدیلی و بسته بندی رنج می برد و در عمل سودی به جیب کشاورزان متناسب با زحمتی که می کشند نمی رود، از این رو آنان عطائیش را به لقائش می بخشند و بسیار پیش آمده که باغات خود را فروخته به شهر می آیند و حتی به حاشیه نشینی کلان شهرها هم راضی می شوند تا لقمه نانی برای خود و خانواده یشان دست و پا کنند.

این ها همه نشان می دهد که مسئولان امر حتی با وجود این ظرفیت ها فرصت سوزی را در پیش گرفته اند و در عمل آن چنان که باید برای رفع بیکاری تلاش ویژه ای نداشته اند، بماند که همین مسئولان در سخنرانی های خود همدان را پایتخت تاریخ و تمدن ایران می دانند و در واقعیت از ظرفیت های آن چه در حوزه کشاورزی و داروهای گیاهی و چه در حوزه گردشگری برای رفع بیکاری چاره ای اساسی و اصولی تدبیر نکرده اند.

بانوانی سرپرست خانواده ای که با درآمد ماهانه 50 تومان هم کنار آمده اند

بیکاری در تمامی اقشار و حتی در بین قشر ورزشکار و بانوان هم وجود دارد، بانوانی که برخی از آنان سرپرست خانواده هستند و حتی با درآمد ماهانه 50 تا 100 هزار تومان هم کنار می آیند تا نان شبی برای فرزندان خود دست و پا کنند و در این میان هستند بانوانی که تن به کارهای مردانه و سخت از جمله وجین(گزین سیر) و چیدن خیار از طلوع تا غروب آفتاب دست می زنند، این موضوع در گزارش های متعدد سایت خبری رودآور منتشر شده است، از جمله زنان سرپرستی که با چیدن سبزی، نان می خرند/ کسب روزی حلال در اوج محرومیت/زنان کارگر مظلومیت را فریاد می زنند

بیکاری، شتاب دهنده مهاجرت به کلان شهرها

31 خرداد ماه سال جاری هم خبری در سایت خبری رودآور منتشر شد که در آن آمده بود: «حبیب مومیوند» فرماندار تویسرکان در کارگروه اشتغال این شهرستان طبق اعلام روابط عمومی این اداره گفته است که ۷۰۰ میلیارد ریال در سال ۹۵ در شهرستان تویسرکان تسهیلات اشتغال پرداخت شده است که بیشترین پرداختی در بخش صنعت، کشاورزی وخدمات بوده است.

وی همچنین از اعطا ۱۵۰ میلیارد ریال وام ازدواج در سال ۹۵ در شهر ستان خبر داد و اظهار کرد: این میزان نسبت به سال۹۴ پنج برابر شده است.

گرچه آمارها و ارقام ها به ظاهر حرف از اشتغالزایی می زند و امیدوار کننده است اما به نظر می رسد بیکاری در تویسرکان همچنان حرف اول را می زند و گاهی هم زمینه ساز رشد منفی جمعیت در این شهرستان شده است.

مسئله ای که «محمد علیپور»مدیرکل ثبت‌احوال استان همدان سی ام خرداد ماه، درجلسه شورای راهبردی جمعیت و شورای هماهنگی ثبت وقایع حیاتی استان همدانبر آن تأکید داشت که جمعیت در شهرستان‌های استان همدان رشد منفی دارد.

وی در این باره اظهار کرده بود: براساس آمارهای سال گذشته به جز شهرستان همدان، رشد جمعیت در شهرستان‌های دیگر استان رشد منفی داشته است.

استان همدان از کمبود و گاهی صنایع تبدیلی و خام فروشی رنج می برد

بسیاری از مردم استان و همدان معتقد هستند که بیکاری و نبود فرصت های شغلی سبب مهاجرت بخش مهمی از همشهریانشان به کلان شهرها شده است و افراد تحصیل کرده و یا سرمایه گذار برای جویا شدن کار در این استان کمتر به تکاپو می افتند و البته بخشی از آن را هم ناشی از سیاسی بازی برخی مسئولان در سال های گذشته می دانند.

به گزارش رودآور، خام فروشی، خشکسالی، سرمازدگی و نبود تدابیر لازم برای رفع این مشکلات، کمبود و یا نبود کارخانه های تبدیلی لازم برای بهره مندی و سودآوری بیشتر از محصولات باغی و کشاورزی، اقتصاد استان و لااقل شهرستان تویسرکان را مختل کرده است، حال باید منتظر ماند و دید این بار مسئولان اجرایی استان برای رفع معظل بیکاری چه تدبیری اندیشیده اند، چهار ماه هم از سال جاری می گذرد و همچنان بیکاری و نبود فرصت های شغلی حرف اول برخی از مردم برای تصمیم گیری و رفتن به سوی کلان شهرها شده و گام های مهاجرت را تندتر کرده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۸۶۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت

به گزارش خبرنگار مهر، نرجس بختیار خلج ظهر پنجشنبه در سی و پنجمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان اصفهان ضمن ابلاغ پیام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این مراسم، اظهار داشت: از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون اقدامات مؤثری در وزارت کار شده که از جمله آنها ایجاد بیش از ۲.۵ میلیون فرصت شغلی بوده است.

وی ادامه داد: نرخ بیکاری از ۹.۶ درصد در زمان آغاز به کار دولت سیزدهم اکنون به ۸.۱ درصد کاهش یافته است.

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان و خانواده با اشاره به ایجاد فرصت شغلی برای ۸۱ هزار نفر مددجوی بهزیستی، افزود: در این مدت همچنین سامانه یکپارچه تسهیلات اشتغال ایجاد شده و رشد ۳.۵ درصدی شاغلان شرکت‌های تعاونی را شاهد هستیم.

بختیار خلج به تسویه تسویه بدهی یکهزار و ۶۰ میلیارد ریالی بیمه تأمین اجتماعی پس از سال‌ها انباشت در دولت‌های قبلی توسط دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: در این دولت ۱۷۵ هزار جرایم ناشی از بدهی بنگاه‌های اقتصادی در راستای اشتغال زایی مشمول بخشودگی شدند.

وی با بیان اینکه ۱۳ قلم داروی جدید تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفت، به افزایش ۴۰ درصدی پوشش بیمه عشایر و روستایی به ویژه زنان اشاره کرد و افزود: در همین راستا یک میلیون و ۱۳ هزار نفر تحت پوشش بیمه عشایر و روستایی قرار گرفتند و ۴۰۰ تعاونی مصرف ایجاد شد.

مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در امور بانوان و خانواده اضافه کرد: یا اجرای طرح فجرانه ۲۰ میلیون خانوار با جمعیت ۶۰ میلیون نفر مشمول کالابرگ فجرانه با تمرکز بر کالاهای اساسی شدند.

بختیار خلج با بیان اینکه حوادث شغلی در کشور کاهش ۱۴ درصدی داشته است، افزود: در دولت سیزدهم ۲۹۳ تعاونی مسکن کارگری در ۲۵ استان کشور تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه ۱۲۰ هزار کارگر نخبه در جشنواره امتنان شناسایی شدند، خاطرنشان کرد: این جشنواره امسال با افزایش ۲۵ درصدی مشارکت مواجه بود به طوری که ۵۰ هزار و ۷۵۲ نفر در این جشنواره شرکت کردند و در سطح ملی ۲۶ نفر کارگر نخبه در حوزه خدمات، کشاورزی و صنعت معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم از برگزیدگان سی و پنجمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه کار و تولید استان تقدیر شد.

کد خبر 6095011

دیگر خبرها

  • بزرگترین درمانگاه روستایی کشوری در کرمان افتتاح شد
  • اردبیل در شاخص بهره وری نیروی کار پنجم کشور است
  • ماندگاری نیروی کار خراسان رضوی به کمتر از ۶ ماه رسید
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • سال گذشته بیش از ۴۰۰۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد کرمانشاه ثبت شده
  • روند کاهشی نرخ بیکاری کرمانشاه در پارسال
  • نرخ بیکاری جامعه ایثارگری به زیر ۹ درصد رسید
  • آمارهای تکان‌دهنده مصطفی معین از بی‌اعتمادی جامعه ایران نسبت به همدیگر، رسانه و مسئولان (فیلم)
  • نرخ بیکاری بزرگترین اقتصاد اروپا چه میزان است؟
  • نرخ بیکاری ژاپن منحرف شد