Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید ضیاءالدین دری در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «فرهنگ نیوز»؛ درباره آخرین وضعیت ساخت فیلم «حضرت زینب (س)» گفت: بنیاد فارابی از تولید این اثر حمایت نکرده است، البته به صراحت نمی گوید که حمایت نمی کنم بلکه شرایطی را ایجاد می کنند که از ساخت آن منصرف شویم؛ چرا که اگر بگوییم اهل حمایت نیستند، دوستان مان در این بنیاد اعلام می کنند که حتی حاضر شدند درباره ساخت این فیلم قرارداد م ببندند، ولی قراردادی که مدنظر آنها بود، برای یک پروژه این چنینی بسیار ضعیف بود و اصلا امکان تولید فیلم با آن قرارداد امکان پذیر نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: البته دوستان ما برای یک اثر دیگر که ژانر تاریخی و مذهبی داشت، تنها برای فیلمنامه یک میلیارد تومان هزینه کرده بودند و این مسئله هم برای دوران پیش از مدیریت علیرضا تابش بر بنیاد فارابی است، با این حال حاضر نیستند که بودجه مورد نیاز ساخت فیلم «حضرت زینب (س)ُ» را تامین کنند.

بودجه بنیاد فارابی برای بحث پژوهش فیلم «حضرت زینب (س)» کمتر از 60 میلیون تومان بود

کارگردان «کلاه پهلوی» تصریح کرد: سال گذشته بنیاد فارابی قرار بود 40 میلیون تومان بودجه را برای فیلمنامه اختصاص دهد و به دوستان مان در این بنیاد گفتم که این بودجه حتی دستمزد پژوهشگران و محققان هم نمی شود و قطعا وقتی نگاه مدیران بنیاد فارابی به فیلمنامه که هسته اصلی پروژه محسوب می شود، اینگونه است حتی اگر بخواهیم با ایثار هم کار را جلو ببریم، باز هم از لحاظ مالی در روند کار به مشکل بر می خوریم.

دری با بیان اینکه باید منتظر ماند تا ببینیم که هر چند سال یک بار بعضی ها با رانت هایی وارد ساخت آثار این چنینی شود تا مورد حمایت قرار گیرد، اظهار داشت: متاسفانه از ما در روند ساخت این فیلم حمایت نکردند و ما هم به این نتیجه رسیدیم که بدون حمایت نمی توانیم کار را جلو ببریم؛ چرا که حداقل یک سال زمان برای تحقیق و نگارش فیلمنامه زمان نیاز داریم.

رسانه ملی ساخت اینگونه آثار را در اولویت کاری خود نمی‌داند

وی با اشاره به ساخت فیلم در قالب سریال در رسانه ملی گفت: ما پروپوزال ساخت این سریال را به رسانه ملی ارائه دادیم و عنوان کردیم که تا این لحظه کار درخوری با موضوع زنان اهل بیت (ع) ساخته نشده و از سوی دیگر ما هنوز در کشورمان زنانی را داریم که برای این کشور شهید داده اند و هنوز هم شهید می دهند و ساخت این اثر می تواند گامی در این زمینه باشد، با این حال تلویزیون ساخت این سریال را در اولویت نمی بیند و مسئولان از موضع بالا با ما برخورد می کنند.

کارگردان «کلاه پهلوی» افزود: رفتار مسئولان ذیربط در خصوص ساخت این اثر به گونه ای بوده که به این نتیجه رسیدیم شاید قسمت ما نیست که این اثر را بسازیم و شاید باید یک اتفاقی در حوزه مدیریت فرهنگی رخ دهد تا به اینگونه مسائل توجه شود؛ البته باید بگویم که متاسفانه در رسانه ملی نمی دانیم باید با چه کسی درباره ساخت این اثر صحبت کنیم.

دری اظهار داشت: اوایل امسال یکی از نمایندگان مجلس با بنده تماس گرفت و عنوان کرد که چون داوطلب ساخت سریالی با موضوع «حضرت زینب (س)» هستید، یکسری از کتاب هایی که در این زمینه نوشته شده بود را برایم آورد و حتی عنوان کرد که سازمانی هم در این زمینه با حضور برخی از زنان تشکیل شده و تلاش می کنیم تا بتوانیم این سریال را بسازیم، البته آن سازمان نیز طرحی را نوشته بودند و به رسانه ملی هم ارائه کرده بودند و درخواست کردند که باید به این زمینه توجه شود.

از پیگیری برای تولید سریال از ارگان‌های مختلف فرهنگی خسته شده‌ام

وی در همین زمینه افزود: به آن نماینده مجلس عنوان کردم که شخصا از پیگیری ساخت این اثر خسته شده ام و اگر شما پیگیری هایتان به نتیجه برسد، بنده حتما همکاری خواهم کرد، ولی وی قرار بود سفر عتبات برود و هنوز بعد از گذشت 3 ماه خبری از وی نشده است.

کارگردان «کلاه پهلوی» تصریح کرد: مردم و افرادی که می شناسم از بنده درخواست کردند که در این زمینه اثری را تولید کنم و بعد از درخواست های مکرر به این نتیجه رسیدم که باید اثر جدید بسازم تا کلیشه ای نباشد و بعد از اینکه به طرح اولیه رسیدم آن را مسئولان مرتبط ارائه کردم تا مدیران تصمیم ساز در این زمینه به نتیجه برسند که فعلا اتفاقی نیفتاده است.

دری با بیان اینکه برخلاف آنچه تصور می شود ساخت سریال یا فیلم با موضوع «حضرت زینب (س)» را یک پروژه ده ها میلیاردی نمی بینم، بیان داشت: البته این بدان معنی نیست که با یک میلیارد هم می توان آن را ساخت، ولی پروژه ده ها میلیاردی نیست که نیازمند تزریق مداوم پول باشد و می توان آن را با بودجه نسبتا پایین تولید کرد.

وی به وضعیت مالی رسانه ملی اشاره کرد و گفت: رسانه ملی به زعم مسئولان بودجه لازم برای ساخت سریال «حضرت زینب (س)» را ندارد، ولی می بینیم که مسئولان می گویند می خواهند 100 سریال تولید کنند، در حالی که این سریال ها تعداد بالایی است و برای هر کدام از ساخت همین سریال ها اگر در نظر بگیریم که هر کدام از آنها هزار دقیقه است، حدود 4 میلیارد تومان هزینه دارد که از این میزان تنها نیمی صرف ساخت اثر می شود.

بودجه مورد نیاز برای ساخت سریال «حضرت زینب (س)» اندازه دو یا نهایتا سه سریال است

کارگردان «کلاه پهلوی» با بیان اینکه اگر پول دو یا سه سریالی که قرار است در رسانه ملی تولید شود به ساخت سریال «حضرت زینب (س)» اختصاص می یافت، می توانستیم آن را تولید کنیم، تصریح کرد: این پروژه از لحاظ محتوا و اندیشه پروژه فاخری است نه از لحاظ بودجه ای که قرار است برای آن صرف شود و معتقدم پروژه هایی که بودجه زیادی نیاز دارد، پروژه های گرانقیمت هستند نه فاخر.

دری گفت: فیلمسازی از لحاظ وجه فیزیکی و هزینه ای مانند تولید ماشین است و برای هر بخش از فیلمسازی اگر بودجه زیادی صرف شود، قطعا آن بخش با کیفیت بالاتری ساخته می شود.

وی درباره ساخت این سریال در بخش خصوصی بیان داشت: بخش خصوصی به دنبال کسب درآمد است و قطعا اگر بخش خصوصی وارد این حوزه شود، پیش از هر چی به دنبال تضمین فروش اثر است، از سوی دیگر هر کشوری یک سطحی از هزینه کرد را می تواند در سینما تحمل کند و در سینمای ایران اگر بیشتر از یک میلیارد تومان هزینه شود، آن فیلم در معرض خطر ورشستگی است؛ چرا که حداقل باید تضمین فروش 4 میلیاردی برای آن فیلم شود تا بتوان گفت که یک میلیارد اولیه برخواهد گشت؛ از این رو اگر برای ساخت فیلمی 2 میلیارد تومان هزینه شود، ممکن است که فیلم به فروش 14 میلیاردی برسد، ولی اگر به هر دلیلی آن فیلم به فروش حتی 10 میلیاردی برسد، آن فیلم شکست خورده است.

کارگردان «کلاه پهلوی» با بیان اینکه در بخش خصوصی به هیچ عنوان امکان ساخت سریال «حضرت زینب (س) وجود ندارد، تصریح کرد: متاسفانه امروز می بینیم که می گویند فلان فیلم بخش خصوصی تنها به دلیل اینکه بتوانند پولشویی انجام دهند، ساخته شده است؛ حال اگر قرار باشد که سریال «حضرت زینب (س)» نیز ناخواسته و ندانسته به چنین سرنوشتی دچار شود که ذات کارمان حرام شده و قطعا کار به سرانجام نخواهد رسید.

دری گفت: اگر افراد خیری وجود داشته باشند و به سرممیزان مالیاتی خود اعلام کنند که حاضرند مالیات بردرآمدشان را صرف یک کار فرهنگی و ارزشی مانند ساخت این سریال کنند که متاسفانه دولت از این مهم حمایت نمی کند و اصلا هزینه کرد مالیات بردرآمد در بخش های فرهنگی در جامعه ما اطلاع رسانی نشده است و خیرین ما در جاهای دیگر مانند محک، کهریزک، خانه سالمندان و ... بیشتر کمک می کنند.

وی تصریح کرد: جذب بخش خصوصی نیازمند رابطه هایی است که بنده در این زمینه علاوه بر اینکه بخش خصوصی حاضر نیست وارد تولید چنین پروژه ای شود، ولی رابطه های زیادی هم ندارم که بخواهم پول سالم را برای تولید این سریال جذب کنم، البته منظور این نیست که همه کسانی که بخش خصوصی را وارد میدان کردند، پول های ناسالم گرفتند، قطعا افراد زیادی هم از بودجه های سالم استفاده کرده اند.

قرار بود رسانه ملی درصدی از بودجه خود را صرف تولید آثاری مانند سریال «حضرت زینب (س)» کند

کارگردان «کلاه پهلوی» با بیان اینکه قرار بود رسانه ملی درصدی از بودجه خود را صرف تولید آثاری مانند سریال «حضرت زینب (س)» کند که این اتفاق نیفتاده است، بیان داشت: زمانی که مسئولان رسانه ملی اعلام می کنند که برنامه تولید 100 سریال را دارند، باید بگوییم که بودجه بسیار بالایی دارند و از سوی دیگر، تولید اینگونه آثار جنبه ژورنالیستی و یک بار مصرف پیدا می کند و دیگر سریال هایی نخواهد بود که بتوان چندین بار آن را از شبکه های مختلف داخلی و خارجی پخش کرد.

دری تصریح کرد: متاسفانه در حوزه سیما با هیچ کس در ارتباط نیستم و حتی مسئولان فعلی در این معاونت به ما وقت ملاقات هم نمی دهند و از سوی دیگر نمی دانم باید با چه مسئولی در این معاونت ملاقات کنم و طرح و درخواستم را مطرح کنم، به عبارت دیگر شبکه ها فاقد اختیارات لازم هستند و از سوی دیگر مشخص نیست سازماندهی و مرکز تصمیم گیری سازمان کجاست.

وی ادامه داد: وقتی برای وقت گرفتن از مسئولان رسانه ملی چندین بار تلاش می کنیم و به نتیجه نمی رسیم، احساس می کنیم که تحقیر می شویم و از یک جایی به بعد به این نتیجه رسیدیم که دیگر نباید پیگیری کنیم و اتفاقا این مسئولان رسانه ملی هستند که باید بیایند و دنبال ما باشند.

کارگردان «کلاه پهلوی» با بیان اینکه الیگارشی در حوزه فرهنگ بدون آسیب نیست و قطعا این آسیب بسیار سنگین است و جامعه آن را درک می کنند، بیان داشت: حوزه فرهنگی کشور ما با این وضعیت با بن بست عجیبی روبه رو می شود که مشکلات زیادی را به همراه خواهد آورد؛ از سوی دیگر نباید فراموش کنیم که رسانه ملی ملک شخصی کسی نیست و متعلق به همه مردم است و مدیر این دستگاه باید بداند که تنها وی نمی تواند تصمیم گیرنده نهایی باشد و اگر اینگونه باشد، وی دیکتاتوری را حاکم کرده است.

دری تصریح کرد: باید ارزیابی شود تا مشخص شود که آیا این مسیری که در حوزه فرهنگ پیش گرفته شده، برای انقلاب اسلامی، مردم و کشور به صلاح است و اگر به صلاح است که هیچ ولی اگر اینگونه نیست، قطعا باید دست به تغییراتی بزنیم تا مسیر اصلاح شود.

وی گفت: مسئولان رسانه ملی به برنامه های طنز و استندآپ کمدی ها دلخوش هستند، در حالی که این برنامه ها هم با مشکلات زیادی همراه هستند و می بینیم که وقتی یک عروسک را از یک برنامه می گیرند، دیگر آن برنامه مثل سابق نخواهد بود، البته قطعا دوستان ما که در این حوزه فعالیت می کنند، بسیار زحمت می کشند، چرا که خنداندن مخاطب در جامعه ما و با محدودیت هایی که داریم، کار آسانی نیست.

تب برنامه‌های استندآپ‌کمدی در برنامه‌های مختلف رسانه ملی بالا گرفته است

کارگردان «کلاه پهلوی» به برنامه های استندآپ کمدی اشاره و تصریح کرد: الان تب برنامه های استندآپ کمدی در رسانه ملی بالا گرفته و می بینیم که همه برنامه های ما به این سمت رفته است، در حالی که استندآپ کمدی ویژه کشورهای اروپایی است و ما همان برنامه را می خواهیم با محدودیت های خودمان و در کشورمان اجرایی کنیم.

دری افزود: اگر تصور مسئولان فرهنگی ما این است که الان 40 میلیون نفر به استندآپ کمدی های ناقص رسانه ملی می خندند، تصور اشتباهی است چرا که این استندآپ کمدی های ما دقیقا کپی شده از کشورهای دیگر است و از سوی دیگر همان تقلید را نیز نیمه کار اجرایی می کنیم.

کارگردان «کلاه پهلوی» گفت: یک زمانی درام های خوب و سنگینی در رسانه ملی ما تولید شده بود که متاسفانه الان تمام شده و دیگر شاهد ساخت درام های خوب و قوی سابق نیستیم.

منبع: فرهنگ نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farhangnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرهنگ نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۸۷۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ماست/ مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش آموزان

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان گفت: جنگ امروز جنگ روایت‌ها است و آنقدر این جنگ خانمان سوز است که دشمن در تلاش است ذهن و فکر تمامی جوانان ما را از بین ببرد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسین تاریخی در مراسم اختتامیه رویداد روایت دختران ایران گفت: رسانه‌های دشمن همواره به دنبال ایجاد یاس، ناامیدی و ترس در دل مردم ایران هستند؛ شاید برای برخی از افراد عجیب باشد، اما در حوادث یک ماه اخیر و به دنبال شرارت‌های رژیم صهیونیستی در منطقه، برخی از دانش آموزان اعلام کردند که در مدرسه با فضای ترس مواجه بودیم؛ آن‌ها به شدت ترسیده بودند که نکند اسرائیل حمله کند و جنگ بشود؛ حتی تعدادی از دانش‌آموزان هم به مدرسه نیامده بودند.

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان گفت: جنگ امروز جنگ روایت‌ها است و آنقدر این جنگ خانمان سوز است که دشمن در تلاش است ذهن و فکر تمامی جوانان ما را از بین ببرد و هر کس که در ایران زندگی می‌کند را مایوس و ناامید کند.

وی با اشاره به حوادث تلخ سال ۱۴۰۱ گفت: کسانی بودند که ناشی از تلاش دشمن در رسانه‌ها، به کف خیابان آمدند و جان خود را از دست دادند. این‌ها نتیجه تلاش‌های دشمن در تشویش و گمراهی اذهان عمومی است. امروز در حالی که همه کشور‌ها از اقتدار ایران می‌گویند و دفاع ایران را مشروع می‌دانند؛ رسانه‌های دشمن کاری کرده بودند که در محیط مدرسه دانش آموزان از پاسخ اسرائیل می‌ترسیدند.

تاریخی با بیان اینکه آینده نوجوانان و جوانان ما به شدت مورد حمله ناجوانمردانه قرار گرفته است؛ گفت: اگر لطف الهی نبود؛ ممکن بود ما هم مورد حمله رسانه‌های دشمن قرار بگیریم؛ فکر ما آشفته شود و یا به خیابان‌ها برویم؛ برای جلوگیری از این حوادث ما نیازمند تبیین اهداف و برنامه برای مردم هستیم؛ تبیین هم نیاز به کمک و روایت کردن دارد.

گاهی خود ما هم باورمان نمی‌شود که به چه دستاورد‌هایی رسیدیم

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان گفت: ما باید در جایی که امکان رو در رو شدن با دانش‌آموزان را داشته باشیم روایتگری کنیم. جایی که می‌توانیم با او به تبادل نظر و گفتگو بپردازیم؛ حتما این کار را بکنیم و این فرصت را غنیمت بشماریم. شاید نتوانیم در فضای مجازی به خوبی دشمن عمل کنیم، اما مدرسه جایی است که در دست ماست. جایی که می‌توانیم به صورت هنرمندانه با مخاطبان نوجوان خود ارتباط برقرار کنیم. مدرسه یکی از جدی‌ترین فرصت‌های ماست که می‌تواند تعیین کننده باشد.

وی با اشاره به اینکه گاهی خود ما هم باورمان نمی‌شود که به چه دستاورد‌هایی رسیدیم؛ افزود: اسرائیل از ابتدای طوفان الاقصی تاکید می‌کند همه کاره ایران است؛ آمریکا و اروپا دائما بر قدرت ایران تاکید کردند؛ اما باز هم کسانی هستند که قدرت دفاعی و نظامی ایران را دست کم می‌گیرند؛ این ندیدن قدرت داخلی آفتی بوده که صد‌ها سال است در ایران وجود داشته است. دشمن هم بر این نقطه ضعف تمرکز دارد.

دبیر کل اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش آموزان خاطر نشان کرد: دشمن دائماً به فکر این است که از تفرقه‌های بین ما استفاده کند؛ و ما باید هشیار باشیم و بهانه‌های واهی برای تفرقه افکنی را به دشمن ندهیم.

دیگر خبرها

  • تعلیم و تربیت زیر ساخت اصلی سعادت و پیشرفت کشور است
  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • سریال جدید مهران مدیری؛ در «پدر قهوه» چه می‌گذرد؟
  • مهران مدیری در سکوت قهوه‌اش را می‌خورد؟
  • مهران مدیری باز هم در سکوت قهوه‌اش را می‌خورد؟
  • مهران مدیری باز هم در سکوت قهوه می‌خورد؟
  • رادیو یعنی گرما صمیمیت و درک هستی
  • تاریخی: مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش‌آموزان است
  • دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ماست/ مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش آموزان
  • زور سرمایه به هنر نمی‌رسد