Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@15:04:02 GMT

تعداد قنوات گلستان به 150 رشته کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۸۷۳۸۵

تعداد قنوات گلستان به 150 رشته کاهش یافت

کارشناس مسئول تامین آب مدیریت آب و خاک جهادکشاورزی گلستان گفت: تا دو دهه گذشته 340 رشته قنات در استان داشتیم اما در حال حاضر بر اساس آخرین آمارها، این تعداد به 150 رشته کاهش یافته است.

حجت‌الله کردی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: حوزه کاری ما تامین آب بخش کشاورزی با احداث آب بندان ها و بندهای انحرافی و لایروبی انهار، آب بندان ها و قنوات و همچنین ایجاد دستگاه های پمپاژ آب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به کاهش قنوات در استان تصریح کرد: با توجه به اعتبارات ملی و استانی که دریافت می کنیم سالانه با مشارکت بهره برداران بین 25 تا 30 رشته قنات را لایروبی و مرمت می کنیم.

کردی افزود: با توجه به اینکه بهره برداران از قنوات استان خرده‌مالک هستند و توانایی پرداخت هزینه ای لایروبی قنوات را ندارند، دولت 85 درصد از هزینه لایروبی را بلاعوض پرداخت می کند و کشاورز تنها 15 درصد از هزینه را پرداخت خواهد کرد.

کارشناس مسئول تامین آب مدیریت آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان تصریح کرد: سال گذشته 2 میلیارد و 200 میلیون تومان مصوبه برای احیا و مرمت قنوات داشتیم و امسال نیز تاکنون از محل ملی یک میلیارد و 600 میلیون تومان مصوبه برای این کار داشتیم. با توجه به مشکل تخصیص این اعتبارات، با توجه به منابعی که داریم به صورت دیون قنوات اولویت دار را احیا و مرمت می کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اینکه احداث آب بندان های کوچک تا ارتفاع 15 متر را در برنامه های کاری خود داریم، گفت: سال گذشته احداث 10 آب بندان با مساحت 70 هکتار را در برنامه کاری خود داشتیم که کار احداث 2 آب بندان در شهرستان های کلاله و بندرگز آغاز شده است.

کردی تاکید کرد: در بحث احداث آب بندان ها این را در نظر داریم که حتما مجوز برداشت و پروانه بهره برداری اخذ شده باشد و همچنین زمین آن جزو عرصه های ملی نباشد و توسط خود کشاورزان در اختیار ما قرار گرفته باشد.

وی با بیان اینکه سال گذشته تنها 15 درصد از اعتبارات مصوب در بخش احداث آب بندان ها و بند های انحرافی تخصیص یافته است، تصریح کرد: با توجه به کمبود منابع آب در استان جهت استفاده در بخش کشاورزی، لازم است اعتبارات بیشتری به این بخش تزریق شود.

کارشناس مسئول تامین آب مدیریت آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان عنوان کرد: در حال حاضر بیش از 30 میلیارد پروژه در سطح استان شناسایی شده که مطالعات برخی از آنها آغاز شده است و در صورت تامین اعتبار می توان اجرای آنها را آغاز کرد.

کردی خاطرنشان کرد: در استان گلستان 1.2 میلیارد متر مکعب آب سطحی داریم که 80 درصد آن قابل ذخیره سازی است. در حال حاضر 700 میلیون متر مکعب از این مقدار با احداث سدها، آب بندان ها و بندهای انحرافی ذخیره سازی می شود.

وی با اشاره به اینکه 300 میلیون متر مکعب دیگر از آب های سطحی استان را می توان ذخیره سازی کرد، گفت: حدود هفت ماه از سال بخش اعظمی از آب حاصل از نزولات آسمانی و... که از چرخه خارج می شود و در دسترس کشاورز قرار نمی گیرد را می توان ذخیره سازی کرد و در ماه های خرداد تا مهر که اوج نیاز آبی ما است، از آن استفاده کرد.

کارشناس مسئول تامین آب مدیریت آب و خاک جهاد کشاورزی گلستان در پایان اظهار کرد: احداث آب بندان ها و سدها در ایجاد رطوبت نسبی هوا، مقابله با ریز گردها، تامین آب سفره های زیر زمینی و همچنین در بحث ایجاد اشتغال در بخش های شیلات و گردشگری تاثیر گذار هستند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۸۷۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علیرضا خردمند عصر پنجشنبه در حاشیه شورای اداری دزفول که با حضور استاندار خوزستان برگزار شد، گفت: سفر آقای حسینی محراب به این شهرستان ۴۰ مصوبه پیرامون طرح‌های اولویت دار اقتصادی، زیرساختی، عمرانی و خدماتی دزفول داشت که اجرای این طرح‌ها می‌تواند گره گشای بسیاری از مسائل شهرستان باشد.

وی افزود: نشست‌های متعددی پیش از سفر امروز استانداری خوزستان در استان برگزار و تمام طرح‌های اولویت دار شهرستان با حضور ادارات کل بررسی و نهایی شد.

خردمند با بیان اینکه زمان بندی اجرای این طرح‌ها تعیین و اجرای آنها در دستور کار استان و شهرستان است، ادامه داد: شورای برنامه ریزی دزفول ماموریت دارد تا ضمن جمع بندی اعتبار مورد نیاز اجرای این طرح ها، روند تامین اعتبار این طرح‌ها را در استان دنبال کند.

فرماندار ویژه دزفول اضافه کرد: شرکت آب و فاضلاب خوزستان در این نشست متعهد شد نسبت به آغاز حفاری ۷ حلقه چاه از ۱۰ حلقه چاه مورد تعهد اقدام و همچنین در اعتبارات امسال تمهیدات لازم برای اجرای ۷ کیلومتر خط انتقال از عباس آباد به شهر منتظران دزفول را اقدام کند.

وی می‌گوید: همچنین مصوب شد ۳ حلقه چاه در تعهد سازمان آب و برق خوزستان با توجه به نبود وجود شرکت کننده به صورت ترک تشریفات به پیمانکار واگذار و عملیات اجرایی حداکثر در ۲ ماه آغاز شود.

تصویب اجرای طرح کامل فاضلاب زیباشهر به قید فوریت

خردمند گفت: با توجه به تامین لوله‌های مورد نیاز بسیج سازندگی، در این نشست مقرر شد بسیج سازندگی خط لوله آب شهیون را از اعتبارات محرومیت زدایی اجرا و مطالبه‌های آن از محل مولدسازی پیگیری شود.

وی با اشاره به مشکلات زیست محیطی ایجاد شده برای رودخانه دز و برداشت آب غدیر از این رودخانه گفت: شرکت آب و فاضلاب خوزستان متعد شد طرح کامل فاضلاب زیباشهر دزفول به منظور جلوگیری از ورود فاضلاب به رودخانه دز را به قید فوریت عملیاتی کند.

علیرضا خردمند ادامه داد: تامین هزینه اجرای شبکه آب و فاضلاب مسکن ملی در منطقه زیباشهر و مهرشهر، تکمیل اجرای طرح آبرسانی ۵ روستای دهنوباقر، حاجات، خوزینه باقر، خوزینه بالا و بنه عاطی، اجرای ۴ کیلومتر خط لوله ۶۰۰ میلیمتر از سیاه منصور به زندان و اجرای ایستگاه پمپاژ و مخزن آب آن، اجرای ۲.۵ کیلومتر خط لوله ۵۰۰ میلی متر فولادی و راه اندازی مخزن آب ۱۰ هزار مترمکعبی در منطقه آزادگان و همچنین ایستگاه پمپاژ مهر شهر از دیگر مصوبه‌های سفر استاندار به دزفول است.

تصویب ساخت ۲ مدرسه ۶ کلاسه در منطقه مسکن مهر زیباشهر

فرماندار ویژه دزفول افزود: تقویت ناوگان اتفاقات برق در سه منطقه شهر حمزه، زیباشهر و شهر چغامیش و همچنین تبدیل ۳۰۰ کیلومتر از سیم‌های برق به کابل‌های خودنگهدار دزفول از جمله تعهدات شرکت توزیع برق خوزستان برای اجرا در این شهرستان است که در شورای اداری دزفول به تصویب رسید.

وی ادامه داد: ایمن سازی جاده پامناز و لزوم تعریض و اجرای روکش آسفالت این جاده به طول ۳ کیلومتر، اصلاح و لکه گیری جاده بوالحسن به لب سفید و دژمحمدعلی خان به طول ۵ کیلومتر، اجرای عملیات آسفالت جاده دیونی و آبیدسره به طور ۸ کیلومتر و همچنین تامین و استقرار نیوجرسی در محور جاده پل چهارم تا سیاه منصور به طول ۳ کیلومتر از دیگر مصوبه‌های این شورا برای دزفول است.

خردمند می‌گوید: اجرای طرح روکش آسفالت آوج به سیاه منصور به صورت ترک تشریفات، اجرای عملیات روکش آسفالت به طول یک هزار و ۴۰۰ متر در محور آوج به میانرود و فعال نمودن طرح برای تعریض و آسفالت ادامه محور مذکور، برگزاری مناقصه و تعیین پیمانکار جاده دزفول به شوشتر به طول ۲۳ کیلومتر و همچنین فعال سازی کارگاه طرح دزفول به بن جعفر از دیگر طرح‌های مصوب این شورا بود.

وی افزود: تصویب و تخصیص اعتبار احداث آسفالت ۲ کیلومتر از مسیر دزفول به حمزه، تامین اعتبار جهت فعال نمودن طرح دزفول به سردشت (پاشنه زاگرس)، احداث ۲ باب مدرسه ۶ کلاسه در منطقه مسکن مهر زیباشهر علاوه بر ۲ باب مدرسه منطقه آوان شهر از جمله تعهدات اداره کل راه و شهرسازی خوزستان به دزفول است که به تصویب رسید.

تصویب ساخت برج IT دزفول

فرماندار ویژه دزفول آغاز عملیات احداث برج فناوری ارتباطات را از جمله مصوبه‌های مهم این نشست دانست و گفت: با توجه به نیاز شهرستان دزفول به احداث برج IT (فناوری ارتباطات) مقرر گردید شرکت شهرک‌های صنعتی استان نسبت به آغاز عملیات اجرایی آن ظرف ۲ ماه اقدام نماید.

خردمند افزود: پیگیری برای تامین اعتبار ایجاد زیرساخت و توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای روبه روی روستای المهدی دزفول، تامین اعتبار احداث ایستگاه پمپاژ و خط انتقال آب و همچنین تجهیز و نوسازی اراضی بخش شهیون، احداث کانال‌های آبیاری و زهکشی منطقه عجیرب دزفول که می‌تواند منجر به تحول در این منطقه شود، از دیگر مصوبه‌هایی است که با حضور استاندار خوزستان نهایی شد.

وی ادامه داد: شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان در راستای اجرای مصوبات سفر ریاست جمهوری به خوزستان متعهد شد برای احداث شهرک صنعتی شماره پنج دزفول با وسعت یک هزار هکتار از طریق اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان پیگیری و نسبت به اخذ استعلامات ۱۲ گانه اقدام کند.

موزه تاریخ طبیعی دزفول راه اندازی می‌شود


خردمند افزود: با توجه به تامین و تحویل ۷۰ هکتار زمین مورد نیاز جهت احداث و توسعه شهرک صنعتی شماره ۲ دزفول مقرر شد تا شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان، پیگیری لازم برای توسسعه زیرساخت‌ها و الحاق این قطعه زمین به شهرک صنعتی شماره ۲ اقدام کند.

فرماندار ویژه دزفول ادامه داد: به روزرسانی برآورد و پیگیری تخصیص اعتبار ترمیم و بازسازی و نگهداری پل ساسانی دزفول، پیگیری اخذ زمین و تامین اعتبار به منظور احداث و راه اندازی موزه تاریخ طبیعی دزفول و همچنین تامین اعتبار بهسازی و بازسازی و مرمت فضا‌های تاریخی بافت قدیمی دزفول از دیگر طرح‌های اولویت دار دزفول است که در این نشست به تصویب رسید.

دیگر خبرها

  • زمین مورد نیاز برای احداث کتابخانه‌های عمومی در اردبیل تامین می‌شود
  • احیا قنات‌ها در قم بی‌وقفه دنبال می‌شود
  • حمل محصولات کشاورزی گلستان، برنامه ریزی های لازم را می خواهد
  • افزایش ۱۰ درصدی تعداد تشکل های کارگری و کار فرمایی در گلستان
  • برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان
  • زورخانه در روستاهای مستعد تیران احداث شود
  • توسعه دزفول در گرو اجرای طرح‌های مصوبه سفر استاندار خوزستان
  • 43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد
  • نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ در استان گلستان آغاز شد
  • ۲۷۲۰۲ داوطلب کنکور در گلستان با یکدیگر رقابت می‌کنند