Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا خاش به لحاظ داشتن شرایط مناسب آب و هوایی و زمین های حاصلخیز از قطب های مهم تولید پسته در سیستان و بلوچستان و کشور به شمار می آید و به طور متوسط از هر هکتار باغ بین یک تا 1،5 تن پسته برداشت می شود.
بیشترین کشت پسته در حوزه دشت آبخوان، پشتکوه و گوهر کوه خاش است و هر سال با تولید قابل توجه این محصول نیاز مردم سیستان و بلوچستان و بسیاری از مناطق دیگر کشور تامین می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بخشدار مرکزی خاش به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اینک در هر هکتار از باغ های پسته این بخش سه نفر مشغول به فعالیت هستند و چندین هزار نفر از مردم منطقه از این راه کسب درآمد و امرار معاش می کنند.
مجتبی شجاعی افزود: برداشت پسته در مناطق پشت کوه، دشت آبخوان و برخی نقاط دیگر بخش مرکزی خاش از اوایل شهریور آغاز می شود و به مدت 45 روز ادامه دارد.
وی فرآوری و بسته بندی و برندسازی محصول پسته را از نیازهای مهم مردم این بخش عنوان کرد و گفت: تاکنون برای فرآوری آن اقدامات خوبی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه حدود چهار هزار و 500 هکتار از زمین های کشاورزی بخش مرکزی خاش زیر کشت محصول پسته است تصریح کرد: از هر هکتار باغ پسته یک تن تا یک و نیم تن پسته برداشت می شود.
بخشدار مرکزی خاش گفت: هشت ترمینال ضبط پسته در این بخش با هدف بهره وری درست از محصولات تولیدی ایجاد شده اند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاش نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برندسازی، بسته بندی و فرآوری محصول پسته در کنار برپایی جشنواره های پسته برای معرفی توانمندی های منطقه از نیازهای مهم این شهرستان محسوب می شود.
امان الله طوقی بیان کرد: پسته کاران خاش به دلیل استقبال کم و نبود کارخانه بسته بندی محصولات تولیدی خود را که به لحاظ کیفیت به مراتب بهتر و بالاتر از پسته های سایر استانهاست به رفسنجان ارسال می کنند.
وی ادامه داد: پسته کاران خاش برخی مواقع محصولات خود را با برند رفسنجان وارد بازار می کنند.
وی افزود: افزون بر هزار هکتار باغ پسته در مجموعه شرکت کشت و صنعت گوهرکوه و تمپ وجود دارد و با همت این شرکت پارسال افزون بر 600 هکتار به سطح زیر کشت این محصول افزوده شده است.
وی بیان کرد: همه ساله افزون بر هزار تن محصول با کیفیت پسته از باغات منطقه گوهرکوه برداشت و به بازار مصرف عرضه می شود.
مدیر جهاد کشاورزی خاش گفت: با تلاش و همت مردم و مسئولان این شهرستان و حمایت خوب دولت تولید محصول با کیفیت و مهم پسته در این منطقه در حال افزایش است.
طوقی اظهار داشت: صادرات محصول راهبردی پسته خاش به دلیل نبود امکانات و کارگاههای فرآوری با برند دیگر مناطق کشور وارد بازار مصرف می شود.
وی بیان کرد: نبود کارگاههای فرآوری، بسته بندی و برندسازی پسته از مهمترین دغدغه های مسئولان و پسته کاران خاش به شمار می آید.
وی ادامه داد: هم اینک افزون بر 6 هزار و 500 هکتار باغ پسته در شهرستان خاش وجود دارد که 2 هزار هکتار آن غیر بارور و چهار هزار و 550 هکتار آن بارور است.
وی گفت: متوسط برداشت پسته از هر هکتار باغ شهرستان خاش یک تن و 200 کیلوگرم است.
وی خاطر نشان کرد: برداشت پسته در شهرستان خاش به صورت مکانیزه در هفت ترمینال ضبط پسته انجام می شود.
مدیر جهاد کشاورزی خاش گفت: افزون بر 10 هزار نفر سالانه در کار تولید و برداشت این محصول در این شهرستان فعالیت دارند.
طوقی اظهار داشت: پسته تولیدی شهرستان خاش از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی افزود: بعد از خرما بیشترین سطح زیر کشت باغات این شهرستان به پسته اختصاص دارد.
وی قدمت کشت محصول پسته در خاش را قبل از سال 1330 عنوان کرد و اظهار داشت: پسته به عنوان محصولی تجاری و اقتصادی هم اینک بیشتر از گذشته در این شهرستان مورد توجه قرار دارد.
مدیر جهاد کشاورزی خاش گفت: افزون بر 500 هزار اصله نهال پسته سال قبل و به همین میزان نیز امسال به صورت یارانه ای بین باغداران این شهرستان توزیع شد.
طوقی اظهار داشت: با توجه به استقبال خوب کشاورزان سالانه به سطح زیر کشت باغ های پسته خاش افزوده می شود.
وی ادامه داد: در چند سال گذشته بخش عمده ای از نهال قابل کشت پسته از استان های دیگر به این شهرستان فرستاده می شد که مشکلاتی را با خود به همراه داشت اما هم اینک خاش بخش زیادی از نهال مورد نیاز کشاورزان خود و حتی دیگر شهرستان های استان را نیز تأمین می کند.
وی تاکید کرد: چند سالی است که در کنار باغ های پسته شهرستان واحدهای پوست کنی ایجاد شده است.
مدیر جهاد کشاورزی خاش بیان کرد: در گذشته این واحدها وجود نداشت و کشاورزان خاش مجبور بودند محصول خود را حتی برای پوست کنی به رفسنجان بفرستند که این امر مشکلات زیادی را برای آنان به همراه داشت به طوری که بخش زیادی از محصول در این مسیر از بین می رفت و متحمل ضررهای زیادی می شدند.
وی گفت از اساسی ترین مشکلات باغداران پسته در این شهرستان نبود کارخانه های بسته بندی و فرآوری است.
فرماندار شهرستان خاش نیز از همت بلند کشاورزان و حمایتهای ویژه دولت از تولیدکندگان در مناطق روستایی قدردانی کرد.
محمداکبر چاکرزهی گفت: با توجه به ظرفیت خوب شهرستان در تولید پسته، طرح توسعه باغ های مختص به این محصول با هدف رونق بخشیدن به موضوع اشتغال، تولید و توسعه اقتصادی در کنار صرفه جویی بهینه در مصرف آب در منطقه در دستورکار دولت است.
خاش در 185 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده است.
7310**6081 خبرنگار: محمدامین میربلوچزهی**انتشار دهنده: حیدر سرایانی
اخبار لحظه به لحظه را در کانال تلگرامی «اخبار ایرنا سیستان و بلوچستان» دنبال کنید. @irnazahedan

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۹۲۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز از آغاز عملیات اجرایی امحاء مزارع آلوده به فاضلاب خام در شرق کلان شهر شیراز خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز به نقل از روابط عمومی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز، محمد میرزایی در حاشیه عملیات مذکور گفت: از صبح سه شنبه یازدهم اردیبهشت ماه عملیات امحاء مزارع مذکور در سطح 270 هکتار از اراضی منطقه گردخون در حومه کلان شهر شیراز آغاز شده است. 

این مقام مسئول با اذعان به اینکه کار قلع و قمع مزارع گندم و جو آبیاری شده با فاضلاب خام با بکارگیری قریب به 20 دستگاه تراکتور و پنج دستگاه لودر در حال انجام است، تصریح کرد: پیش بینی می‌شود این اقدام در بیش از ده قطعه از مزارع تا پایان روز به اتمام برسد. 

وی با بیان اینکه کار امحاء مزارع به دستور مقام قضایی و نظر شبکه بهداشت و درمان مبنی بر آلودگی مزارع در دستور کار مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز قرار گرفته است، ابراز کرد: این عملیات با مشارکت دستگاه‌های متولی در قالب گشت‌های هم‌پوشان برنامه ریزی و به مرحله اجرا رسیده است. 

میرزایی با تاکید بر اینکه حفظ سلامت عموم جامعه و تولید محصول سالم عاری از هرگونه آلودگی خط قرمز متولیان تولید است، بیان کرد: جهاد کشاورزی همگام با دیگر نهاد‌های ذی مدخل به طور جدی با هرگونه تهدید سلامت مردم مقابله و با سوء استفاده گران به هر شکل ممکن برخورد قانونی خواهد کرد.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان شیراز ضمن اطمینان خاطر به مصرف کنندگان محصولات کشاورزی به جهت صیانت از تولید محصول سالم و با کیفیت افزود: صیانت از تولید محصول سالم امری فرا دستگاهی است که نیازمند همکاری تمامی دستگاه است.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • عملیات امحاء مزارع آلوده در شرق شیراز آغاز شد
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • سیستان و بلوچستان پتانسیل‌های فراوانی در زمینه‌های تولیدی و اقتصادی دارد
  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود