Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا خاش به لحاظ داشتن شرایط مناسب آب و هوایی و زمین های حاصلخیز از قطب های مهم تولید پسته در سیستان و بلوچستان و کشور به شمار می آید و به طور متوسط از هر هکتار باغ بین یک تا 1،5 تن پسته برداشت می شود.
بیشترین کشت پسته در حوزه دشت آبخوان، پشتکوه و گوهر کوه خاش است و هر سال با تولید قابل توجه این محصول نیاز مردم سیستان و بلوچستان و بسیاری از مناطق دیگر کشور تامین می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بخشدار مرکزی خاش به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اینک در هر هکتار از باغ های پسته این بخش سه نفر مشغول به فعالیت هستند و چندین هزار نفر از مردم منطقه از این راه کسب درآمد و امرار معاش می کنند.
مجتبی شجاعی افزود: برداشت پسته در مناطق پشت کوه، دشت آبخوان و برخی نقاط دیگر بخش مرکزی خاش از اوایل شهریور آغاز می شود و به مدت 45 روز ادامه دارد.
وی فرآوری و بسته بندی و برندسازی محصول پسته را از نیازهای مهم مردم این بخش عنوان کرد و گفت: تاکنون برای فرآوری آن اقدامات خوبی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه حدود چهار هزار و 500 هکتار از زمین های کشاورزی بخش مرکزی خاش زیر کشت محصول پسته است تصریح کرد: از هر هکتار باغ پسته یک تن تا یک و نیم تن پسته برداشت می شود.
بخشدار مرکزی خاش گفت: هشت ترمینال ضبط پسته در این بخش با هدف بهره وری درست از محصولات تولیدی ایجاد شده اند.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خاش نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برندسازی، بسته بندی و فرآوری محصول پسته در کنار برپایی جشنواره های پسته برای معرفی توانمندی های منطقه از نیازهای مهم این شهرستان محسوب می شود.
امان الله طوقی بیان کرد: پسته کاران خاش به دلیل استقبال کم و نبود کارخانه بسته بندی محصولات تولیدی خود را که به لحاظ کیفیت به مراتب بهتر و بالاتر از پسته های سایر استانهاست به رفسنجان ارسال می کنند.
وی ادامه داد: پسته کاران خاش برخی مواقع محصولات خود را با برند رفسنجان وارد بازار می کنند.
وی افزود: افزون بر هزار هکتار باغ پسته در مجموعه شرکت کشت و صنعت گوهرکوه و تمپ وجود دارد و با همت این شرکت پارسال افزون بر 600 هکتار به سطح زیر کشت این محصول افزوده شده است.
وی بیان کرد: همه ساله افزون بر هزار تن محصول با کیفیت پسته از باغات منطقه گوهرکوه برداشت و به بازار مصرف عرضه می شود.
مدیر جهاد کشاورزی خاش گفت: با تلاش و همت مردم و مسئولان این شهرستان و حمایت خوب دولت تولید محصول با کیفیت و مهم پسته در این منطقه در حال افزایش است.
طوقی اظهار داشت: صادرات محصول راهبردی پسته خاش به دلیل نبود امکانات و کارگاههای فرآوری با برند دیگر مناطق کشور وارد بازار مصرف می شود.
وی بیان کرد: نبود کارگاههای فرآوری، بسته بندی و برندسازی پسته از مهمترین دغدغه های مسئولان و پسته کاران خاش به شمار می آید.
وی ادامه داد: هم اینک افزون بر 6 هزار و 500 هکتار باغ پسته در شهرستان خاش وجود دارد که 2 هزار هکتار آن غیر بارور و چهار هزار و 550 هکتار آن بارور است.
وی گفت: متوسط برداشت پسته از هر هکتار باغ شهرستان خاش یک تن و 200 کیلوگرم است.
وی خاطر نشان کرد: برداشت پسته در شهرستان خاش به صورت مکانیزه در هفت ترمینال ضبط پسته انجام می شود.
مدیر جهاد کشاورزی خاش گفت: افزون بر 10 هزار نفر سالانه در کار تولید و برداشت این محصول در این شهرستان فعالیت دارند.
طوقی اظهار داشت: پسته تولیدی شهرستان خاش از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی افزود: بعد از خرما بیشترین سطح زیر کشت باغات این شهرستان به پسته اختصاص دارد.
وی قدمت کشت محصول پسته در خاش را قبل از سال 1330 عنوان کرد و اظهار داشت: پسته به عنوان محصولی تجاری و اقتصادی هم اینک بیشتر از گذشته در این شهرستان مورد توجه قرار دارد.
مدیر جهاد کشاورزی خاش گفت: افزون بر 500 هزار اصله نهال پسته سال قبل و به همین میزان نیز امسال به صورت یارانه ای بین باغداران این شهرستان توزیع شد.
طوقی اظهار داشت: با توجه به استقبال خوب کشاورزان سالانه به سطح زیر کشت باغ های پسته خاش افزوده می شود.
وی ادامه داد: در چند سال گذشته بخش عمده ای از نهال قابل کشت پسته از استان های دیگر به این شهرستان فرستاده می شد که مشکلاتی را با خود به همراه داشت اما هم اینک خاش بخش زیادی از نهال مورد نیاز کشاورزان خود و حتی دیگر شهرستان های استان را نیز تأمین می کند.
وی تاکید کرد: چند سالی است که در کنار باغ های پسته شهرستان واحدهای پوست کنی ایجاد شده است.
مدیر جهاد کشاورزی خاش بیان کرد: در گذشته این واحدها وجود نداشت و کشاورزان خاش مجبور بودند محصول خود را حتی برای پوست کنی به رفسنجان بفرستند که این امر مشکلات زیادی را برای آنان به همراه داشت به طوری که بخش زیادی از محصول در این مسیر از بین می رفت و متحمل ضررهای زیادی می شدند.
وی گفت از اساسی ترین مشکلات باغداران پسته در این شهرستان نبود کارخانه های بسته بندی و فرآوری است.
فرماندار شهرستان خاش نیز از همت بلند کشاورزان و حمایتهای ویژه دولت از تولیدکندگان در مناطق روستایی قدردانی کرد.
محمداکبر چاکرزهی گفت: با توجه به ظرفیت خوب شهرستان در تولید پسته، طرح توسعه باغ های مختص به این محصول با هدف رونق بخشیدن به موضوع اشتغال، تولید و توسعه اقتصادی در کنار صرفه جویی بهینه در مصرف آب در منطقه در دستورکار دولت است.
خاش در 185 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده است.
7310**6081 خبرنگار: محمدامین میربلوچزهی**انتشار دهنده: حیدر سرایانی
اخبار لحظه به لحظه را در کانال تلگرامی «اخبار ایرنا سیستان و بلوچستان» دنبال کنید. @irnazahedan

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۹۲۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، رویداد همرسانی «دایان» رویدادی با محوریت توسعه بازار و تجاری سازی محصولات و خدمات شرکت‌های دانش بنیان است که توسط طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی (ایمینو) برگزار می‌شود.

در این رویداد، شرکت‌های دانش‌بنیان فرصت را مغتنم شمرده و در حضور بهره‌برداران معادن و صنایع معدنی و همچنین صاحبان سایر صنایع مرتبط با بخش معدن و صنایع معدنی در بخش‌های خصوصی و دولتی، بشرح زیر به تشریح نیاز‌ها یا قابلیت‌های محصولات دانش‌بنیان می‌پردازند.

 موضوعاتی از جمله استراتژیک بودن و حیاتی بودن محصول یا محصولات دانش‌بنیان تولید‌شده (نقش محصول یا محصولات دانش‌بنیان تولید‌شده در تقویت اقتصاد مقاومتی و کاهش واردات محصولات خارجی، ارائه ویژگی‌های فنی محصولات دانش‌بنیان تولید‌شده، عارضه، نقیصه، معضل یا کمبودی که عامل ایجاد نیاز به خلق محصول دانش‌بنیان بوده است، کاربرد‌های محصول یا محصولات دانش‌بنیان در معادن و صنایع معدنی و افزایش آگاهی نسبت به قابلیت‌ها و افزایش مصرف آن‌ها،  نقش محصول یا محصولات دانش بنیان تولید‌شده در تولید پایدار از محورهای این رویداد به شمار می رود.

همچنین ارتقای ارزش افزوده، افزایش بهره‌وری شامل افزایش کیفیت و کمیت محصول، بهینه‌سازی عملیات و فرآیندها؛ کاهش مصرف آب و انرژی؛ تولید انرژی‌های پاک؛ کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ایی، کاهش استهلاک دستگاه‌ها و تجهیزات؛ بهبود تعمیر و نگهداری؛ افزایش عمر تجهیزات، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات؛ هوشمندسازی؛ استفاده از هوش مصنوعی؛ تحول دیجیتال؛ حفاظت از محیط‌زیست، ارتقای سطح ایمنی و بهداشت، از جمله موضوعات محوری قابل‌طرح در این رویداد برای شرکت‌های دانش‌بنیان، خواهد بود.

 رقابت‌پذیری آن‌ها با محصولات مشابه خارجی (در صورت بومی‌سازی و وجود رقبای خارجی: قابلیت جایگزین‌شدن با محصولات خارجی از بعد فنی و مالی)، سهم فعلی از بازار کشور و بازار فرامرزی و طرح پروژه‌هایی که از محصولات دانش‌بنیان استفاده کرده‌اند نیز از جمله محوریت‌های دیگر این رویداد است.

موضوعات محوری دیگری که قرار است در این گردهمایی دانش‌بنیان‌های معدن، مطرح شود  بازخورد و رضایت پروژه‌ها یا صنایع بهره‌مند از محصولات دانش‌بنیان در مورد قابلیت‌ها و ارزش‌های حاصل‌شده از کاربرد محصول یا محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان، طرح نیاز‌های مختلف از قبیل نیاز به مشارکت مالی یا بهبود و توسعه‌ی محصول، آینده و افق پیش‌روی استفاده از محصول تولید‌شده بر اساس بازارپژوهی بعمل‌آمده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان یا گزارش‌های بازارپژوهی و آینده‌پژوهی مراجع معتبر داخلی یا خارجی خواهد بود.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب را تهدید می‌کند
  • تک‌کشتی پسته، کشاورزی خوشاب خراسان رضوی را تهدید می‌کند
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • محصولات سبز نفت سپاهان امسال وارد بازار می‌شوند
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی نفت سپاهان
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • گلایه از وضعیت شتاب‌دهی در حوزه زیست فناوری/اخذمجوزها محصول را منقضی می‌کند
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی