Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کل گمرک ایران گفت: 1250 شرکت حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی در پنجره واحد تجاری گمرک مشارکت می کنند. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از گمرک ایران ؛ مسعود کرباسیان در بازدید دکتر علی ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام از نمایشگاه دستاوردهای گمرک الکترونیک افزود : سازمان جهانی گمرک ، الکترونیکی شدن گمرک ایران را گام اول برای توسعه تجارت ایران با جهان تعبیر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


علی اکبر ولایتی امروز در بازدید از بخش مانیتورینگ دستگاه های ایکس ری گمرکات سراسر کشور ، کشفیات مواد مخدر و نمایشگاه دستاوردهای گمرک الکترونیک که شامل سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی است، ضمن آشنایی نزدیک با روند فعالیت سیستم الکترونیکی گمرک جمهوری اسلامی ایران درجریان وضعیت گمرک و تاثیر عملکرد آن بر تجارت خارجی کشور قرار گرفت.
مسعود کرباسیان در این بازدید با اشاره به کاهش چشمگیر مراجعان حضوری به عنوان یکی از ملموس ترین اثرات راه اندازی سامانه جامع گمرکی گفت: در حال حاضر تمامی عملیات گمرکی بدون حضور فیزیکی انجام می شود، در حالی که پیش از این بامراجعه به گمرک و با استفاده از اسناد کاغذی امکان پذیر بود.
کرباسیان در باره برخی رویه های وارداتی که مجاز است اما منجر به واردات بی رویه شده است با اشاره به رویه های مسافری و کوله بری توضیح داد : برآورد ما این است که 3 میلیارد دلار از طریق کوله بری به کشور وارد می شود و هر ساله 40 میلیون نفر به مناطق آزاد سفر می کنند وحجم انبوهی کالا از این طریق به بازار کشور وارد می کنند. این رویه ها برای مرزنشینان پیش بینی شده بود در حالی که به نظر ما مرزنشینان صاحب کالا نیستند ؛ آنها فقط باربر کالا هستند.
رئیس کل گمرک درتشریح جایگاه جهانی گمرک کشور و بهبود نگاه سازمان جهانی گمرک گفت : الکترونیکی شدن سیستم گمرک کشور بسیار مورد توجه سازمان جهانی گمرک است و آنها این اقدام را گام اول برای توسعه تجارت ایران با جهان تعبیر کرده اند.
کرباسیان به زمان اعلام کالا به گمرک و تغییر روند آن اشاره کرد و گفت : پیش از الکترونیکی شدن گمرک و راه اندازی پنجره واحد، کالا ده روز پس از ورود به گمرک اظهار می شد در حالی که هم اکنون با همکاری 1250 شرکت حمل و نقل هوایی،زمینی و دریایی که از سراسر دنیا با ما در ارتباط هستند ، اسنادحمل کالا از مبدا پیش از ارسال به گمرک ایران اعلام می شود.
موضوع دیگری که رئیس کل گمرک ایران به عنوان یکی از مهم ترین نتایج راه اندازی سامانه جامع امور گمرکی از آن نام برد ، افزایش امنیت در تجارت خارجی بود. کرباسیان گفت : از آنجایی که استفاده از سامانه سرعت عملیات را بالا برده است این فرآیند بستر امنی را برای تجارت ایجاد کرده و همین امنیت موجب افزایش درآمدهای گمرکی و افزایش ریسک قاچاق شده است.
رئیس کل گمرک ایران دسترسی به گواهی مبدا را از دیگر مزیت های این سیستم بیان کرد و گفت: عدم دسترسی به این گواهی باعث سوء استفاده برخی افراد و تخلفات زیادی بود که در حال حاضر با برقراری این فرآیند با برخی کشورها امکان انجام این تخلف امکان پذیر نیست.
در این بازدید رئیس کل گمرک ایران گزارشی از کشف بیش از 300 تن مواد مخدر و پیش سازهای سنتی و صنعتی در گمرک ارائه کرد که دکتر ولایتی با تشکر از اقدامات و عملکرد گمرک به طور ویژه از عملکرد گمرک ایران در کشف و مبارزه با مواد مخدر تقدیر و تشکر کرد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۹۲۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان

ناظر گمرکات کردستان از صادرات ۱۶۴ هزار تنی انواع کالا به ارزش ۶۱ میلیون دلار در گمرکات استان به خارج از کشور خبر داد و گفت: از این میزان، ۱۳۹ هزار تن به ارزش ۴۲ میلیون دلار نزد گمرکات استان اظهار و خروج شده است.

فرامرز امیدی، رشد وزنی صادرات در فروردین ماه امسال نسبت به سال قبل را ۱۰ درصد عنوان کرد و گفت: عمده کالا‌های صادر شده از گمرکات، انواع محصولات کشاورزی و باغی، مصنوعات فلزی و پلاستیکی، فرآورده‌های لبنی، مصالح ساختمانی، انواع شیشه (جام) و فرش است که به کشور‌های عراق، سوریه، افغانستان، امارات متحده عربی، روسیه، ترکیه، جمهوری آذربایجان، پاکستان، گرجستان و کویت صادر شد.

وی به کالا‌های ترخیصی از گمرکات تحت نظارت إشاره کرد و افزود: میزان واردات قطعی و ورود موقت از این گمرکات در یکماهه اول امسال مجموعاً ۱۴ هزار تن انواع کالا به ارزش تقریبی ۳۸ میلیون دلار بوده که سهم واردات قطعی ۸۰۸ تن به ارزش ۷ میلیون دلار می‌باشد. مجموع واردات و ورود موقت از نظر ارزش دلاری ۶ درصد رشد داشته است.

 امیدی گریزی به کالا‌های وارداتی نیز گریزی زد و گفت: عمده کالا‌های وارداتی عبارت است از شمش طلا، آلومینیوم، کالا‌های واسطه‌ای، ماشین آلات و قطعات خط تولید، مواد اولیه و اقلام مصرفی مورد نیاز مرزنشینان  است که عمدتا از کشور‌های عراق، اسپانیا، آلمان، امارات، ترکیه و چین به کشور وارد و درکوتاه‌ترین زمان ممکن ترخیص شده اند.

وی یادآور شد: در فروردین ماه ۱۴۰۳ تشریفات گمرکی بیش از ۲۴۴ هزار تن انواع کالای ترانزیتی به ارزش بالغ بر ۲۹۷ میلیون دلار از گمرک باشماق صورت پذیرفته است که مقدار ۲۰۵ هزار تن آن به ارزش ۲۳۷ میلیون دلار طی ترانزیت مبدا به کشور ورود شده و نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی رشد ۶۳ درصدی را به همراه داشته است. همچنین در همین مدت مقدار ۳۹ هزارتن کالا به ارزش بالغ بر ۱۶۰ میلیون دلار از گمرکات استان طی تراتزیت خارجی مقصد به کشور عراق خارج شده است.

ناظر گمرکات استان اظهار داشت: در همین مدت تشریفات گمرکی بیش از ۴ هزارتن کالا در رویه خروج موقت به ارزش تقریبی ۱۸ میلیون دلاری انجام گرفته که در مقایسه با سال قبل بلحاظ وزنی ۲۴ درصد و از نظر ارزش ۲۳ درصد افزایش داشته است.

بر اساس این گزارش درآمد‌های گمرکات استان در فروردین ماه سال جاری به رقمی بیش از ۳۲۷ میلیاردو ۶۰۵ میلیون ریال می‌رسد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد رشد داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • احداث تیرپارک کامیون‌ های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • ضرورت توسعه حمل ونقل هوایی و دریایی میان ایران و قاره آفریقا
  • احداث تیرپارک کامیون‌های ترانزیتی در آستارا نیاز اصلی مرز زمینی شمال کشور
  • تجارت خارجی ۴۱۴ میلیون دلاری از گمرکات کردستان
  • صفرشدن تعرفه تجارت کالا‌ها بین ایران و اوراسیا تا ۲ ماه آینده
  • رشد ۱۵۰ درصدی تخلیه و بارگیری کالا در بندر نوشهر
  • هر چه سریعتر نسبت به نواقص و ناهماهنگی های موجود در گمرک شهیدرجایی اقدام شود
  • باید ۳۵۰ دستگاه آشکارساز کامیونی در گمرکات و مناطق آزاد مستقر شود
  • رشد صادرات و ترانزیت آستارا؛ مرز مهم اقتصادی کشور
  • 3 پیشنهاد برای بهینه‌سازی عملیات توزیع در حوزه لجستیک و تجارت الکترونیک