Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با انتقاد از استدلال اشتباه برخی از مسئولان درباره خلافت در کتاب نهج‌البلاغه تصریح کرد: این سخن جز در تاریخ طبری در هیچ منبع دیگری ذکر نشده و مسئولان نباید با جزئی‌نگری جهت‌گیری‌های کلی بکنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم‌، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین نجف لک‌زایی ظهر امروز در مراسم رونمایی از جدیدترین آثار پژوهشکده تاریخ و سیره اهل‌بیت (ع) پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، با اشاره به نقش ارزنده تمامی عوامل دخیل در چاپ یک اثر فرهنگی اظهار داشت: باید از تمامی عوامل و افرادی که به طرق مختلف در چاپ و گسترش فرهنگ اسلامی تلاش می‌کنند قدردانی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامیبا اشاره به افزایش مراتب علمی پربار و غنی آثار تازه منتشرشده این پژوهشکده افزود: از این آثار غنی می‌توان در راستای مسائل و معضلات مربوط به آن استفاده کرد.

وی بابیان مأموریت اصلی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تأکید کرد: مأموریت اصلی و مهم پژوهشگاه توانمندسازی علوم اسلامی برای بهبود وضعیت علوم انسانی است، چراکه علت شکست بسیاری از تلاش‌ها در ارتباط با علوم انسانی این بوده که زیرساخت‌های آن یعنی علوم اسلامی دچار ضعف است و کار قابل‌ملاحظه ای در این زمینه‌ها صورت نگرفته است.

لک‌زایی با اشاره به اینکه شناخت صحیح سیره اهل بیت (ع) راهکار درمان بسیاری از مشکلات زندگی اجتماعی است، تأکید کرد: تا زمانی که شناخت درست و جامعی از سیره اهل‌بیت (ع) به دست نیاورده نمی‌توانیم در موضوعات سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و دیگر موضوعات موفقیت قابل‌توجهی به دست آوریم.

وی خاطرنشان کرد: نقش راهبردی پژوهشگاه بسترسازی زیرساخت‌های لازم برای تحول علوم انسانی است که راه آن نیز تقویت و توانمندسازی علوم اسلامی است‌.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بابیان لزوم شناخت مسئولان از سیره اهل‌بیت (ع) در مسائل مختلف ابراز کرد: مسئولان باید بسته به جایگاه مسئولیت خود در موضوعات سیاسی، فرهنگی، امنیتی و دیگر مسائل در ارتباط با سیره و منش اهل‌بیت(ع) مطالعات کافی را داشته باشند.

وی با تاکید بر اینکه برای بهبود علوم انسانی میانبری وجود ندارد، گفت: تنها راه بهبود علوم انسانی و اسلامی شدن آن‌ها، توانمندسازی علوم اسلامی است و به هر میزان که علوم اسلامی تقویت شود علوم انسانی نیز به اسلامی‌تر شدن نزدیک‌تر خواهند شد.

در ادامه جلسه، آیت‌الله محمدهادی یوسفی غروی نیز با اشاره به نقش ارزنده علمای گذشته در حفظ و نشر آثار علوم دینی اظهار داشت: مرحوم سید رضی در جمع‌آوری کتاب شریف نهج‌البلاغه نقش برجسته‌ای داشته‌اند، و ایشان در راستای جمع‌آوری و دقت نظر در صحت منابع نهج‌البلاغه با بیش از 400 نفر از علمای شیعی عصر خود همکاری و مراوده داشته است.

عضو شورای علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دلایل جمع سخنان امیرالمؤمنین (ع) توسط مرحوم رضی را موردتوجه قرار داد و گفت: یکی از دلایل مهم آن این بوده که دستگاه خلافت به خاطر سیاه‌نمایی چهره پاک او به وی نسبت اسماعیلیه و فاطمی می‌دادند که سید به خاطر دفاع از خود نهج‌البلاغه را گردآوری کرد.

وی با انتقاد از استدلال اشتباه برخی از مسئولان درباره خلافت در کتاب نهج‌البلاغه تصریح کرد: این سخن جز در تاریخ طبری در هیچ منبع دیگری ذکر نشده و مسئولان نباید با جزئی‌نگری جهت‌گیری‌های کلی بکنند.

یوسفی غروی با اشاره به خطبه 92 نهج‌البلاغه در رابطه با اصرار جامعه برای قبول خلافت و مخالفت حضرت با آن‌ها گفت: این جمله سید رضی در نهج‌البلاغه سندیت ندارد و عقاید مسلم شیعه درباره نص خلافت در تعارض آشکار است.

وی بابیان اهمیت دقت نظر و عمیق شدن در مباحث تاریخی ذکر کرد: در مسائل مربوط به تاریخ باید تبحث و دقت نظر کافی را انجام داد و با صرف دیدن چند جمله نباید موضع‌گیری‌های کلی صورت گیرد.

عضو شورای علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به آثار رونمایی شده پژوهشکده تأکید کرد: جای این آثار و مباحث در عرصه علوم اسلامی خالی بود و جا دارد که تمامی افراد دغدغه مند به مطالعه و نقد این آثار همت بگمارند، همچنین در طول سال‌های گذشته برخی از آثار پژوهشگاه به چاپ‌های متعدد رسیده که بسیار امیدوارکننده است و امیدواریم جامعه به‌سوی فرهنگ مطالعه و تعالی بیشتر سوق پیدا کند.

انتهای پیام /

R7854/P1377/S6,62/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۹۴۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: قانون نظام شورایی کشور نسبت به قوانین سایر ساحت‌های حکومتی خیلی جوان است و پس از وضع قوانین بالادستی نسبت به تصویب مفاد قانونی درباره شوراها اقدام شد. همین موضوع، تناقضاتی را رقم زده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، مهدی چمران، شامگاه پنجشنبه در همایش روز ملی شوراها در مشهد با بیان اینکه شوراها نمایندگان صادق مردم در عرصه حکمرانی کشور هستند، اظهارداشت: اصول 101 و 106 قانون اساسی به طور محرز به ضرورت فعالیت نظام شورایی در کشور اشاره دارد و در بند 103 قانون اساسی هم تأکید می شود که مسئولان در بخش های حاکمیتی اعم از استاندار، شهردار و فرماندار، باید تابع قوانینی باشد که در شوراها به تصویب می رسند.

وی افزود: در این میان، اهمیت شوراهای محلی هم کم از مجلس شورای اسلامی نیست. شوراهای اسلامی شهر و روستا، پارلمان‌های محلی و انعکاس خواست و سلیقه مردم هستند که ارتباط بی‌واسطه و تنگاتنگی با مردم در هر بخش، شهر و استان دارند. در قانون، نظارت در مقیاس محلی و ملی بر عهده شوراها گذاشته شده و در ساحت‌های گوناگون همچون فرهنگ، اقتصاد، اجتماع و سیاست، این منتخبان ملت در شوراهای محلی هستند که به‌عنوان ناظر شایسته از طرف قانون معین شده‌اند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: مدیریت یکپارچه، حلقه مفقوده‌ای است که امروزه ضرورت آن در سطح کلانشهرهای کشور بیش از پیش احساس می‌شود. مدیریت یکپارچه هم دو رکن اساسی دارند؛ یکی در گرو کار درست و منطقی نمایندگان شوراهای اسلامی است که جز خدمت به مردم دغدغه دیگری نداشته باشند و رکن دوم هم ناظر بر همکاری مسئولان دولتی و قضایی است که همراه و همگام با نمایندگان مردم باشند.

وی ادامه داد: قانون نظام شورایی کشور نسبت به قوانین سایر ساحت‌های حکومتی خیلی جوان است و پس از وضع قوانین بالادستی نسبت به تصویب مفاد قانونی درباره شوراها اقدام شد. همین موضوع، تناقضاتی را رقم زده که می‌توانست توسط نمایندگان مردم در نظام شورایی کشور اصلاح شود اما اکنون گرفتار این مسائل هستیم و باید این چالش برطرف شود.

چمران تصریح کرد: متاسفانه امروزه شاهدیم از بین 126 هزار نماینده‌ای که امروزه در سطح شوراهای اسلامی شهر و روستا فعالیت دارند، برخی افراد گاهی اوقات گرفتار هوا و هوس‌های نفسانی خود می‌شوند و دست به تخطی از قوانین و سرپیچی از سوگندی می‌زنند که با خدا، خون شهیدان و مردم دارند. بیش از دو دهه است که در نظام شورایی کشور در عرصه های مختلف فعالیت دارم و از روی تجربه مشاهداتی که به چشم دیده‌ام، این را به شما برادران و خواهران عزیز می‌گویم که اگر کار خالصانه و مخلصانه باشد، برکت الهی هم پشتیبان آن خواهد شد.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان و مساله غزه برگزار می شود
  • شیعه باید منطق و استدلال را فراگیرد
  • انتقاد از فروش لباس‌های غیرمأنوس با فرهنگ ایرانی در بازار
  • فراخوان سومین جشنواره پرچمداران انقلاب اسلامی در لرستان
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • برگزاری سومین جشنواره ملی پرچمداران انقلاب اسلامی در استان
  • عضو شورای شهر بجنورد ازبلاتکلیفی کارخانه کمپوست انتقاد کرد
  • انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور
  • برگزاری شش پیش‌همایش و دریافت ۳۰۰ مقاله علمی
  • نگاه استاد مطهری به آینده جمهوری اسلامی به روایت افروغ