Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی با اشاره به سامانه 1000142 به عنوان پلی برای بیمه شدن سه میلیون کارگر فاقد بیمه گفت: بعد از تماس کارگران به پرونده شان رسیدگی و در اسرع وقت بیمه و با کارفرمای متخلف هم برخورد می شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، حسن زدا معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه قانون بیمه تامین اجتماعی، قانون جدیدی نیست بلکه کاملا لازم الاجرا است گفت: در حال حاضر با نظارت هایی که صورت گرفته شاهد حضور بیش از 1 میلیون کارفرما به سازمان بیمه تامین اجتماعی هستیم که نسبت به بیمه کارگران خود اقدام می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در پاسخ به شاعبه قانونی در مورد اینکه برخی از کارفرمایان تصور می کنند که کارگر خود را باید بعد از سه ماه بیمه کنند گفت: این امر در قانون پیش بینی شده اما ربطی به بیمه تامین اجتماعی ندارد لذا کارفرمایان موظف به بیمه کارگران خود از همان روز اول کار هستند.

حسن زدا با اشاره به اینکه تنها 3 میلیون نفر کارگر تحت پوشش بیمه نیستند، گفت: ما در مقیاس ملی زمانی که 42 میلیون نفر بیمه شده داریم شاهد تنها 3 میلیون کارگر فاقد بیمه هستیم که نسبت 3 به 42 میلیون نفر در کل کشور رقم بالایی به حساب نمی آید.

او افزود: اگرچه ما روی عدد 3 میلیون نفر کارگر فاقد بیمه هم تشکیک داریم، اما قبول داریم که برخی از کارگران به دلیل کمبود آگاهی تحت پوشش بیمه ای قرار نگرفته اند.

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه بعضا کارگرانی هستند که جای ثابتی برای کار ندارند و با احتساب آنها تعداد بیمه نشده ها زیادتر از میزان اعلام شده می شود، گفت: ما به کارفرمایان شرکت های مجازی توصیه می کنیم که اگر کارگرانشان را تحت بیمه قرار دهند طبیعتا آن نیرو با انگیزه بیشتری کار می کنند و بهره وری هم بالا می رود.

او با بیان اینکه کارگران فاقد بیمه می توانند با شماره 1000142 تماس گرفته و این موضوع را با سازمان تامین اجتماعی اطلاع دهند، افزود: کارگران فاقد بیمه با واحد ارتباطات مردمی ما تماس بگیرند تا بعد از بررسی مامورین سازمان، نسبت به بیمه آنها اقدام شود، در این شرایط کارگر بیمه و کارفرما هم جریمه می شود.

حسن زدا در پاسخ به این سوال که کارگر بعد از شکایت امنیت شغلی خود را از دست می دهد، گفت: ما پیگیری می کنیم که بعد از جریمه، کارفرما عذر کارگر را نخواسته باشد.

او افزود: بازرسی های ما هوشمند و در 10 استان به صورت پایلوت صورت می گیرد که قرار است تا پایان سال کل کشور را پوشش دهد، ما بعد از دریافت کد پستی به یکایک آدرس های پستی رجوع می کنیم و در تلاش هستیم تا حتی یک مورد تخلف صورت نگیرد.

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه برای رسیدگی به درخواست کارگر بر طبق قانون نظام صنفی باید شکایتی صورت بگیرد گفت: شکل این شکایت می تواند به هر صورتی از جمله به شکل صوتی و یا حتی پیامکی باشد، لذا کارگران فاقد بیمه در صورت تماس با شماره 1000142 دیگر نیازی به شکایت مکتوب از کارفرمای خود ندارند و همان پیام صوتی حکم شکایت مکتوب را برای سازمان تامین اجتماعی دارد.

او با اشاره به قانون بیمه متفاوت کارگران ساختمانی افزود: براساس قانون، کارگران ساختمانی موظف به پرداخت 7 درصد و کارفرمایانشان هم 20 درصد سهم بیمه کارگر را می پردازند، حال تفاوت کارگران ساختمانی با سایر بیمه شدگان در این است که اگر پرونده سالانه بیمه شده بسته شود دیگر هیچ نهاد و سازمان و حتی دولت تعهدی برای پرداخت کسری بیمه شده ندارد درحالی که در سایر انواع بیمه ها، دولت متعهد به پرداخت حق بیمه است حتی اگر پرونده سالیانه بسته شده باشد.

خدایی عضو کارگری شورای عالی کار در ارتباط تلفنی با بیان اینکه قوانین کار در برخی از مواد دچار تغییر شده اما این تغییرات مشمول نظام بیمه ای کارگران نمی شود، گفت: اینکه تعداد کمی از کارفرمایان کارگر خود را بیمه نکرده اند صحت ندارد زیرا ما هم اکنون با بیش از 3 میلیون کارگر فاقد بیمه مواجه هستیم که اتفاقا کارفرمایانشان از زیر بیمه کردن آنها شانه خالی می کنند، به این ترتیب کارگاه های کوچک به هیچ عنوان تحت نظارت ماموران بیمه سازمان تامین اجتماعی نیستند.

او در واکنش به ادعای معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی درباره نسبت 3 به 42 میلیون نفری که تحت پوشش بیمه کارگری نیستند افزود: ما هم اکنون باید 3 میلیون نفر کارگر فاقد بیمه را با 13 میلیون کارگری که بیمه شده اند مقایسه کنیم نه 42 میلیون نفر خانواده بیمه شده، براین اساس نسبت 3 به 13 رقم بالایی به حساب می آید.

خدایی با بیان اینکه سامانه 1000142 تنها نقش اطلاع رسانی برای سازمان تامین اجتماعی را ایفا می کند گفت: براساس قانون، کارگر برای رسیدن به حق و حقوق بیمه ای خود نخست باید شکایت کند که ادامه این روند به بیکار شدن کارگر ختم می شود.

آهنی ها عضو هیئت مدیره کانون کارفرمایان دیگر مهمان تلفنی برنامه گفت: براساس قانون هر کارگری باید تحت پوشش بیمه ای قرار بگیرد که این یک الزام قانونی است.

او افزود: البته تمامی کارگاه های دارای شناسنامه تحت نظارت کامل بیمه تامین اجتماعی قرار دارند.

عضو هیئت مدیره کانون کارفرمایان با ابراز تاسف از نبود مرجع رسمی که اعلام کند چه تعدادی کارگر تحت پوشش بیمه قرار دارند و چه تعداد خیر گفت: متاسفانه در این مورد اطلاعات دقیقی در دست نیست، اما به نظر می آید که اکثر کارفرمایان، کارگران خود را بیمه کرده اند.

منبع: شبکه خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۹۴۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳ میلیون و۷۰۰ هزار کارگر بیمه‌شده زن هستند

امتداد - وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی با اشاره به نقش موثری بانوان در امر مشارکت، رشد و تولید و تعلیم و تربیت، گفت: از ۱۶ میلیون و ۱۹۱ هزار نفر بیمه شده تامین اجتماعی در بخش کارگری، نزدیک به ۳ میلیون و ۷۹۵ هزار نفر کارگر زن هستند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، سید صولت مرتضوی در مراسم تجلیل از بانوان عرصه کار و تولید و واحدهای تولیدی دوستدار خانواده اظهار کرد: زن در فرهنگ و تمدن اسلامی و در احکام و آموزه های دینی از جایگاه و منزلت بالایی برخوردار است و بر همین اساس امروز بانوان ما در عرصه های مختلف رشد و تولید و تعلیم و تربیت و اثرگذاری بر جامعه خوش درخشیدند.

وی با اشاره به آمار زنان بیمه شده در حوزه کار گفت: براساس آمارها از ۱۶ میلیون و۱۹۱ هزار نفر بیمه شده تامین اجتماعی در بخش کارگری حدود  ۳ میلیون و ۷۹۵ هزار نفر کارگر زن هستند که در دانشگاه‌ها، آموزش و پرورش، و بهداشت و درمان به عنوان سرآمدترین معلمان و اساتید و پرستاران به شمار می روند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بازدید از یکی از شرکتهای قطعه سازی خودرو با بیان اینکه کار و تولید، ثبات و شرف و عزت و اقتدار برای انسان است و بستر بالندگی انسان را فراهم می‌کند، تصریح کرد: به لحاظ حضور گسترده بانوان در این مجموعه کارگاهی خرسندیم. بالغ بر ۵۰۰۰ نفر در این مجموعه تربیت شدند که بیش از نیمی از آنها بانوان هستند. بانوان در این کارخانه در حوزه‌های مختلف تحقیق و پژوهش، نوآوری و شکوفایی، طراحی و مهندسی و تولید خدمت می کنند.

وی گفت: بر اساس اصول ۴۳ و ۴۳ قانون اساسی، اقتصاد ما به سه دسته دولتی خصوصی و تعاونی تقسیم می شود. دایره شمول اقتصاد دولتی آن بخش از اقتصاد است که صرفاً به اقتدار و امنیت ملی ما برمی‌گردد، مابقی اقتصاد باید در دست زنان و مردان سخت کوشی باشد که هنر تولید و ایجاد اشتغال دارند و این دو بخش دیگر، اقتصاد خصوصی و تعاونی تعریف می شود.

به گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از منظر قانون اساسی و سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری باید بیش از ۸۰ درصد اقتصاد کشور در دست توانمند بخش خصوصی باشد و امروز نمونه بارزی از توفیق بخش خصوصی را شاهد بودیم.

مرتضوی با بیان اینکه جهش با رشد متفاوت است اظهار کرد: جهش یعنی حرکت زائد الوصف و اقدام خارق العاده و در سال ۱۴۰۳ باید جهش و پرش کنیم و این جهش نیاز به کوشش و در وهله اول تلاش دولت دارد.

وی ادامه داد: به عنوان کارگزاران نظام باید کوشش کنیم بستر جهش را با مشارکت مردم فراهم کنیم و راه آن مانع زدایی و رفع موانع تولید جلوگیری از مداخلات بی‌منای ادارات در حوزه تولید است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درعین حال تصریح کرد: اگر می‌خواهیم فرمان مقام معظم رهبری به نحو شایسته محقق شود، اول باید از دولت شروع کنیم. ما به عنوان کارگزاران دولت این آمادگی را داریم که دستان پرتوان کارگران و کارفرمایان را در این امر بفشاریم. مساله بعدی مشارکت مردم است. قطعاً جهش بدون مشارکت مردم محقق نخواهد شد و اگر ما جهش تولید را به عهده مردم بسپاریم، دامنه اطلاعات کارگزاران به برخی از تخلفات و یا احیاناً مفاسد اقتصادی بیشتر می‌شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • قوانین کارگر وجود دارد اما اجرا نمی‌شود 
  • وجود ۶۰ هزار کارگر بیمه‌شده در شهرستان رفسنجان
  • بازدید مدیران عالی وزارت تعاون و سازمان تامین اجتماعی از غرفه بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو
  • نامه سرگشاده محمد قوچانی به تامین اجتماعی؛ چرا کسی حرفه ما را به رسمیت نمی‌شناسد؟
  • نامه سرگشاده محمد قوچانی به سازمان تامین اجتماعی
  • نامه سرگشاده قوچانی به سازمان تامین اجتماعی
  • بیش از ۳ میلیون و۷۰۰ هزار کارگر بیمه‌شده زن هستند
  • استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است
  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است