Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه گاردین نوشت: تنها یکصد شرکت، بیش از هفتاد درصد گازهای گلخانه ای جهان را تولید می کنند و کلید رفع معضل تغییرات اقلیمی در دست تعداد اندکی از شرکت هاست. به گزارش خبرنگار سرویس بین المللخبرگزاری صداوسیمابه نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه گاردین؛ پدرو فاریا، مدیر فنی موسسه غیرانتفاعی CDP که با همکاری موسسه پاسخگویی اقلیمی (Climate Accountability Institute) گزارشی درباره تولید کنندگان گازهای گلخانه ای منتشر کرده است، گفت این گزارش «مشخص می کند چگونه گروه نسبتاً کوچکی از تولید کنندگان سوخت های فسیلی شاید کلید تغییر وضعیت گازهای مشتقات کربن را در دست داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

به طور سنتی اطلاعات عمده درباره تولید گازهای گلخانه ای در سطح ملی جمع آوری می شود، اما این گزارش بر تولیدکنندگان سوخت های فسیلی تمرکز دارد. این گزارش که بر اساس داده های قابل دسترسی عموم درباره تولید گازهای گلخانه ای تالیف شده است، نخستین گزارش از مجموعه گزارش هایی است که بر نقش شرکت های تولید کننده و سرمایه گذاران آنها برای از بین بردن معضل تغییرات آب هوایی تمرکز دارد.
بر اساس این گزارش، ردپای بیش از نیمی از گازهای گلخانه ای جهان که از 1988، سالی که هیات بین دولتی تغییرات اقلیمی تشکیل شد،‌ تولید شده است به تنها بیست و پنج شرکت خصوصی و دولتی باز می گردد. براساس این گزارش مقیاس گازهای گلخانه ای تولید شده توسط این تولید کنندگان سوخت های فسیلی به اندازه ای بزرگ است که به یقین نقشی چشمگیر در تغییرات اقلیمی داشته است.
اگزون موبیل، شل، بی پی و شوران در زمره شرکت های غیردولتی هستند که بیشترین میزان گازگلخانه ای را از 1988 تا کنون تولید کرده اند و اگر استخراج سوخت های فسیلی به همان شدت بیست و هشت سال 1988 تا 2017 ادامه یابد، دمای هوای زمین تا پایان قرن جاری چهار درجه سانتی گراد گرم تر خواهد شد. مساله ای که می تواند پیامدهای فاجعه باری از جمله انقراض گونه های جانوری و خطر کمبود منابع غذایی را در پی داشته باشد. به گفته فاریا درحالی که شرکت ها نقش مهمی در ایجاد تغییرات اقلیمی دارند، مهمترین مانع «تنش محض» میان منافع کوتاه مدت و نیاز مبرم به کاهش گازهای گلخانه ای است.
شرکت های زغال سنگ چین، نفت عربستان (آرامکو)، گازپروم روسیه، ملی نفت ایران، اگزون موبیل، زغال سنگ هند، نفت مکزیک(پمکس)، زغال سنگ روسیه، رویال داچ شل و ملی نفت چین در این گزارش رتبه یک تا دهم در فهرست تولید کنندگان اصلی گازهای گل خانه ای هستند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۹۴۵۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به مشارکت مردم استان در اجرای برنامه‌های توسعه ای بخش کشاورزی و در راستای ارتقای تولید، احداث و توسعه گلخانه های خانگی در دستور کار سازمان جهادکشاورزی قرار گرفته است.

سعید نارویی در گفت وگو با ایسنا، افزود: از سال ۱۴۰۲ تا به امروز بالغ بر ۵ هزار و ۳۲۹ پرونده گلخانه خانگی یا کوچک مقیاس از طریق سامانه سماک در سطح استان مورد بررسی قرار گرفت که منجر به صدور ۳ هزار و ۳۵۴ مورد پروانه تاسیس گلخانه خانگی درسطح ۹۸ هکتار شده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: از این تعداد ۱۹۷۵ گلخانه‌ خانگی در سطح ۵۷ هکتار موفق به کسب پروانه بهره برداری شده و به چرخه تولید پیوسته‌اند.

وی بیان کرد: کشت در محیط‌های بسته یا گلخانه، بدلیل مصرف آب کم و تولید بالا در واحد سطح امروزه مورد توجه بوده و نقش بسزایی در اشتغال روستائیان دارد.

وی خاطرنشان کرد: گلخانه های خانگی یا کوچک مقیاس در سطح ۹۰ تا ۲۹۹ مترمربع احداث می شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سطح گلخانه‌های کردستان به ۶۰ هکتار افزایش یافت
  • مبارزه با تغییرات اقلیمی با استفاده از پوشش گیاهی
  • سه هزار و ۳۵۴ پروانه راه‌اندازی گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان صادر شد
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • مهمترین فاکتورها برای تهیه لوله گازی چیست ؟
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان