Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس پژوهشگاه رويان ضمن بيان اينکه خدمات رويان موجب شد تا از ارزبري اعزام بيماران نابارور به خارج جلوگيري شود، گفت: سالانه بيش از 200 هزار ويزيت و بيش از 6 هزار و 500 سيکل درماني در پژوهشگاه رويان انجام مي‌شود.


به گزارش گروه جامعه خبرگزاري ميزان، دکتر حميد گورابي در بازديد اعضاي کميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي از پژوهشگاه رويان افزود: پژوهشگاه رويان يک قطب تحقيقاتي و فناوري در سطح بين‌المللي، پيشگام در توسعه علم، فناوري و نوآوري در علوم زيستي و مرجعيت در علوم سلول‌هاي بنيادي، توليد مثل، زيست‌فناوري، طب ترميمي و موثر در ارتقاء سلامت جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



گورابي ماموريت‌هاي پژوهشگاه رويان را نيز که در راستاي نقشه جامع علمي کشور و در چارچوب برنامه توسعه جهاد دانشگاهي تنظيم شده، به ترتيب `پژوهش و توسعه علم و فناوري از زمينه‌هاي زيست‌شناسي و پزشکي توليد مثل و سلول‌هاي بنيادي و زيست‌فناوري`،` آموزش و ترويج يافته‌هاي علمي در سطح ملي و بين‌المللي`، `تجاري‌سازي يافته‌هاي پژوهشي براي ارائه خدمات و توليد محصولات زيستي به منظور رفع نيازهاي علمي تخصصي کشور` و `درمان بيماران نابارور و صعب‌العلاج از طريق استفاده کارآمد از نتايج پژوهش ` عنوان کرد.

وي افزود: پژوهشگاه رويان به وسيله خدماتي که ارايه مي‌کند توانسته از اعزام بيماران به دليل ناباروري به خارج از کشور جلوگيري کند که اين مساله نه ‌تنها يک اقدام پزشکي محسوب مي‌شود بلکه يک کار فرهنگي اجتماعي نيز است.

گورابي با اشاره به شرکت‌هاي دانش‌بنيان وابسته به پژوهشگاه رويان گفت: شرکت فناوري بن ياخته‌هاي رويان، شرکت سل‌تک رويان، شرکت رويان بيوتک، شرکت داياتک و شرکت رويان توکاژن شرکت‌هاي دانش‌بنيان وابسته به اين پژوهشگاه هستند.

وي در ادامه با بيان اينکه حاصل فعاليت‌هاي اين پژوهشگاه در زمينه تحقيقات اين بوده که توانسته سرمايه‌گذاران بخش خصوصي را جذب کند، اظهار کرد: حدود چهار پروژه پژوهشگاه که به فناوري ختم مي‌شود و خطرپذير نيز هست توسط سرمايه‌گذاران بخش خصوصي پشتيباني مي‌شود.
تاکنون شاهد تولد 9 بز شبيه سازي شده هستيم

گورابي همچنين با اشاره به اقدامات مربوط به شبيه‌سازي در اين پژوهشگاه گفت: تاکنون شاهد تولد 9 بز شبيه‌سازي شده از 11 انتقال بوديم و از طرفي براي حفظ حيوانات در معرض خطر انقراض تلاش‌هايي را صورت داده‌ايم.

وي افزود: براي مثال براي شبيه‌سازي پلنگ تدابيري را انديشيده‌ايم و با گرفتن تخمک گربه، جنين پلنگ را شکل داده‌ايم اما يافتن رحم جايگزين براي تولد معضلي در اين زمينه بوده است.

رييس پژوهشگاه رويان جهاددانشگاهي در ادامه با اشاره به اولين پيوند بافت تخمدان منجمد انساني در بيمار سرطاني گفت: با تثبيت روش انجماد تخمدان انسان که حاصل بيش از 15 طرح تحقيقاتي بزرگ و کوچک و چاپ بيش از 10 مقاله علمي در مجلات معتبر بين‌المللي بود، در سال 91 بانک تخمدان و بيضه انساني در پژوهشگاه رويان تاسيس شد که تاکنون بيش از 120 تخمدان بيمار سرطاني و غيرسرطاني در اين بانک ذخيره شده است.

وي افزود: سال گذشته اولين پيوند بافت تخمدان منجمد بيمار سرطاني در ايران صورت پذيرفت که نتايج اين پيوند در حال بررسي است.

گورابي با اشاره به سخن مقام معظم رهبري مبني بر اينکه موسسه رويان ترکيب علم، ايمان و تلاش است، گفت: تمام تلاش ما در پژوهشگاه رويان براي اين است که به جايگاهي برسيم که شايستگي اين تعريف مقام معظم رهبري را داشته باشيم.
براساس اين گزارش، حسين بهاروند عضو هيات علمي پژوهشگاه رويان به ارايه توضيحاتي در خصوص سلول‌هاي بنيادي و فعاليت‌هاي اين مرکز در حوزه سلول‌هاي بنيادي پرداخت.

هسته اوليه پژوهشگاه رويان به دنبال برگزاري سمينار باروري و ناباروري در جهاد دانشگاهي علوم پزشکي ايران شکل گرفت و در پي آن در تاريخ هشتم خرداد سال 1370 به عنوان مرکز جراحي محدود با هدف ارائه خدمات درماني به زوج‌هاي نابارور و پژوهش و آموزش در زمينه علوم باروري و ناباروري توسط زنده‌ياد دکتر سعيد کاظمي آشتياني و گروهي از پژوهشگران در جهاد دانشگاهي علوم پزشکي ايران تاسيس شد.

اين پژوهشگاه در سال‌هاي 77، 87 و 91 به ترتيب موفق به اخذ مجوز مرکز تحقيقات علوم سلولي، مرکز تحقيقات پزشکي توليد مثل و مرکز تحقيقات اپيدميولوژي باروري از شوراي گسترش دانشگاه‌هاي علوم پزشکي وزارت بهداشت شد و در آبان‌ماه سال 88 شوراي گسترش آموزش عالي وزارت علوم با ارتقاء `پژوهشکده رويان` به `پژوهشگاه رويان` موافقت کرد.

انتهاي پيام/



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۹۴۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنان در چه سنی دیگر توانایی باروری نخواهند داشت؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، گیتا فرشاد اظهارکرد: در انسان تولید تخمک‌ها در طول هفته ۲۰ بارداری ۶ تا ۷ میلیون است و در زمان تولد این مقدار به یک تا ۲ میلیون کاهش پیدا می‌کند، در زمان بلوغ نیز تخمک‌ها به ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تخمک می‌رسد و در سن ۳۵ تا ۴۰ سالگی تولیدمثلی یک خانم فقط ۴۰۰ تخمک آزاد می‌شود و بقیه تخمک‌ها هدر می‌روند.

بیشتر بخوانید: نرخ موالید در کشور به چه دلایلی کاهش پیدا کرده است؟

وی افزود: در سن ۴۰ سالگی میزان تخمک‌ها به ۲۵ هزار تخمک کاهش پیدا می‌کند و در سن نزدیک به یائسگی به هزار تخمک می‌رسد، پیری تولیدمثلی مدت‌ها قبل از اینکه علائم بالینی خودش را نشان دهد آشکار می‌شود در این مدت قاعدگی‌ها منظم است ولی طول و دوره سیکل‌های قاعدگی به‌مرور کوتاه می‌شود و در سن ۴۲ سالگی به حداقل میزان خودش می‌رسد.

متخصص زنان، زایمان و نازایی بیان کرد: در سن ۴۲ سالگی میزان باروری به انتها رسیده و یا نزدیک به انتها قرار دارد، معمولاً ۴۶ سالگی متوسط یائسگی است که در برخی خانم‌ها در ۴۳ سالگی و در برخی دیگر تا ۵۴ سالگی هم ممکن است یائسگی به تأخیر بیفتد.

وی با بیان اینکه ژنتیک در ذخیره تخمدان نقش دارد، تصریح کرد: اگر مواردی چون اعمال جراحی، شیمی‌درمانی، رادیوتراپی و عوامل محیطی که می‌تواند تخمدان را تخریب کند را کنار بگذاریم ژنتیک در ذخیره تخمدان نقش دارد، حتماً شنیده‌اید در ختر خانم‌هایی که مادرانشان زود یائسه می‌شوند نیز یائسگی زودتر اتفاق می‌افتد و این موضوع نشانگر نقش ژنتیک در ذخیره تخمدان است.

فرشاد ادامه داد: علاوه بر اینکه تعداد فولیکول‌ها در یک خانم با افزایش سن کم می‌شود کیفیت تخمک‌ها هم کاهش می‌یابد البته ممکن است با کم شدن کیفیت تخمک، خانم در سن بالا باردار شود اما این بارداری به انتها نرسیده یعنی بارداری موفق اتفاق نخواهد افتاد و در این شرایط میزان سقط و ناهنجاری‌های کروموزومی در تخمک‌ها افزایش پیدا می‌کند، این خطر اگرچه تا سن ۳۵ سالگی کمتر است اما در سن ۴۰ سالگی این میزان به ۷۰ درصد و در سن ۴۵ سالگی نزدیک به ۱۰۰ درصد می‌رسد یعنی نزدیک به ۱۰۰ درصد تخمک‌های خانم ۴۵ ساله ناهنجاری دارند و این موضوع نقش سن در باروری یک خانم را نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: آزمایش‌های متفاوتی وجود دارد که ذخیره تخمدان را تا حدی به ما نشان می‌دهند یکی از آزمایش مهم و کاربردی آزمایش هورمون AMH است این هورمون از فولیکول‌های بدوی در زمان جنینی ترشح می‌شود تا زمانی که فولیکول به ۲ تا ۵ میلی‌متر می‌رسد و سپس ترشح آن متوقف می‌شود بنابراین هرچه تعداد فولیکول‌های تخمدان بیشتر باشد میزان هورمون بیشتر می‌شود.

متخصص زنان، زایمان و نازایی گفت: با افزایش سن وقتی تعداد فولیکول‌ها کم می‌شود میزان این هورمون هم کمتر خواهد شد و این هورمون به خاطر اینکه در طول سیکل قاعدگی خانم تغییرات ناچیزی دارد به‌راحتی می‌توانیم ذخیره تخمدان را حدس بزنیم البته سونوگرافی واژینال، تعیین تعداد و اندازه فولیکول‌ها که توسط متخصصین زنان انجام می‌شود می‌تواند شکست درمان و یا موفقیت درمان و ناباروری را نشان دهد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229044 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران افتتاح می‌شود
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • مغز انسان شبیه‌سازی شد
  • مغز انسان به شکلی بی‌نظیر شبیه‌سازی شد
  • ژن درمانی به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • ژن درمان به اندازه فروش نفت درآمدزایی می کند
  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • حمایت ۲۷.۵ میلیاردی ستاد اتصال‌پذیری از ۲۵ طرح فناورانه
  • زنان در چه سنی دیگر توانایی باروری نخواهند داشت؟
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی