Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@05:49:36 GMT

خلاء مجموعه های اندیشمند در خوزستان

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۹۸۹۵۱

خلاء مجموعه های اندیشمند در خوزستان

به گزارش خبرنگار گروه استان هایباشگاه خبرنگاران جوانازاهواز،امید حاجتی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان بیان داشت: در استان خلاء مجموعه اندیشمندی که فارغ از بحث‌های سیاسی و گرایشی با اهدافی مشخص گردهم آیند و در ارتباط با مسائل و مشکلات استان و کشور با همفکری یکدیگر تصمیم‌سازی‌های قوی انجام دهند، احساس می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: عمده تشکل‌های این‌جنینی در دستگاه‌های اجرایی مختلف با اهداف سیاسی اداره می‌شود که برخلاف آن‌ها ما در این مجموعه به دنبال این نیستیم که تفکر و یا هدف سیاسی خاصی را دنبال کنیم؛ بلکه می‌خواهیم تمام کسانی که در ارتباط با مباحث توسعه و برنامه‌ریزی در استان صاحب‌نظر هستند به ارائه نظرات خود بپردازند که اسم آن را مجموعه نخبگان و یا خبرگان گذاشتیم.

حاجتی افزود: فارغ از هرگونه تفکر سیاسی، هر شخصی که در حوزه تخصصی خود صاحب نظر است، برای تصمیم‌گیری صحیح‌تر در آن زمینه از نظرات وی استفاده شود تا بتوان با برنامه‌ریزی مناسب تری چه در استان و چه در سطح ملی از آن ظرفیت استفاده کنیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان با بیان این مطلب که از محاسن اصلی تشکیل این مجموعه، شکل‌گیری آن بر اساس نیاز استان است، عنوان کرد: یکی از دلایل اصلی شکل‌گیری این مجموعه این است که در بخش دولتی درگیر مباحث روزمره شده‌ایم و علی‌رغم وجود اساتید ارزشمند در دانشگاه که سوابق درخشانی دارند، به دلیل فاصله موجود بین مجموعه اجرایی و دانشگاه در استان نتوانستیم هماهنگی لازم جهت بکارگیری دانش و اندیشه این افراد برای حل چالش‌ها و مسائل اصلی استان انجام دهیم.

وی گفت: دلیل دیگر این است که اگر شخصی مدیر است الزاما تصمیم‌گیر نهایی نیست. همیشه شایسته‌ترین افراد سکان هدایت موضوعی را به دست نمی‌گیرند و لازم است از اتاق فکر خبرگانی که بهترین‌های استان و کشور هستند بهره برد.

حاجتی بیان کرد: تمام تلاش ما بر این بوده است که اعضای شورای نخبگان استان بر اساس شناخت موجود شناسایی شوند و طبیعتا افراد بسیار تاثیرگذاری وجود دارد که در این جمع حضور ندارند و در هر زمانی می‌توانند به این سیستم اضافه شوند و یا افرادی در این جمع باشند که علی‌رغم شایستگی‌های خود در سازوکاری که پیش بینی شده حضورشان کاربردی نباشد که تمامی خروجی و میزان کیفیت این مجموعه بر عهده اعضای آن است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان با اشاره به این که افراد انتخاب شده از دستگاه‌های اجرایی، فعالان بخش خصوصی و دانشگاهیان بوده‌اند، یادآور شد: فضاسازی برای بهترین تصمیم‌سازی‌ها به واسطه برنامه‌ریزان و تصمیم‌گیران در حوزه مباحث توسعه استان و کشور انجام شده است.

حاجتی تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های توسعه این است که وقتی در مورد منافع ملی صحبت می‌کنیم باید آن را با گرایش‌های گوناگون بپذیریم و تحمل کنیم تا بتوانیم ایده‌های خوب یکدیگر را با تلفیق بهترین‌ها به مقصد برسانیم.

وی با تاکید بر این که هدف ما از تشکیل این شورا و کارگروه‌ها بهترین تصمیم‌سازی‌ها است، توضیح داد: ضمانت اجرایی برای مباحث مطرح شده وجود ندارد چراکه تصمیم گیرنده نهایی شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان است که تنها در صورت تایید توسط آن شورا به اجرا گذاشته می‌شود.

حاجتی گفت: برای این که عقبه‌ای قوی در تصمیم‌گیری‌های شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان و کارگروه‌های تخصصی شکل گیرد از این ظرفیت استفاده می‌کنیم و موضوعاتی که در شورای برنامه‌ریزی دنبال می‌شود و نیز مباحثی که خود اعضای کارگروه‌های شورای نخبگان مطرح می‌کنند را در شورای نخبگان استان ارائه می‌دهیم.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خوزستان با تاکید بر این که تحت هیچ شرایطی وارد مباحث و اختلاف‌نظرهای سیاسی نشویم و صرفا به تصمیم‌سازی‌های صحیح بپردازیم، با تاکید بر قابل ارائه بودن خروجی‌های کارگروه های تخصصی خبرگان برنامه‌ریزی و توسعه استان، یادآور شد: ما به دنبال پژوهش نیستیم بلکه هدف‌مان این است که بر اساس مشکلات و نیز تجارب موجود، در برخورد با مشکلات، دانش و پژوهش‌هایی که انجام شده، به تصمیم‌سازی بپردازیم.

وی افزود: ممکن است در بخشی به خلاء پژوهشی برسیم که می‌توان با کنار هم قراردادن پژوهش‌های انجام شده، دانش موجود در دانشگاه و تجارب موجود در صاحب‌نظران دستگاه‌های اجرایی در ارتباط با مسائل و مشکلاتی که بخش خصوصی ارائه می‌دهد، راهکار ارائه دهیم.

حاجتی با اشاره به این‌که تاکنون تعداد 10 کارگروه پیش‌بینی شده است که سعی کردیم مشابه ساختار کارگروه‌های شورای برنامه‌ریزی و توسعه باشند و خروجی‌ها راحت‌تر در آن ارائه شودبیان داشت: این کارگروه‌ها شامل کارگروه استانداردسازی و ارتقاء کیفیت، امور اجتماعی و فرهنگی و خانواده، بهره‌وری، تحول اداری و دولت الکترونیک، توسعه روستایی و عشایری، سلامت و امنیت غذایی، میراث فرهنگی و گردشگری، امور اقتصادی، اشتغال و تجهیز منابع انسانی، امور زیربنایی و شهرسازی، محیط زیست و توسعه پایدار و کارگروه آموزش و پژوهش می‌شوند.

وی در پایان گفت: هر کارگروه به موضوعات مختلفی در سطح استان و کشور می‌پردازد که اداره این مجموعه کاملا بر عهده خود آن‌ها قرار داده شده است.


انتهای پیام/م

راهکار تصمیم سازی مناسب

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۹۸۹۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد گفت: متاسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه استان یزد، جعفر رحمانی در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور که با حضور معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از معاونان برنامه و بودجه (طرح و برنامه) دستگاه‌های اجرایی در محل سالن اندیشه این سازمان برگزار شد؛ از نتایج اجرایی نشدن کامل برنامه ششم توسعه مانند عدم تحقق رشد اقتصادی در دهه ۹۰ شمسی سخن گفت.

رحمانی با تاکید بر اینکه اجرای کامل این برنامه و به ویژه استقرار نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند جهش تولید با مشارکت مردم را تسریع کند، گفت: متأسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه کشور از برنامه‌های توسعه‌ای ناموفق کشور بود و تنها فقط ۳۰ درصد از آن محقق شده است، افزود: اگر برنامه‌ای را به نحو احسن تدوین، اما درست اجرا نکنیم، نتیجه آن کاهش سرمایه‌های اجتماعی و عدم اعتماد مردم نسبت به برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت در کشور خواهد شد.

رحمانی ناترازی‌های انرژی و مالی در کشور را جدی خواند و گفت: برنامه هفتم توسعه با تغییر نگرش و به صورت مساله محور و با تاکید بر رشد فراگیر تدوین شده و دو اصل اولویت‌بندی درست و سازوکار انگیزشی کارا و اثربخش در آن دیده شده است.

وی با تاکید بر اینکه همه مدیران استانی و مقامات کشوری در مقابل نسل آینده کشور مسئولیت دارند تا در پنج سال آینده ایرانی آبادتر بسازند، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور متفاوت‌تر از سایر برنامه‌های توسعه‌ای قبلی در کشور است چرا که ضمن ایجاد انگیزه در افراد می‌تواند تحول در نظام اداری ایجاد کند و به تبع آن بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پایان اجرای این برنامه مرتفع خواهد شد.

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به شعار سال و تحقق آن، جهش تولید با مشارکت مردم را تنها از مسیر پایبندی به اصول برنامه هفتم توسعه کشور امکان پذیر دانست و بیان داشت: نیاز داریم برای نقش دادن به مردم در رسیدن به رشد اقتصاد و جهش تولید، بار دیگر اعتماد را به آنان بگردانیم که این امر مستلزم تلاش جدی همگان است و استقرار جدی نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند نقش موثرتری به استان‌ها در ۵ سال آینده بدهد.

رحمانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور کیک اقتصاد را بزرگ‌تر کرده و موجب آن می‌شود که مردم بیشتری از آن منفعت ببرند، اظهار داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم در ابتدا با نگاه ویژه به برنامه محوری در صدد اداره کشور به صورت عقلانی است و پیشران‌ها، مسائل بحران‌ساز و بسترها در برنامه هفتم توسعه به درستی دیده شده است.

وی با یادآوری اینکه استان یزد در برنامه محوری در کشور پیشرو بوده و تاکنون برنامه‌های تحولی زیادی همچون یزدِنوین، یزدِ بهره‌ور و یزدِ نوآور را تدوین و به مرحله اجرا گذاشته است، تاکید کرد: راهی جز اینکه طبق برنامه اصولی و عقلانی در کشور و به تبع آن در استان شروع کنیم به اصلاح ساختارها و رفع ناترازی‌های موجود بپردازیم وجود ندارد.

در ادامه این نشست افشین کسالائی، معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور به تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه پرداخت و با بیان اینکه برای تحقق اهداف در استان‌ها باید به سمت برنامه‌محوری حرکت کرد، اظهار داشت: برنامه‌های عملیاتی ستون فقرات نظام برنامه‌ریزی است.

به گفته معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه تنها بر منابع عمومی متکی نیست و خلق و تجهیز منابع جدید، باید توسط مدیران در نظر گرفته شود.

کسلائیی با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه علاوه بر ترسیم وضع موجود، آینده اقتصاد و توسعه کشور در سطوح متعدد را مورد توجه قرار داده است، بیان داشت: برنامه هفتم توسعه ناگزیر به برنامه محور بودن است و برای اولین بار این برنامه با پارادایم رشد فراگیر و مبتنی بر سه سطح اصلی‌ترین پیشران‌ها، رد مهمترین بحران‌ها و خلق مهمترین بسترهای پیشرفت کشور ترسیم شده است.

در پایان این نشست حاضرین به طرح سوالات و ابهامات خود در خصوص این برنامه پرداختند و نظرات و دیدگاه‌هایشان را نیز بیان کردند.

کد خبر 747957

دیگر خبرها

  • جبران خلاء بهره وری در تغذیه دام با استفاده از خوراک کامل
  • بازدید سرپرست مدیریت و برنامه‌ریزی فارس از طرح‌های عمرانی خرامه
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • برنامه‌ریزی‌ها به سمت ایجاد هماهنگی میان فعالان اجتماعی پیش رود
  • برنامه ریزی برای توزیع ۱۵ هزار جعبه تخم نوغان در گیلان
  • برنامه‌ریزی برای گازرسانی به ۵۰ روستای کرمانشاه
  • پرداخت هزینه‌های خدماتی و درمانی بیماران سرطانی توسط دولت، به زودی
  • استفاده از هوش مصنوعی در برنامه‌ریزی‌های بخش کشاورزی
  • گلستان میزبان دومین کنگره چهار هزار شهید استان
  • خبرگزاری مهر خلاء رسانه ای در شهرستان های تهران را پر کرده است