Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: جای نگرانی درباره کمبودهای دارویی نیست و حداقل میانگین موجودی داروی کشور بیش از 8 ماه است. به گزارش جنوب نیوز، دکتر رسول دیناروند روز چهارشنبه در همایش معاونان غذاو داروی کشور درجمع خبرنگاران افزود:‌البته همه داروها این میانگین را ندارند و برخی داروها تا آن اندازه کم هستند که در مرحله کشتار قرار دارند و برخی داروها تا آن اندازه زیاد هستند که ممکن است تاریخ آنها منقضی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی درباره اعلام موجودی داروها کمتر از سه ماه گفت: این خبر برای سیاست گذاران و مسئولان است که به این مساله توجه داشته باشند اما برای مردم هیچ جای نگرانی وجود ندارد.
وی تاکید کرد: کمبودهای دارویی در حد همان 36 قلم بوده وغیر قابل جبران نیست.
رئیس سازمان غذاو دارو گفت: قانون برنامه ششم توسعه تشخیص داروهای خارج از فهرست دارویی را ممنوع کرده اما برخی بیماران دنبال این گونه داروها می آیند و در حوزه دارو این مساله نارضایتی ایجاد می کند.
دیناروند افزود: پزشک نباید خارح از فهرست دارویی ،‌ نسخه بنویسد و امسال قانون پیش بینی کرده که تجویز این داروها تخلف است.
وی در ادامه به بحث قاچاق دارو اشاره کرد و گفت: برخی داروها وجود دارند که نیاز واقعی یا القایی به آنها وجود دارد اما تامین نمی شود بنابراین به صورت قاچاق وارد کشور می شوند.
وی افزود: نیاز واقعی به این داروها را تلاش کرده ایم به حداقل برسانیم بطوریکه کمبودهای دارویی از یک صد قلم به 36 قلم کاهش پیدا کرده است.
رئیس سازمان غذاو دارو گفت: برخی داروها مانند دارو مخدرها ،‌ داروهای سقط جنین ،‌ بدن سازی و هورمن های جنسی از نظر قانونی درباره آنها منع وجود دارد و فروش آنها جرم سنگینی است اما به علت نیاز القایی به صورت قاچاق فروخته می شوند.
دیناروند افزود: بخشی از کمبودهای دارویی نیز مربوط به برندهای خارجی تولید داخل است.؛ برخی داروها قبلا وارد می شده است اما اکنون تولید داخل دارند و مردم و برخی بیماران به دلیل سابقه ذهنی دنبال این داروها می روند.
وی تصریح کرد:‌ سهم قاچاق دارو در بازار کمتر از 5 درصد است و 95 درصد نیاز دارویی کشور از واردات قانونی و تولید رسمی تامین می شود.
وی با اشاره به سامانه کنترل اصالت گفت: 50 تا 60 درصد از قاچاق و تقلب با این سامانه برطرف می شود اما بازار زیرزمینی داروهایی مانند سقط جنین با این سامانه نیز حل نمی شود.
وی اضافه کرد:‌ نقدینگی معضل اصلی نظام سلامت بوده و تمام دست اندرکاران حقوقی تولید،‌توزیع و عرضه کالاهای سلامت و داروخانه ها و بیمارستان ها گرفتار این چالش هستند.
دیناروند تاکید کرد: اگر این مساله جزو اولویت های دولت برای برطرف کردن فوری قرار نگیرد دچار گرفتاری خواهیم شد و نیازمند اعتبارات پایدار برای این مساله هستیم.
ادامه دارد...

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۰۲۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد

کمبود نگران‌کننده انسولین بیماران دیابتی در بریتانیا را به چالش کشیده و موجب افزایش استرس و اضطراب در میان ۴۰۰ هزار مبتلا به دیابت نوع یک در این کشور شده است‌.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، بریتانیا در حال حاضر با کمبود داروهایی از جمله داروهای اختلال نقص‌توجه و بیش‌فعالی، صرع و انسولین مواجه است که این امر به‌ویژه موجب افزایش نگرانی میان بیماران دیابتی نوع یک و خانواده‌های آن‌ها شده است.

تأمین منظم انسولین در بدن برای زندگی ضروری است و دسترسی قابل‌اعتماد به آن بخشی حیاتی از زندگی مبتلایان به دیابت نوع یک به‌شمار می‌رود که بدن آن‌ها به دلیل یک وضعیت خود ایمنی، نمی‌توانند به‌طور طبیعی انسولین بسازد، بنابراین باید هر روز آن را تزریق و دوز انسولین خود را تنظیم کنند.

کمبود انسولین و افزایش خطر زندگی

اخبار مربوط به هر گونه کمبود این دارو موجب ایجاد اضطراب قابل‌توجهی در افراد مبتلا به دیابت نوع یک می‌شود که برای سلامتی این بیماران به‌شدت مضر است. مبتلایان به دیابت نوع یک در عرض چند روز بدون انسولین جان خود را از دست می‌دهند و استرس ناشی از کمبود آن این امر را تسریع می‌کند.

گفته می‌شود که کمبود دارو در بریتانیا یک امر عادی است که برگزیت به تشدید آن منجر می‌شود، با این حال اداره ملی سلامت بریتانیا درصدد اطمینان‌بخشی به مبتلایان به دیابت نوع یک برآمده است تا بدانند در صورت در دسترس نبودن محصولات انسولین معمولی که استفاده می‌کنند، می‌توانند از فرمول‌های جایگزین بهره ببرند. با این حال تعدادی از افراد به دلیل تزریق «دوز نامناسب» با مشکلاتی مواجه شده و به دلیل کتواسیدوز (یک عارضه جانبی بالقوه تهدید کننده زندگی دیابت نوع یک) در بیمارستان بستری شده‌اند.

بنابراین تأثیر کمبود این دارو بر بیماران و داروخانه‌های جامعه بریتانیا همچنان یک نگرانی عمیق محسوب می‌شود. این قبیل کمبودها نه‌تنها بر توزیع به موقع داروها تأثیر می‌گذارد، بلکه فشار زیادی را از نظر عملیاتی و مالی بر داروخانه‌های جامعه وارد می‌آورد. از سوی دیگر ماهیت نامطمئن عرضه دارو، شرایط تهدید کننده زندگی را برای بیماران سراسر بریتانیا برجسته کرده است و مردم خواستار ساماندهی سیستم شکننده عرضه داروهای بریتانیا توسط دولت شده‌اند.

کمبود نگران‌کننده انسولین به‌عنوان جدیدترین موردی که بریتانیا را تحت‌تأثیر قرار داده است، باعث ایجاد استرس بالایی برای ۴۰۰ هزار فرد مبتلا دیابت در این کشور شده است و گفته می‌شود این محصولات در میان کمبود تولید جهانی تا سال آینده در دسترس نخواهد بود.

کد خبر 749027

دیگر خبرها

  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • نقش مهم ایران در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی بازار سوریه
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • جزئیاتی درباره دوره جدید کالابرگ فجرانه
  • آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • هشدار وزارت بهداشت فلسطین درباره خطر فاسد شدن داروها در غزه
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه برخط رصد کمبودهای دارویی در کشور