Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@02:58:08 GMT

ریزگردها منشا آلودگی هوای استان البرز

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۰۳۷۴۳

ریزگردها منشا آلودگی هوای استان البرز

به گزارش خبر آنلاین و به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری البرز،"مهدی مهرور" در جلسه «کارگروه کاهش آلودگی هوا و کمیته مقابله با پدیده گرد و غبار» اظهار داشت: مبارزه با ریزگردها یکی از اهداف دولت تدبیر و امید است.
این نشست با دستور جلسه ارائه گزارش کیفیت هوای کلانشهر کرج، پیگیری عملکرد دستگاه های عضو در سال ۹۵ بر اساس مصوبات هیئت محترم وزیران و کارگروه کاهش الودگی هوا، بررسی پیشنهاد افتراق جلسات کارگروه کاهش الودگی هوا و کمیته مقابله با پدیده گرد و غبار، بررسی امکان قانونی تخصیص بودجه حاصل از تبصره یک ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده در اجرای مصوبات کاهش آلودگی هوا و هماهنگی جهت تهیه طرح اجرایی مقابله با گرد و غبار و احیا کانون هاب محلی استان البرر برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهرور همچنین آلودگی هوای و کاهش صدمات وارده بر تأسیسات تصفیه آب شرب شهری را ناشی از پدیده گردوغبار دانست و بر ضرورت رفع آن تأکید کرد و گفت: تلاش برای گازسوز کردن واحدهای تولیدی و صنعتی از جمله مصوباتی است که باید پیگیری شود.
وی در ادامه لزوم اتصال واحدهای صنعتی دارای سیستم پایش لحظه‌ای به سامانه جامع مدیریت اطلاعات ایستگاه‌های اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان البرز را مورد تأکید و از مصوبات در حال پیگیری عنوان کرد.
مهرور با اشاره به اینکه شناسایی و تعیین تکلیف تاکسی‌های غیرفعال، گره‌های ترافیکی شهر کرج و ارائه برنامه برای حل مشکلات ناشی یادشده در حال بررسی است، تصریح کرد: کاهش صدمات وارده بر تأسیسات تصفیه آب شرب شهری ناشی از پدیده گردوغبار در منطقه ازجمله مصوبات در حال پیگیری است.
وی با اشاره به دیگر مصوبات در حال پیگیری مبنی بر استانداردسازی سامانه‌های گرمایشی و سرمایشی خانگی و تجاری، افزود: تکمیل زیرساخت‌های مخابراتی جهت توسعه و ارتقای شبکه‌های پایش زیست‌محیطی آلودگی هوا و گردوغبار از دیگر برنامه‌ها است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز با اشاره به اهم مصوبات در حال پیگیری کارگروه کاهش آلودگی هوا، گفت: سازمان برنامه‌وبودجه اعتبارات لازم را برای تحقق مصوبات مقابله با پدیده گردوغبار برنامه‌های دستگاه‌های اجرایی پیش‌بینی و پایدار کند.

وی با اشاره به اینکه جلسات کارگروه کاهش آلودگی هوا و ریز گردها به‌طور مستمر در استان برگزار خواهد شد، افزود: یکی از بحران‌های مبتلابه استان البرز بحث آلودگی هواست که به تصمیم‌گیری‌های مهم در این حوزه نیاز دارد.

مهرور بابیان اینکه دستورالعمل مقابله با پدیده ریز گرد به‌تمامی دستگاه‌های اجرایی ابلاغ‌شده است، تصریح کرد: جلسه آتی اقدامات صورت گرفته در این خصوص بررسی و پیگیری خواهد شد.
شناسایی و تعیین تکلیف تاکسی های غیر فعال استان، شناسایی گره های ترافیکی شهر کرج و ارائه برنامه بر حل مشکلات، به منظور کاهش صدمات وارده بر تاسیات تصفیعه آب شرب شهری ناشی از پدیده گردو غبار در منطقه و کمربند سبز یا اسشکوب بندی مناسب با اهداف باد شکن پیرامون تاسیات مربوط احداث گردد.
تهیه طرح های حفاظت از منابع خاک در معرض فرسایش بادی، طرح جامع مدیریت و احیای زمین های کشاورزی و حفاظتی ، توسعه جنگا کاری و احیای مراتع، طراحی و اجرای برنامه های مقابله با بیابان زایی در محدوده های حساس و آسیب پذیر استان ، برنامه تجهیز مراکز درمانی مناطق را در برنامه ریزی های سالانه و پنج ساله تهیه و اجرا نمایند.
مهرور گفت: شهرداری کرج11 میلیارد تومان برای جنگل کاری باغستان اختصاص داده است و همچنین 2 میلیارد و 400 میلیون تومان برای درختکاری مناطق 12 گانه شهرداری کرج، یک میلیارد و 500 میلیون تومان برای احیای باغ ها در حال خشک و 10 میلیارد تومان برای تملک باغ های رها شده در نظر گرفته شده است،ضمن اینکه اخیرا نیز مصوبه 100 میلیاردی برای خرید 200 اتوبوس در نظر گرفته برای خرید این اتوبوس ها اقدامات لازم را انجام داده اند.
در پایان این جلسه مقرر شد تا افتراق جلسات کارگروه کاهش الودگی هوا و کمیته مقابله با پدیده گرد و غبار صورت گیرد و موضوع مقابله با ریزگردها به طور ویژه در جلسات جداگانه بررسی و تصمیم گیری شود.

48

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۰۳۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است

جام جم آنلاین اصفهان؛ دکتر سیدرضا مرتضوی استاندار اصفهان، در نشست با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان در خصوص آلودگی هوای اصفهان، گفت: یکی از مسائل اصلی استان اصفهان آلودگی هوا است و همه ما بر این موضوع اذعان داریم.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط خاص استان مسئولین سطح ملی نیز به مسائل حوزه آلودگی هوای اصفهان ورود کرده‌اند.
استاندار اصفهان بیان کرد: در این راستا سال گذشته دو جلسه با حضور رئیس سازمان محیط زیست کشور، یک جلسه با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور، دو جلسه با حضور وزیر کشور و یک جلسه با حضور رئیس‌جمهور و برخی از وزیران مختص آلودگی هوای اصفهان برگزار شد که نشان می‌دهد مسئولان استان و مدیران ارشد کشور نسبت به مسئله آلودگی هوای اصفهان دغدغه‌مند هستند.
استاندار اصفهان عنوان کرد: تقویت حمل و نقل همگانی و مدیریت کردن منابع آلاینده متحرک، مدیریت واحد‌های صنعتی، مدیریت و بهبود سوخت مصرفی در استان از جمله موضوعاتی است که در این نشست‌ها اتخاذ شد و در مسیر اجرا است.
دکتر مرتضوی با اشاره به اینکه کیفی ترین سوخت کشور در استان اصفهان توزیع می‌شود، گفت: پروژه گوگرد زدایی پالایشگاه اصفهان که با حضور ریاست‌جمهوری افتتاح شد و تلاش برای به ثمر رساندن رینگ چهارم ترافیکی شهر اصفهان و خط دو متروی اصفهان نیز در همین راستا است.
استاندار اصفهان در خصوص تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی اصفهان، بیان کرد: در دو سال گذشته ۳۰۰ اتوبوس به ناوگان حمل و نقل اصفهان افزوده شد و در سال‌جاری نیز درصدد تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی استان هستیم.
وی ادامه داد: برقی شدن اتوبوس‌های اصفهان نیز پروژه‌ای است که آن را دنبال می‌کنیم.
دکتر مرتضوی به جابه‌جایی واحد‌های آلاینده از شعاع ۵۰ کیلومتر اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۵۳ واحد ریخته‌گری به شهرک بزرگ اصفهان منتقل شدند که در نوع خود بی‌سابقه است، همچنین ۴۰ واحد آلاینده آجرپزی نیز رسماً تعطیل شدند.
وی در مورد مازوت سوزی در اصفهان عنوان کرد: سال گذشته برای اولین بار با حمایت‌های وزیر کشور در برابر سوخت مازوت مقاومت کردیم اما عملیات خرابکارانه در شبکه گاز کشور ما را مجبور به استفاده از سوخت مازوت در روزهای پایانی سال کرد.
استاندار اصفهان از خشکی تالاب بین‌المللی گاوخونی نگرانی و تأثیرات نادیده گرفتن حقتبه تالاب گاوخونی ابراز نگرانی کرد و گفت: بستر خشک تالاب گاوخونی غول خفته ای است که بیدار شدن آن سبب می شود تا بخش وسیعی از فلات مرکزی کشور با چالش جدی روبه رو شود.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا با پیگیری های انجام شده بتوانیم سهم بهتری از حقابه تالاب گاوخونی را تأمین کنیم زیرا بستر خشک تالاب گاوخونی یکی از اصلی ترین مراکز تولید گردو غبار و آلودگی در استان اصفهان است.
استاندار اصفهان گفت: البته این حقابه بایستی در سطح ملی نیز مطالبه و پیگیری شود.

/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

دیگر خبرها

  • اصفهان رکورددار آلودگی هوا/ هوای ۲۰ کلان‌شهر سالم و پاک ثبت شد
  • تخریب ۱۲ ویلای غیرمجاز در چهارباغ البرز
  • آلودگی هوای اصفهان، دغدغه مدیریت استان و مدیران ارشد کشور است
  • اقدام پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد برای مقابله با ریزگردها
  • البرز در وضعیت هشدار نارنجی هواشناسی
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در البرز
  • پاک‌ترین و آلوده‌ترین کشورهای جهان
  • راه‌های کنترل قند خون صبحگاهی در افراد دیابتی
  • جزئیات آلودگی‌ هوا در شهرهای خوزستان
  • جزئیات آلودگی هوا در استان خوزستان