Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جمعه کمیجان گفت: عفاف و حجاب موجب قوام و تحکیم خانواده است. از آثار دیگر رعایت حجاب در جوامع، استحکام نهاد خانواده به عنوان کوچکترین و مهمترین نهاد اجتماعی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام مقدسی‌پور امام جمعه کمیجان در گفتگو با سلام کمیجان؛ با اشاره به آیات قرآن در زمینه عفاف و حجاب گفت: خداوند در قرآن کریم در آیات مختلفی به ارزش و جایگاه عفاف و حجاب اشاره کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این آیات، آیه ۵۹ سوره احزاب است: « یا ایهاالنبی قل لازواجک و بناتک و نساءالمومنین یدنین علیهن من جلابیبهن ذلک ادنی ان یعرفن فلا یوذین و کان الله غفورا رحیما» (ای پیامبر، به زنان و دخترانت و نیز به زنان مومنین بگو خود را بپوشانند تا شناخته نشوند و مورد اذیت قرار نگیرند. )

وی در ادامه افزود: در قرآن کریم به ۳ نوع حجاب پوششی، گفتاری و رفتاری اشاره شده است. در حجاب پوششی خداوند در دو آیه از قرآن کریم به آن اشاره کرده است. در آیه ۳۱ سوره نور به درست بستن و کامل بستن روسری به طوری که بدن و گردن مشخص نباشد و به «خمار» که همان روسری بلند است که در زمان جاهلیت زن ها به طور نامناسب آن را برای پوشش سر استفاده می‌کردند اشاره می‌کند؛ که زن ها به طور کامل تمام سر و موهایشان را با آن پوششش دهند.

امام جمعه کمیجان اظهار کرد: همچنین در آیه ۵۹ سوره احزاب به «جلابیب» اشاره شده که همان لباس های بلند و گشادی است که غیر از روسری باید تمام بدن با آن پوشانده شود.

وی حجاب دیگر را برای زن حجاب گفتاری دانست و افزود: نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی، حجاب گفتاری زنان در مقابل نامحرم است. زنان در گفتار خود باید عفت را رعایت کنند و به گونه ای هوس انگیز صحبت نکنند که سبب گناه کردن شود : فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیَطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ(احزاب؛۳۲) پس زنها نازک و نرم با مردان سخن نگویید؛ مبادا آن که دلش بیمار (هوا و هوس) است به طمع افتد.

حجت السلام مقدسی پور نوع دیگر حجاب و پوشش قرآنی را، حجاب رفتاری زنان در مقابل نامحرم مطرح و بیان کرد:به زنان دستور داده شده به گونه‎ای راه نروند که با نشان دادن زینت‎های خود باعث جلب توجه نامحرم شوند «وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفِینَ مِنْ زِینَتِهِنَّ(نور؛۳۱) و آن طور پای به زمین نزنند که خلخال و زیور پنهان پاهایشان معلوم شود.»

امام جمعه کمیجان تصریح کرد: مراد از حجاب اسلامی، پوشش و حریم قایل شدن در معاشرت زنان با مردان نامحرم در انحای مختلف رفتار، مثل نحوه‌ی پوشش، نگاه، ‌حرف زدن و راه‎ رفتن است. بنابراین، حجاب و پوشش زن نیز به منزله‌ یک حاجب و مانع در مقابل افراد نامحرم است که قصد نفوذ و تصرف در حریم ناموس دیگران را دارند.

آثار اجتماعی حجاب در جامعه

وی اثرات مثبتی که مترتب بر عفاف و حجاب است را به چند دسته تقسیم کرد که مهمترین آنها اثرات فردی خانوادگی و اجتماعی است.

حجت الاسلام مقدسی پور بیان کرد: اولین اثری که حجاب و عفت ورزی در جامعه به وجود می آورد، ایجاد آرامش روانی و دوری از التهابات درونی است. عدم پوشیدگی زنان و معاشرت های بی‌بند و بار زنان و مردان همواره هیجان‌ها و التهابات جنسی را افزایش می دهد و در صورت پذیرش هر روز سرکش‌تر شده و به صورت یک بیماری و عطش روحی مطرح می شود؛ چراکه این میل تنها در جنبه های جسمانی آن مطرح نیست، بلکه دارای ظرفیت روحی وسیع و نامحدودی است که حتی جسم نمی تواند پا به پای آن به پیش رود.

وی در ادامه افزود: عفاف و حجاب موجب قوام و تحکیم خانواده است. از آثار دیگر رعایت حجاب در جوامع، استحکام نهاد خانواده به عنوان کوچکترین و مهمترین نهاد اجتماعی است. با رعایت اصل حجاب و پوشش در محیط بیرون از خانواده، حریم زن و شوهر حفظ می شود و خانواده دارای ثبات خواهد شد.

امام جمعه کمیجان تصریح کرد: خداوند در سوره نور می فرماید: «و قل للمومنات یغضضن من ابصارهن و یحفظن فروجهن و لایبدین زینتهن الا ما ظهر منها و لیضربن بخمرهن علی جیوبهن...،به زنان مؤمن بگو چشم های خود را از نگاه های هوس آلود فرو گیرند و دامان خویش را حفظ کنید و زینت خود را جز از آن مقدار که نمایان است، آشکار نکنند و اطراف روسری های خود را بر سینه افکنند...»

حجت الاسلام مقدسی پور با اشاره به احادیث مختلف در زمینه عفاف بیان کرد: عفاف و حجاب در احادیث مختلف به آن تاکید شده است، عفت منشا همه نیکی هاست. بالاترین عبادت عفاف است.

وی تصریح کرد: علی رغم تاکیدات اولیای الهی و قرآن کریم بر حفظ حجاب و عفاف در جامعه متاسفانه تهاجم فرهنگی گسترده ای دشمنان برای کشور تدارک دیده اند و می خواهند جوامع اسلامی را در دنیا آندلسی کنند .

امام جمعه کمیجان گفت: گسترش فساد عامل اصلی شکست آندلس شد. آندلسی که ۸۰۰ سال در اسپانیا حکومت اسلامی کردند اما مسیحیان و اربابان کلیسا با گسترش فساد در بین زنان و مردان هویت اسلامی را از جوانان گرفتند و جامعه اسلامی را به مسیحیت تبدیل کردند.

وی در ادامه افزود: متاسفانه در جامعه ارتباط زن و مرد در ادارات، دانشگاه ها و مراکز با بهانه های مختلف از آن حیا و عفتی که قرآن و ائمه سخن گفته اند فاصله گرفته است. اگر مساله حریم محرم و نامحرم شکسته شود و عفاف و حجاب از زن ها و مردهای ما گرفته شود جامعه ما خیلی زود همانند غربی ها به آن بی عفتی و بی حیایی مبتلا می شوند.

دغدغه اصلی فرهنگی جامعه، حفظ عفاف و حجاب

حجت الاسلام مقدسی پور تصریح کرد: اولین دغدغه ما فرهنگ است. باید باورها و بینش ها و اعتقادات مردم را در این زمینه تقویت کرد؛ آگاهی بخشی آسیب ها و مضرات بی بند و باری را باید برای مردم به روشنی بیان کرد.

وی افزود: دولت باید قانون عفاف و حجاب را در جامعه اجرایی کند. کشور ما یک کشور اسلامی است باید مساله عفاف و حجاب را یک دغدغه انقلابی بدانیم. در طول ۳۸ سال تاوان های مختلفی از اقتصادی و نظامی دادیم اما هدف اصلی ما از انقلاب حفظ ارزش های اسلامی و دینی ماست و اگر همه تحریم ها و مشکلات اقتصادی را تحمل کردیم برای تبدیل نشدن کشور همانند کشورهای غربی همچون ترکیه بود و فرزندان ما در محیط مدارس و دانشگاه ها از لحاظ اعتقادی سالم حفظ شوند.

کار فرهنگی به طور مستمر انجام شود

امام جمعه کمیجان تاکید کرد: باید در جامعه کار فرهنگی به صورت مستمر انجام شود. دولتی موفق است که در زمینه فرهنگی به طور مطلوب عمل کند و با برنامه ریزی درست آمار طلاق را کاهش دهد.

وی در ادامه اظهار کرد: مدارس، دانشگاه ها و مراکز فرهنگی همگی در اختیار دولت است. بنابراین وظیفه اولیه دولت باید کار فرهنگی به صورت اساسی در جامعه باشد. سینماها و صدا و سیما فیلم ها نباید موجب ترویج بدحجابی در جامعه باشند همان طوری که مجریان و گویندگان خبر در صدا و سیما با حجاب اسلامی انجام وظیفه می کنند بهتر است بازیگران هم حجاب و پوشش مناسب را در فیلم ها رعایت کنند و سبب حفظفرهنگ دینی و ارزش های دینی ما شوند.

حجت الاسلام مقدسی پور بیان کرد: دانشگاه ها و نهادهای آموزشی باید ضابطه مشخصی برای رعایت حجاب دانشجویان و اساتید در نظر بگیرند. حتی دانشگاه های غربی هم به پوشش مناسب زن و مرد در دانشگاه ها قوانین ویژه ای وضع کرده اند.

وی افزود: در جامعه مردم و مسئولین باید زمینه ساز فرهنگ عفاف و حجاب باشند. از مسئولان در اماکن عمومی همچون بیمارستان ها تا مغازه ها و فروشگاه ها و حتی اتومبیل ها که همگی در معرض دید عموم مردم قرار دارند ملزم به رعایت عفاف و حجاب هستند.

راهپیمایی عفاف و حجاب سبب بصیرت افزایی و احیای ارزش های دینی

امام جمعه کمیجان با دعوت مردم به شرکت در راهپیمایی روز ملی عفاف و حجاب؛ گفت: شرکت در راهپیمایی یک وظیفه است. راهپیمایی عفاف و حجاب سبب بصیرت افزایی و احیای ارزش های دینی در جامعه اسلامی است.

وی در ادامه بیان کرد: از همه مردم استان به ویژه مردم شهرستان کمیجان انتظار داریم با اهتمام و دغدغه بیشتر در این راهپمایی شرکت کنند. مردم با شرکت در این راهپیمایی و حمایت از عفاف و حجاب اعلام بصیرت افزایی می کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۰۳۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به اسم آزادی به کام برهنگی!

  با نگاهی به سیر تاریخی ایران مشخص می‌شود، بعد از انقلاب اسلامی با رویکرد تازه‌ای که با بهره‌‌گیری از آیات قرآن و احکام اسلامی به زن شد و مقام معظم رهبری نیز از آن به‌عنوان الگوی سوم زن مسلمان یاد می‌کنند، «مسأله حجاب زنان» و به موازات آن، حضور فعال در عرصه‌های مختلف جامعه و حذف نگاه ابزاری به آنها، تبدیل به خاری در چشم دشمنان شده که بارها با استفاده از روش‌های مختلف مثل شخصی نشان دادن این موضوع و استفاده از تعابیر مختلفی چون حجاب اجباری، سعی در مقابله با آن با هدف ضربه به نظام جمهوری اسلامی و تحقق اغراض خود کرده‌اند. در گفت‌وگو با مشاور زنان و خانواده فرماندار تهران به بررسی این موضوع پرداخته‌ایم. 

علت اهمیت حجاب در کشور چیست؟ 
مسأله ‌حجاب‌ یک تاریخچه عمیق و با سابقه به بلندای تمدن ایران در کشورمان دارد. حتی در کشورهای اروپایی و آمریکایی که ۱۰۰ سال پیش پوشش زن‌ها، به شکل اکنون نبود و به مرور با اجرای سیاست‌های منفعت‌طلبانه و هوس‌بازانه، تبدیل به وضع فعلی شد، بعد از انقلاب صنعتی، استفاده ابزاری و جنسی از زنان باعث تغییر و تحولاتی در پوشش زنان غرب شد و سپس تلاش کردند این سبک از پوشش زنان خود را‌ به زنان کشورهای‌ دیگر همچون کشورهای اسلامی تحمیل‌کنند. زمان رضاشاه تا حد زیادی این سیاست‌ها محقق شد اما بعد از انقلاب، با رویکرد و نگاه عمیق دینی و اسلامی امام خمینی‌(ره) و مقام معظم رهبری، الگوی جدیدی در مقابل فرهنگ غربی نسبت به زن شکل گرفت که در این نگاه، زن در عین حفظ لطافت و ظرافت زنانه خود و گرم نگهداشتن کانون خانواده و فرزندآوری، با رعایت حجاب و عفاف، هم پوشش و هم عفت رفتاری و کلامی در عرصه‌های مختلف اجتماعی حضور داشته‌باشد.  بیش از نیمی از جامعه، را زنان تشکیل می‌دهند و شاهدیم زنان با داشتن پوشش اسلامی در همه عرصه‌های اجتماعی، فرهنگی، دانشگاهی و ... ‌حضور دارند و در برخی‌ عرصه‌ها در حوزه زنان متخصص به خودکفایی رسیده‌ایم. 

چرا دشمنان از دیرباز به‌ویژه در سال‌های اخیر بر مسأله بی‌حجابی زنان تأکید دارند؟
زن فطرتا موجودی انسان‌ساز، تمدن‌ساز و منشأ عطوفت و برکات الهی است. زن می‌تواند ستون یک زندگی، خانواده و جامعه باشد. آنها در تربیت انسان‌های بزرگ و نابغه، نقش مستقیم دارند. بسیاری از افراد شایسته و برجسته تربیت‌یافته زنانی هستند که خود آراسته به خلقیات حسنه و پایبندی‌های اخلاقی بوده‌اند. این امر پذیرفته شده‌ای است که زن، مأموریت و مسئولیت تربیت انسان‌ها را به‌عهده داشته و سرشار از عاطفه، محبت، هدایتگری و تمدن‌سازی است اما فرهنگ ۱۰۰‌ساله غرب تلاش می‌کند این ودیعه الهی را از او بگیرد و او را به انسانی بی‌مسئولیت و غیرمقدس تبدیل سازد. نقش اصلی‌ قدرت نرم بسیار بالاست. مسلما وقتی زن با این خصوصیات در نظام خلقت در مسیر درست و پیشرفت یک جامعه باشد، سبب سعادت جامعه می‌شود. منشأ اثر بودن زن اگر باور و پذیرفته شود در هر سمت و سویی که برود، اثر خود را می‌گذارد و باعث سعادت یا شقاوت جامعه می‌شود. رهبر معظم انقلاب در سخنان خود فرموده‌اند دشمنان از پیشرفت زنان ما عصبانی‌اند، زیرا زنان ما بعد از انقلاب با حفظ حجاب و نگهداشتن حریم خانواده و در عرصه‌های گوناگون اجتماعی و حکمرانی، حضور فعال داشتند که این موضوع برای دشمنان، غیر‌قابل تحمل است. لذا می‌کوشند به زن ایرانی القا کنند که زن با حجاب فعلی، امکان تعالی و رشد ندارد و زمانی می‌تواند به اوج قله موفقیت و رضایت برسد که عریان‌تر باشد. دشمنان خوب می‌دانند اگر بخواهند کشور را از مسیر توسعه و پیشرفت بازدارند، بهترین روش، انحراف زنان از مسیر درست الهی و فطری و تقدس‌زدا‌یی و هویت‌زدایی از زن مسلمان است.

دشمن چگونه سعی در عرفی‌سازی بی‌حجابی در جامعه‌ دارد؟
تکرار حضور مداوم و روزمره بی‌حجاب‌ها در جامعه و جنبه روانی این‌مساله که اگر هرروز دیده شود، عادی می‌شود، یکی از روش‌های دشمن برای تحقق عرفی‌سازی بی‌حجابی است. القای شبهات در بین جوانان و عدم پاسخگویی درست به آنها، زمینه را برای باورسازی دروغین فراهم می‌کند. یکی از مواردی که مطرح می‌کنند این است که چرا عدم پوشش و حجاب در کشورهای اسلامی عادی است اما در ایران نسبت به این موضوع سختگیری می‌شود؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت: جمهوری اسلامی بعد از انقلاب؛ تغییر و تحولاتی در تدوین قانون اساسی بر پایه شرع و دین پایه‌ریزی کرد؛ لذا قوانینی که وضع می‌کند نیز بر پایه شرع است. این‌طور نیست که ما از کشورهای دیگر الگوبرداری کنیم بلکه کشورهای دیگر هستند که باید مواضع خود را نسبت به حرام‌های شرعی اصلاح کنند چرا که این کشور‌ها پوسته اسلامی دارند اما خلاف اسلام عمل می‌کنند. آنها شراب‌فروشی هم دارند، آیا ما باید از آنها پیروی کنیم؟ انقلاب اسلامی کاری کرد که احکام شرع و دین خدا را در جامعه اجرا سازد لذا آنچه کشورهای به ظاهر اسلامی انجام می‌دهند، عجیب و غریب است، نه رعایت مسائل شرعی و دینی در ایران! شعار زن، زندگی، آزادی در واقع شعار اصلی حکومت اسلامی است اما  بستگی به این دارد که آزادی را چگونه تعریف و تعبیر می‌کنیم. دشمنان ما آزادی را عریانی و برهنگی تعریف می‌کنند. متأسفانه در جریان اغتشاشات نیز به صورت جنگ ترکیبی و کاملا هدفمند و سازماندهی شده، در داخل و خارج از کشور دشمنی‌ را به حد اعلای خود نسبت به زن ایرانی که مظهر قداست، حیات‌بخشی و تمدن‌سازی است، نشان دادند. لذا این شعار آن‌طور که ادعا می‌کردند زن، زندگی آزادی نبود بلکه زن، زندگی، عریانی بود. دشمنان درحالی این شعار را می‌دادند که حالا شش ماه است در فلسطین زنان را از بین می‌برند! این وقایع نشان می‌دهد که این شعارهای توخالی و دروغ، وسیله‌ای برای فریب زنان کشور ما است. زنان ما باید مراقب باشند که سرباز پیاده‌نظام دشمن نباشند. اطاعت از قوانین کشور، لازم الاجراست. قطعا مردم نسبت به بی‌حرمتی به ‌شأن زن و عادی‌سازی بی‌حجابی در کشور، واکنش نشان خواهند داد. امیدواریم با اقداماتی که فراجا اکنون با طرح نور در پیش گرفته است، اتفاقات خوبی رقم بخورد.

دیگر خبرها

  • حمایت فعالان سیاسی از اجرای طرح نور
  • اقدام ویژه دستگاه قضایی زرند در حمایت از طرح عفاف و حجاب
  • حمایت فعالان سیاسی کردستان از اجرای طرح نور
  • عادی‌سازی بی‌حجابی؛ شبیخون فرهنگی
  • پرونده باز بابک زنجانی در افکار عمومی/مهار تورم دغدغه کهنه اقتصاد/ زنان و دختران چگونه قربانی بستر مجازی می‌شوند؟
  • انسیه خزعلی توضیح داد؛ طرح زیست عفیفانه در حوزه حجاب و عفاف چیست؟
  • به اسم آزادی به کام برهنگی!
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • «نور» طرحی برای تکریم زنان جامعه است
  • حجاب مانعی برای پیشرفت نیست