Web Analytics Made Easy - Statcounter

تقی کهوریان در نخستین جلسه کارگروه استانی پیش بینی و پیش گیری از گسترش بافت های ناکارآمد شهری بابیان اینکه مهاجرت بی رویه به شهرهای بزرگ معضل جدی مدیریت شهری است گفت: کمبود امکانات و نداشتن درآمد پایدار در مناطق روستایی از عمده دلایل مهاجرت ها به شهرها است که دولت برای مقابله با این پدیده و تثبیت روستائیان در روستاها به عنوان اصلی ترین کانون های تولیدی، برنامه توسعه روستایی را عملیاتی کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی مشکلات معیشتی و تلاش برای کسب درآمد را ازمهمترین عوامل مهاجرت روستائیان برشمرد و افزود: دولت در این طرح با اعطای تسهیلات بانکی ارزان به پروژه های تولیدی درمناطق روستایی و کم برخورداربه رونق اقتصادی و اشتغال جوانان روستایی اهتمام جدی دارد.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی خاطرنشلن کرد:در بررسی کلی این موضوع دلایل مختلفی به عنوان عامل مهاجرت عنوان می شود که باید با شناسایی آن و متناسب با خواست و نیاز هریک از روستاهای مهاجرخیز اقدامات عمرانی و اشتغالزا را عملیاتی کرد.
تقی کهوریان همچنین به برنامه های ستاد استانی باز آفرینی بافت های ناکارآمد و حاشیه نشین شهرها اشاره کرد و افزود: در این ستاد برای پیشگیری از گسترش این بافت ها وساماندهی مناطق موجود تدابیری پیش بنی شده است که هریک از دستگاههای اجرایی استان در راستای وظایف سازمانی خود مسئولیت اجرای برنامه های اقتصادی ، اجتماعی و عمرانی را در دستور کار سالیانه خود قرار داده اند.
مطلبی مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای اسلامی استانداری آذربایجان غربی نیز در این جلسه به جمع آوری اطلاعات روستاهای مهاجرخیز اشاره کرد و گفت: بی کاری، خشکسالی، نداشتن درآمد پایدار، عدم وجود امکانات، جذابیت های زندگی درشهرهای بزرگ و افزایش سطح تحصیلات و تغییر گرایشات و خواسته های جوانان روستایی از عمده دلایل مهاجرت جوانان و خانواده های روستایی است.
وی ادامه داد:در راستای جلوگیری از گسترش محلات و مناطق حاشیه نشین در شهرها براساس دستورالعمل ها، مسئولان و ستاد استانی بازآفرینی شهری برنامه جامعی شامل ایجاد کمربند شهری ، شناسایی و ساماندهی بنگاههای املاک درحاشیه شهرها، جلوگیری از تفکیک زمین ها و برخورد با سودجویان و زمین خواران در دستور کار شهرداریهای استان قرار گرفته است.
بدلی مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت:براساس مطالعات دوره ای که تغییرات جمعیتی روستاها را درمقاطع 10 ساله بررسی می کند 560 روستای مهاجرخیز استان شناسایی شده است که از این تعداد 360 روستا بدلیل شرایط نامساعد منطقه و خطر رانش و زلزله و سیل در معرض تهدید قرار دارند.
در ادامه این جلسه مقرر شد کمیته کارشناسی متشکل از نمایندگان و کارشناسان دستگاههای عضواین کارگروه با بررسی اطلاعات جمعیتی روستاها و شناسایی عوامل تشدید کننده مهاجرت ، شهرستان ها و روستاهای در معرض تخلیه را شناسایی و برنامه های اجرایی برای تثبیت و بازگشت روستائیان را اولویت بندی کنند.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۰۵۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موضوع ناترازی بانک‌های خراسان شمالی در جلسه هیات دولت مطرح می‌شود

محمدرضا حسین‌نژاد پیش از ظهر چهارشنبه در سی و پنجمین جشنواره امتنان از نخبگان کار و تولید خراسان شمالی برگزار شد، از کارگران به عنوان سازندگان واقعی کشور به عنوان سازندگان واقعی کشور در عرصه تولید نام برد و گفت: پیشرفت هر جامعه‌ای در گرو نیروهای متعهد و ماهر است.

وی در ادامه افزود: نیروهای خلاق و متخصص در جامعه کارگری خراسان شمالی کم نیست و جشنواره امتنان امسال نشان از سطح توانمندی‌های آنان است.

استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه چرخه حرکت خراسان شمالی در صنعت پیشرو است، افزود: هدف‌گذاری استان تامین آب است که در ردیف بودجه مجلس قرار گرفته است لذا انتقال آب به داخل استان منجر به تحول و توسعه صنایع و کشاوزی می‌شود.

حسین‌نژاد به عملکرد مطلوب شرکت‌های دانش بنیان خراسان شمالی در سطح کشور اشاره کرد و گفت: ۲ هزار میلیارد تومان پروژه برای شرکت‌های دانش بنیان شهرستان گرمه تعریف شده است.

وی با اشاره به شناسایی ۱۳ زنجیره ارزش، خاطر نشان کرد: زنجیره‌های ارزش در حوزه‌های گوشت، فرش، گیاهان دارویی و فولاد و ...‌. است که برنامه توسعه و تکمیل آن‌ها تهیه شده است.

وی در ادامه گفت: این زنجیره‌های ارزش ۲۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات نیاز دارند تا در ابعاد مختلف توسعه رخ دهد.

استاندار خراسان شمالی افزود: موضوع ناترازی بانک‌های استان، نسبت منابع به مصارف و نیاز به خط اعتباری ویژه هم در جلسه هیات دولت هفته آینده مطرح می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه فراهم کردن بستر صادراتی از ضروریات است، افزود: در حال حاضر با ۳۸ کشور صادرات داریم اما تعهد ارزی مهم‌ترین مشکل صادرکنندگان است که هفته آینده در جلسه هیات دولت نیز این موضوع را مطرح خواهم کرد.

استاندار خراسان شمالی در ارتباط با حوزه کارگران ساختمانی نیز گفت: مشکلات این حوزه باید پیگیری شود اما اگر بخواهم از محل اعتبارات تملک دارایی شهرداری‌ها اعتباری را تخصیص دهیم، اعتبار ایجاد جایگاه ویژه برای کارگران فصلی و ساختمانی را اختصاص خواهیم داد بنابراین این موضوع در تمام شهرستان‌ها دنبال شود.

کد خبر 6094599

دیگر خبرها

  • اجرای هزار میلیارد طرح عمرانی در روستاهای استان یزد
  • مشارکت «شناسایی خطر» در حوزه شهری ارتقا پیدا کند
  • تناسب جمعیت روستایی و شهری خراسان شمالی حفظ شود
  • نشست فصلی سران حزب اعتدال و توسعه با هدف برنامه ریزی کلان در سال ۱۴۰۳
  • موضوع ناترازی بانک‌های خراسان شمالی در جلسه هیات دولت مطرح می‌شود
  • اقدامات دوره ششم مدیریت شهری اراک در راستای توسعه شهری است
  • بررسی و تصویب ۵ طرح بهبود و توسعه میادین نفت و گاز کشور
  • خلاقیت؛ موتور رشد شهرها
  • اجرای ۱۷۶ طرح عمرانی شهری زنجان در دولت سیزدهم
  • آغاز جلسه علنی عصر مجلس