Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت با حضور در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، به تشریح چگونگی انعقاد قرارداد توسعه فراساحلی فاز ۱۱ پارس جنوبی پرداخت؛ قراردادی که در روزهای گذشته، با انتقادات بسیاری از سوی برخی نمایندگان روبه رو شده بود، به گونه ای که حتی برخی از آنها، طرح سه فوریتی برای توقف آن را به مجلس ارائه دادند.

به گزارش «تابناک»؛ بیژن نامدار زنگنه در جلسه علنی امروز درباره این قرارداد گفت: قرارداد توتال برای ما امنیت‌زاست و اگر به هر دلیل در حین اجرا، پیمانکار کار را متوقف یا رها کند، هیچ پرداخت یا خسارتی داده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با توضیح شرایط و ویژگی‌های قرارداد توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با توتال گفت: مجموعه تعهداتی که دولت با مصوبه شورای اقتصاد دارد، ۱۲ میلیارد و ۹ میلیون دلار است و این که گفته می‌شود، دولت رفته قراردادی بسته که در بیست سال، ۵۰ درصد تولید میدان را به شرکت خارجی می‌دهد، حرف نادرستی است.

زنگنه خاطرنشان کرد: در این نوع قرارداد، هیچ گونه محدودیتی برای استفاده از ظرفیت‌های داخلی و ارجاع کار برای شرکت‌های داخلی نداریم.

با این حال، حسینعلی شهریاری، نماینده زاهدان در مخالفت با این قرارداد و با هشدار، مبنی بر اینکه قرارداد توتال ما را در عرصه بین‌المللی منزوی نکند، گفت: شرکت توتال با اجازه آمریکایی‌ها آمد و شرایط سختی را پیش پای ما گذاشت؛ بنابراین، باید تلاش شود این قرارداد به گونه ای تنظیم شود که ما در عرصه بین المللی دچار انزوا نشویم و توتال از ما خسارت نگیرد.

همچنین اسدالله قره‌خانی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس یادآور شد: در قرارداد توتال بر استفاده مناسب از دانش فنی و تکنولوژی تأکید شده است. هر چند به نظر می رسد، پس از سخنان وزیر نفت و نمایندگان موافق و مخالف در صحن علنی مجلس، فضا کمی شفاف تر شد، هنوز هستند نمایندگانی که با این قرارداد مخالف اند. با این حال، نمایندگان زیادی با انجام این قرارداد موافق اند و دلایل نمایندگان مخالف را در راستای تقابل با دولت می دانند

در همین زمینه، علیرضا رحیمی در گفت و گو با تابناک می گوید: قرارداد توتال به رغم مطلبی که در نقد آن گفته و شائبه پراکنی هایی که علیه آن شده، قراردادی است که وزارت نفت از بعد حاکمیتی به آن وارد شده و قراردای که از بعد حاکمیتی وارد آن می شوند، از نظر امنیتی و ابعاد منافع ملی در آن در نظر گرفته می شود، به ویژه اگر اسناد بالا دستی مانند مصوبات هیأت وزیران و اساس نامه وزارت نفت نیز پیش نباشد.

وی در ادامه افزود: این قرارداد با تکیه بر این اسناد منعقد و همچنین همراه آن نیز یک تفاهم نامه رازداری میان سه طرف امضا شده که قاعدتا محرمانه بودن آن را نیز تضمین می کند.
از سوی دیگر، این قرارداد پس از برجام، پیام روشنی برای اروپایی ها و آمریکایی ها دارد که نشان می دهد، فضای کسب کار و اقتصاد در ایران در حال حرکت به سمت شکوفایی است و تحریم های امریکایی ها و شرکای آنها را با خسارات بسیاری روبه رو خواهد کرد؛ بنابراین، حضور این شرکت ها در ایران، زمینه را برای شکوفایی حوزه نفت و گاز و انرژی در جهان آشکار می کند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی همچنین ادامه داد: با توجه به اینکه قرارداد سه جانبه امضا شده است، سهام نیز به سه بخش تقسیم شده، ولی با توجه به سهمی که ایران دارد، این شائبه پدید آمده که سهم ها نابرابر است و سهم ایران از این قرارداد اندک است. در صورتی که هر قراردادی بنا بر یکسری ویژگی های خاص و تفاهم هایی صورت می گیرد که اتفاقا در نهایت به نفع ایران است.

وی گفت: توضیحات زنگنه در مجلس نیز این موضوع را برای نمایندگان شفاف و ثابت کرد، منافع ایران در این قرارداد، کامل در نظر گرفته شده است، به علاوه این، قرارداد زمینه های وسیعی را برای حضور بخش خصوصی در این حوزه باز می کند.

وی درباره برخی تقابلات که با این قرارداد در روزهای گذشته صورت گرفت، خاطرنشان کرد: به نظر می رسد، عده ای به بهانه های مختلف از جمله عدم شفافیت این تقابلات، روشن ترین قراردادها و مؤثرترین آنها را زیر سؤال می برند تا دولت را در فشار قرار دهند.

وی گفت: طرح سه فوریتی توقف قرارداد توتال نیز که امروز در مجلس مطرح شد، دقیقا طرحی بود که برای ایجاد یک وقفه در مسیر اقتصادی کشور و عملا ضد منافع ملی بود.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۰۵۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودرو‌های سایپا، چشم «کره شمالی» را گرفت

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران در حال برگزاری است و از قرار معلوم، خودرو‌های سایپا موردتوجه کره شمالی قرار گرفته‌اند؛ به‌طوری‌که وزیر امور اقتصادی کره شمالی، توانایی خودروسازی سایپا را تحسین کرد.

به گزارش دیجیاتو، وزیر امور اقتصادی خارجی کره شمالی، از تمایل این کشور برای همکاری با گروه خودروسازی سایپا خبر داد. این خبر را خبرگزاری رسمی سایپا، یعنی سایپانیوز در وب‌سایت خود منتشر کرده است.

این روز‌ها ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران در حال برگزاری است و خودروسازان ایرانی نیز به دنبال بازار صادراتی برای محصولات خود هستند. به نظر می‌رسد که اکنون خودرو‌های سایپا موردتوجه جمهوری دموکراتیک خلق کره قرار گرفته‌اند.

«یون جونگ‌هو»، وزیر امور اقتصاد خارجی کره شمالی گفته است که روابط دوستانه سیاسی دو کشور می‌تواند به‌عنوان دلیلی برای همکاری‌ها در صنعت خودرو ایفای نقش کند. او همچنین توانایی سایپا را در تولید خودرو‌های سواری و تجاری، خوب ارزیابی کرده و از تمایل کشورش برای همکاری با سایپا سخن گفته است.

نگاهی به صنعت خودروسازی کره شمالی

برند مشهور صنعت خودروسازی جمهوری دموکراتیک خلق کره «پیونگهوا موتورز» نام دارد. این برند فعالیت خود را از سال ۱۹۹۸ (۱۳۷۷) و با سرمایه‌گذاری مشترک کره شمالی و جنوبی آغاز کرد. محصولات پیونگهوا موتورز خودرو‌هایی از برند فیات و برلیانس هستند که تحت لیسانس دو شرکت چینی و ایتالیایی در این کشور مونتاژ می‌شوند. پیونگهوا موتورز حقوق انحصاری تولید، عرضه و فروش خودرو‌های دست‌دوم را نیزدر جمهوری دموکراتیک خلق کره در اختیار دارد. بااین‌حال، اکثر مردم کره شمالی قادر به خرید خودرو حتی از نوع دست‌دوم نیستند.

دیگر برند صنعت خودروسازی کره شمالی «کارخانه موتور سونگری» نام دارد. این برند در تولید خودرو‌های سنگین و نیمه‌سنگین تجاری فعالیت دارد.

در مورد ایران اکسپو ۱۴۰۳

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، از روز شنبه هفته جاری آغاز شده و در آن، بیش از ۲ هزار بازرگان، سرمایه‌گذار و تاجر خارجی از ۸۵ کشور جهان حضور دارند. نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۳ مورد استقبال تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان خارجی قرار گرفته است. این نمایشگاه تا ۱۲ اردیبهشت‌ماه برپاست. امکان بازدید برای عموم مردم، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی از ساعت ۹ تا ۱۶ فراهم است.

دیگر خبرها

  • به بهانه تقابل بایرن مونیخ و رئال مادرید؛ گل های کریستیانو رونالدو در آلیانز آرنا / فیلم
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • خودرو‌های سایپا، چشم «کره شمالی» را گرفت
  • افق پیش رو در مناسبات با عربستان روشن است
  • بیشترین حضور شرکت‌های خصوصی در شرکت ملی نفت در دولت سیزدهم رقم خورد
  • به بهانه الکلاسیکوی ایران؛ بریس نیکبخت و ضربه سر کریم باقری مقابل سپاهان / فیلم
  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • رحمانی فضلی: دولت ضعیف و قوی، هر کدام ۲۰ درصد کشور را عقب یا جلو می برند /بدون فضای باثبات نمی شود کاری کرد
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم