Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش>پزشکی - پژوهشگران نیوزیلندی می‌گویند که استفاده از نوعی واکسن مننژیت، احتمال ابتلا به سوزاک را تا ۳۱ درصد کاهش می‌دهد.

به گزارش بی‌بی‌سی، تلاش برای تولید واکسنی موثر علیه سوزاک تاکنون موفق نبوده و هنوز تا رسیدن به آن راه درازی باقی است، اما اکنون این محققان می‌گویند که نوعی واکسن مننژیت، معروف به منزبی (MeNZB) می‌تواند تا حدی از سوزاک هم پیشگیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بین سال‌های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۶ تقریبا یک میلیون نفر در نیوزیلند برای پیشگیری از مننژیت بی با همین واکسن واکسینه شدند.

محققان پانزده هزار نیوزیلندی پانزده تا سی ساله را که این واکسن را دریافت کرده بودند زیر نظر گرفتند و دریافتند احتمال ابتلای این افراد به سوزاک ۳۱ درصد کمتر از کسانی که بوده که این واکسن به آنها تزریق نشده بوده است.

این واکسن برای پیشگیری از ابتلا به میکروب مننژیت (نیسریا مننژتیدیس) ساخته شده اما به نظر می‌رسد که بر میکروب سوزاک (نیسریا گونوریا) هم که خویشاوندی نزدیکی با میکروب مننژیت دارد موثر است و "مقاومت جانبی" ایجاد می‌کند. دانشمندان هنوز مکانیسم این مقاومت جانبی را نمی‌دانند.

میکروب سوزاک از راه آمیزش منتقل می‌شود و در سال‌های اخیر در مقابل آنتی بیوتیک‌ها مقاوم شده است. ابتلا به سوزاک مصونیت ایجاد نمی‌کند و فرد ممکن است بارها و بارها آلوده و مبتلا شود.

چهار ویروس و چهار میکروب مسئول اکثریت قریب به اتفاق بیماری‌های آمیزشی هستند. چهار میکروب (کلامیدیا، تریکومونا، سیفیلیس و سوزاک) هر سال در دنیا ۳۵۷ میلیون نفر را آلودها می‌کنند که ۷۸ میلیون نفر آنها مبتلایان سوزاک هستند.

آنچه در سال‌های اخیر بطور روزافزونی اسباب نگرانی ملی و بین‌المللی شده، این است که سوزاک میکروبی غیر قابل درمان شود، میکروبی که دیگر هیچ آنتی‌بیوتیکی بر آن موثر نیست.

سازمان بهداشت جهانی چهار روز پیش هشدار داد که مقاومت سوزاک به آنتی‌بیوتیک‌های رایج افزایش یافته و بیم آن می‌رود که موثرترین آنتی بیوتیک‌ها هم بر آن بی‌تاثیر شوند.

تحقیقات برنامه سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد که سوزاک در برابر سیپروفلوکساسین و آزیترومایسین روز به روز مقاوم‌تر می‌شود و موارد مقاومت باکتری سوزاک به اصلی‌ترین دارو، یعنی آنتی‌بیوتیک‌های وسیع الطیف سفالوسپورین هم دیده شده است.

به گفته سازمان بهداشت جهانی سه مورد سوزاک در ژاپن، فرانسه و اسپانیا مشاهده شد که غیر قابل درمان بوده‌اند.

این سازمان ساخت و تولید واکسن سوزاک را اقدامی حیاتی برای جلوگیری از انتشار "ابرسوزاک" دانسته است.

پژوهشگران می‌گویند که همین میزان محافظت جانبی تاثیری چشمگیر در پیشگیری از شیوع سوزاک و ارتقا سلامت عمومی دارد.

۵۴۵۴

کلید واژه‌ها : سلامت جنسی -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۰۷۴۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر، بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشورهایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از داروهایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

کد خبر 6095221

دیگر خبرها

  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • دستورالعمل بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • یک سوم افراد جامعه ابتلا به مشکلات بی‌اختیاری ادرار را تجربه می‌کنند
  • هشدار افزایش ابتلا به سرخک در رفسنجان