Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام سید محمدباقر حسینی اراکی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی،با اشاره به گردشگری دینی با محور بقاع متبرکه گفت: گردشگری دینی در ابعاد جهانی قابل بحث است، دانشمندان بر تأثیرگذاری دین و اماکن دینی بر روح انسان اذعان دارند.حجت‌الاسلام حسینی تصریح کرد: امروز گردشگری دینی بخش مهمی از زندگی مردم دنیا به ویژه مسلمانان را به خود اختصاص داده، در سفرهای مذهبی ارزش‌ها و مقدسات شکسته نمی‌شود و مردم طبق آداب، مراتب احترام به ساحت امام و یا امامزاده را حفظ ‌می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: برخلاف نظر بسیاری از منتقدان دینی، نه اسلام و نه هیچ دین دیگری با شادی مردم مخالف نیست، پیامبر اکرم(ص) همواره مردم را به سفر تشویق می‌کردند چراکه می‌دانستند سفر اثر روانی خوشایندی بر روح دارد.این مقام مسئول افزود: سفر به قصد زیارت یا تفریح، یک هجرت کوتاه مدت است، گاهی همین هجرت‌ کوتاه اثر عمیقی بر روح انسان می‌گذارد حال اگر مسافر مؤلفه‌های دینی را هم دنبال و از زوایه دین به سفر نگاه کند چه مکانی بهتر از آستان مقدس ائمه اطهار(ع) و امامزادگان.حجت‌الاسلام حسینیگفت: امروز از سراسر دنیا سفرهای زیارتی به حرم امام رضا(ع)، حضرت معصومه(س) و شاهچراغ(ع) را شاهد هستیم، مردم ایران اشتیاق زیادی به زیارت اماکن مقدس نشان می‌دهند زیارت عتبات عالیات یا حرمین شریفین آرزوی هر مسلمانی است.وی اضافه کرد: دشمن امروز القا می‌کند که دین نمی‌تواند مشکلات را حل کند، گسترش اسلام هراسی و شیعه گریزی یکی از ترفندهای دشمن برای ایجاد نا امیدی از دین است، تشرف به اسلام تا قلب آمریکا و اروپا پیش رفته و بانگ «لا اله الا الله» از اطراف کاخ سفید شنیده می‌شود، به واسطه سفر مبلغان دینی خبره به اقصی نقاط جهان کاری از دشمنان در جلوگیری از گسترش اسلام بر نمی‌آید هراس از تشرف مردم به اسلام باعث شده علیه دین و مذهب بنشینند و تصمیم بگیرند. حجت‌الاسلام حسینی اراکی اضافه کرد: گردشگری دینی با گردشگری غربی متفاوت است، منظور غرب از سفر فقط دیدن مناظر است، اما هدف گردشگری دینی شاد زیستن با حفظ شأن اماکن مقدس است در واقع این نوع گردشگری حرکتی نو برای تقویت مفاهیم دینی محسوب می‌شود.وی گفت: وضعیت سفرهای مذهبی در ایران نشان می‌دهد نگاه مردم به دین نزدیک است، همه نگاه‌ها به سمت مبلغان دین است، باید نیاز مخاطب را شناخت دشمن کوچک‌ترین اشتباه مبلغ دینی را به دستاویزی بزرگ علیه اسلام تبدیل می‌کند.مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی در پایان اظهار کرد: امامزادگان پتانسیل دینی کشور هستند این اماکن روح مردم را تزکیه می‌کنند. توسعه گردشگری دینی در سطح ملی و بین‌المللی با استفاده از ظرفیت امامزادگان امکان پذیر است با تبدیل این اماکن به قطب فرهنگی می‌توان اسلام را در جهان توسعه بیشتری داد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۰۹۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد

محمد بن سلمان ـ ولیعهد عربستان ـ از توسعه مسجد تاریخی «قُبا» در شهر مدینه، از زمان تأسیس آن در سال اول هجری، خبر داد.

غنی‌سازی تجربه‌های مذهبی و فرهنگی برای زائران و بهبود کیفیت زندگی تحت چشم‌انداز ۲۰۳۰ از جمله محورهای این پروژه اعلام شده است.

این پروژه، مسجد قبا را به همراه ۵۷ مکان تاریخی دیگر گسترش می‌دهد. این امر ارتباط بین این بناهای دیدنی و سایر مکان‌های میراثی را افزایش می‌دهد و یک نقطه تاریخی ایجاد می‌کند که بناهای تاریخی را به نمایش می‌گذارد.

برای این طرح، بودجه یک میلیارد دلاری در نظر گرفته شده و پس از پایان پروژه ظرفیت مسجد قبا به ۶۶ هزار نفر می‌رسد و مساحت آن نیز بالغ بر ۷۲ هزار متر خواهد بود که به بیانی دیگر ۱۰ برابر مساحت کنونی مسجد است.

مسجد قبا نخستین مسجد جهان اسلام است که در بیرون شهر مدینه قرار دارد و در روایت‌ها آمده است که نخستین سنگ‌های بنای آن توسط حضرت محمد (ص) پس از مهاجرت از مکه به مدینه گذاشته شد.

مقام‌های عربستان سعودی در راستای «راهبرد گردشگری کشور»، ‌توسعه چندین پروژه مختلف را آغاز کرده‌اند که از جمله آن‌ها به پروژه «نئوم» ‌(NEOM) می‌توان اشاره کرد که یک کلان‌شهر با بودجه ۵۰۰ میلیارد دلار است. مقام‌های این کشور امیدوارند «نئوم» و دیگر ابرپروژه‌های آنها به قطب گردشگری جهانی تبدیل شود.

گردشگری در واقع ستون «چشم‌انداز ۲۰۳۰» عربستان است که طرحی بلندپروازانه برای مدرن کردن و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان و کاهش وابستگی آن به نفت به شمار می‌آید، که توسط محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در سال ۲۰۱۶ از آن رونمایی شد. هدف از این طرح، تغییر وضعیت پادشاهی نفتی با سابقه نه چندان مناسب در حوزه حقوق بشر به یک مقصد توریستی سطح بالاست.

بر اساس اعلام سازمان جهانی گردشگری، عربستان سعودی در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ افزایش ۵۶ درصدی در تعداد گردشگران ورودی را ثبت کرد. گزارش این سازمان همچنین حاکی از آن است که این کشور در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال ۲۰۱۹ به نرخ قابل توجه بازیابی گردشگری با ۱۵۶ درصد در تعداد گردشگران ورودی دست یافته است.

عربستان در کنار تلاش برای افزایش گردشگران سیاحتی، طرح‌های ویژه‌ای را نیز برای ترویج گردشگری مذهبی خود در دستور کار داده است و بر اساس چشم‌انداز ۲۰۲۳ این کشور، ۳۰ مسجد تاریخی در این کشور در برنامه توسعه و مرمت قرار دارند.

دیگر خبرها

  • چهره متفاوت بازیگر نقش علی در آینه عبرت بعد از ۳۵ سال
  • شهید مطهری با روحیات و نیازهای نسل جوان آشنایی کامل داشت
  • گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی در پیرانشهر
  • اگر مطهری و مبارزه او با تحجر ادامه داشت...
  • مطهری امام
  • آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست
  • آئین نکوداشت آیت الله موسوی جزایری برگزار می شود
  • آئین تکریم آیت الله موسوی جزایری برگزار می‌شود
  • آمریکایی‌ها انتظار این انتقام را نداشتند
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد