Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@18:27:08 GMT

خراسان شمالی قطب تولید انرژی پاک می شود

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۱۴۰۷۸

خراسان شمالی قطب تولید انرژی پاک می شود

بجنورد- با حضور وزیر نیرو عملیات اجرایی نیروگاه خورشیدی ۳۰ مگاواتی با سرمایه گذاری یک شرکت سوئیسی در جاجرم خراسان شمالی آغاز و یکی دیگر از دستاوردهای برجام و برنامه های دولت در جذب سرمایه گذاری خارجی محقق شد.

به گزارش قدس آنلاین، حمید چیت چیان روز پنجشنبه در آیین افتتاح این نیروگاه خورشیدی در جاجرم با اشاره به اینکه خراسان شمالی قطب تولید انرژی پاک در کشور می شود گفت: آغاز عملیات اجرایی نیروگاه خورشیدی ۳۰مگاواتی جاجرم با همکاری کشورهای ایران ، سوئیس، اسپانیا و فرانسه از دستاوردهای مهم برجام است که نشاندهنده توفیق دولت در جلب سرمایه گذاران کشورهای خارجی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی نیز هدف از ساخت نیروگاه خورشیدی، تولید برق با بهره برداری از انرژی پاک عنوان کرد و گفت: این نیروگاه به ظرفیت ۳۰ مگاوات در مجاورت پست ۴۰۰ کیلو ولت جاجرم راه اندازی می شود و با سرمایه گذاری شرکت اکوفاینانس سوئیس و شرکت هامون مهر آفرین، به عنوان نماینده ایرانی امروز وارد مرحله اجرایی شد.

علیرضا صبوری گفت: ارزش ارزی سرمایه گذاری این نیروگاه ۳۷.۵ میلیون یورو است و ۴۰ درصد از تجهیزات مورد استفاده در نیروگاه، شامل پنل و اینورتر از خارج کشور تامین می شود و مابقی تجهیزات نیز از قبیل کابل، سازه های فولادی با پوشش گالوانیزه گرم و تجهیزات ساخت پست از تولیدات داخلی است.

صبوری با بیان اینکه در مرحله نخست ساخت و راه اندازی این نیروگاه خورشیدی، ۳۵۸ نفر نیرو به کار گرفته می شود افزود: شمار نیروی مورد نیاز در مرحله بهره برداری ۴۱ نفر است.

وی تصریح کرد: نیروگاه خورشیدی از ۱۲۰ هزار پنل خورشیدی ۲۵۰ واتی ساخته می شود و با ساخت آن از مصرف گاز طبیعی به میزان بیش از ۱۵۳میلیون مترمکعب کاسته می شود.


افتتاح مرکز فهام

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی همچنین به پروژه های قابل بهره برداری با حضور وزیر نیرو در استان اشاره کرد و گفت: این شرکت در راستای پروژه های اقتصاد مقاومتی مبادرت به نصب دو هزار و ۵۰۰ دستگاه کنتور فهام برای مشترکان غیرکشاورزی دیماندی و نصب ۸۵۰ دستگاه کنتور فهام برای دیماندی مشترکان غیرکشاورزی استان کرده است.

صبوری هدف از این طرح را مدیریت مصرف برق و کنترل بهینه برداشت آب از منابع زیر زمینی عنوان کرد.

به گفته وی چهار هزار و ۳۰۰ مشترک این شرکت دیماندی است و مشترکان دیماندی ۱.۵ درصد از کل مشترکان و ۴۶ ردصد از مسرف انرژی برق را به خود اختصاص داده اند.

افتتاح سامانه خط گرم فرمان از نزدیک

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی گفت: این شرکت به منظور کاهش خاموشی های با برنامه در زمان سرویس و نگهداری شبکه های توزیع و نیز به منظور ارتقای سطح خدمات فنی، مبادرت به خریداری اولین لاین تراک تولید داخل و دو دستگاه بالابر بوم عایق و راه اندازی سامانه خط گرم فرمان از نزدیک فشار متوسط در سطح واحدهای تابعه شرکت کرده است.

افتتاح ۵ سین مراکز فوریت های برق

صبوری گفت: شرکت توزیع برق خراسان شمالی با هدف ارتقای سطح خدمات مردم و کاهش خاموشی ها و کاهش زمان رفع خاموشی ها، اقدام به بازطراحی و تجهیز هفت دستگاه خودرو امدادی در مرکز فوریت های برق شهرستان ها کرده است.

وی خاطرنشان کرد: این خودروها در بجنورد، شیروان، اسفراین، مانه و سملقان، فاروج، گرمه و جاجرم مشغول به فعالیت است.

شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی ۳۳۰ هزار مشترک دارد.

منبع: ایرنا

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۱۴۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسلط چین بر فناوری‌های پاک/ اروپا و آمریکا از انحصار بازار نگرانند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از یورونیوز، سازمان بین المللی انرژی (IEA) که سرعت تولید فناوری‌های پاک را ارزیابی می‌کند در گزارشی اعلام کرد، سال گذشته، شاهد افزایش ۷۰ درصدی سرمایه گذاری در فناوری‌های پاک مانند فتوولتائیک خورشیدی (PV)، باتری ها، نیروی باد، الکترولیز‌ها و پمپ‌های حرارتی بوده ایم که در این بین، چین سه چهارم سرمایه گذاری‌های جهانی را به خود اختصاص داده است.

چین بیش از ۸۰ درصد ظرفیت تولید ماژول‌های خورشیدی PV و تولید باتری را در اختیار دارد و بزرگترین صادرکننده باتری‌های برقی در جهان است؛ چراکه حدود ۷۰ درصد از کل صادرات را در سال ۲۰۲۳ تشکیل داد. 

این غول آسیایی در حال حاضر نزدیک به ۹۰ درصد از ظرفیت جهانی مواد فعال «کاتد» و بیش از ۹۷ درصد ظرفیت برای مواد فعال «آند» را در اختیار دارد. کاتد و آند اجزای اصلی باتری برای تولید باتری‌های لیتیوم یونی با کیفیت بالا هستند که در ساخت خودرو‌های الکتریکی یا سیستم‌های ذخیره انرژی به کار می‌روند.

در حالی که اتحادیه اروپا و آمریکا هر کدام پنج درصد از تولید باتری را تشکیل می‌دهند، آژانس بین المللی انرژی انتظار دارد ظرفیت انباشته شده توسط این سه منطقه از جمله چین تا سال ۲۰۳۰ بالای ۹۰ درصد باقی بماند.

کارگر ارزان و یارانه‌های دولتی، چین را در خط مقدم مسابقه فناوری پاک نگه می‌دارد.

سازمان بین المللی انرژی سطح کارخانه از بیش از ۷۵۰ تاسیسات را ارزیابی و اعلام کرد: تاسیسات تولید باتری، انرژی بادی و خورشیدی PV معمولا در آمریکا و اروپا ۷۰ تا ۱۳۰ درصد گران‌تر از چین است. هزینه‌های تولید ماژول PV خورشیدی در چین حدود ۳۵ تا ۶۵ درصد کمتر از اروپا یا آمریکاست. 

«اورسولا ون درلاین» «Ursula von der Leyen» رئیس کمیسیون اروپا، به رییس جمهور چین، «شی جین پینگ» «Xi Jinping» گفته است روابط اتحادیه اروپا و چین «به دلیل مازاد ظرفیت ناشی از کمک‌های دولتی، دسترسی نابرابر به بازار و وابستگی بیش از حد به چالش کشیده شده است»؛ موضوعاتی که قرار است توسط رهبران اتحادیه اروپا و شی طی یک گردهمایی رسمی در پاریس پایتخت فرانسه مورد بحث قرار دهند.

«فاتح بیرول» «Fatih Birol» مدیر اجرایی سازمان بین المللی انرژی، گفت: هنوز سرمایه گذاری بیشتری برای برخی فناوری‌ها مورد نیاز است و تولید انرژی پاک «می تواند به طور گسترده تری در سراسر جهان رسوخ کند». 

«دریس آکه» «Dries Acke» معاون مدیر عامل شرکت «سولار پاور یوروپ» مستقر در بروکسل، تمرکز تولید PV خورشیدی در یک منطقه خاص را «خطر قابل توجه» ذکر می‌کند و می‌گوید: عرضه بیش از حد کنونی پنل‌های خورشیدی «ثبات بازار» را تهدید می‌کند.

مقامات اتحادیه اروپا تلاش می‌کنند با ارائه راه حل‌های قانونی و یارانه ای، ظرفیت‌های تولیدی خود را به گونه‌ای تقویت کنند که مانع از سلطه چین بر بازار جهانی فناوری‌های پاک شوند.

«کریستف گرودلر» «Christophe Grudler» نماینده فرانسوی پارلمان اروپا پیشنهاد کرده است سازوکار تعدیل مرز کربن به محصولات نهایی تعمیم داده و به طور کلی «رویکردی کمتر ساده لوحانه ای» برای تسلط اقتصادی چین اتخاذ شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولین نیروگاه خورشیدی ۲۰ کیلوواتی کشور در قاین افتتاح شد
  • جهش صنعت تولید برق در خراسان شمالی
  • تسلط چین بر فناوری‌های پاک/ اروپا و آمریکا از انحصار بازار نگرانند
  • راه‌اند‌ازی ۶۵۰ نیروگاه خورشیدی در استان سمان در سال ۱۴۰۳
  • تابستان منهای خاموشی
  • افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران به دست هایپراستار
  • میزان تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلو وات ساعت گذشت
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی
  • تولید برق نیروگاه بیستون از مرز ۲۱۴ میلیون کیلووات ساعت گذشت  
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی