Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محسن بختیار در جلسه هم اندیشی با استاندار مرکزی و مدیران صنعت آب و برق این استان در اراک، اظهار داشت: امسال به علت افازیش گرمای هوا در حوزه برق با شرایط ویژه و بی سابقه مواجه شدیم و در تمام مناطق کشور رکوردهایی را در مصرف برق در کشور داشتیم و این آزمایشی بود برای کارکنان وزارت نیرو بود تا قدرت آنها در بحران سنجیده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو افزود: در هفته گذشته پیک بار مصرف روزانه کشور از مرز ۵۵هزار و ۴۰۰مگاوات گذشت که در تاریخ صنعت برق بی سابقه بود، تقریبا تمام تجهیزات صنعت برق در فشار بود اما به خوبی مدیریت شد.

بختیار بیان کرد: در بخش تولید و در بخش انتقال و توزیع، به خوبی و درایت کار دنبال می شود تا شرایط حساس فصل گرما را با حداقل مشکل پشت سربگذاریم و خدمات رسانی مطلوب را به مردم انجام دهیم.

وی خاطرنشان ساخت: استان مرکزی قطب صنعت کشور است و متوسط برق مصرفی صنعتی این استان دو برابر میانگین کشوری و حدود ۶۵ درصد است که نشان از تاثیرگذاری این استان در تولید و صنعت و اقتصاد کشور دارد.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه مقرر است رشد هشت درصدی اقتصاد محقق شود که برای اجرایی شدن آن نیازمند رشد صنعت و تولید در کشور هستیم که طبیعتا استان مرکزی و ظرفیت های آن در صنعت در این رابطه بسیار تاثیرگذار است.

بختیار ادامه داد: طی دو روز گذشته پروژه های متعددی در استان مرکزی بهره برداری و یا کلنگ زنی شد که هفت پروژه به مبلغ ۴۲۰میلیارد رسال بهره برداری شد و یک پروژه نیز که طرح انتقال آب از کوچری به ساوه است کلنگ زنی شد که مقرر است با اعتبار دو هزار و ۸۵۰ میلیارد ریال به بهره برداری برسد.

وی اضافه کرد: توجخ به صرفه جویی در مصرف آب و برق مساله بسیار مهم و حیاتی است و توجه مردم و صنایع به این موضوع باید معطوف شود تا در آینده با مشکلی در رابطه با تامین آب و برق مواجه نباشیم.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو گفت: بخش مهمی از هزینه ه مربوط به زمان پیک مصرف است که اگر فرهنگ صرفه جویی نهادینه شود طبیعتا می توانیم در هزینه های صنعت آب و برق صرفه جویی بسیار زیاد داشته باشیم.

وی افزود: استان مرکزی صنعتی بوده و اولین نیاز منطقه صنعتی تامین آب و برق و اجرای زیرساخت ها است، بنابراین فعالیت زیرساخت ها و نیروگاه های تامین برق در این مناطق از اهمیتی شایانی برخوردار است.

بختیار تاکید کرد: چنانچه می خواهیم به رشد پیش بینی شده در برنامه سوم را محقق کنیم نیاز به توسعه زیرساخت ها دارد بنابراین مقرر است دو واحد ۳۲۵مگاواتی برق مجموعا ۶۰۰مگاوات در طرح توسعه نیروگاه شانزد پیش بینی و تجهیزات آن نیز خریداری و حمل شده اما به دلیل مسائل زیست محیطی فعال فعال نشده است.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو توضیح داد: ما به دنبال اجرای پروژه هایی که رضایتمندی مردم را به دنبال نداشته باشد نیستیم و تلاش داریم موازین زیست محیطی رعایت شود و در همین رابطه طرح توسعه نیروگاه شازند هم اکنون متوقف شده است.

وی ادامه داد: در کنار مباحث زیست محیطی باید تدبیری انجام شود تا بتوانیم طرح توسعه نیروگاه شازند را به انجام برسانیم و در رابطه با تامین برق استان در آینده دغدغه ای وجود نداشته باشد.

بختیار گفت: مساله دیگر اینکه منابعی که بتوانیم با استفاده از آن منابع، درخواست های مردم را در هر منطقه به انجام برسانیم همان منابع صنایع منطقه هستند، در منابع عمومی دولتی محدودیت های زیادی وجود دارد که ما را در تخصیص و دریافت اعتبارات از دولت ناامید کرده است.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزیر نیرو افزود: در همین راستا ما باید متکی به منابع خود باشیم و با استفاده از آن نیازهای هر منطقه و درخواست های مردم را پیگیری و عملیاتی کنیم.

وی خاطرنشان ساخت: شرکت توزیع برق استان مرکزی چهار هزار و ۶۰۰میلیارد ریال از صنایع و سایر مشترکان مطالبه دارند که رقم بسیار بالایی است و تحقق آن می تواند تحول عظیمی را در استان ایجاد کنند در این رابطه بایستی مساعدت گردد تا این معوقات پرداخت شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۱۵۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد

علی‌اکبر محرابیان در بازدید از کارخانه‌های گروه مپنا در جمع خبرنگاران ضمن تبریک روز کارگر به عموم کارگران کشور اظهار کرد: صنعت نیروگاهی کشور امروز با رونمایی و راه‌اندازی سامانه ژنراتورهای گازی، در کل صنعت نیروگاهی خودکفا شده است و آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور نیز با توان متخصصان داخلی تکمیل شد.

وی در ادامه سخنان خود به عملکرد دولت سیزدهم در بخش نیروگاهی کشور اشاره و بیان کرد: طی عملکرد دولت سیزدهم با کمک بخش‌های مختلف بیش از ۸۵۰۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور‌ افزوده شد‌‌ و این مهم نقش بسزایی در رفع ناترازی برق کشور داشته است.

وزیر نیرو با اشاره به لزوم حمایت مالی از واحدهای نیروگاهی کشور به‌منظور افزایش راندمان و توسعه ظرفیت گفت: با وجود اهمیت بالای حمایت مالی از طرح‌های توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور، صندوق توسعه ملی به تعهدات خود در این حوزه به‌خوبی عمل‌ نکرده است.

وی در همین رابطه اضافه کرد: موضوع رفع ناترازی نیاز به سرمایه‌گذاری دارد که این اتفاق علاوه بر افزایش رفاه عمومی همچنین به افزایش بازدهی در حوزه انرژی منجر می‌شود و به اقتصاد کشور نیز کمک شایانی خواهد کرد.

وزیر نیرو همچنین راجع به برنامه‌های وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار 1403 گفت: طی سه سال اخیر برنامه‌های مشخصی برای مدیریت بار مصرف برق فصل گرم در دستور کار قرار گرفت که در سال ۱۴۰۱ برای این موضوع ۱۰۰ اقدام، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۴۰ اقدام و برای فصل گرم سال جاری نیز ۱۸۰ اقدام طراحی و‌ اجرا شد.

محرابیان با تشریح بخش‌های مختلف برنامه‌های وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق در سال جاری گفت: بخشی از اقدامات وزارت نیرو‌ در این راستا به توسعه شبکه‌های انتقال، توزیع، افزایش پست‌ها و نظایر آن مرتبط است و بخشی نیز به افزایش ظرفیت و راندمان نیروگاهی کشور چه در بخش حرارتی و چه در بخش برقابی بازمی‌گردد.

وی‌ با تأکید بر ضرورت مشارکت همه بخش‌های مصرف‌کننده برق برای عبور موفق از اوج بار سال جاری گفت: با توجه به تجارب دو سال گذشته در حوزه مدیریت مصرف برق، برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای افزایش مشارکت بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده است که از جمله آن می‌توان به اختصاص پاداش‌های ویژه به مشترکان بخش خانگی اشاره کرد.

محرابیان در همین رابطه ابراز کرد: بیش از ۸۰ میلیون پاداش اعم از هدایایی چون لوازم برقی کم‌مصرف مورد نیاز خانه و خانواده، صدها خودرو، بسته‌های اینترنتی و... برای مشترکان کم‌مصرف در تابستان سال جاری در نظر گرفته شده است که به اقشار مختلف مانند کودکان، نوجوانان، بانوان و... که در مسابقات مربوطه شرکت و در مدیریت مصرف برق سال جاری نقش‌آفرینی کنند، اهدا می‌شود.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسشی درباره نحوه مدیریت مصرف برق صنایع نیز اظهار کرد: سال گذشته برای اولین بار میزان مصرف کلی برق صنایع از میزان مصرف برق بخش خانگی در ایام فصل گرم سال فراتر رفت.

محرابیان با تأکید بر اهتمام وزارت نیرو برای تأمین برق کافی برای صنایع در دوره اوج بار مصرف امسال ادامه داد: بر اساس تفاهمنامه‌ای که با وزارت صمت و بر اساس قانون منعقد شده است، صنایع بزرگ ملزم به ایجاد نیروگاه به‌منظور تأمین بخشی از برق مورد نیاز خود هستند.

وی با اعلام "انرژی مورد نیاز صنایع امسال نیز در ساعات مختلف تأمین می‌شود."، گفت: هم‌اکنون 5 واحد نیروگاهی صنایع در استان‌های مختلف کشور به بهره‌برداری رسیده است ‌صنایعی که اقدام به احداث و تأمین نیروگاه‌های خود کرده‌اند، در اولویت اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق قرار نمی‌گیرند.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسش دیگری درباره میزان واردات و صادرات برق کشور گفت: تبادل برق با کشورهای همسایه یکی از سیاست‌های اصلی وزارت نیروست که به‌صورت کلی در طول یک سال ما ۸۰ درصد صادرات و ۲۰ درصد واردات دا‌ریم.

وزیر نیرو در این بازدید همچنین گفت: گروه تولیدی مپنا یکی از افتخارات صنعت کشور است که نقش مهمی در اجرای فعالیت‌های نیروگاهی چه در داخل و چه در خارج از کشور دارد.

محرابیان با تأکید بر اینکه گروه مپنا به‌طور کامل مورد حمایت دولت قرار دارد، اضافه کر: این گروه صنعتی توانسته است در طول سال‌های گذشته با به‌روزرسانی دانش مهندسی و تکنولوژی، همسو با دانش روز جهان حرکت کند و نقش  اثرگذاری در پاسخ به نیاز کشور در حوزه انرژی ایفا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان البرز کرج

دیگر خبرها

  • ۷۲ هزار میلیارد تومان از بدهی تولیدکنندگان برق پرداخت شد
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • تعریف ۷۵ پروژه در قالب ۵۲ تصفیه‌خانه برای ۹.۳ میلیون نفر
  • اعتبارات طرح‌های آبرسانی دو سال اخیر استان مرکزی با بودجه عمرانی ۱۰ سال استان برابری می‌کند
  • آبرسانی به ۵۲۰۰ روستا ظرف دو سال انجام شده است
  • مدیران دستگاه‌های اجرایی شهرستان بوشهر پیگیر جذب اعتبارات باشند
  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرآیند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرایند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد