Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اقتصادی: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه مسئولین وزارت نفت به دنبال وابسته کردن صنعت نفت، گاز و پتروشیمی هستند، گفت: علاوه بر فاز 11 پارس جنوبی، 53 پروژه داخلی دیگر هم قرار است به توتال داده شود که این پروژه‌ها نه در میادین مشترک است و نه در خارج از توان نیروها و شرکت‌های داخلی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار بولتن نیوز بابیان اینکه توتال 16 سال فاز 11 پارس جنوبی را معطل نگه داشت، گفت: مسئولین وزارت نفت هم این فاز را به شرکت‌های دیگر ندادند و منتظر توتال ماندند.

وی بابیان اینکه این قرارداد اشکالات زیادی دارد که مهم‌ترین اشکال این قرارداد حذف نابودی، توان داخلی ما است، گفت: متلاشی کردن توان مدیریتی و کارشناسی حوزه نفت، گاز و پتروشیمی و مهاجرت دادن نیروهای متخصص ازجمله این اشکالات است.

چهره شاخص مجلس شورای اسلامی گفت: قرارداد توتال را شرکت‌های داخلی می‌توانستند انجام دهند و اگر امکان اجرای بخشی از این قرارداد در توان نیروهای داخل نبود، می‌توانستند دانش آن را خریداری کنند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی لحاظ نشدن منافع ملی را یکی دیگر از اشکالات این قرارداد ذکر کرد و افزود: اگر در این قرارداد منافع ملی لحاظ شده بود، خودشان در همان روز اول بیش از 100 بار آن را منتشر می‌کردند.

کریمی قدوسی وی بابیان اینکه هیچ‌یک از نمایندگان این قرارداد را ندیدند، گفت: مسئولین می‌گویند لاریجانی به‌عنوان رئیس مجلس این قرارداد را دیده است. حرف ما این است اگر رئیس مجلس آن را دیده باید در اختیار نمایندگان هم قرار گیرد و یا حداقل رئیس مجلس در دفتر خود این قرارداد را به نمایندگان نشان دهد تا نمایندگان آن را مطالعه کنند.

وی خاطرنشان کرد: ما حتی قرارداد خرید ایرباس را هم ندیدیم. به‌رغم آنکه رئیس کمیسیون عمران مجلس در نامه‌ای به وزیر راه و شهرسازی از وی خواست که نسخه‌ای از قرارداد خرید ایرباس‌های دست‌دوم را در اختیار مجلس قرار دهد اما باز این قرارداد باز تحویل مجلس نشد.

کریمی قدوسی اشکال دیگر این قرارداد را مدت‌زمان آن دانست و گفت: چرا باید 50 سال مخازن ملی ایران به تاراج برود؟

وی تصریح کرد: اگر فقط برای فاز 11 پارس جنوبی قرارداد بسته می‌شد، شاید می‌توانستند بگویند که اشکالات زیادی نداشت اما گفته می‌شود 53 پروژه دیگر که حتی پروژه‌های مستقل نفت و گاز هستند و مثل فاز 11 بین ایران و قطر مشترک نیست، نیز می‌خواهند به توتال بدهند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بابیان اینکه این پروژه‌ها نه در میدان‌ها مشترک است و نه در خارج از توان نیروها و شرکت‌های داخلی، افزود: مثلاً حوزه نفت و گاز آزادگان، غرب کارون و دیگر پروژه‌ها را می‌خواهند به توتال بدهند درحالی‌که این حوزه‌ها، حوزه‌های مستقل و در داخل کشور است که اگر سالیان سال دست‌نخورده باقی بماند اتفاقی نمی‌افتد.

کریمی قدوسی بابیان اینکه در قرارداد توتال ملاحظات امنیتی دیده نشده و یکی از نتایج این قرارداد حرکت به سمت براندازی نظام ایران است، افزود: آمریکا از طریق رفقای خود در حال ورود به ایران است. این همان حرف تیلرسون است که گفته بود ما از طریق دوستانی که در تهران داریم در راستای براندازی جمهوری اسلامی ایران حرکت می‌کنیم.

وی بابیان اینکه براندازی دیگر از لوله توپ و تفنگ نیست، تصریح کرد براندازی امروز از طریق همین قراردادها صورت می‌گیرد. وقتی ایران در حوزه نفت، گاز و ثروت ملی خلع سلاح شد، نفوذ در داخل ایران نفوذ کنند به‌خصوص نفوذ فرهنگی.

این نماینده مخالف قرارداد با توتال نادیده گرفتن توان و تخصص داخلی را از دیگر اشکالات این قرارداد برشمرد و با اشاره به اظهارات مسئولین وزارت نفت مبنی بر اینکه شرکت‌های ایرانی در فاز 11 پارس جنوبی می‌توانند در مناقصه شرکت توتال شرکت کنند گفت: آیا این عزت ایرانی است که شرکت‌های ایرانی برای انجام پروژه در داخل کشور زیر نظر شرکت یک خارجی بروند؟ آیا این شرم‌آور نسبت که ثروتی که متعلق به ملت ما و شرکت ایرانی است، نیروهای ما در مناقصهٔ شرکت‌های خارجی حضور یابند؟

کریمی قدوسی افزود: در ماه‌های آینده همین شرکت توتال به نیروهای متخصصی که مهاجرت کردند را به‌کارگیری می‌کند و به آن‌ها می‌گوید بیایید زیر نظر ما کارکنید.

وی بابیان اینکه مخفی ماندن این قرارداد را از دیگر اشکالات آن دانست و افزود: مسئولین وزارت نفت می‌گویند قرارداد با توتال محرمانه است این در حالی است که نمایندگان مجلس محرم اسرار کشور هستند و هیچ موضوعی برای ما محرمانه نیست.

چهره شاخص مجلس افزود: ای کاش قرارداد با توتال میان دو کشور انقلابی بود که در مقابل دشمن آمریکا این قرارداد محرمانه و مخفی باقی می‌ماند. اما وقتی یک‌طرف قرارداد وزارت نقت ایران با توتال، آمریکا قرار دارد، چرا این قرارداد باید محرمانه بماند آن‌هم برای مسئولین کشور خودمان؟

کریمی قدوسی با اشاره به انتشار متن مذاکرات برجام در سال‌های گذشته گفت: وقتی مذاکرات برجام انجام می‌شد، هنوز مرکب امضای آقایان در مذاکرات خشک نشده بود که در رسانه‌های غربی متن مذاکرات منتشر می‌شد. این در حالی است که در همان زمان مسئولین کشور ما می‌گفتند این مذاکرات محرمانه است.

وی بابیان اینکه اگر مذاکرات محرمانه بود چرا تمام جزییات آن بلافاصله در رسانه‌های غربی منتشر می‌شد؟ افزود: نمایندگان و دیگر مسئولین کشور ما از طریق رسانه‌های غربی در جریان مذاکرات برجام قرار می‌گرفتند.

نماینده مشهد و کلات در مجلس بابیان اینکه در حال حاضر هم آقایان از محرمانه بودن سخن می‌گویند، تصریح کرد: قراردادی که شرکت چینی، شرکت توتال و آمریکا از آن خبردارند چرا نمایندگان مجلس نباید از جزئیات آن باخبر شوند؟ اگر ما از متن قرارداد مطلع باشیم موارد خلاف آن و مغایرت آن با قانون را دقیق بیان می‌کنیم.

کریمی قدوسی بابیان اینکه سری و محرمانه قراردادی است که اطلاع دشمن از آن به ضرر منافع ملی باشد، افزود: به نظر ما این قرارداد محرمانه نیست و باید نسخه‌ای از آن در اختیار نمایندگان قرار گیرد.

وی با اشاره به دشمنی‌های فرانسه با ملت ایران در طول سال‌های گذشته و حال گفت: تعجب ما این است که چرا دولت روحانی تمام قراردادهای خود را ازجمله قرارداد خودرو، خرید هواپیما و قراردادهای نفت و گاز را به فرانسه می‌دهد. فرانسه‌ای که صددرصد سیاست خارجی‌اش با آمریکا هماهنگ است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: قدرتی که پس از انقلاب اسلامی به وجود آمد این بود که استقلال و خودکفایی در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی که انگلیسی‌ترین صنعت بود و الان هم بخشی از آن انگلیسی است، به وجود آمد اما متأسفانه برخی هنوز در تلاش هستند تا این استقلال و خودکفایی را از کشور بگیرند.

کریمی قدوسی بابیان اینکه در حال حاضر تخصص و دانش در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی از بالادستی تا پایین‌دستی و از اکتشاف و لرزه‌نگاری تا زمین‌شناسی در اعماق دریا در اختیار نیروهای متخصص داخلی است، افزود: نیروهای داخلی می‌توانند در ساخت سکو حفاری و پالایشگاه کارهای خود را انجام دهند که این قدرت به مذاق بدخواهان شرکت‌های چندملیتی خوش نیامد و نمی‌خواهند پیشرفت شرکت‌های ایران را ببینند.

وی بابیان اینکه ما با اصل سرمایه‌گذاری خارجی مخالف نیستیم، گفت: اما سرمایه‌گذاری خارجی باید با اصل استقلال و خودکفایی ما مغایرت نداشته باشد و ما سرمایه‌گذار را خودمان انتخاب کنیم.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۱۵۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه

سومین جلسه ستاد هماهنگی روابط اقتصادی خارجی در سال ۱۴۰۳ با دستور کار «بررسی آخرین وضعیت پروژه‌های اقتصادی با کشور‌های آذربایجان، ارمنستان، ازبکستان و ترکمنستان» در محل وزارت امور خارجه برگزار شد.

مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه که ریاست جلسه را برعهده داشت، ضمن تبیین اهمیت توسعه مناسبات با کشور‌های یادشده، بر لزوم همکاری کلیه دستگاه‌های ذیربط و بخش خصوصی جهت بهره گیری حداکثری از ظرفیت توسعه مراودات تجاری - اقتصادی با این کشور‌ها به ویژه در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی، ترانزیت، صادرات محصولات دانش بنیان، انرژی، صنعت، معدن و همچنین تبادل استاد و دانشجو تاکید کرد.

آخرین وضعیت طرح‌ها و پروژه‌های همکاری اقتصادی ایران با این کشورها، موانع و راهکار‌های رفع آنها و تسهیل روند نهایی سازی و اجرای پروژه‌ها نیز در ادامه این نشست مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

در این نشست معاونان و مدیران دستگاه‌های اجرایی عضو ستاد و نمایندگان بخش خصوصی حضور داشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • بیلبورد‌های شهرداری تهران در حمایت از خرید اتوبوس از چین
  • شرکت ۶۰ شاعر خارجی در جشنواره شعر رضوی ترکی آذری
  • چگونه می‌توان زنجیره ارزش پتروشیمی را توسعه داد؟
  • قرارگاه توسعه صنعت پتروشیمی تشکیل می‌شود
  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی
  • سرمایه‌گذاری ۹۷۹ میلیارد تومانی‌ در صنعت برق خراسان جنوبی
  • بررسی وضعیت مناسبات اقتصادی ایران و همسایگان شمالی در وزارت امور خارجه
  • ماشه افزایش قیمت گاز در اروپا چکانده می‌شود
  • نخستین بار در صنایع پتروشیمی کشور صورت گرفت؛ تبدیل وضعیت کلیه نیروهای پیمانکار به قرارداد مستقیم با پتروشیمی امیرکبیر