Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرز رازی به عنوان تنها مرز جاده‌ای و ریلی کشور ده‌ها سال مورد بی‌مهری دولت‌ها قرار داشته و امروز با کلنگ زنی طرح توسعه آن از سوی وزیر راه و شهرسازی روند ارتقا آن از یک مرز محلی به مرز ملی آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، شهر خوی به دلیل همسایگی با کشور ترکیه از دیرباز دارای اهمیت بسیار بوده و حتی این شهر در مسیر جاده ابریشم قرار داشته و در طول تاریخ از اهمیت خاصی برخوردار بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت روزگاریبزرگراه معروف به جاده ابریشم که شرق و غرب دنیارا بهم وصل می‌کرد از شهرستان خوی می‌گذشت.

علاوه بر آن بزرگراهی که عربستان را به ماوراء خزر، ارس، اردبیل و مرکز آذربایجان وصل می‌کرد از خوی عبور می‌کرد.

سابقه وجود گمرک در شهرستان خوی به سال‌های خدمت مستشاران بلژیکی در گمرکات ایران می‌رسد، گمرک مرزی رازی در فاصله 75 کیلومتری با شهرستان خوی و در مرز ایران با کشور ترکیه قرار دارد که درسال 1351 به عنوان گمرک مرزریلی مجاز تعیین و ورود و خروج کالا از طریق آن مرز توسط راه آهن انجام می‌گیرد.

گمرک مرزی رازی تا سال 1375 زیرنظر گمرکات تبریز اداره می‌شد ولی پس از آن ازگمرکات استان آذربایجان شرقی جداوزیر نظر گمرک ارومیه و بااستقرار گمرک خوی در سال 1379 زیرنظر گمرک خوی و بصورت شبانه روزی به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

گمرک رازی در حال حاضر به عنوان گمرک مرزی مقصد ترازیت داخلی و خارجی انجام وظیفه می‌کند و یکبازارچه مرزی نیز داردکه به عنوان یکی ازبازارچه‌های مصوب از سال 1374 تحت نظارت گمرک مرزی رازی وگمرک خوی فعالیت می‌کند.

با وجود این همه سابقه و ظرفیت در طول سالیان متمادی تنها مرز جاده‌ای و ریلی کشور مورد بی‌مهری دولت‌ها قرار داشته و امروز با کلنگ زنی طرح توسعه آن از سوی وزیر راه و شهرسازی روند ارتقا آن از یک مرز محلی به مرز ملی آغاز شد.

مشروح گزارش خبری سفر عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی به مرز رازی خوی از نظر می‌گذرد.

مرز رازی امن‌ترین منطقه و مرز ایران و ترکیه

نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی در مراسم کلنگ زنی پایانه مرز رازی که با حضور وزیر راه و شهرسازیگفت: مرز رازی خوی تنها مرز ریلی و زمینی کشور با ترکیه بوده بنابراین توسعه آن باید در اولویت دولت باشد و هم‌اکنون 67 کیلومتر از این جاده مرزی برای نوسازی به اختصاص بودجه دولتی نیاز دارد.

سید تقی کبیریاظهار داشت: شهرستان خوی یکی از شهرهای استثنایی از نظر تاریخی، باسابقه سه‌هزار ساله بوده و بزرگ‌ترین سرمایه این منطقه، سرمایه انسانی همچون علامه خویی، آیت‌الله خویی و بیش از هزار شهید است که بالاتر از آن سرمایه‌ای وجود ندارد.

وی افزود: امروز ما امن‌ترین منطقه و مرز را داریم و خوشبختانه مرز رازی به دلیل ظرفیت‌هایی که دارد مورد توجه مسئولین کشوری است و ما امروز مرز رازی را به‌عنوان مرز شهرستان خوی نمی‌بینیم بلکه این مرز برای کشور ایران حیاتی و دارای اهمیت استراتژیک است و به‌عنوان مرزی که ویژگی‌هایی در بعد ارتباطش با کشور ترکیه و اروپا دارد، شناخته‌شده است.

نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در دیداری کهروحانی با رجب طیب اردوغان در سال گذشته داشتهر دو طرف به افزایش تا سقف سی میلیارد دلار مبادلات تجاری تأکید کردند و در این بحث به مرز رازی یا همان کاپی خوی تأکید ویژه شده است.

وی بیان کرد: مرز رازی خوی تنهاترین مرز ریلی و زمینی کشور ایران با ترکیه است و در بعد تجاری و مسافری ظرفیت فوق‌العاده‌ای دارد و امیدواریم این نگاه‌های ویژه شدت پیدا کند.

کبیری گفت: 67 کیلومتر از این جاده به بودجه نیاز دارد تا بازسازی و ساخته شود، چراکه کشور ترکیه حاضر است بعد از اتمام زیرساخت‌ها مبادلات زمینی خود را ارتقاء بخشد و با عزم راسخی که وزارت راه نسبت به ایجاد این پایانه و تکمیل جاده قطور دارد، امیدواریم هر چه زودتر شاهد بهره‌برداری از این پروژه‌ها باشیم.

مزیتهای همجواری با ‌ترکیه، جمهوری آذربایجان و اقلیم کردستان عراق

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی نیز در این مراسم گفت: در سه ماهه نخست امسال تعداد 203 هزار نفر تردد از مرز رازی تردد کردند.

عبدالحسین علی اکبری اظهار داشت: وضعیت حمل و نقل بین‌المللی استان به سبب همجواری با ‌ترکیه، جمهوری آذربایجان و اقلیم کردستان عراق از جایگاه خوبی برخوردار است.

وی افزود: همجواری پنج پایانه مرزی بازرگان، سرو و رازی با کشور ترکیه، پایانه مرزی پلدشت با جمهوری خودمختار آذربایجان و مرز تمرچین با اقلیم کردستان عراق یک ویژگی برجسته برای استان است که جایگاه ویژه‌ای در استان دارد و مرز بازرگان نخستین مرز زمینی ایران ‌است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان غربی: سالانه تعداد 3 میلیون نفر از پنج مرز بازرگان، رازی، سرو، پایانه مرزی پلدشت و مرز تمرچین عبور و مرور می‌کنند و تعداد 312 هزار کامیون نیز در طول یکسال از این مرزها عبور می‌کنند و خوشبختانه در طول چندین سال گذشته زیرساخت‌های لازم در این پایانه‌ها توسط راهداری ایجاد شده است.

وی خاطرنشان کرد: پایانه مرزی پلدشت با مبلغ 35 میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید و فاز دوم محوطه سازی مرز بازرگان سال گذشته با مبلغ 15.7 میلیارد تومان شروع شده است که تاکنون بیش از 50 درصد فیزیکی داشته است.

علی‌اکبری تصریح کرد: عملیات اجرایی سالن مرزی سرو با 12 میلیارد تومان کلنگ‌زنی شده است که بیش از 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی افزود: مرز رازی در سال 90 با تاسیسات موقت شروع به کار کرد و سال گذشته تعداد 578 هزار نفر مسافر از این مرز ورود و خروج کردند که 85 درصد آن مسافر داخلی و 15 درصد خارجی بوده است.

مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای آذربایجان غربی اظهار کرد: در سه ماهه نخست امسال تعداد 203 هزار نفر تردد در مرز رازی انجام شده است که نشان دهنده افزایش 45 درصدی نسبت به مشابه سال گذشته است.

نزدیکی به شهر وان ترکیه مهمترین مزیت مرز رازی خوی

رئیس سازمان حمل و نقل جاده‌ای نیز در این مراسم گفت: محدوده‌ای که برای پایانه مرز رازی خوی در نظر گرفته شده 13.5 هکتار است که 11.8 هکتار از اراضی منابع ملی 6.1 هکتار هم زمین‌هایی بوده که باید تملک می‌شد و این کار انجام شده است.

داوود کشاورزیان اظهار داشت: مرز رازی عمدتا مرز مسافری است.

وی افزود: اما این مرز به دلیل نزدیکی به شهر وان ترکیه مورد استقبال مردم قرار دارد و آمار سه ماهه نشان می‌دهد که تردد‌ها رشد قابل توجهی نسبت سال گذشته داشته است.

کشاورزیان افزود: محدوده‌ای که برای پایانه در نظر گرفته شده است حدود 13.5 هکتار است و بالغ 11.8 هکتار منابع ملی است و6.1 هم زمین‌هایی بوده که باید تملک می‌شد و این کار انجام شده است.

رئیس سازمان حمل و نقل جاده‌ایتصریح کرد: عملیاتی اجرایی که امروز آغازشد در محدوده حدود 5.5 هکتار است.

کشاورزیان اظهار کرد: برای این کار پیمانکار انتخاب شده و شرکتی که انتخاب شده با سازمان مشارکت‌های بسیاری داشته و قرار شده تا در عرض 15 ماه با اعتباری بالغ بر هشت میلیارد و 200 میلیون تومان این طرح را به پایان برساند و امیدواریم پیمانکار تجهیز کارگاه را هر چه سریع‌تر آغاز کند.

وی گفت: محوطه‌ای که برای کارهای اداری و تجمع مسافران وجود دارد در اولویت است که بعد آن امیدواریم مناقصه پروژه ساختمان اصلی را آغاز کنیم و پیمانکار جدید آغاز به کار کند.

اهتمام دولت برای توسعه مرز رازی خوی

وزیر راه و شهرسازی نیز در این مراسم گفت: خوی یک سابقه تمدنی طولانی دارد و دولت مصمم است تا پایانه مرز رازی این شهر با ترکیه را توسعه دهد.

عباس آخوندیاظهار داشت: در وزارت راه و شهرسازی یکی ازاولویت‌هایما توسعه روابط با تمامی کشورهای منطقه است.

آخوندی تصریح کرد: تاکنونسرمایه‌گذاریبسیاری درباره توسعهپایانه‌هایمرزی در کشور انجامشده که در حوزه ارتباط با کشورهای همسایه بسیار مهم است.علیرغم همه کمبودها پروژه آزادراه تبریز به بازرگان اجرامی‌شودو مسیر سهراهیایواوغلیبه سلماس نیز دراولویتبرای بهسازی قرار دارد.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد:منظقهغرب منطقه‌ای استراتژیک و مهم است و در یکبررسیکه درباره کریدورهایحملونقلدر ایران انجام شد، یکی ازکریدورهاکه توجه ما را جمع کرد،کریدوریبود که از جنوب و بندر امامآغازشدهو به مرز بازرگان ختممی‌شود.اینکریدوریکی ازمهم‌ترین کریدورهای کشور است و17درصد جمعیت ایران روی اینکریدورقرار دارد.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: این مسیرنزدیک‌ترینکریدورجنوب به شمال ایران است و مرزهای متعددی روی اینکریدورقرار دارد.اینمنطقهیکمنطقهمهم است و خود شهرستان خویبه عنوانشهری که سابقه تمدنی طولانی دارد بنابرایندولت مصمم است تا پایانه مرز رازی خوی را توسعه دهد.

ویگفت: توجه ما به این است که روابط انسانی را بیش از گذشته افزایش دهیم و درباره لغو روادید با کشور ترکیه بهیکنقاط ارزشمند رسیدیم و امیدواریم این فضای امن مرزها را بیش از پیش پاسداری کنیم.

انتهای پیام/

وزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خویوزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خوی وزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خویوزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خویوزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خویوزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خویوزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خویوزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خویوزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خویوزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خویوزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خویتوسعه تنها مرز جاده‌ای و ریلی کشور /مرز رازی خوی مورد توجه جدی دولت قرار گرفت+تصاویروزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خویوزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خویوزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خویوزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خویوزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خویوزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خویوزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خویوزیر راه و شهر سازی در مرز رازی خوی R41361/P1377/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۱۷۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقاوم‌سازی ارزی؛ طرحی که به سه واقعیت بازار توجه می‌کند

طرح مقاوم‌سازی نظام ارزی همچنان در انتظار اعلام وصول از سوی هیات رئیسه مجلس است و با توجه به اینکه تاکنون اعلام وصول نشده بنابراین بررسی و احتمالا اعلام وصول این طرح در مجلس آینده اتفاق می‌افتد. محسن زنگنه طراح این طرح نیز با انتقاد از عدم اعلام وصول طرح مقام‌سازی نظام ارزی، تاکید کرد: ما طرحی را در مجلس یازدهم ارائه کردیم که متاسفانه چند ماه است که اعلام وصول نمی‌شود، اما رئیس مجلس قول دادند که اعلام وصول شود. شاید اگر این طرح اعلام وصول می‌شد و پیش از پایان سال ۱۴۰۲ به آن می‌پرداختیم، مشکلات امروز کمتر می‌شد.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به نوسانات ارزی در کشور، گفت: باید چند واقعیت را بپذیریم اول اینکه ما باید بازار غیر‌رسمی را به رسمیت بشناسیم و تا زمانی‌که برای بازار غیر‌رسمی ارزش و سهمی قائل نباشیم نمی‌توانیم مدیریت بازار را به دست بگیریم.

از سوی دیگر طبیعی است زمانی‌که تورم داشته باشیم و ارزش پول ملی پایین بیاید مردم منابع مالی‌شان را به ارز، طلا، زمین و‌... تبدیل می‌کنند و باید این واقعیت را بپذیریم. واقعیت سوم هم این است که باید بپذیریم که چند نرخی کردن ارز و سیاست‌هایی که در حال حاضر داریم باعث تحریک تقاضای ارز می‌شود.

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس به محور‌های طرح مقاوم‌سازی نظام ارزی و توجه به این سه واقعیت اشاره کرد و ادامه داد: در این طرح تمام مسائلی که به نحوی باعث کاهش انگیزه صادرکننده برای بازگرداندن ارز به کشور می‌شود، حذف کردیم و مشوق صادراتی گذاشتیم.

یعنی به‌جای اینکه صادر‌کننده را تنبیه کنیم و بگوییم ارزی را که از صادرات به دست آوردی ۲۰ هزار تومان پایین‌تر از قیمت بازار آزاد باید به ما بدهی، مشوق گذاشتیم. زنگنه تصریح کرد: فرآیندی را در طرح دیدیم که مردم دارایی‌هایشان را به ارز تبدیل کنند، اما دارایی‌های ارزی‌شان از سیستم اقتصاد کشور خارج نشود.

در طرح بحث کارت ارزی را دیدیم تا ارزی که فرد در حساب ارزی‌اش گذاشته در جیبش باشد و با آن کارت می‌تواند تمام نیاز‌های قانونی ارزی خود را برآورده کند. او با انتقاد به چند نرخی بودن ارز، اظهار کرد: زمانی که ارز چند نرخی باشد، تقاضا را تحریک می‌کنیم.

در این شرایط نخستین کسانی‌که ارزشان را به کشور برنمی‌گردانند، تراستی‌های دولتی هستند، چرا که آن‌ها انگیزه لازم را ندارند که ارزشان را به کشور برگردانند.

چگونه به ثبات ارزی برسیم؟

این نماینده مجلس گفت: ما می‌توانیم نرخ ارز را کنترل کنیم و به ثبات ارزی برسیم به شرط اینکه دولت با ذی‌نفعان بالا رفتن نرخ ارز مقابله کند. پشت بسیاری از طرح‌های ارزی که با توجیه‌های حمایت از مردم، محرومیت‌زدایی و تامین کالا‌های اساسی مطرح و اجرا می‌شود، ذی‌نفعانی هستند که از بالا رفتن قیمت ارز سود می‌برند و شکی در این وجود ندارد.

زنگنه افزود: اتفاقا سیاست‌هایی که با هدف محرومیت‌زدایی و ایجاد عدالت، توزیع درآمد و رساندن کالا‌های اساسی به مردم بوده سر سفره مردم دیده نشده و تنها یک عده ذی‌نفع در این میان ثروت‌های چند هزار میلیاردی کسب کرده‌اند. باید این موضوع را بپذیریم و تا زمانی‌که این موضوع را نپذیریم نمی‌توانیم سیاستی برای ارز ایجاد کنیم. متاسفانه در حال حاضر بخش زیادی از ارزمان را با قیمت ۴۲۰۰ تومان، ۲۸۵۰۰، ۳۸۵۰۰ و ۴۱هزار تومان می‌دهیم.

دولت توان ایجاد ثبات ارزی را یا دارد یا ندارد؛ اگر توان دارد یک نرخ ارز را وسط بگذارد و دیگر نرخ ارز رسمی، غیر‌رسمی، زیر‌زمینی و... نداریم. ما یک نرخ ارز داریم و دولت می‌تواند آن نرخ ارز را سرکوب و درست کند. او با اشاره به مواد طرح مقاوم‌سازی نظام ارزی، خاطرنشان کرد: یکی از مواردی که در طرح مقاوم‌سازی نرخ ارز آمده تک نرخی کردن نرخ ارز است.

اما این موضوع به معنای اینکه ما به مردم آسیب بزنیم و قیمت کالا‌های اساسی بالا برود، نیست. ما نیازی نداریم که یارانه ارزی در مبدا بدهیم و هیچ کشوری این کار را نمی‌کند.

ما می‌توانیم یارانه ارزی را به تولید‌کننده یا در انتهای زنجیره بدهیم، اما با اقدامی که در حال حاضر انجام می‌دهیم که دو سال آن را تجربه کردیم قیمت مرغ، تخم‌مرغ و گوشت قرمز ما از قیمت این اقلام در کشور‌های اطرافمان به مراتب بیشتر است؛ بنابراین این موضوع نشان می‌دهد که ذی‌نفع این سیاست‌ها مردم نیستند.

نقش ذی‌نفعان چیست؟

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس اظهار کرد: یارانه ارزی، ذی‌نفعان دیگری دارد و ممکن است که آن ذی‌نفعان، ذی‌نفعان سیاسی باشند برای اینکه به مردم بگویند ما به نفع شما کار می‌کنیم؛ بنابراین ذی‌نفعان سیاسی و ذی‌نفعان اقتصادی و بعضا ذی‌نفعان فرهنگی موجب ایجاد وضعیت کنونی ارز در کشور شده‌اند.

زنگنه به یکی دیگر از مواد طرح مقاوم‌سازی نظام ارزی اشاره و تاکید کرد: مشوق‌های ارزی و ایجاد یک بازاری که ورود و خروج مردم خیلی راحت باشد از دیگر مواد طرح مقام‌سازی ارزی است.

یک بند دیگر تشکیل لیست سفید است. بر این اساس دولت لیست سفیدی را اعلام و موارد مجاز برای واردات را مشخص می‌کند. همه می‌توانند با ارزی که در اختیارشان است یا از بازار می‌گیرند آن کالا‌ها را وارد کنند. بر این اساس واردات هر نوع کالایی غیر از کالا‌های موجود در لیست سفید مانند همه دنیا جرم‌انگاری شده و قاچاق محسوب می‌شود. او در خصوص نظر دولت در مورد طرح مقاوم‌سازی نظام ارزی گفت: به نظر می‌رسد حداقل آقای فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی موافق برخی از این بند‌ها باشد.

دیگر خبرها

  • با توجه به شعار سال امکانات کشور و دستگاه‌های اجرایی باید در حمایت از تولید باشد/تلاش برای بومی سازی و تکیه بر توان داخلی
  • بسیاری ازکشورهای جهان خواستار ارتباط با جمهوری اسلامی ایران هستند
  • چرا ترانزیت جاده ای ۹ برابر ترانزیت ریلی است؟
  • مقاوم‌سازی ارزی؛ طرحی که به سه واقعیت بازار توجه می‌کند
  • تلاش نفوذی ها برای خروج راه آهن از ریل توسعه و مشارکت مردمی
  • روان‌سازی و تسهیل در مرزها منجر به افزایش صادرات به افغانستان خواهد شد
  • توسعه راه‌های ارتباطی شهرستان اردل در دستور کار قرار گیرد
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم
  • تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های راهسازی دشتستان
  • ۱۰ واگن جدا شده محموله های ترانزیتی افغانستان به مرز رازی رسید