Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@03:28:40 GMT

این موجودات موذی، کارآگاه جنایی می‌شوند! +عکس

تاریخ انتشار: ۲۳ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۱۹۷۸۲

این موجودات موذی، کارآگاه جنایی می‌شوند! +عکس

تیمی از دانشمندان علم پزشکی قانونی در ژاپن شیوه جدیدی را برای حل معماهای جنایی در آینده ارائه داده‌اند که در آن پشه ها نقش اصلی را ایفا می کنند. خبرگزاری ایسنا: تیمی از دانشمندان علم پزشکی قانونی در ژاپن شیوه جدیدی را برای حل معماهای جنایی در آینده ارائه داده‌اند که در آن پشه ها نقش اصلی را ایفا می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن‌ها دی‌ان‌ای سوژه‌های انسانی را در خونی شناسایی کردند که توسط پشه‌ها مکیده شده بود و این دی ان ای تا دو روز بعد از نیش حشرات قابل شناسایی بود. این یافته‌ها می‌تواند در آینده به بازرسان در حل قتل‌ها و جنایت‌های مرموز کمک کند.
دیلی میل نوشت: دانشمندان دانشگاه ناگویا از هفت داوطلب خواستند به دو گونه پشه اجازه‌ دهند آنها را نیش بزنند. تا پیش از این مشخص نبود خون مکیده شده از بدن انسان توسط حشرات تا چه هنگام دی‌ان‌ای قابل شناسایی را در خود حفظ می‌کند.

تیم علمی به پشه‌ها اجازه دادند خون مکیده‌ شده را هضم کنند و سپس به دنبال استخراج دی‌.ان‌.ای انسان‌ها از آنها برآمد. دانشمندان با استفاده از تکنیکی موسوم به "واکنش زنجیره‌ای پلیمراز" (PCR) موفق به بررسی نتایج بدست آمده شدند و این شیوه، ابزاری استاندارد برای بزرگنمایی کردن دی‌ان‌ای تا هزاران برابر است.

این نخستین مطالعه‌ای است که در آن محققان تکنیک‌های دی‌.ان‌.ای مدرن را به خون مکیده شده توسط پشه جهت تحلیل اعمال کردند. با این حال، آن‌ها باید به شیوه‌های کمی‌سازی دقیق‌تری برسند تا بتوانند زمان پس از نیش زدن پشه را با دقت بسیار بیشتری برآورد کنند.

محققان قادرند حتی پس از دو روز از هضم شدن خون در معده پشه رد خون را با دقت با داوطلبانی متناظر کنند که پشه آن‌ها را نیش زده بود. با این حال، آن‌ها بر این باورند 48 ساعت مدت زمان حداکثر برای انجام این کار است زیرا در آزمایش‌های انجام شده پس از سه روز، خون به طور کامل تجزیه شد.

براساس این آزمایش اگر در محل وقوع جرم و جنایت پشه ای قاتل یا مجرم را نیش بزند و در همان محل باقی بماند، می‌توان به دی ان ای مجرم دسترسی پیدا کرد.

نمودار دانشمندان حاضر در این مطالعه
دانشمندان آزمایش‌های خود را با دو گونه پشه یعنی Culex pipiens pallens و Aedes albopictus انجام دادند که در بخش‌های زیادی از مناطق حاره‌ای و زیرحاره‌ای یافت می‌شوند. اکثر این پشه‌ها از مسافتی بیش از شعاع چند صد متر دورتر نمی‌روند. بسته به نوع گونه‌، آن‌ها دارای طول عمری از چند روز گرفته تا دو ماه هستند و نوع ماده که نیش می‌زند معمولا بیش از نوع نر زنده می‌ماند.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله PLOS One منتشر شد.


منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۱۹۷۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه واکنش به نشانه‌های هشدار دهنده خودکشی

بسیاری از افرادی که دست به خودکشی می‌زنند، پیش از اقدام علائم و نشانه‌های هشداردهنده‌ای بروز می‌دهند که شناسایی آنها به شما امکان می‌دهد با کمک به این افراد مانع از رخ دادن حادثه‌ای مصیبت‌بار شوید.

 این نشانه‌ها و علائم هشداردهنده خودکشی از جمله شامل این موارد می‌شوند.

الف- تغییرات گفتاری: چنین فردی ممکن است درباره میلش به مردن، احساس شدید شرمساری یا گناه و احساس سربار بودن برای دیگران سخن بگوید

ب- تغییرات عاطفی: چنین فردی ممکن است از چنین احساساتی شکایت کند:

احساس نومیدی و به تله افتادن و نداشتن دلیلی برای ادامه زندگی.
احساس اندوه بسیار، اضطراب بیشتر از قبل و تشویش یا احساس خشم شدید.
احساس داشتن درد عاطفی یا جسمی تحمل‌ناپذیر.

ج- تغییرات رفتاری

طرح‌ریزی برای مردن یا جستجو برای روش‌های مردن.
کنار کشیدن از روابط با دوستان، وداع پایانی کردن با نزدیکان، بخشیدن وسایل و اقلام مهم زندگی به دیگران یا وصیت کردن.
بروز دادن نوسان‌های شدید خلق‌وخو.
بسیار کم یا بسیار زیاد غذا خوردن یا خوابیدن.
مصرف فراوان‌تر مواد غیرمجاز روان‌گردان

چطور واکنش نشان دهیم؟
اگر این علائم و نشانه‌ها در خودتان در یکی از نزدیکان و آشنایانتان بروز کرد، باید به فوریت به آنها واکنش نشان دهید. این نکات را در واکنش نشان دادن به چنین وضعیتی رعایت کنید:

- جدی بگیرید: این نشانه‌ها را نادیده نگیرید و پاسخ دادن به آنها را جدی بگیرید.

بدون قضاوت گوش دهید: طوری رفتار کنید که شخص دارای افکار خودکشی دریابد به او اهمیت می‌دهید و در کنار او هستید.

- افراد در این وضعیت بحرانی را ترغیب کنید که با یک درمانگر، مشاور، پزشک صحبت کنند یا با خط تلفن خودکشی تماس بگیرند (خط تلفن ۱۲۳ اورژانس اجتماعی در همه جای ایران می‌تواند به شما کمک کند).

- اشخاص دارای افکار خودکشی را تنها نگذارید: اگر احساس می‌کنید این اشخاص در معرض خطر فوری هستند، با آنها بمانید یا خودتان آنها را به اورژانس ببرید.

واکنش «بتا»
شیوه واکنش به چنین وضعیتی در کلمه مخفف «بتا» خلاصه شده است که حرف ب در آن به بپرس، حرف ت در آن به ترغیب کن و حرف الف در آن به «ارجاع بده» اشاره دارد:

بپرسید
- آیا اخیراً خیلی غمگین بوده‌اید یا احساس کرده‌اید که از پای درآمده‌اید؟

- من درباره حال شما نگران هستم و می‌خواهم بدانم آیا می‌توانم به شما کمک کنم؟

- یا به آسیب زدن به خودتان فکر می‌کنید.

ترغیب کنید
- آیا می‌خواهید از یک مشاور یا شخص دیگری کمک بگیرید؟

= آیا اجازه دارم برای شما کمکی پیدا کنم؟

ارجاع دهید
آیا می‌خواهید با هم به یک مرکز مشاوره برویم یا از یک مشاور یا روانشناس برایتان وقت بگیرم؟

آیا می‌خواهید به شماره ۱۲۳ تلفن اورژانس اجتماعی زنگ بزنم؟

منبع: همشهری آنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی خواندنی‌ها

دیگر خبرها

  • نمی‌توانیم بگوییم «یسنا » ربوده شده یا نه | آخرین وضعیت پیگیری پرونده گم شدن دختر کلاله‌ای
  • طرز پخت نان بربری به شیوه افغان ها (فیلم)
  • فرآیند پخت نان لواش به شیوه استانبولی
  • شیوه واکنش به نشانه‌های هشدار دهنده خودکشی
  • نگاهی به بی‌بدن|متهمان ردیف اول قتل که قاتل نیستند!
  • کینه قدیمی
  • ۵ «آخرالزمان» تماشایی که در سال ۲۰۲۴ خواهیم دید!
  • «شروود» یک سریال جنایی در شبکه چهار
  • شیوه متفاوت تدریس آقا معلم پاوه‌ای
  • چرا هنوز با موجودات فضایی ارتباط برقرار نکرده‌ایم؟