Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک هفته از فرصت دو هفته ای که اعضای اصلاح طلب منتخب شورای شهر پنجم تهران برای معرفی گزینه شهرداری پایتخت در نظر گرفته بودند، گذشت. بر این اساس اعضای شورای جدید شهر تهران تنها یک هفته دیگر فرصت دارند تا با نهایی کردن گزینه مد نظر خود، نسبت به انتخاب شهردار تهران برای 4 سال آینده که البته هر سال در خصوص اعتماد مجدد به او رای گیری خواهد شد، اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»، اگرچه شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان به عنوان یک شورای بالادستی و فراحزبی قرار بود نقش محوری را در جریان معرفی کاندیداهای اصلاح طلب برای شورای شهر تهران ایفا کند، اما اظهار نظرهای روزهای اخیر برخی چهره های اصلاح طلب در خصوص عملکرد این شورا و رئیس آن یعنی «محمدرضا عارف» نشان می دهد آنچنان که تصور می شد، شورای عالی نقش محوری را برای تصمیم گیری میان اصلاح طلبان ایفا نکرده است.

بر اساس آنچه چهره های مثل «رسول منتجب نیا» قائم مقام حزب اعتماد ملی و «محسن رهامی» از فعاالان سیاسی اصلاح طلب در خصوص اقدامات و عملکرد شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان در جریان انتخابات اخیر شوراها عنوان کرده اند، گویا برخی احزاب اصلاح طلب و سران آنها نقش جدی تری در چیدمان لیست اصلاح طلبان داشته اند و اکنون در جریان انتخاب شهردار هم جدی پای کار هستند.

آنچنان که از فهوای کلام اصلاح طلبان منتقد به ساز و کار شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان می توان متوجه شد، احزابی مثل کارگزاران سازندگی و اتحاد ملت و البته برخی چهره هایی که پیشتر در حزب مشارکت نقش آفرین بوده اند، در جریان بستن لیست انتخاباتی این طیف برای شوراها به ویژه در تهران نقش محوری بر عهده داشته اند و شورای عالی سیاستگذاری بیشتر پیرو تصمیماتی بوده اند که از سوی این جریانات اتخاذ می شده است.

اکنون با پیروزی لیست اصلاح طلبان در تهران، انتخاب شهردار به اصلی ترین دغدغه جریان اصلاح طلبی بدل شده است، جایی که البته هنوز آنها نتوانسته اند برای آن تصمیم گیری واحدی داشته باشند و با گذشت بیش از 50 روز از انتخابات، انتخاب شهردار همچنان سئوال اصلی بسیاری از مردم و حتی کنشگران سیاسی است. گویا در این بین هم نقش احزاب و افرادی که از آن ها نام برده شد، انکار ناپذیر و ملموس است.

«محسن هاشمی، اسحاق جهانگیری، محمود حجتی، محسن مهرعلیزاده، احمد ترک نژاد، اکبر ترکان، حبیب‌الله بی طرف، رضا اردکانیان، عباس آخوندی، پیروز حناجی، علی عبدالعلی زاده، حتی محمدرضا عارف و معصومه ابتکار» اسامی هستند که تاکنون از آنها به عنوان گزینه های احتمالی شهرداری تهران یاد شده است. گزینه هایی که حضور برخی از آنها در شهرداری تهران به دلیل حضور در کابینه منتفی است، اما نگاه به همین ترکیب هم نشان می دهد، قدرت لابی، چانه زنی و تاثیرگذاری احزاب کارگزاران سازندگی و اتحاد ملت و البته برخی چهره هایی که پیشتر در حزب مشارکت نقش آفرین بوده اند، برای انتخاب شهردار تا چه اندازه بالاست.

البته اگرچه جریان دولت هم در این وسط در حال ایفای نقش است، اما نمی توان نقش پرنگ و جدی مشابه آنچه درباره احزاب و افراد مذکور عنوان شد را برای آنان متصور بود. هرچند برخی خبرها حاکی از این است که مطرح شدن برخی چهره ها برای شهرداری تهران تا جایی باعث تاثیرگذاری شده است که احتمال دارد برخی از این افراد به اعضای اصلی کابینه دوازدهم بدل شوند یا شاید هم این تاکتیکی باشد برای کاستن از شمار مدعیان شهرداری تهران.

در هر صورت اگرچه پیشتر می توان با قاطعیت عنوان کرد که نام «محسن هاشمی رفسنجانی» از بین گزینه های شهرداری پایتخت حذف شده است، اما برخی خبرها و تحرکات روزهای اخیر نشان می دهد خیلی هم نباید با قاطعیت چنین مساله ای را عنوان کرد. در حالی که تنها یک هفته به پایان مهلت دو هفته ای اعضای شورای شهر تهران برای معرفی شهردار باقی مانده است، شنیده ها حاکی از این است که هنوز 2 گزینه نهایی که اصلاح طلبان قرار است از بین آنها دست به انتخاب شهردار بزنند، مشخص نشده اند.

گفته می شود از بین گزینه های اولیه شهرداری تهران یعنی افرادی نظیر «محسن هاشمی، اسحاق جهانگیری، محمود حجتی، محسن مهرعلیزاده، احمد ترک نژاد، اکبر ترکان، حبیب‌الله بی طرف، رضا اردکانیان، عباس آخوندی، پیروز حناچی، علی عبدالعلی زاده، حتی محمدرضا عارف و معصومه ابتکار»؛ شانس «محسن هاشمی، محمود حجتی، محسن مهرعلیزاده، احمد ترک نژاد و تا حدی هم پیروز حناچی» همچنان برای تصدی مدیریت شهری پایتخت پا برجاست.

تنها چیزی که از تعدد گزینه ها و عدم تصمیم گیری نهایی اعضای شورای شهر تهران در فرصت اندک باقی مانده به اخذ تصمیم نهایی به ذهن متبادر می شود، این است که لابی ها و رایزنی های سنگینی برای انتخاب شهردار از سوی گروه های سیاسی و شخصیت ها وجود دارد به همین دلیل هم اعضای شورای شهر تهران هنوز نتوانسته اند برای انتخاب گزینه نهایی شهرداری تصمیم گیری نهایی را صورت بدهند. این را حذف و اضافه شدن گزینه های شهرداری تهران به فهرست نهایی اعضای شورای شهر همچنان نشان می دهد.

با توجه به اینکه هر کدام از اعضای منتخب شورای شهر تهران برای دوره پنجم باید حداقل هر کدام 5 گزینه را برای شهرداری تهران معرفی کنند و طی ساز و کاری این افراد مورد غربالگری قرار گرفته و در نهایت 2 نفر انتخاب شوند که یک نفر از آنها سکان شهرداری پایتخت را بر عهده خواهد گرفت، به نظر می رسد اعضای جدید شورا به دلیل لابی های گسترده احزاب و افرادی که پیشتر از آنها یاد شده، نتوانسته اند به تصمیم نهایی برای شهرداری تهران برسند.

در این بین حتی شنیده شده که بحثی در ارتباط با انتخاب شهردار و رئیس شورای شهر بین دو حزب اصلاح طلب صورت گرفته است و پیشنهاد شده که شهردار از بین گزینه های مورد نظر یکی از این احزاب و رئیس شورای شهر از بین گزینه های حزب دیگر اصلاح طلب انتخاب شود که گویا این مساله راه به جایی نبرده است و یکی از این احزاب به جد معتقد است که شهردار آینده تهران تنها باید از بین گزینه های مورد نظرش برگزیده شود. موضوعی که در صورت صحت آن می توان به درستی سخنان «رسول منتجب نیا» قائم مقام حزب اعتماد ملی و «محسن رهامی» از فعاالان سیاسی اصلاح طلب در خصوص اقدامات و عملکرد شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان پی برد.

به هر حال آنچه می توان در خصوص آینده شهرداری تهران گفت این است که به احتمال فراوان جانشین «محمدباقر قالیباف» از دل یکی از این جریانات در خواهد آمد. حزب کارگزاران، حزب اتحاد ملت و یا گزینه مورد نظر برخی چهره هایی که پیشتر در حزب مشارکت نقش آفرین بوده اند.

برچسب ها: شهرداری تهران ، لابی های سیاسی ، سردرگمی اعضای شورای شهر ، محسن هاشمی ، تابناک

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۲۴۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح‌های یادگار امام و آزاد راه شهید شوشتری زیر ذره بین شورا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، معاون فنی عمرانی شهردار تهران امروز  سه شنبه ۱۱ اردیبهشت درباره طرح‌های امتداد یادگار امام و آزاد راه شهید شوشتری به اعضای شورای شهر تهران گزارش می‌دهد.

به گفته سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران ، امروز در دویست سی و دومین جلسه شورا، خرانه دار شورای اسلامی شهر تهران درباره حساب‌های درآمد و هزینه شهرداری تهران در ماه‌های آذر، دی و بهمن سال ۱۴۰۲، گزارش خواهد داد و در ادامه از سامانه پایش اجرای مصوبات شورای اسلامی شهر تهران رونمایی خواهد شد.

علیرضا نادعلی افزود: نطق پیش از دستور ناصر امانی عضو شورای شهر تهران درباره محله جوادیه در منطقه ۱۶ شهرداری تهران هم قرائت خواهد شد.

به گفته سخنگوی شورا، بررسی یک فوریت لایحه معرفی چهار نفر از کارکنان رسمی شهرداری تهران برای انتصاب به عنوان قائم مقام ذیحساب و یک فوریت طرح اصلاحیه ماده ۱۶ و ۱۸ مصوبه تأمین منابع مالی مورد نیاز طرح‌های توسعه و باسازی تأسیسات آب و فاضلاب شهری و اجرای طرح آبرسانی اضطراری شهر تهران و تأمین بخشی از کسر قیمت تمام شده خدمات آب و فاضلاب در دستور کار جلسه امروز شورای شهر قرار دارد.

علیرضا نادعلی افزود: لایحه اصلاحیه مصوبه بهای خدمات کارشناسی و فنی اماکن تجاری (واگذار شده به صورت سر قفلی) در میدان مرکزی میوه و تره‌بار و همچنین لایحه اصلاحیه مصوبه بهای خدمات کارشناسی و فنی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران هم در نشست شورا بررسی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • طرح‌های یادگار امام و آزاد راه شهید شوشتری زیر ذره بین شورا
  • پیگیر اصلاح قانون شوراها در کشور هستیم
  • در یکصد و پنجاه و یکمین جلسه علنی شورای شیراز چه گذشت؟
  • بازداشت ۳۷ عضو شورا‌های تهران در سال ۱۴۰۲
  • تنش در جلسه شورای شهر تهران؛ ترک جلسه برخی اعضا موقع سخنرانی زاکانی
  • ادعا درباره اشکال در مفاد قرارداد‌ حمل‌و‌نقلی چین مردود است
  • شوراها در تاثیرگذاری مردم در سرنوشت خود تاثیرگذار هستند
  • بازداشت ۳۷ عضو شوراهای استان تهران در سال گذشته
  • آبستراکسیون ناموفق در شورای شهر تهران در اعتراض به شهردار!
  • تلاش ۷ عضو شورای شهر تهران برای از حدنصاب انداختن جلسه شورا