Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با بیان اینکه احمدی‌نژاد در زمان ریاست جمهوری خط قرمزهای فرضی برای خود ترسیم کرده بود و بر مبنای آن به ایجاد تنش با سایر قوا و نهادها مبادرت می‌ورزید، گفت: اینکه فردی در دوران مسئولیتش نزدیکان خود را خط قرمز بنامد و بر همین مبنا در مواجهه با رسیدگی عادلانه و قانونی به تخلفات آنها واکنش نشان دهد و جوسازی کند، کاری مغایر با مصالح و منافع جمعی و تخطی آشکار از موازین قانونی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجت‌الاسلام و المسلمین حسن نوروزی عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، با اشاره به نامه‌ای که محمود احمدی نژاد در واکنش به بازداشت قانونی حمید بقایی منتشر کرده و در آن همچنان اظهارات خلاف واقعی را مطرح کرده است؛ اظهار داشت: مطابق با قانون اساسی همه آحاد ملت در برابر قانون برابر هستند و هیچ فردی در هیچ جایگاهی نسبت به دیگران برتری و تفوق قانونی ندارد؛ از سویی دیگر در همان قانون اساسی که بر برابری آحاد ملت در برابر قانون تصریح شده، دادرسی عادلانه در زمره مسئولیت های قوه قضائیه ذکر شده است.

وی ادامه داد: کسانیکه به هر نحوی در هر قوه و نهاد و دستگاهی، عملی خلاف قانون انجام دهند و از اجرای قانون تخطی کنند باید در برابر دستگاه قضائی که به موجب قانون مسئول تحقق بخشیدن به عدالت و مرجع صدور احکام مرتبط با تظلمات و تعدیات است، پاسخگو باشند.

نوروزی تصریح کرد: همانطور که یک قاضی در صورت تخلف، در برابر دادگاه انتظامی قضات موظف به پاسخگویی است، نمایندگان مجلس و دولتمردان نیز در صورت نقض قانون و ارتکاب تخلف با ترتیبات مشخص قانونی باید در دستگاه قضائی پاسخگو باشند و در دادسرای کارکنان دولت به پرونده آنها رسیدگی شود.

سخنگوی کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس بیان داشت: امروز شاهد هستیم که برخی فرمانداران و حتی استانداران به سبب تخلفات انتخاباتی از سوی دستگاه قضائی احضار می‌شوند و در یک بستری کاملا عادلانه و قانونی در باب اعمال آنها در ایام انتخاباتی، دادرسی صورت می‌گیرد تا حقی ضایع نشود و این امر ناظر بر استقلال دستگاه قضائی است.

وی با بیان اینکه احمدی نژاد در زمان ریاست جمهوریش خط قرمزهای فرضی برای خود ترسیم کرده بود و بر مبنای آن به ایجاد تنش با سایر قوا و نهادها مبادرت می‌ورزید، افزود: اینکه فردی در دوران مسئولیتش نزدیکان خود را خط قرمز بنامد و بر همین مبنا در مواجهه با رسیدگی عادلانه و قانونی به تخلفات آنها واکنش نشان دهد و جوسازی کند، کاری مغایر با مصالح و منافع جمعی و تخطی آشکار از موازین قانونی است.

نوروزی گفت: احمدی‌نژاد در دوران مسئولیتش نزدیکان خود را خط قرمز نامید؛ از اجرای برخی تعهدات و وظایف قانونی سرباز زد؛ بسیاری از تکلیف‌های قانونی را نپذیرفت و بر همین مبنا به مواجهه و چالش با مجلس روی آورد که از این قبیل امور، خود متضرر شد.

وی با اشاره به بندی از نامه احمدی نژاد که در آن گفته بود موضوعی در مجلس مطرح شد و پیگیری نشد، به بیانات مقام معظم رهبری در این رابطه اشاره کرد و افزود: پس از جلسه 15 بهمن 91 مجلس که به یکشنبه سیاه معروف شده است مقام معظم رهبری در دیداری که با مردم آذربایجان داشتند فرمودند در اتفاقی که در مجلس رخ داد رئیس یک قوه اتهامات ثابت نشده ای را به دو قوه دیگر منتسب کرد که كاری بد، ‌غلط، نامناسب،‌ خلاف شرع، خلاف قانون و خلاف اخلاق بود؛ همین فرمایشات معظم له گویای آن بود که اقدام احمدی نژاد تا چه حد نادرست بود و علاوه براینکه با اصول قانونی و شرعی مغایرت داشت موجبات تشویش اذهان عمومی و امنیت روانی جامعه را نیز فراهم آورد.

عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه آحاد مردم در برابر قانون مساوی هستند و هیچکس حق تضعیف قوه قضائیه را ندارد چرا که دستگاه قضا پناهگاه و ملجاء ملت است، خاطرنشان کرد: بقایی در دوران مسئولیتش در دولت احمدی‌نژاد مرتکب تخلفاتی شده است که به موجب قانون باید در دستگاه قضائی پاسخگو باشد و همانطور که اقدامات صورت گرفته در قبال بازداشت او منطبق با موازین قانونی و رعایت حقوق متهم بوده است، قطعا با محاکمه این فرد نیز حکمی عادلانه برای او صادر خواهد شد.

نماينده پيرانشهر درمجلس با اشاره به نامه اخير رييس جمهور سابق: رویه حرکتی احمدی‌نژاد خارج از قانون بود/ همان رويه را هم در حال ادامه دادن است

رسول خضری نماینده مردم پیرانشهر نیز در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، در واکنش به نامه اخیر محمود احمدی نژاد - که پیرو بازداشت حمید بقایی منتشر کرده است - گفت: در زمان ریاست جمهوری نیز رویه حرکت آقای احمدی نژاد فرا قانونی و فرا عرفی بود.

وی افزود: معتقدم احمدی نژاد حرکت فرا قانونی و فرا عرفی خود را به کرات ادامه داد؛ نه یک بار که چندین بار.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اینکه فردی به عنوان رئیس قوه مجریه، قانون اساسی را نادیده بگیرد و بگویید افرادی خط قرمز ما هستند نهایت قانون شکنی است.

خضری با بیان اینکه قانون اساسی میثاق ملی ماست ادامه داد: قانون اساسی حدود و ثغور اختیارات روسای جمهور را مشخص کرده است. لذا این جالب است که آقای احمدی نژاد جدای از اینکه در زمان خود قانون‌گریزی می‌کرد دست به قانون‌نویسی هم می‌زد.

وی با بیان اینکه احمدی نژاد در برخی مواقع قوانین من درآوردی هم داشته است، اظهارداشت: شما اگر سوابق عملکرد آقای احمدی نژاد در مجلس را از اداره قوانین و نظارت مجلس ، هئیت رئیسه و ریاست مجلس جویا شوید فکر کنم ده ها بار نه، که صده‌ها بار قانون‌گریزی مشاهده خواهید کرد. همچنین وی به کرات تذکرات متعددی از رئیس مجلس دریافت کرده بود.

این نماینده مجلس در ادامه با اشاره به توجه نکردن احمدی نژاد به توصیه مقام معظم رهبری درباره حضور نیافتنش در عرصه انتخابات گفت: به نظر بنده وقتی مقام معظم رهبری توصیه فرمودند که این آقا امکان حضور در این کسوت را ندارد باید گفت که فصل الخطاب فرمایش مقام ولایت است.

وی ادامه داد: اینکه احمدی نژاد علی رغم توصیه مقام معظم رهبری مجددا در انتخابات حاضر شد نه تنها از خطوط قانون اساسی عبور کرد که از پایبندی به ولایت فقیه زمان هم عبور کرد.

خضری اظهار داشت: وقتی می گوید بقایی خط قرمز من است از چنین شخصی انتظار بیش از حدداشتن، به جا نخواهد بود.

وی افزود: این شخص مرتب به دنبال این بود که قانون بشکند و قانون‌گریزی کند و حتی قانون وضع کند که هر دو این موارد خلاف قانون است و بالاتر از آن، پایبند نبودن به توصیه رهبری است؛ کاملا مشخص و معین می‌کند کسی که باید به ولایت فقیه وفادار باشد حائز چه رفتاری است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه با اشاره به برخی مطالب یاد شده در نامه احمدی نژاد درباره یکی از جلسات مجلس نهم و عدم پیگیری این موضوع ، گفت: در آن جلسه ماهیت اصلی آقای احمدی نژاد روشن شد.

این نماینده مجلس که در دوره نهم نیز حضو داشت، گفت: اگر ما مدعی این هستیم که می خواهیم قانون را اجرا کنیم ولی قانون شکنی کنیم، این بزرگترین جرم است.

وی تصریح کرد: معتقدم راه های قانونی و متعددی برای کشف حقیقت وجود دارد که همگی آنها روشن و دقیق است. مستندات روشن است و راه کار و سازو کار آن را قانون مشخص کرده است.

این نماینده مجلس با اشاره به ماجرای یکشنبه سیاه که با اتهام زنی احمدی نژاد در خانه ملت همراه بود و بیانات مقام معظم رهبری در این رابطه که اقدام صورت گرفته راخلاف شرع، خلاف قانون و خلاف اخلاق دانستند، تاکید کرد: به نظر بنده آن یکشنبه (جلسه علنی روز یکشنبه 15 بهمن 91 که در نامه احمدی نژاد تلویحا به آن اشاره شده است) یکشنبه روشنی بود که مشخص کرد جای خلافکار کجاست، جای کسی که به عنوان رئیس جمهور دارد در راستای بد نام کردن سران نظام دست به چه کارهایی می‌زند و حتی اخلاق و دین و قانون سرش نمی شود کجاست .

نماینده مردم پیرانشهر ادامه داد: به نظرم آن یکشنبه آقای لاریجانی با متانت و سعه صدر گفت که آنقدر می‌گویی «بگم بگم» بگو و هر چه در چنته داری رو کن! جالب است که آقای احمدی نژاد هم چیزی به جز یک شنودی که غیر قانونی بود و چیزی از داخل آن درنیامد کاری از پیش نبرد و البته معلوم نیست با چه روش‌های غیر قانونی دست به این کار زده بود که این حرکت بسیار زشت و ضد امنیت ملی بود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۲۸۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»

سردبیر فصلنامه تاریخی‌سیاسی «ماجرا» گفت: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر انقلاب در این فصلنامه برداشتیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیین رونمایی از فصلنامه تاریخی‌سیاسی «ماجرا» با حضور علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت امورخارجه، منوچهر متکی وزیر اسبق امور خارجه، محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری و جواد موگویی سردبیر فصلنامه روز یکشنبه ۹ اردیبهشت در خانه اندیشه‌ورزان جوان برگزار شد.

در ابتدای این مراسم، جواد موگویی پژوهشگر تاریخ که سردبیری فصلنامه «ماجرا» را نیز برعهده دارد با بیان اینکه تصمیم چاپ فصلنامه «ماجرا» مربوط به سال ۱۴۰۰ بود، گفت: حوادث ۱۴۰۱ انتشار فصلنامه را تعویق انداخت. از طرفی اولین شماره را درباره دکترین نظام درحالی قبل از عملیات طوفان‌الاقصی شروع کردیم که واقعاً نمی‌دانستیم قرار است چه اتفاقاتی رقم بخورد که نکته قابل توجه اینجاست انتشار ماجرا به اتفاقات طوفان الاقصی برخورد. در محافل و فضای مجازی شنیده‌ایم که گفته شده ما این فصلنامه را بعد از حمله به اسراییل شروع کرده‌ایم که باید بگویم چنین چیزی نیست.

وی در ادامه به تشریح رویکرد فصلنامه ماجرا پرداخت و گفت: رویکرد فصلنامه حوادث بعد از انقلاب خواهد بود و علت آن این است که ما در تاریخ‌نگاری بعد از انقلاب غفلت عظیمی کرده‌ایم و تاریخ‌نگاری دهه ۶۰ را در افکار عمومی باخته‌ایم هرچند یک دهه بعد و در موضوع تاریخ‌نگاری دهه ۷۰ مسئله بکر است.

سردبیر فصلنامه ماجرا عدم دسترسی به اسناد را نقطه ضعف برای پرداختن به تاریخ دانست و افزود: وزارت خارجه هنوز اسناد مشروطه، مسئله ملی شدن صنعت نفت و حکومت پهلوی اول و دوم را آزاد نکرده است و دستگاه‌های سندی ما مثل مرکز اسناد خیلی سلیقه‌ای عمل می‌کنند. عدم بازگویی خاطرات از طرف رجال سیاسی نیز یک مساله مهم است که متاسفانه در کشورمان پابندی به جلسات خاطره‌گویی نیستند و افراد براساس سلیقه خاطرات را می‌گویند و همین باعث می‌شود ما افکار عمومی را از دست بدهیم.

وی با تاکید براینکه دنبال دیده شدن فصلنامه «ماجرا» نیستیم، گفت: ما گام اول را برای پرداختن به خاطرات و کارنامه رهبر معظم انقلاب برداشته‌ایم و امیدوارم ابعاد این مسئله به بحث و گفتگو گذاشته شود.

در ادامه، علی باقری‌کنی معاون سیاسی وزارت خارجه ابتکار و شجاعت را ویژگی مهم فصلنامه «ماجرا» دانست و با تاکید براینکه ورود به پژوهش درباره امنیت ملی جسارت و شهامت و فکر می‌خواهد، گفت: مجموعه مصاحبه‌ها و تصاویر جمع‌آوری شده در این فصلنامه ارزشمند است که نشان می‌دهد در آینده با سلسله مطالبی روبرو خواهیم بود که می‌تواند نیاز‌های نسل کنونی و آینده کشورمان و دیگر کشور‌ها را که دغدغه فرایند انقلاب دارند را از دل پژوهش بشناسند.

وی پژوهش تاریخ را یک میدان خطیر دانست و افزود: پرداختن به پژوهش تاریخ یک میدان بسیار خطیر است که فعالیت در آن آسان نیست، چون چندگانگی نگاه و ایده و تفکر در آن جولان پیدا می‌کند و طبیعی است که تلاقی نگاه‌ها در این میدان وجود دارد.

معاون سیاسی وزارت خارجه در ادامه گفت: جای چنین پدیده‌ای در میان منشورات انقلاب اسلامی خالی بود که امیدواریم با ارتقا کیفی مجموعه به محصولات و تولیدات معتبرتر و مستحکم‌تر و قابل اعتنا بیشتری دست پیدا کنیم. آن چیزی که به‌نظرم مهم می‌آید، این است که آن کاری که نتیجه این زحمت و تلاش خودش را نشان دهد، این است که ما به یک الگو و الگو‌هایی در عرصه حکمرانی جمهوری اسلامی با نگاه رهبر مقام معظم رهبری برسیم تا زمینه ارتقا حکمرانی دینی در کشور صورت گیرد. باقری هدف از پرداختن به تاریخ پژوهشی انقلاب را الگوسازی دانست و گفت: علوم انسانی مثل ریاضی نیست که رابطه علی و معلولی قطعی مشخص را نشان دهد لذا علوم انسانی پیچیدگی و شیرینی خاص خودش را دارد پس ما باید با این نگاه این کار را روشمند ببینیم.

او به تشریح خطرات جدی انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت: کارکرد و نتیجه این مجله باید روشن شدن فرایند و ساز و کاری باشد که کشورمان را به این نتیجه رساند که در بیش از سه دهه گذشته از خطرات جدی که می‌توانست کشور را در عرصه دیگری وارد کند، چیست و چه ویژگی‌هایی وجود داشت که ما توانسته این این موفقیت را کسب کنیم.

معاون سیاسی وزارت خارجه با بیان اینکه روایت‌ها معمولاً از تنگناهاست، گفت: فهم من این است که رمز اصلی این موفقیت و کلید واژه اصلی آن حکمت است حکمتی که رهبری و شالوده حکمرانی جمهوری اسلامی در دوره امام (ره) و رهبر انقلاب از آن بهره داشته است.

حکمت علاوه‌بر اینکه دانش و اطلاعات دارد، نور دارد که ناشی از ایمان شخصی و تقوای حاکمیت (سیاسی) است. این تقوا یعنی اینکه به الزامات یک حکومت دینی پایبند باشید.

در ادامه مراسم، منوچهر متکی وزیر اسبق خارجه کشورمان به ذکر خاطراتی از دوران مسوولیت در وزارت خارجه پرداخت و نگاه مردم نسبت به مجلس شورای اسلامی و دشواری‌های فعالیت در آن را تشریح کرد. در بخش پایانی این مراسم، فصلنامه تاریخی‌سیاسی «ماجرا» با حضور میهانان ویژه رونمایی شد

دیگر خبرها

  • چهره فقاهت و قرآنی رهبر انقلاب به جهان معرفی می‌شود
  • مهم‌ترین بیانات رهبر انقلاب در دیدار با معلمان از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۳
  • اگر جریان علمی در کنار جریان دفاعی نبود بازدارندگی رقم نمی‌خورد
  • پیام تبریک استاندار لرستان به مناسبت گرامیداشت هفته کار و کارگر
  • در جامعه کارگری نخبگانی داریم که مورد بی توجهی قرار می‌گیرند
  • اگر جریان علمی در کنار جریان دفاعی نبود بازدارندگی رقم نمی خورد
  • لایحه بودجه و برنامه در دستورکار مجلس/اسامی غایبان جلسه
  • پرداختن به خاطرات مقام معظم رهبری؛ گام اول فصلنامه «ماجرا»
  • اعزام  زائر از هرمزگان به حج عمره
  • اعزام ۲۵۵ زائر از هرمزگان به حج عمره