Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-02@05:34:13 GMT

پول های تاریک جهت یاب سیاست های امریکا

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۲۹۱۳۱

پول های تاریک جهت یاب سیاست های امریکا

"پول‌های تاریک" از جمله عوامل بسیار مهم در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هستند که نه تنها سرنوشت انتخابات را رقم می‌زنند، بلکه به سیاست‌های داخلی و خارجی روسای جمهوری آمریکا نیز جهت می‌دهند. به گزارش جهان نيوز به نقل از تبیان، اگر خواهان سرمایه‌گذاری در طرح‌هایی هستید که به محیط زیست یا سلامتی انسان آسیب می‌رسانند، این فکر را از ذهن‌تان دور کنید که بتوانید، در رویارویی با گروه‌های حامی محیط زیست پیروز میدان باشید و یا مسئولان امر و افکار عمومی را به سالم بودن و بدون خطر بودن طرح اجرایی‌تان قانع کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اگر چنین بود، هیچ‌گاه شرکت‌های کشف و استخراج نفت با وجود آسیب و زیان آشکاری که به محیط زیست آمریکا وارد می‌کنند، نمی‌توانستند، وارد فعالیت در این عرصه شوند و بدون کمترین اعتراض و کوچکترین مخالفتی به فعالیت خود ادامه دهند.

بی‌تردید آنچه راه سرمایه‌گذاری و فعالیت چنین شرکت‌هایی را در آمریکا هموار کرده، بهره برداری ابزاری این شرکت‌ها از سیاستمداران و به خدمت گرفتن مسئولان حکومتی جهت آرام کردن اعتراضات و ساکت کردن مخالفان و بی‌خطر جلوه دادن این فعالیت‌ها در دوایر تصمیم گیری و محافل سیاسی و اجتماعی است.

پیروزی در این میدان نه تنها پایان راه نیست، بلکه شروع تعاملی دراز مدت است که می‌تواند، تا سال‌ها ادامه یابد. موفقیت در این رویارویی بمعنای برخورداری از پشتوانه مالی این شرکت‌ها و تضمین حمایت آنها جهت طی کردن مدارج موفقیت در عرصه سیاسی و اقتصادی جامعه آمریکاست و این اموال و حمایت‌ها اصطلاحا «پول تاریک»(Dark Money ) نام گرفتند.

پول‌های‌ تاریک به سرمایه‌داران و شرکت‌های بزرگ اجازه می‌دهند، بی‌آنکه ارتباط یک نامزد با خود را افشا کنند، میلیون‌ها و بلکه میلیاردها دلار کمک نمایند.

بنابراین این پول‌ها با مقوله انتخابات ریاست جمهوری در آمریكا مرتبط هستند و در این‌باره می‌توان به انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 آمریکا اشاره کرد که طی آن بیش از یک میلیارد دلار پول تاریک برای پیروزی «باراک اوباما» هزینه شد، بی‌آنکه منابع تامین‌کننده آنها مشخص باشد.
هزینه خارجی تبلیغات نامزدهای انتخابات سال 2016 میلادی 303 میلیون دلار تخمین زده شد، درحالی که در تاریخ مشابه یعنی 5 آوریل سال 2012 این رقم 104 میلیون دلار برآورده شده بود.
رقابت جهت تأثیرگذاری بیش‌تر بر انتخابات آمریکا از همین کمک‌ها آغاز می‌شود.

در نگاه اول به نظر می‌رسد قانون و شفافیت بر کمک‌های مالی به نامزدهای انتخابات آمریکا حکم‌فرما باشد، اما کمی دقت آشکار می‌کند، هیچ محدودیتی برای چنین کمک‌های مالی وجود ندارد و نامزدها براساس مواضع و وعده‌ها حامیانی مالی برای خود جذب می‌کنند.

*شیوه جمع‌آوری حمایت‌های مالی

برای فهم نحوه حمایت مالی از نامزدهای انتخاباتی آمریکا باید با «کمیته اقدام سیاسی» و «ابرکمیته اقدام سیاسی» آشنا شویم که از سال 1944 میلادی مهمترین بازیگران عرصه انتخابات‌ مختلف این کشور به ویژه انتخابات ریاست‌ جمهوری آمریکا بوده‌اند.

بر خلاف برخی کشورها که کمک مالی به نامزدهای انتخابات در آنها ناپسند و یا حتی جرم محسوب می‌شود، در آمریکا تشکیل کمیته‌ای به نام کمیته اقدام سیاسی تنها با هدف جذب کمک‌های مالی و هزینه‌کرد مستقیم این کمک‌ها برای نامزد مورد حمایت طی دوره تبلیغات انتخاباتی صورت می‌گیرد.

نکته حائز اهمیت این است که بخش اعظم این کمیته‌ها توسط سازمان‌ها، اتحادیه‌های کارگری و یا گروه‌ها و نهادهای خاص با اهداف خاص تشکیل می‌شوند.

از جولای سال 2010 میلادی شکل جدیدی از کمیته‌های اقدام سیاسی پای به عرصه سیاسی آمریکا گذاشتند که به «ابرکمیته‌های اقدام سیاسی» معروف شدند.

این کمیته‌ها برخلاف کمیته‌های اقدام سیاسی با محدودیت‌های مالی مواجه نبودند و از این ویژگی برخوردار بودند که به طور نامحدود از سرمایه خود برای حمایت از نامزدهای مدنظرشان هزینه کنند.

با ورود ابرکمیته‌های اقدام سیاسی به پروسه انتخابات، این کمیته‌ها به سرنوشت سازترین عامل در انتخاب رئیس جمهور در آمریکا تبدیل شدند.

جالب است، بدانید طی انتخابات اخیر ریاست جمهوری آمریکا (در سال 2016 میلادی) بیش از 2257 گروه تحت عنوان ابرکمیته‌های اقدام سیاسی تشکیل شدند که طی تبلیغات برای انتخابات ریاست ‌جمهوری سال فوق بیش از 612 میلیون دلار به عنوان کمک مالی دریافت و بیش از 274 میلیون دلار هزینه کرده‌اند.

*فرار از افشای هویت و حقایق

اگرچه کمیته‌ها و ابرکمیته‌های اقدام سیاسی و همچنین نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری موظف به ارائه گزارش مالی از درآمدها و هزینه‌های خود به کمیسیون فدرال انتخابات هستند تا موجب شفافیت هرچه بیشتر تبلیغات انتخاباتی شوند، اما از آنجایی که کمیته‌ها، ابرکمیته‌ها و نامزدها صرفاً گزارش‌هایی را به کمیسیون فدرال انتخابات ارائه می‌دهند که خود تدوین کرده‌اند، لذا جای زیادی برای مخفی‌کاری و تحریف حقایق در زمینه ارائه آمار و ارقام واقعی از درآمدها و هزینه‌‌کردهای آنها دارند و همین موضوع مانعی بزرگ در مسیر شفافیت انتخاباتی در آمریکا محسوب می‌شود.

اگرچه در گزارش‌های مالی که به کمیسیون فدرال انتخابات ارائه می‌شود، بخش عمده‌ میلیاردها دلار هزینه شده برای حمایت از کمپین‌های انتخاباتی نامزدهای ریاست‌ جمهوری آمریکا ذکر می‌شود، با این حال راه‌های گریز زیادی وجود دارد که اشخاص و سازمان‌ها می‌توانند، با استفاده از آنها بدون افشای هویت، از نامزد مورد نظر خود حمایت مالی کنند.

این کمک‌ها و هزینه‌ها که هر سال رقم آنها بالاتر می‌رود، توسط سازمان‌ها و نهاد‌های سیاسی غیرانتفاعی و شرکت‌های با «مسئولیت محدود» جمع‌آوری می‌شوند و قانون مالیاتی آمریکا به آنها اجازه می‌دهد، حامیان مالی خود را افشا نکنند. از آنجا که منابع مالی این پول‌ها مشخص و نامعلوم است، به همین دلیل این پول‌ها به «پول تاریک» مشهور شده‌اند و دستکم در انتخابات ریاست جمهوری سه دوره اخیر آمریکا نقش بسیار مهمی ایفا کرده‌اند.

در تاثیرگذاری و نقش‌آفرینی این پول‌ها کافی است به گزارش‌هایی اشاره کنیم که نشان می‌دهد، حدود دو سوم از تبلیغات سیاسی برای انتخابات سال 2016 میلادی آمریکا از طریق این پول‌ها صورت گرفته بود.

*رقم این پول‌ها چقدر است

گزارش‌ها نشان می‌دهد، درحالی که در سال 2006 میلادی میزان این کمک‌ها تنها 5.2 میلیون دلار بوده، از سال 2008 تا 2016 میلادی به بیش از 1.1 میلیارد دلار رسیده است و این رقم همچنان در حال افزایش است.

*تاثیر واقعی این پول‌ها بر نتیجه انتخابات

مقایسه رقم پول‌های تاریک هزینه شده در انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 آمریکا با انتخابات سال 2016 میلادی تاثیر واقعی این پول‌ها را آشکار می‌کند.

براساس گزارش‌هاد طی انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 آمریکا بیش از 300 میلیون دلار پول با منبع نامعلوم برای تبلیغات نامزدها هزینه شده بود.

در حالی‌که منبع بیش از 310 میلیون دلار نیز کاملا شفاف سازی نشده بود.

این مبلغ حدود یک چهارم هزینه‌های تبلیغاتی افراد و نهادهایی بود که ظاهراً ارتباط مستقیمی با نامزدها نداشتند.

همانگونه که ملاحظه می‌شود، میزان پول‌های تاریک گزارش‌شده درباره انتخابات سال 2012 رقم بالا و چشمگیری است، اما این رقم در برابر ارقام انتخابات ریاست ‌جمهوری سال 2016 حرفی برای گفتن ندارند.

البته به دلیل ماهیتی که پول‌های تاریک دارند، مقدار این مبالغ شاید هیچ‌گاه به طور دقیق مشخص نشود، اما همین آمار و ارقام حدودی و تقریبی نیز به ما کمک می‌کند تا از نقش این پول‌ها و تاثیر آنها بر انتخابات آمریکا مطلع شویم. میزان کمک‌های خارجی در تبلیغات انتخاباتی سال 2016 به 300 میلیون دلار رسید که سه برابر میزان مشابه در تاریخ 31 مارس سال 2012 بود.
طبق برخی گزارش‌ها و اظهارات «تمی بالدوین»، نماینده دموکرات ایالت ویسکانسین در مجلس سنای آمریکا اواخر اکتبر 2015 میزان پول‌های تاریک هزینه شده در تبلیغات انتخاباتی سال 2016 نسبت به مدت مشابه آن در انتخابات سال 2012، بیش از ده برابر افزایش داشته است( رقم 4.3 میلیون دلار در پایان اکتبر سال 2015 نسبت به 440 هزار دلار در مدت مشابه در سال 2012).

گزارش‌های سپتامبر سال 2015 درباره انتخابات سال 2016 نشان می‌دهد، هزینه‌های انتخاباتی نسبت به مدت مشابه پیش از انتخابات سال 2012 میلادی هم‌چنان به طور چشمگیری بیش‌تر بوده است.

نهادها و ارگان‌های سیاسی که خواهان تأثیر بر نتیجه انتخابات سال 2016 بودند، تا 21 سپتامبر سال 2015 بیش از 25.1 میلیون دلار برای رسیدن به این هدف هزینه کرده بودند که این رقم بیش از پنج برابر هزینه‌ها در دوره مشابه طی سال 2011 است.

اواسط فوریه سال 2016 نیز گزارش‌ها نشان می‌داد، هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی این سال به بیش از 200 میلیون دلار بالغ شده که این میزان بیش از سه برابر هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی در دوره مشابه طی سال 2012 است.

از ابتدای تبلیغات انتخابات ریاست‌ جمهوری سال 2012 تا اواسط فوریه این سال، تنها 62 میلیون دلار از محل هزینه‌های خارجی برای تبلیغات نامزدها خرج شده بود.

همچنین گزارش‌ها نشان می‌دهد، میزان کمک‌های خارجی در تبلیغات انتخاباتی سال 2016 به 300 میلیون دلار رسید که سه برابر میزان مشابه در تاریخ 31 مارس سال 2012 بود.

بر اساس این گزارش‌ها هزینه خارجی تبلیغات نامزدهای انتخابات سال 2016 میلادی 303 میلیون دلار تخمین زده شد، درحالی که در تاریخ مشابه یعنی 5 آوریل سال 2012 این رقم 104 میلیون دلار برآورده شده بود.

*حاکمیت پول‌های تاریک بر تصمیم گیری‌ها

از آنچه گذشت، به راحتی می‌توان به میزان تاثیرگذاری و حاکمیت این پول‌ها بر تصمیمات روسای جمهور و نمایندگان کنگره آمریکا و همچنین جهت‌دهی به سیاست‌های داخلی و خارجی دولت و کنگره این کشور پی‌برد.

این موضوع به شکلی آشکار در تصمیمات دونالد ترامپ در حوزه انرژی و محیط زیست قابل ملاحظه است، تصمیماتی مانند خروج از توافقنامه آب و هوایی پاریس که ژوئن گذشته از سوی ترامپ اعلام شد و بیش از آنکه بیانگر خواست و اراده رئیس جمهوری آمریکا باشد، نشان از سرسپردگی ترامپ مقابل شرکت‌های آمریکایی فعال در حوزه معادن و نفت و گاز و و تلاش وی برای تامین منافع و اهداف این شرکت‌ها داشت.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۲۹۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد

قاضی پرونده پرداخت حق السکوت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق را به جرم اهانت به دادگاه ۹ هزار دلار جریمه کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، قاضی پرونده پرداخت حق السکوت توسط دونالد ترامپ به یک بازیگر فیلم های غیراخلاقی، رئیس جمهور سابق را به جرم اهانت به دادگاه 9 هزار دلار جریمه کرد.

بر این اساس، قاضی خوآن مرکان در حکمی نوشت: این مقدار جریمه ممکن است مانع اهانت های بیشتر ترامپ نشود اما متاسف است از اینکه نمی تواند جریمه سنگین تری برای او در نظر بگیرد.

در این حکم آمده است: دادستان ها در اینجا هشدار دادند که دادگاه نقض بیشتر دستورات حقوقی را تحمل نخواهد کرد و در صورت لزوم در شرایطی، مجازات زندان را برای او درنظر می گیرند.

این قاضی هشدار داد در صورتی که ترامپ به نقض حکم ممنوعیت رسانه ای در این پرونده ادامه دهد، او را زندانی خواهد کرد. قاضی پیشتر برای جلوگیری از ارعاب و انتقاد ترامپ علیه شاهدان و دیگر افراد دخیل در این پرونده، حکم ممنوعیت رسانه ای و اظهارنظر عمومی درباره این پرونده را برای ترامپ صادر کرده بود.

قاضی مرکان، ترامپ را برای هر یک از 9 بیانیه آنلاین خود مبلغ هزار دلار جریمه کرده است. قاضی معتقد است ترامپ دستور او برای عدم انتقاد از شاهدان و دیگر افراد دخیل در این پرونده را نقض کرده است. دادستان ها 10 پست ترامپ در شبکه های اجتماعی را به عنوان نقض دستور قاضی نشان دادند.

این پست ها در فاصله زمانی 10 تا 17 آوریل توسط ترامپ نوشته شده و شامل مطالبی در اهانت به مایکل کوهن وکیل سابق اوست. ترامپ کوهن را دروغگوی سریالی خوانده است. انتظار می رود کوهن یکی از شاهدان برجسته این دادگاه باشد.

ترامپ همچنین در پست دیگی مدعی شده بود فعالان لیبرال مخفی، در تلاش برای نفوذ در هیئت منصفه دادگاه هستند.

این در حالی است که قرار است قاضی مرکان اعمال جریمه های سنگین تر برای ترامپ را در جلسه استماع روز پنج شنبه بررسی کند. قاضی همچنین به ترامپ دستور داده تا اظهارات خود درباره این پرونده در حساب کاربریش در شبکه اجتماعی تروث سوشیال و وب سایت کمپین انتخاباتی اش را حذف کند.

دادگاه رسیدگی به اتهامات دونالد ترامپ درباره پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیر اخلاقی از چند روز  پیش در حال برگزاری است. براساس این گزارش یک هیئت منصفه 12 نفره برای بررسی اتهامات ترامپ تعیین شده است.  

براساس پرونده حق السکوت ترامپ، دادستان‌های نیویورک اعلام کردند که ترامپ پیش از انتخابات سال 2016، از مایکل کوهن وکیل سابق خود خواسته تا 130 هزار دلار را به عنوان حق السکوت در ازای رابطه جنسی وی با استورمی دنیلز پرداخت کند و سپس با جعل اسناد پرداختی آن، این رقم را به عنوان هزینه‌های قانونی نشان دهد.

این در حالی است که ترامپ هر گونه رابطه با دنیلز را رد کرده است. نام واقعی این بازیگر، استفانی کلیفورد است.

انتظار می رود این دادگاه حدود 6 هفته به طول بیانجامد.

در حال حاضر دونالد ترامپ نامزد پیشتاز جمهوری خواهان با اتهامات کیفری متعددی روبروست: تلاش برای ابطال نتایج انتخابات 2020 و حمله طرفدارانش به ساختمان کنگره در ژانویه 2021، نگه داری اسناد طبقه بندی شده در ویلای شخصی اش در فلوریدا پس از ترک کاخ سفید، پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های غیراخلاقی، و تلاش برای تغییر نتایج انتخابات در ایالت جورجیا. وی همچنین درگیر پرونده کلاهبرداری و اتهامات مالی است. علاوه بر این رئیس جمهور سابق آمریکا با پرونده پرداخت خسارت به یک نویسنده که او را به تجاوز جنسی متهم کرده بود، روبروست.

اما ترامپ انجام هر اقدام نادرست در این پرونده ها را رد و طرح این اتهامات را تنها با انگیزه سیاسی و با هدف کنار گذاشتن او از رقابت‌های انتخاباتی 2024 می‌داند.

اگر ترامپ بار دیگر به عنوان رئیس جمهور انتخاب شود، می تواند برای هر گونه اتهام فدرال علیه خود درخواست عفو بدهد.

این در حالی است که در اوایل ماه مارس جو بایدن و دونالد ترامپ موفق به کسب نامزدی دموکرات ها و جمهوری خواهان برای انتخابات ریاست جمهوری 2024 آمریکا شدند تا نخستین رویارویی دوباره دو نامزد انتخاباتی در حدود 70 سال اخیر در تاریخ این کشور رقم بخورد.

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در پنجم نوامبر سال 2024 برگزار می شود. نتایج نظرسنجی های جدید نشان می دهد رقابت دوباره بین دونالد ترامپ و جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر فشرده و تنگاتنگ است و ترامپ با حدود 2 درصد در تازه ترین نظرسنجی های ملی نسبت به بایدن پیشتاز است.

انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی در کاخ سفیدنخستین شاهد پرونده ترامپ کیست؟

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • روایت ظریف از دلایل موافقت آمریکا و مخالفت اعراب و اسرائیل با برجام
  • ظریف: تصور نکنیم اگر FATF را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم
  • ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد
  • 220 میلیارد تومان بودجه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس
  • نقش انتخابات آینده آمریکا بر قیمت مسکن چیست؟
  • دموکراسی دروغین آمریکا و برخورد‌های دوگانه
  • دموکراسی دروغین آمریکا و برخوردهای دوگانه
  • استدلال‌های مضحک نهادهای اطلاعاتی آمریکا از اوضاع جهان
  • اسکله نظامی آمریکا در غزه ۳۲۰ میلیون دلار هزینه دارد