Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده سابق ایران در اوپک در گفت: این اطمینان را می دهم که بسته شدن این قرارداد سیاسی بوده و دولتمردان ما این امتیاز را به فرانسوی ها داده اند تا به وسیله آن امتیازات سیاسی و مربوط به برجام را دریافت کنند تا حسن رابطه با آنها برقرار شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید محمدعلی خطیبی نماینده سابق ایران در اوپک در گفت و گو با انقلاب نیوز درباره قرارداد اخیر ایران و شرکت توتال فرانسه گفت: خیلی حرف درباره این قرارداد وجود دارد که باید گفته شود، اولی آنها انتخاب این شرکت است که همزمان با کشور ما با قطر قرارداد مشارکت در تولید دارد و این خود مشکل بزرگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت توتال اگر منافعش در قطر بیشتر باشد مطمئنا از منافع ما چشم پوشی خواهد کرد.


وی گفت: معمولا در همه جای دنیا این عرف وجود دارد که وقتی شرکتی در تقابل با شرکت دیگر قرار می گیرد برای جلوگیری از سو استفاده و قراردادهای پنهانی، با آن شرکت قرارداد نمی بندند.


توتال شرکت خوشنامی برای ما نبوده و نیست
خطیبی افزود: در قرارداد قبلی ایران با توتال مفسده هایی بوده که در این قرارداد جدید به آن توجهی نشده است. توتال شرکت خوشنامی برای ما نبوده و نیست، نباید به شرکتی که با پورسانت قرارداد می نویسد اعتماد کرد. باعث تعجب است که چرا برای این قرارداد مناقصه برگزار نشده است! با توجه به اینکه توسعه فازهای 11 را می توان به دست شرکت های ایرانی سپرد و آنها را به بهره برداری رساند.


وی با اشاره به اینکه شرکت های بین المللی دیگری نیز آماده عقد قرارداد با ایران در این زمینه بوده اند تاکید کرد: این قرارداد باید به صورت مناقصه به شرکت های خارجی و داخلی اهدا می شد تا هم رقابت ایجاد می شد و هم ایران با داشتن حق انتخاب با کمترین هزینه بهترین شرکت را برمی گزید.


ابهامات زیادی درباره مبلغ این قرارداد وجود دارد
این کارشناس نفتی تصریح کرد: بر اساس اظهارات وزیر نفت آنچه با 1/50 درصدی که سهم توتال است 12 میلیارد دلار عاید این شرکت خواهد شد. حال با توجه به این موضوع خود آقای وزیر گفته است که یک سری از فازهای پارس جنوبی را با یک میلیارد دلار به بهره برداری رسانده اند که کلیپ تصویری آن در شبکه های اجتماعی نیز موجود می باشد، چرا شرکت توتال باید 12 میلیارد دلار از این قرارداد را از آن خود کند؟! این تفاوت فاحش از کجا نشأت می گیرد؟! سردار عبداللهی فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا نیز در جایی دیگر گفته که ارزش کل این قرارداد 8/4 میلیارد دلار است. حتی این مبلغ نیز با رقمی که توتال از آن بهره می گیرد تفاوت دارد! این همه ابهام از کجاست؟!


سابقه بدنامی توتال در دولت های قبلی باید مانع از عقد قرارداد دوباره می شد
نماینده سابق ایران در اوپک با انتقاد شدید از بسته شدن این قرارداد با توتال تاکید کرد: چرا ما باید این همه هزینه برای کشور بتراشیم که این قرارداد با یک شرکت فرانسوی بسته شود؟! باید این ابهامات در یک جایی رسیدگی شود تا برای همه علنی شود. سابقه بدنامی توتال در دولت های قبلی باید مانع از این می شد که دوباره با این شرکت قرارداد بسته شود. تا موضوعات سابق درباره این شرکت در سال های قبل روشن نشده است نباید با این شرکت قرارداد می نوشتند و معمولا به این صورت است که کار جدید به این نوع شرکت های مسئله دار داده نمی شود.


شرکت های ایرانی می توانند این پروژه را به بهره برداری برسانند
خطیبی اظهار داشت: علاوه بر قرارگاه خاتم الانبیار تعدادی از شرکت های داخلی ما می توانند این پروژه را با هزینه ای بسیار کمتر به بهره برداری برسانند. مگر به غیر از چند عدد از فازهای پارس جنوبی که از تعداد انگشتان یک دست بیشتر نیستند را چه کسانی به بهره برداری رسانده اند؟ اکثر فازهای پارس جنوبی را شرکت های داخلی و ایرانی بوده اند که به بهره برداری رسانده اند.


بسته شدن این قرارداد سیاسی بوده است
خطیبی با اشاره به این که شرکت های خارجی با سو استفاده از تحریم ها وسط انجام پروژه به سادگی کار را رها می کنند افزود: من مخالف بسته شدن قرارداد با شرکت های خارجی نیستم اما چرا ما باید با شرکت هایی قرارداد ببندیم که منافع ملی ما را زیر سوال می برند؟! به نظر می رسد که بسته شدن این قرارداد سیاسی بوده و دولتمردان ما این امتیاز را به فرانسوی ها داده اند تا به وسیله آن امتیازات سیاسی و مربوط به برجام را دریافت کنند تا حسن رابطه با آنها برقرار شود. این موضوع نیز که یک مسئله واهی است و اعتماد کردن به خارجی ها عملی کاملا اشتباه است.


اروپایی ها با دریافت امتیاز اقتصادی از مواضع سیاسی خود کوتاه نمی آیند
وی گفت: بعد از فضای برجام دولتمردان ما با استفاده از این قرارداد به دنبال نزدیکی روابط با اروپایی ها هستند تا در مواضع سیاسی آنها تغیر نگرش دهند. این موضوع خوش خیالی محض است که با بسته شدن قرارداده های اقتصادی آنها از مواضع سیاسی خود کوتاه بیایند. چون سابقه اروپایی ها کاملا مشخص است و در زمان تحریم ها همه شرکت های اروپایی به صورت یک طرفه قراردادهایی که با ایران را بسته بودند را رها کردند و پروژه های روی زمین مانده، ما را متضرر کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۳۰۰۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گانتس: تا این لحظه پاسخ رسمی درباره توافق تبادل دریافت نکرده‌ایم

عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی گفت که این رژیم تا این لحظه پاسخ رسمی درمورد پیشنهاد آتش‌بس دریافت نکرده و منابع سیاسی در انتشار اخبار عجله نکنند.

به گزارش ایسنا، بنی‌گانتس، عضو کابینه جنگ رژیم صهیونیستی در اظهاراتی گفت: منابع سیاسی را نصیحت می‌کنم که صبر کنند و منتظر اظهارات رسمی باشند و دیوانه وار رفتار نکنند.

وی خطاب به منبع سیاسی که همواره ناشناس است، تاکید کرد: درمورد این اظهارنظر مبنی بر «با یا بدون توافق به رفح حمله خواهد شد» صبور باشد و در انتشار اخبار عجله نکند.

بنی گانتس افزود: تا این لحظه پاسخ رسمی به پیشنهاد مطرح شده وجود ندارد بنابراین به تمام منابع سیاسی تمام تصمیم‌گیرندگان پیشنهاد می‌کنم که منتظر اخبار جدید رسمی باشند ‌و خویشتنداری کرده و بر احساس محاسبات سیاسی با دیوانگی رفتار نکنند.

وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه تا این لحظه پاسخ رسمی دریافت نکردیم، گفت: کابینه جنگ به محض دریافت جواب آن را بررسی خواهد کرد.

در آخرین جزئیات مربوط به مذاکرات قاهره برای تبادل اسیران و آتش‌بس در غزه رسانه‌های مصری تاکید کردند پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات بر سر آتش‌بس و توافق تبادل اسیران در نوار غزه حاصل شده است.

پیش از این کانال خبری قاهره به نقل از یک منبع بلندپایه گزارش داد که هیئت امنیتی مصر که در روند مذاکرات اسرائیل و حماس میانجی‌گری می‌کرد در مورد بسیاری از موارد اختلاف نظر به یک چارچوب توافقی دست یافته است.

این منبع به این کانال گفت که هیئت حماس وارد مصر شده و پیشرفت محسوسی در مذاکرات حاصل شده است.

در این راستا منابعی به «عربی ۲۱» گفتند که مذاکرات آتش‌بس در غزه شاهد تحولات جدید و بی‌سابقه‌ای است که ممکن است به توافقی قریب الوقوع منجر شود، در حالی که اطلاعاتی در مورد تضمین‌های آمریکا برای متقاعد کردن حماس به امضای آن وجود دارد.

یک منبع به «عربی ۲۱» گفت: دور اول مذاکرات بعد از ظهر شنبه در مقر اطلاعات مصر در قاهره با حضور هیئت حماس و هیئت‌های قطری، مصری و آمریکایی آغاز شد.

این منبع تاکید کرد که در صورت پیشرفت، هیئت اسرائیلی به طور مستقل برای تکمیل توافق مورد انتظار که شامل مبادله اسرا و بازداشت شدگان در چارچوب سه مرحله متوالی است، فراخوانده خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بازار طلا از خواب خوش صعود، می‌پرد؟
  • گانتس: تا این لحظه پاسخ رسمی درباره توافق تبادل دریافت نکرده‌ایم
  • روند ثبت قرارداد‌های اجاره مسکن از طریق سامانه خودنویس کوتاه می‌شود
  • اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر
  • چالش های اتحادیه اروپا در خاورمیانه چیست؟/ نگاه بروکسل به پرونده هسته ای ایران با اسرائیل متفاوت است/ اتحادیه اروپا می تواند با ایران در مقابله با تهدیدهای مشترک همکاری کند
  • خبر تلخ برای فیلم بازها؛ وبسایت Subscene به زودی تعطیل می‌شود
  • ۴۵ روز تا ۶ ماه حبس برای خرید و فروش امتیاز طرح نهضت ملی مسکن پرند
  • واکنش آذری جهرمی به افشای قرارداد شهرداری تهران با شرکت چینی/ سکوت میرسلیم جالب است
  • ایدکوپرس سایپا،‌ تندیس شرکت برتر ایران را از رئیس جمهور دریافت کرد
  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است