Web Analytics Made Easy - Statcounter

در قالب طرح همکاری با متخصصان و دانشمندان ایرانی غیر مقیم دو متخصص ایرانی مقیم خارج تجربیات خود را در حوزه‌هایی چون سنتز نانوذرات، فرآیند الکتروریسی و استفاده از نانوذرات و ریزدانگی در بهبود خواص منیزیم با پژوهشگران کشور به اشتراک گذاشتند.

به گزارش ایسنا، دکتر سارا ابوعلی و دکتر مهدی حبیب‌نژاد در راستای تحقق طرح «همکاری با متخصصان و دانشمندان ایرانی غیرمقیم» در دانشگاه‌های تربیت مدرس و صنعتی امیرکبیر نتایج تحقیقات خود را به دانشجویان و پژوهشگران ارائه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر سارا ابوعلی که پنجمین سخنران متخصص ایرانی غیرمقیم در سال ۹۶ است، در سال ۲۰۱۶ از Hong Kong University of Science and Technology در رشته مهندسی مکانیک در مقطع دکتری تخصصی مدرک خود را اخذ کرد و پس از آن به عنوان محقق در مرکز تحقیقات مواد پیشرفته و نانو در هنگ کنگ مشغول فعالیت شد.

سخنرانی وی در رابطه با موضوع «Carbon-based nanocomposite materials for Li-ion batteries and supercapacitors» (مواد نانوکامپوزیتی مبتنی بر کربن برای باتری‌های لیتیوم یون و ابررایانه‌ها) در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد.

دکتر ابوعلی در سخنرانی خود، دستاوردها و نتایج تحقیقات خود را در حوزه‌هایی چون معرفی باتری‌های لیتیوم یون و ابررایانه‌ها، معرفی فرآیند الکتروریسی، سنتز نانوذرات اکسید کبالت در نانوکامپوزیت‌های کربن و کاربرد آن در باتری‌های لیتیوم یون و ابررساناها و سنتز نانوکامپوزیت‌های نانولوله کربنات اکسید نیتروژن کربن و کاربرد آن در باتری‌های لیتیوم یون و ابررایانه‌ها عرضه کرد.

همچنین ششمین سخنران متخصصان ایرانی غیرمقیم در حوزه فناوری‌نانو دکتر مهدی حبیب‌نژاد بود که این سخنرانی با موضوع «استفاده از نانوذرات و ریزدانگی در بهبود خواص منیزیم و آلیاژهای مورد استفاده در صنایع خودروسازی» در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد.

دکتر حبیب‌نژاد در بخشی از این سخنرانی به شرح فعالیت‌ها و دستاوردهای علمی خویش در این زمینه پرداخت. وی در سال ۲۰۱۵ در رشته مهندسی مکانیک از McMaster University فارغ‌التحصیل شده و از جمله سوابق وی می‌توان به همکاری با شرکت جنرال موتورز و شرکت بین‌المللی استاک پولStackpole International Company اشاره کرد.

طرح «همکاری با متخصصان و دانشمندان ایرانی غیرمقیم» به منظور انتقال دانش، تجربه و ایده‌های فناورانه به کشور و همچنین ایجاد ارتباط موثر دانشمندان غیرمقیم با همتایان داخلی و مراکز علمی و فناوری منتخب توسط معاونت علمی و فناوری ریاست‌ جمهوری و بنیاد ملی نخبگان‌ تدوین شده و در حال اجرا است.

در راستای تحقق این طرح و استفاده از ظرفیت علمی و پژوهشی متخصصان و دانشمندان برجسته ایرانی غیرمقیم، بنیاد ملی نخبگان با همکاری ستاد ویژه توسعه فناوری‌ نانو از اساتید، متخصصان، کارآفرینان و دانشمندان برجسته ایرانی مقیم خارج از کشور فعال در حوزه فناوری نانو برای سخنرانی در موسسات آموزشی و پژوهشی دعوت می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۳۰۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان جد گاو و گوزن‌ و خوک را یافتند

فسیل یک پستاندار ۶۵ میلیون ساله در شهر کلرادو اسپرینگز آمریکا یافت شده است که کمی بیش از دو پوند وزن دارد و به گفته دانشمندان، جد همه گاوها، خوک‌ها و گوزن‌هاست.   به گزارش ایسنا، دانشمندان موزه طبیعت و علم دنور(Denver) یک گونه پستاندار ۶۵ میلیون ساله را کشف کرده‌اند که جد حیوانات سُم‌دار مدرن مانند آهو، گاو و خوک است.   به نقل از آی‌ای، این فسیل جدید که میلیتوکودون لایدی(Militocodon lydae) نام دارد در شهر کلرادو اسپرینگز آمریکا پیدا شده و مربوط به دوره بلافاصله پس از انقراض دایناسورهاست.   جمجمه، آرواره‌ها و به اندازه چینچیلا دانشمندان اشاره کردند که میلیتوکودون لایدی با اندازه تقریبی ۲۳ تا ۳۶ سانتی‌متر و کمی بیش از دو پوند وزن تقریباً به اندازه یک چینچیلا است. بقایای جمجمه و فک این موجود در صخره‌هایی که مربوط به دوران بلافاصله پس از انقراض دایناسورها هستند، کشف شد.   این کشف، داده‌های مهمی در مورد تنوع سریع پستانداران پس از انقراض دایناسورها ارائه می‌دهد. به گفته محققان، این کشف می‌تواند سرعت و تنوع گونه‌هایی را که در مدت زمان کوتاهی از تخم بیرون آمده‌اند را آشکار کند.   دکتر تایلر لیسون متصدی موزه دیرینه شناسی مهره داران، اهمیت این کشف را به دلیل وجود سابقه فسیلی ضعیف در این دوره زمانی برجسته کرد. این امر آن را به یک گام بزرگ در ثبت اولین تنوع پستانداران پس از آخرین انقراض دسته جمعی تبدیل می‌کند.   این کشف نور جدیدی را بر تاریخ اولیه تکامل می‌اندازد، اما پیچیدگی‌ها را نیز آشکار می‌کند. به عنوان مثال، دندان‌ها می‌توانند سرنخ‌هایی در مورد رژیم غذایی و روابط تکاملی ارائه دهند. اما وقتی صحبت از جمجمه به میان می‌آید، همانطور که دانشمندان در این مطالعه نتیجه‌گیری می‌کنند، این جمجمه فاقد علائم تشخیصی است. این امر چالش‌هایی را در درک کامل جایگاه آن در درخت تکاملی ایجاد می‌کند.   این پستاندار تازه کشف شده به این دلیل میلیتوکودون لایدی نام گرفت که دو نفر از مشارکت کنندگان برجسته این پژوهش گرامی داشته شوند. آنها شارون میلیتو، معلم بازنشسته و داوطلب این پروژه و لیدا هیل حامی موزه و قهرمان شهر کلرادو اسپرینگز هستند.   Militocodon lydae میلیتوکودون لایدی، جد گاو و گوزن و خوک   پژوهشی هشت ساله مناطق کورال بلافز و جیمی کمپ در نزدیکی شهر کلرادو اسپرینگز، مکان‌های تحقیقاتی مهمی هستند که صخره‌هایشان آثار ارزشمندی از محیط‌های باستانی را در خود جای داده است.   در سال ۲۰۱۶، دکتر تایلر لیسون و تیمش یک جمجمه پستاندار ۶۵ میلیون ساله را در کورال بلافز نزدیک کلرادو اسپرینگز پیدا کردند و در عرض چند دقیقه، جمجمه‌های دیگری از گونه‌های مختلف از جمله یک پستاندار گیاه‌خوار که ۶۶ تا ۶۳ میلیون سال پیش می‌زیسته به نام کارسیوپتیکوس(Carsioptychus) پیدا کردند.   دکتر لیسون اشاره کرد که قبل از این پیشرفت، آنها نقشه‌های زمین‌شناسی بولیوی، آرژانتین و سایر مکان‌های جهانی را مطالعه می‌کردند.   وی گفت: به اندازه کافی خنده دار است، چرا که ما سرانجام در همین جا در کلرادو به این کشف بزرگ رسیدیم. این دیوانه کننده است، زیرا هرگز فکر نمی‌کنید این اکتشافات بزرگ در همین نزدیکی شما اتفاق بیفتد.   موزه طبیعت و علم دنور از سال ۱۹۹۱ به مطالعه این مکان‌ها پرداخته است و تاکنون بیش از ۱۰۰۰ فسیل مهره‌داران و ۶۰۰۰ فسیل برگ توسط دکتر تایلر لیسون و دکتر یان میلر جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل شده است. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تجلیل ازدکترعراقی‌زاده بنیانگذار آموزش دندانپزشکی درهرمزگان
  • آمریکا دیگر مقصد آرمانی محققان نیست/ تغییر الگوی مهاجرتی دانشمندان
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • دانشمندان جد گاو و گوزن‌ و خوک را یافتند
  • طالبان خواستار بازگشت افغانستانی‌های مقیم خارج به وطنشان شد
  • صدور خدمات فنی و مهندسی یک ضرورت است/ اجرای پروژه اومااویا به دست متخصصان ایرانی
  • دانشمندان ساعت اتمی جدید بسیار دقیق و مقاوم ساختند
  • دانشجویان ایرانی حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا چه کسانی بودند؟ + عکس و سند
  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • سومین ناو هواپیما‌بر چین با آخرین فناوری راهی دریا شد