Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@03:05:30 GMT

نشانه های توحید و نبوت در دین هندو مشاهده نمی شود

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۳۲۹۳۳

نشانه های توحید و نبوت در دین هندو مشاهده نمی شود

تبریزی زاده، استاد دانشگاه تهران گفت: جایگاه خدایان در دین هندوئیسم در دوران های مختلف این دین متفاوت است، به طوری که خدایان این دین در ادوار مختلف تغییر جایگاه های واضح را نشان می دهند

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه «شعبده شوم»رادیو گفت و گو با موضوع بررسی ادیان نوظهور و فرقه انحرافی هندوئیسم، با حضور مریم مقدسی (استاد دانشگاه الزهرا) و راضیه تبریزی زاده (مدرس دانشگاه تهران و جامعه المصطفی) روی آنتن رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این برنامه مریم مقدسی با اشاره به نحوه ی ایجاد دوران کلاسیک در آیین هندو، گفت: در فاصله سال های ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد تعداد زیادی از افراد از آسیای مرکزی کوچ می کنند، به طوری که در نتیجه ی این کوچ عده ای به سمت غرب و شمال اروپا و عده ای دیگر به ایران و هند می روند.

وی همچنین در ادامه افزود: به دلیل پیوندهای قدیمی و کهنی که میان مهاجران آسیای مرکزی وجود داشت، همگی به خانواده ی زبانی هندی، اروپایی تکلم کرده و واقف بودند.

استاد دانشگاه الزهرا با اشاره به این که مهاجران هند اروپایی از شمال غربی به هند آمده و به سمت رود گنگ می روند، توضیح داد: با غلبه و نفوذ آریایی ها بر شمال و جنوب هند و با گذشت زمان، نظام های اجتماعی و کشاورزی بومی در فرهنگ مهاجران با یکدیگر آمیخته شده و زمینه ی تشکیل دوران کلاسیک یا دوران طلایی هند فراهم می شود.

وی با اشاره به این که قوم هندی اروپایی ها همواره مشغول دامداری بودند، اظهار داشت: این قوم با رسیدن به هر مکان یا جغرافیای جدید فرهنگ و سنت های خود را انتقال داده و به همراه داشتند؛ بر همین اساس با واردات مواردی چون زبان سانسکریت، اعتقاد به خدایان، مراسم قربانی برای آتش و غیره دوران کلاسیک در هند پا گرفته و رشد کرد.

در ادامه ی برنامهراضیه تبریزی زاده با اشاره به این که آیین هندوئیسم از سنت ها و فرهنگ های دینی هند نشات گرفته است، گفت: آیین هندوئیسم در تاریخ سابقه ای چند هزار ساله دارد، به طوری که در زمان حاضر نیز مشغول فعالیت و پیشروی است.

وی همچنین در ادامه اضافه کرد: هندوئیسم یک دین است، در حالی که به اعتقاد برخی از کارشناسان یک فرهنگ بوده و بیانگر آداب و سنن اجتماعی خاص است.

این مدرس دانشگاه تهران با بیان این که عنصر تسامح و تساهل از مهم ترین ویژگی های دین هندوئیسم به شمار می رود، عنوان کرد: جایگاه خدایان در دین هندوئیسم در دوران و تاریخ های مختلف این دین متفاوت است، به طوری که خدایان این دین در ادوار مختلف تغییر جایگاه های بسیار واضح و متعددی را نشان می دهند.

وی با اشاره به شاخصه ی اصلی دین هندوئیسم ، توضیح داد: بر اساس دین هندو، یک فرد هندو هیچ گاه مجبور به پذیرش خدایان متعدد یا خدای واحد نیست.

راضیه تبریزی زاده با بیان این که نشانه های توحید و نبوت در دین هندو مشاهده نمی شود، گفت: هندو تاریخ یک فرهنگ و آداب و سنن اجتماعی است.

وی با اشاره به این که اولین دوره از دین هندو مربوط به ۴ هزار و ۷۵۰ سال پیش از میلاد است، عنوان کرد: دوره ی دوم دین هندو در نیمه ی دوم هزاره ی پیش از میلاد به وقوع پیوسته و دوران کلاسیک نیز به عنوان دوره ی سوم تاریخ هندوئیسم از سال ۵۰۰ قبل از میلاد تا سال ۵۰۰ بعد از میلاد ادامه یافته است.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۳۲۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه واکنش به نشانه‌های هشدار دهنده خودکشی

بسیاری از افرادی که دست به خودکشی می‌زنند، پیش از اقدام علائم و نشانه‌های هشداردهنده‌ای بروز می‌دهند که شناسایی آنها به شما امکان می‌دهد با کمک به این افراد مانع از رخ دادن حادثه‌ای مصیبت‌بار شوید.

 این نشانه‌ها و علائم هشداردهنده خودکشی از جمله شامل این موارد می‌شوند.

الف- تغییرات گفتاری: چنین فردی ممکن است درباره میلش به مردن، احساس شدید شرمساری یا گناه و احساس سربار بودن برای دیگران سخن بگوید

ب- تغییرات عاطفی: چنین فردی ممکن است از چنین احساساتی شکایت کند:

احساس نومیدی و به تله افتادن و نداشتن دلیلی برای ادامه زندگی.
احساس اندوه بسیار، اضطراب بیشتر از قبل و تشویش یا احساس خشم شدید.
احساس داشتن درد عاطفی یا جسمی تحمل‌ناپذیر.

ج- تغییرات رفتاری

طرح‌ریزی برای مردن یا جستجو برای روش‌های مردن.
کنار کشیدن از روابط با دوستان، وداع پایانی کردن با نزدیکان، بخشیدن وسایل و اقلام مهم زندگی به دیگران یا وصیت کردن.
بروز دادن نوسان‌های شدید خلق‌وخو.
بسیار کم یا بسیار زیاد غذا خوردن یا خوابیدن.
مصرف فراوان‌تر مواد غیرمجاز روان‌گردان

چطور واکنش نشان دهیم؟
اگر این علائم و نشانه‌ها در خودتان در یکی از نزدیکان و آشنایانتان بروز کرد، باید به فوریت به آنها واکنش نشان دهید. این نکات را در واکنش نشان دادن به چنین وضعیتی رعایت کنید:

- جدی بگیرید: این نشانه‌ها را نادیده نگیرید و پاسخ دادن به آنها را جدی بگیرید.

بدون قضاوت گوش دهید: طوری رفتار کنید که شخص دارای افکار خودکشی دریابد به او اهمیت می‌دهید و در کنار او هستید.

- افراد در این وضعیت بحرانی را ترغیب کنید که با یک درمانگر، مشاور، پزشک صحبت کنند یا با خط تلفن خودکشی تماس بگیرند (خط تلفن ۱۲۳ اورژانس اجتماعی در همه جای ایران می‌تواند به شما کمک کند).

- اشخاص دارای افکار خودکشی را تنها نگذارید: اگر احساس می‌کنید این اشخاص در معرض خطر فوری هستند، با آنها بمانید یا خودتان آنها را به اورژانس ببرید.

واکنش «بتا»
شیوه واکنش به چنین وضعیتی در کلمه مخفف «بتا» خلاصه شده است که حرف ب در آن به بپرس، حرف ت در آن به ترغیب کن و حرف الف در آن به «ارجاع بده» اشاره دارد:

بپرسید
- آیا اخیراً خیلی غمگین بوده‌اید یا احساس کرده‌اید که از پای درآمده‌اید؟

- من درباره حال شما نگران هستم و می‌خواهم بدانم آیا می‌توانم به شما کمک کنم؟

- یا به آسیب زدن به خودتان فکر می‌کنید.

ترغیب کنید
- آیا می‌خواهید از یک مشاور یا شخص دیگری کمک بگیرید؟

= آیا اجازه دارم برای شما کمکی پیدا کنم؟

ارجاع دهید
آیا می‌خواهید با هم به یک مرکز مشاوره برویم یا از یک مشاور یا روانشناس برایتان وقت بگیرم؟

آیا می‌خواهید به شماره ۱۲۳ تلفن اورژانس اجتماعی زنگ بزنم؟

منبع: همشهری آنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی خواندنی‌ها

دیگر خبرها

  • نبود سیل بند و ورود سیلاب به داخل شهرک توحید سبزوار
  • رنگ پلاک خودروها نشانه چیست؟
  • مشاهده پلنگ در جوار شهر شاهرود+ فیلم
  • مشاهده پلنگ در جوار شهر شاهرود
  • برخورد با بی‌حجابان یا دولتمردان؟
  • اصلاحات امام زمانی؛ برخورد با بی‌حجابان یا دولتمردان؟
  • موی روی لاله گوش نشانه چیست؟
  • نشانه های انسان با کرامت و کریم چیست؟
  • رونمایی کتاب دنیای کسی را عوض کرده ای در ارومیه
  • شیوه واکنش به نشانه‌های هشدار دهنده خودکشی