Web Analytics Made Easy - Statcounter

وقتی برای یک اردوی دانش‌آموزی خارج از مدرسه از وسایل حمل و نقل دودزا و آلوده استفاده می‌شود، چه توقعی از کودکان و نوجوانان برای حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از آلودگی هوا وجود دارد.

به گزارش قدس آنلاین،یکی از رویکردهای تربیتی در عصر حاضر، حضور دانش‌آموزان در موقعیت‌ها و مکان‌های خاص در جامعه و طبیعت جهت آموزش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشورهای پیشرفته دنیا در موضوع آموزشی فعالیت‌های جدیدی را آغاز کرده‌اند و از کتاب محور بودن به مشاهده محور شدن دانش‌آموزان روی آورده‌اند.

اعتقاد این نظام‌های آموزشی این است که دانش‌آموز تا زمانی که مشاهده نکند و موضوعاتی که از آن صحبت می‌کنیم را درک نکند، نمی‌تواند رویداد مورد نظر را به صورت عمیق درک کند.

به همین منظور، آموزش خارج از کلاس درس یکی از محورهای نظام‌های آموزشی تلقی می‌شود که بدین وسیله درک و آگاهی دانش‌آموزان چندین برابر افزایش خواهد یافت.

برگزاری «اردوهای دانش‌آموزی» یکی از فعالیت‌های اصلی در پیشبرد اهداف نظام‌های متعالی آموزشی است که باید با نگاهی ویژه در دوره کنونی به آن نظر داشت.

اکنون نیز در مدارس کشورمان، برپایی اردوهای خارج از مدرسه مورد توجه قرار می‌گیرد اما آنچنان که باید و شاید به آن توجه نمی‌شود.

توجه به وسیله حمل و نقل دانش‌آموزان برای اعزام به اردوهای خارج از مدرسه یکی از موضوعات مهمی است که در برخی موارد مورد غفلت متولیان برگزاری چنین اردوهایی بوده است.

متأسفانه از وسایل حمل و نقل «کهنه»، «فرسوده»، «دودزا»، «نا ایمن»، «نا مناسب» و «دارای نقص فنی» در برخی مدارس کشورمان جهت استفاده در اردوهای خارج مدرسه استفاده می‌شود.

اتوبوسی که بیش از 30 دانش‌آموز قد و نیم قد را در خود جای داده است، اگر حادثه و اتفاقی برایش رخ دهد، خسارات جبران ناپذیر انسانی را به وجود می‌آورد لذا توجه به انتخاب وسایل حمل و نقل مناسب دانش‌آموزان ضروری است.

البته حوادث و اتفاقات ناگوار بسیاری توسط همین وسایل حمل و نقل دانش‌آموز در کشورمان و همچنین در دنیا اتفاق افتاده که بسیار دلخراش است.

همین چند وقت پیش بود که اتوبوس حامل دانش‌آموزان ابتدایی رباط کریم در اتوبان یادگار امام(ره) دچار حادثه شد و برای تعداد زیادی از دانش‌آموزان مصدومیت‌هایی رخ داد.

حادثه اتوبوس برای دانش‌آموزان رباط کریم در اتوبان یادگار امام(ره)

**اتوبوس‌های فرسوده چرا؟

یکی از عللی که برخی مدارس گرایش به استفاده از اتوبوس‌های فرسوده دارند، ارزان بودن این وسایل حمل و نقل است.

وقتی که ارزانی جای خود را به ایمن بودن می‌دهد، نباید انتظار بیشتری از حوادث گذشته و اکنون داشت.

اتوبوس و مینی بوس‌هایی که سالیان سال در شهر و جاده‌ها کار کرده‌اند و حالا گرد و غبار خستگی روی آنها نشسته، همچنان در حال تردد هستند و هر لحظه امکان بروز حوادث را بیشتر می‌کنند.

به چه قیمتی مدارس باید به علت ارزان بودن، وسایل حمل و نقل دانش‌آموزان را طوری انتخاب کنند که زیبنده دانش‌آموز، مدرسه و معلمان نباشد؟

**اتوبوس‌های دودزا، حامل کودکان و نوجوانان

یکی از فعالیت‌های آموزشی که نهادهای مختلفی همچون خود آموزش و پرورش انجام می‌دهند، موضوع آلودگی هوا و مراقبت از این نعمت خدادادی هستند.

وقتی برای یک اردوی دانش‌آموزی خارج از مدرسه از وسایل حمل و نقل دودزا و آلوده استفاده می‌شود، چه توقعی از این کودکان و نوجوانان در امر یادگیری و فرهنگ سازی حفاظت از محیط زیست و آلودگی هوا داریم.

نکات بسیار حساس و ریزی در امور آموزشی وجود دارد که لازم است مسئولان مدارس به تمام جوانب آموزشی آنها آگاه باشند سپس اقدام به برگزاری اردوهای دانش‌آموزی کنند.

**اردوهای دانش‌آموزی با ظرفیت بیش از حد!

مسئولان برگزاری اردوهای دانش‌آموزی همواره به دنبال استفاده حداکثری از امکانات و وسایل حمل و نقل اردویی هستند و در این راه هر کاری انجام می‌دهند.

اینکه در یک مینی بوس 20 نفره، 30 دانش‌آموز را به صورت فشرده سوار می‌کنند، بسیار خطرناک است. هنگامی که روی صندلی‌های دو نفره، 3 دانش‌آموز سوار می‌شوند، با کوچکترین برخورد یا حادثه‌ای، امکان بروز حوادث ناگوار به شدت زیاد می‌شود.

حال اینکه مدارس همیشه به علت مشکلات مالی درگیر چنین موضوعاتی هستند و اگر نبود این مشکلات اقتصادی و مالی، مطمئنا شرایط اردویی و موارد جانبی آن با ایمنی و استاندارد برگزار می‌شد.

اینکه وسایل حمل و نقل اردویی دانش‌آموزان باید ایمن و استاندارد باشد حرفی در آن وجود ندارد، اما آیا نباید برای جان این کودکان و نوجوانان ارزش بیشتری قائل بود؟

*مدیر مدرسه: مجبوریم سراغ ارزان‌ترین وسیله حمل و نقل برویم

مدیر یکی از مدارس ابتدایی در خصوص وسایل حمل و نقل دانش‌آموزان جهت استفاده در اردوهای خارج مدرسه به فارس گفت: دانش‌آموزان برای اردوهای خارج مدرسه علاقه بسیاری نشان می‌دهند، اما مشکلاتی وجود دارد که نمی‌توانیم این فعالیت را انجام دهیم.

وی افزود: از هزینه خارج کردن دانش‌آموزان از مدرسه تا دریافت مجوزها از ادارات آموزش و پرورش و رضایت نامه کتبی از اولیا باعث می‌شود تا برگزاری اردوهای خارج از مدرسه همیشه با مشکلاتی همراه شود.

این مدیر مدرسه تصریح کرد: در بیشتر مواقع هم مجبور هستیم هزینه اجاره اتوبوس یا مینی بوس را از خود دانش‌آموزان اخذ کنیم و این موضوع باعث می‌شود تا سراغ ارزان‌ترین وسیله نقلیه برویم.

وی گفت: اگر ادارات آموزش و پرورش چندین وسیله نقلیه خوب و تمیز و استاندارد در اختیار داشته باشند، مدارس می‌توانند به نوبت از آن استفاده کنند و دیگر مسائل مربوط به دریافت وجه و ایمنی و تهیه خودروی مناسب در این برنامه ریزی حل می‌شود.

**حوادثی که فقط مربوط به ایران نیست

در چند سال گذشته حوادث ناگواری در خصوص تصادف وسیله نقلیه اردویی دانش‌آموزان در نقاط مختلف جهان روی داده و متأسفانه تعدادی از کودکان و نوجوانانی که هیچ گناهی نداشتند در این بی تدبیری‌ها از بین رفتند.

-«فرانسه»،همین چند وقت پیش بود که یک اتوبوس مدرسه در فرانسه تصادف کرد، آتش گرفت و 20 کودک جان خود را از دست دادند.

-«امریکا»، در کانزاس هم برخورد دو دستگاه اتوبوس مدرسه با یکدیگر باعث 27 دانش‌آموز مصدوم شدند.

-«سوییس»، در کشوری که مهد قانون است، چندی پیش در پی واژگونی اتوبوس مدرسه، سه دانش‌آموز کشته و تعدادی زیادی هم به شدت مصدوم شدند.

-«چین»، برخورد اتوبوس مدرسه با یک کامیون در اواخر سال گذشته میلادی 13 مجروح به جای گذاشت.

-«هند»، در پی تصادف اتوبوس دانش‌آموزان مدرسه‌ای با یک کامیون، 25 دانش‌آموز کشته شدند.

-«ایتالیا»، تصادف اتوبوس حامل دانش‌آموزان که منجر به آتش سوزی شد، 16 کشته در ایتالیا به جای گذاشت.

تمام این موارد نشان می‌دهد که حوادث در وسایل نقلیه دانش‌آموزان در همه جای جهان روی می‌دهد که متأسفانه به کشته و زخمی شدن کودکان و نوجوان می‌انجامد.

اگر فقط کمی به موضوع استانداردها، ایمنی، رانندگان با صلاحیت و موارد دیگر در اتوبوس مدرسه و وسایل حمل و نقل اردویی خارج از مدرسه دانش‌آموزان توجه شود، از بروز بسیاری حوادث ناگوار جلوگیری خواهد شد.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۳۷۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی کاظمی، در حاشیه بازدید از نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این سوال که وزارت آموزش و پرورش چه مشارکتی برای جهش تولید می‌تواند داشته باشد، افزود: بر اساس فرمایشات رهبری، که تحقق این شعار و مشارکت مردم از طریق مهارت افزایی است؛ ما هم در همین راستا ماموریت خود را توجه به مهارت آموزی و مهارت افزایی نوجوانان برای همه دانش آموزان و به صورت خاص تقویت هنرستان‌ها و مراکز فنی حرفه‌ای را مدنظر قرار دادیم. معتقدیم اگر می‌خواهیم زنجیره ارزش در استان‌های کشور محقق شود طبیعی است که نیروی انسانی توانمند در آن موضوع خاص باید شکل بگیرد.

وی ادامه داد: تلاش می‌کنیم ارتباطی مناسب بین آموزش دهنده و بهره‌بردار با رویکردهای مناسب سیاستگذاری را فراهم کنیم

کاظمی با اشاره به ایجاد هنرستان‌هایی در جوار صنعت و کارخانه‌های صنعتی، گفت: اگر بوم یک استان صنایع دستی است قطعاً تربیت نیرو در راستای صنایع دستی خواهد بود یا اگر استانی کشاورزی خوبی داشته باشد ما هنرستان‌های خوبی در رشته‌های متعدد کشاورزی داریم که می‌تواند تربیت نیروی انسانی متخصص را در آن حوزه تربیت کند.

معاون آموزش متوسطه افزود: در دو سال گذشته وزارت آموزش و پرورش توانسته بیش از ۲۱۳ هزار دانش آموز هنرستانی را به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه کند که این یک اقدام بزرگ است. در برنامه‌ای که وزارت آموزش و پرورش متناسب با نیازهای کشور در راستای تحقق برنامه هفتم طراحی کرده است سهم ۵۰ درصدی دانش آموزان هنرستانی با توجه به آمایش منطقه‌ای است.

کاظمی با اشاره به مشارکت استانداری‌ها، اتاق‌های صنایع و معادن و اتاق‌های بازرگانی برای توسعه مهارت آموزی گفت: در همین راستا جلسات متعددی داشتیم؛ هم معاون اول رییس‌جمهور در جلسه ای که با اعضای اتاق بازرگانی، کشاورزی و اتاق‌های اصناف داشت، چندین بار بر مسئله راه‌اندازی هنرستان‌های جوار صنعت تاکید کرد. در این زمینه اقدام بزرگی صورت گرفت که بر این اساس در هفته گذشته در هیات دولت آیین نامه با موضوع تقویت و توسعه مهارت آموزی دانش آموزان به تصویب رسید که رویکرد اصلی آن توجه به زنجیره ارزش است که راه اصلی ان تقویت هنرستان‌ها است.

معاون آموزش متوسطه افزود: بر اساس یک نقشه راهی که در وزارت آموزش و پرورش با مشارکت استان‌ها و استانداری ها تدوین شده است؛ اقدامات خودمان را تنظیم کردیم. در گام اول آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی اتفاق افتاد که چطور سند آموزش‌های فنی و حرفه‌ای خود را مبتنی بر نیاز و آمایش منطقه‌ای و زنجیره ارزش تدوین و اجرایی کنند. بر این اساس، در گام اول بیش از ۹۰ درصد استان‌ها سند آمایش خود را تا پایان برنامه هفتم توسعه، تدوین کرده‌اند و نظارت و ارزیابی و بازخورد بر همین اساس به استان‌ها ابلاغ شده است. امسال پیش بینی شرکت ۴۰ درصدی دانش آموزان در رشته های فنی را داشتیم که محقق شد.

وی با اذعان به اینکه در برخی از استان‌ها تعداد دانش آموزان هنرستانی به ظرفیت پیش بینی شده نرسید؛ گفت: بخشی از این مسأله به دلیل نبود زیر ساخت کافی در آستان ها بوده که تلاش شد تا این زیرساخت‌ها در استان ها آماده شود.

کاظمی با تاکید بر اینکه رویکرد دولت توجه به مهارت آموزی است گفت: رئیس جمهور دیروز در آیین تجلیل از معلمان نمونه کشوری یکی از موضوعاتی را که به عنوان اولویت دولت مطرح کردند، همین توجه به هنرستان‌ها بود. خوشبختانه در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران امسال با همکاری وزارت کشور غرفه‌ای به وزارت آموزش و پرورش اختصاص داده شد تا در راستای همین مهارت آموزی به معرفی ظرفیت‌های هنرستان ها و اقداماتی که پیش از این انجام شده بود بپردازیم.

کاظمی خاطر نشان کرد: طبیعی است که بازدید از این غرفه از سوی کارشناسان و مسئولان به همافزایی و ایجاد یک شبکه گسترده هم در بحث تحقق شعار سال و هم بحث توجه به زنجیره ارزش کمک زیادی خواهد کرد.

کد خبر 6093377 علی قدمی

دیگر خبرها

  • دستان هنرآفرین دانش‌آموزی
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • جذب اعضای تیم والیبال دانش‌آموزان به عنوان معلم
  • اردوگاه دانش آموزی با منظر گردشگری مقاومت در بوشهر احداث شود
  • رشته‌های فنی باید در شهرستان معمولان ارتقا یابد
  • همه کارهایی که باید قبل از پرواز انجام داد
  • برگزاری پویش دانش‌آموزی «معلم خوب من»
  • تاجگذاری باشکوه والیبال ایران: قهرمان جهان شدیم
  • دانش‌آموزان نابغه ایرانی بر بام والیبال جهان ایستادند
  • ثبت نام دور جدید مسابقات روبوتیکاپ دانش آموزی آغاز شد