Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-28@12:58:31 GMT

لیزر در دندانپزشکی چه کاربردهایی دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۴۲۵۶۸

با پیشرفت علم و فناوری متخصصین دندانپزشکی با استفاده از لیزر، روش های نوین و آسانی را برای کاهش دردهای ناشی از ترمیم آسیب دیدگی دندان و کشیدن آن انجام می دهند که باعث می شود افراد تجربه بهتری از دندانپزشکی داشته باشند. با کمک این روش درمانی، قسمت‌های خاصی از دندان‌ها را بدون این که به بافت‌های مجاور آن آسیبی وارد شود تحت درمان قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با گسترش کاربرد لیزردرمانی در دندانپزشکی تعداد بیشتری از دندانپزشکان از این روش که باعث ایجاد درد کمتری شده و طول دوره بهبودی پس از آن نیز کاهش یافته است برای درمان بیماران استفاده می‌کنند.

 

استفاده از لیزر در دندانپزشکی:

روش‌های لیزر درمانی با استفاده از انرژی نور عمل می‌کنند. زمانی که این نور لیزر در فرایندهای جراحی یا دندانپزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد، مانند یک ابزار برش یا یک ابزار تبخیرکننده بافت‌ها عمل می‌کند. زمانی که لیزر درمانی برای پر کردن دندان به کار برده می‌شود، باعث تقویت نوار فاصله بین قسمت پرشده و خود دندان می‌شود. زمانی که لیزر برای سفید کردن دندان‌ها به کار برده می‌شود مانند منبع گرمایی عمل کرده و اثر سفیدکننده‌های دندانی را افزایش می‌دهد.

 

 

مزایای لیزر درمانی در دندانپزشکی:

در مقایسه با درمان‌های دندانپزشکی معمول، لیزر درمانی مزایای زیر را دارد:

در برخی موارد باعث درد کمتر شده و بنابراین نیاز به بیهوشی را کاهش می‌دهد و تجربه مراجعه به دندانپزشک را راحت‌تر می‌کند.

ممکن است باعث کاهش اضطراب در افرادی شود که صدای دریل دندانپزشکی آنها را آزار می‌دهد.

خونریزی و تورم در زمان درمان بافت نرم کاهش یافته و طول دوره بهبودی نیز کاهش می‌یابد.

قسمت بیشتری از دندان در هنگام درمان و ترمیم دندان‌های پوسیده سالم باقی مانده و حفظ می‌شود.

احتمال بروز عفونت‌های باکتریایی کاهش می‌یابد زیرا پرتو پرانرژی لیزر ناحیه تحت درمان را استریلیزه می‌کند.

برای ایزوله کردن ریشه دندان به کار برده می‌شود و از حساسیت دندان‌ها نسبت به سرما و گرما می‌کاهد

 

 

 

لیزرهای مورد استفاده در دندانپزشکی:

لیزرهای مورد استفاده برای جراحی‌های دهان و دندان عبارتند از:

لیزرهای دی‌اکسید کربن: از آن‌ها برای برداشتن تومورهای دهان، بافت‌های بیمار و استخوان استفاده می‌شوند.

لیزرهای دیودی و ان‌دی- یاگ: برای برداشتن التهاب لثه و سایر عناصر بیماری‌زا (پاتوژن‌ها) از آن‌ها استفاده می‌شود. از این لیزرها در تکنیک لاناپ که به احیاء لثه کمک می‌کند نیز استفاده می‌شود، زیرا آن‌ها به خوبی از پس بافت‌های سخت برمی‌آیند.

لیزرهای اربیوم: اغلب در جراحی زیبایی دندان مورد استفاده قرار می‌گیرند. می‌توان از آن‌ها جهت آماده‌سازی دندان برای پر کردن نیز استفاده کرد.

 

 

کاربردهای لیزر در دندانپزشکی:

جراحی بافت سخت و نرم، جرم گیری، آماده کردن مینا و عاج دندان برای درمان پوسیدگی و سوراخ شدن دندان، تشخیص پوسیدگی، تمیز کردن کانال ریشه در عصب‌کشی، لایه برداری (اچینگ)، تغییر ساختار کریستالی مینای دندان به منظور پیشگیری از پوسیدگی، سفید کردن دندان، درمان پریودنتال و درمان پری ایمپلنتایتیس از کاربردهای لیزر در دندانپزشکی محسوب می‌شود.

 

الف: درمان بافت سخت (دندان‌ها)

پوسیدگی دندان: از لیزرها برای برداشتن پوسیدگی‌های درون دندان و آماده‌سازی مینای اطراف پوسیدگی برای دریافت ماده پرکننده استفاده می‌شود.

تشخیص‌دهنده پوسیدگی: برای تشخیص زودهنگام حفره‌های تولید شده توسط محصولات جانبی پوسیدگی دندان از لیزرهای بافت نرم کم شدت استفاده می‌شود.

سفید کردن دندان: از لیزرها برای سرعت بخشیدن به عمل سفید کردن دندان نیز استفاده می‌شود. در اینجا، محلول سفید کننده پیروکسید، که روی سطح دندان مالیده می‌شود، با استفاده از انرژی لیزر فعال شده و این سرعت فرایند سفید کردن دندان‌ها را افزایش می‌دهد.

آماده‌سازی و پر کردن دندان: در هنگام استفاده از لیزرهای دندانپزشکی بافت سخت، دیگر به بی‌حسی موضعی و دریل‌های دندانپزشکی سنتی نیازی نیست. لیزر مورد استفاده برای پر کردن دندان، باکتری‌های موجود در حفره دندان را می‌کشد که این خود باعث افزایش دوام درمان انجام شده روی دندان‌ها می‌شود.

 

 

ب: درمان بافت نرم (لثه ها):

افزایش طول دندان: لیزر دندانپزشکی می‌تواند در تغییر شکل بافت لثه (بافت نرم) و استخوان (بافت سخت) مورد استفاده قرار گیرد تا ساختار دندانی سالم بیشتری نمایان شود؛ مانند عمل جراحی افزایش طول تاج دندان این تغییر شکل نیز باعث تقویت پایه دندان می‌شود.

لبخند لثه‌ای: با لیزر دندانپزشکی می‌توان بافت لثه را تغییر شکل داده تا سطح بیشتری از دندان نمایان شده و ظاهر لبخند لثه از بین برود.

عضله متصل (فرنول): فرنکتومی لیزری یک روش عالی برای درمان کودکانی است که زبان آنها دچار گرفتگی شده و نوزادانی که قادر شیر خوردن به دلیل محدودیت در حرکات زبان نیستند. فرنکتومی به کاهش و رفع اختلالات تکلمی نیز کمک می‌کند.

چین‌های بافت نرم (اپولیس): با لیزر دندانپزشکی می‌توان بودن نیاز به بخیه و با روشی بدون درد چین‌های بافت نرم که به دلیل نامناسب بودن دندان مصنوعی ایجاد شده‌اند را درمان نمود.

 

 

 

 

 

سایر کاربردهای لیزر درمانی در دندانپزشکی:

نشان دادن بافت لثه و دندان: اپتیکال کوهرنس توموگرافی یک روش مطمئن برای دیدن داخل دندان و لثه در لحظه است.

تومورهای خوش‌خیم: لیزر دندانپزشکی یک روش بدون درد و بدون نیاز به بخیه برای برداشتن تومورهای خوش‌خیم در لثه، کام، اطراف گونه‌ها و کنار لب‌ها است.

زخم سرد: لیزر کم‌توان دندانپزشکی باعث کاهش درد ناشی از زخم‌های سرد و کاهش طول دوره بهبودی می‌شود.

بازسازی عصب‌ها: فوتوبیو مدولاسیون می‌تواند در بازسازی عصب‌ها و عروق آسیب‌دیده و همچنین اسکارها مؤثر واقع شود.

آپنه در هنگام خواب: در مواردی که آپنه خواب به دلیل وجود توده‌های زائد در گلو باشد (که در برخی موارد به دلیل افزایش سن ایجاد می‌شوند)، لیزر درمانی برای تغییر شکل گلو و کاهش مشکلات مرتبط با تنس و آپنه خواب مفید خواهد بود.

سفید کردن دندان‌ها: لیزر دندانپزشکی بافت نرم کم‌توان برای افزایش سرعت سفید کردن دندان‌ها به کار برده می‌شود.

درمان مفصل تمپوروماندیبولار: لیزر دندانپزشکی برای کاهش سریع درد در مفصل تمپوروماندیبولار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

لیزر درمانی در دندانپزشکی روشی خلاقانه و حرفه ای برای درمان درد های دندان است که استفاده از این روش باعث کاهش درد و اضطراب ناشی دندان درد در طول مداوا می شود.

 

 

 

محدودیت‌های کاربرد لیزر در دندانپزشکی:

محدودیت‌های لیزر عبارتند از:

از لیزرها نمی‌توان برای دندان‌هایی که با نقره پر شده‌اند استفاده کرد.

از لیزرها نمی‌توان برای بسیاری از درمان‌های متداول دندانپزشکی استفاده کرد. برای مثال، در موارد زیر دریل‌های سنتی دندانپزشکی بسیار مؤثرتر از لیزرها عمل می‌کنند:

درمان پوسیدگی بین دندان‌ها کار در اطراف پرشدگی‌ های قدیمی آماده‌سازی یک دندان برای نصب روکش آماده‌سازی یک دندان برای نصب بریج

گاهی اوقات برای تکمیل یک درمان لیزری به استفاده از یک دریل دندانپزشکی نیاز است. برای جاهایی که نیاز به شکل دادن به یک پرشدگی، تنظیم بایت یا پولیش کردن یک سطح پر شده است، لیزر گزینه مناسبی نیست.

لیزرها نیاز به استفاده از بی‌حسی را رفع نمی‌کنند.

معمولاً درمان‌های لیزری از درمان‌های سنتی گران‌ترند، زیرا دستگاه‌های لیزر بسیار گران‌تر از دریل‌های سنتی دندانپزشکی هستند.

 

 

 

 

مراقبت پس از لیزر درمانی:

دوره محافظت و مراقبت از دندان پس از لیزر درمانی بسیار کوتاهتر و آسان تر از روش های مرسوم عادی است اما مراقبت های آن مشابه به مراقبت های عادی است.

 

 

هرگونه استفاده و کپی برداری با درج نام مجله پزشکی دکتر سلام (لینک دهی مستقیم) مجاز می باشد.

 

 

مطالب مرتبط :

اگر می خواهید لیزر درمانی کنید بخوانید

استفاده از لیزر در دندانپزشکی

با کمک لیزر پوستی صاف داشته باشید

روکش های دندان برای زیبایی و ترمیم

 

 

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۴۲۵۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش میلیون دلاری شاهکار ناتمام

یک تابلو نقاشی اثر «گوستاو کلیمت»، نقاش برجسته اتریشی که گمان می‌رفت از مدت‌ها قبل گم شده است، در یک حراجی به قیمت ده‌ها میلیون دلار به فروش رسید.

به گزارش ایسنا، «پرتره خانم لیزر» اثر «گوستاو کلیمت»‌ که در حقیقت تابلو نقاشی از تصویر یک زن جوان است که به علت درگذشت «کلیمت» ناتمام باقی ماند، در جریان حراجی که روز چهارشنبه برگزار شد، به‌رغم حاشیه‌هایی درباره موضوع و تاریخچه آن به قیمت ۳۲ میلیون دلار معادل ۳۰ میلیون یورو فروخته شد.

«رویترز» نوشت، این تابلو نقاشی که در ماه ژانویه و پیش از مزایده به نمایش گذاشته شده بود، درحالی مدت‌ها به عنوان یک اثر هنری گمشده در نظر گرفته می‌شد که در حقیقت چندین دهه در یک ویلای خصوصی واقع در وین نگهداری می‌شد. کارشناسان پیش از مزایده این اثر ارزش آن را بین ۳۰ الی ۵۰ میلیون دلار برآورد کرده بودند.

در این نقاشی یک سوژه احتمالاً نوجوان در لباس فیروزه‌ای و یک بالپوش گلدار با چشم‌های قهوه‌ای نافذ و موهای تیره و مجعد به همراه پس‌زمینه‌ای سرخ به تصویر کشیده است.

کاتالوگ‌های اخیر آثار کلیمت (۲۰۰۷ و ۲۰۱۲) موضوع این نقاشی پرتره را دختری ۱۸ ساله به نام مارگارت کنستانس لیزر (متولد ۱۸۹۹) دختر صنعتگر بزرگ آدولف لیزر، معرفی می‌کند. تحقیقات جدیدی که توسط خانه حراج وین انجام شده اکنون نشان می‌دهد که دو عضو دیگر از خانواده لیزر ممکن است به عنوان سوژه کلیمت به کار گرفته شده باشند: هلن لیزر (متولد ۱۸۹۸)، دختر بزرگ هنریت آمالی لیزر-لاندو و جاستوس لیزر و دختر کوچکتر آنها آنی لیزر (متولد ۱۹۰۱). خانواده لیزر متعلق به جامعه طبقه رده بالای وین و از حامیان مشهور گوستاو کلیمنت مدرنیست مشهور اتریشی بودند.

کلیمت احتمالا این نقاشی پرتره را در سال ۱۹۱۷، تنها یک سال قبل از مرگش بر اثر سکته مغزی، آغاز کرد. اینکه وقتی این نقاشی در استودیوی «کلمیت» بود و چه اتفاقی برای آن نقاشی پس از مرگ کلیمت در سال ۱۹۱۸ افتاد، مشخص نیست.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • ۲ تدبیری که مانع «قبض روح» فوتبال می‌شود
  • فروش میلیون دلاری شاهکار ناتمام
  • ایجاد ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در دولت سیزدهم