Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو جامعه نخبگان ایران و آلمان با هشدار در ارتباط با طرح انتقال آب دریای‌خزر، گفت: به صراحت می‌گویم اگر طرح انتقال آب از دریای‌خزر اتفاق بیافتد با اختلال شدید در بیلان آبی روبرو می‌شویم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا، عطاءالله قبادیان در گفت‌وگو با بلاغ، اظهار کرد: مازندران با یک بحران جدی روبروست و آن هم محاصره توسط کویر و پیش‌روی آن به سمت این استان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه در منطقه تالاب آشوراده با یک فاجعه روبرو هستیم، افزود: جنگل‌ها، رودخانه‌ها و منابع‌طبیعی مازندران که میعادگاه زیستی ایران است باید حفظ شود.

عضو جامعه نخبگان علمی ایران و آلمان با اشاره به اینکه مرکز عظیم جمعیتی از قزوین تا سمنان، مازندران را تحت تأثیر قرار می‌دهد، خاطرنشان کرد: حدود 20 میلیون جمعیت پایین‌دست و نابودی ارتفاعات و ساخت‌وساز بر منابع‌طبیعی در مازندران اثر می‌گذارد.

قبادیان یادآور شد: در دهه 50 و 60 در مورد مسائل و فجایع زیست‌محیطی در خوزستان هشدار و طرح و برنامه برای جلوگیری از این فاجعه دادم اما عدم توجه به طرح‌ها و راهکارهای ارائه شده باعث شد تا امروز میعادگاه زیست‌محیطی خوزستان به یک ویرانه تبدیل شود.

وی با بیان اینکه این هشدارها را در حال حاضر برای مازندران هم می‌دهم و طرح‌هایی دارم، تصریح کرد: مازندران در حال تغییر اقلیم و خشک‌شدن است و نزولات جوی را به صورت یکباره در استان می‌بینیم.

عضو نخبگان علمی آلمان با اعلام اینکه بیلان آبی مازندران رو به کاهش است، اضافه کرد: پیکره شرقی دریای مازندران را کویر دربرگرفته و همچنین دریای مازندران عقب‌نشینی هم داشته است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه یخ‌ها در حال آب‌شدن و تالاب‌ها در حال خشک‌شدن هستند، تأکید کرد: تمام منابع آبی در حال از بین رفتن است و سخن از انتقال آب دریای خزر را هم مطرح می‌کنند.

عضو نخبگان علمی آلمان با مخالفت از اجرای طرح انتقال آب دریای خزر، ادامه داد: صراحتاً می‌گویم اگر طرح انتقال آب از دریای خزر اجرا شود اختلال شدید در بیلان آبی خزر رخ خواهد داد.

وی ادامه داد: باید بلندمدت فکر کنیم تأمین آب دریای‌خزر از طریق ولگا است که بیش از 250 میلیارد مترمکعب آب از آنجا آمده و وارد دریای خزر می‌شود، این دریا در حاشیه جنوبی حساس است و اگر برداشت آب صورت گیرد در بیلان آبی اختلال شدید به‌وجود می‌آید.

قبادیان با اشاره به اینکه اگر در مازندران در اثر این امر اختلالی ایجاد شود در کل کشور هم اختلال ایجاد می‌شود، تأکید کرد: در اثر انتقال آب دریا تالاب‌ها آسیب دیده و اختلال بیلان آبی در مازندران رخ داده و همچنین در سمنان هم دردی را دوا نمی‌کند و کارشناسان به این امر کارشناسان به خوبی واقفند.

عضو نخبگان علمی آلمان افزود: البته سمنان هم حق دارد اما هر منطقه‌ای استعداد خود را دارد و براساس فرهنگ زیست‌محیطی متفاوت دارند، می‌توانند در کشت و صنعت صرفه‌جویی در مصرف آب را داشته باشند، مگر اصفهان دچار مشکل شده است؟

قبادیان در پایان گفت: پیشنهاد می‌کنم بحران اجتماعی، اقتصادی و فرهنگ تهاجمی را به فرهنگ نجات سرزمین تبدیل کنیم و نهادها و سمن‌های اجتماعی می‌توانند در این زمینه نقش بسزایی داشته باشند. انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۴۴۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار هواشناسی برای مناطق کوهستانی مازندران

هواشناسی مازندران با صدور هشدار سطح زرد اعلام کرد: با شکل گیری جریانات شمالی همراه با عبور موج از بعدازظهر جمعه ۱۴ اردیبهشت تا صبح شنبه ۱۵ اردیبهشت در ارتفاعات به ویژه در غرب استان رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد نسبتاً شدید و کاهش تدریجی دما خواهیم داشت.

لغزندگی جاده‌ها، کاهش دید، اختلال در تردد محور‌های کوهستانی، جاری شدن روان‌آب، افزایش حجم آب رودخانه‌ها، صاعقه و ریزش سنگ در مناطق کوهستانی از پیامد‌های این سامانه است.

توصیه می‌شود شهروندان عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها و عدم استقرار در مناطق مرتفع، پرهیز از فعالیت‌های کوه‌نوردی، خودداری از چرای دام در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع و سایر اقدامات پیشگیرانه را مدنظر قرار دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان مازندران ساری

دیگر خبرها

  • تأمین مالی حدود ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان
  • وضعیت سدهای کشور پس از بارش‌های اخیر | هنوز ۱۱ استان دچار کم بارشی هستند
  • با همه بارش‌ها، ۲۲ استان هنوز دچار خشکسالی است
  • رگبار شدید و رعد و برق در ۵ استان از فردا | تداوم بارش‌ها تا آخر هفته در این مناطق | وزش و باد و گرد وخاک در بخش‌هایی از کشور
  • خسارت حدود ۴۰۰ میلیارد ریالی به ایستگاه انتقال آب گچساران
  • قطعی آب گچساران در پی بارشها/جاده های عشایری دچار خسارت شدند
  • ۴ شهرستان خراسان رضوی دچار سیلاب و آبگرفتگی شد
  • تداوم بارندگی‌ها در کشور / دمای هوا در بعضی مناطق کاهش می‌یابد
  • آبگرفتگی معابر در خوی
  • هشدار هواشناسی برای مناطق کوهستانی مازندران