Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مجلس خبرگان رهبری در رابطه با تأثیر تضعیف شورای نگهبان بر کشور اشاره کرد: تضعیف شورای نگهبان تأثیر خیلی بدی بر کشور میگذارد، اگر شورای نگهبان نبود قانون هایی که در مجلس تصویب میشد گاهی موافق اسلام بود و گاهی مخالف اسلام حال تشخیص این بر عهده شورای نگهبان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آیت الله مصطفی موسوی اصفهانی در گفت و گو با خبرنگار نافع، با توجه به سالروز تأسیس شورای نگهبان اظهار داشت: یکی از مسائل مهمی که در قانون اساسی پیش بینی شده است، مسئله تاسیس شورای نگهبان است که این عزیزان حدود 5-6 نفر فقها هستند و 5-6 نفر قانون دان ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به برخی وظایف این شورا ادامه داد: وظیفه اول آنها این است که قانونی که باید در مجلس شورای اسلامی می خواهد تصویب شود بعد از رأی نمایندگان باید به شورای نگهبان بیاید و اگر شورای نگهبان آن قانون را مطابق شرع و قانون اساسی تشخیص داد امضا میکند.

آیت الله موسوی اصفهانی افزود: اگر قانونی را که در مجلس شورای اسلامی به تصویب اکثریت نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی می رسد در شورای نگهبان آمد و آنها تشخیص دادند که مخالف با قانون اساسی است و یا تشخیص دادند که مخالف موازین شرع اسلام است این را تصویب نمیکنند و قانونیت پیدا نمیکند.

این نماینده مردم همدان در مجلس خبرگان اسلامی عنوان کرد: شورای نگهبان به حقیقت کنترل کننده قوانین مصوبه مجلس شورای اسلامی است و کنترل می کند مخالف شرع مقدس اسلام و قوانین اساسی نباشد.

وی یکی دیگر از وظایف شورای نگهبان را اینگونه برشمرد: افرادی که کاندیدا میشوند برای ریاست جمهوری و افرادی که برای نمایندگی مجلس شورای اسلامی کاندیدا میشوند شورای نگهبان باید صلاحیت اینها را تأیید بکند اگر داوطلبین برای ریاست جمهوری وقتی که به شورای نگهبان اعلام شدند تأیید شدند میتوانند در انتخابات شرکت کنند اگر تأیید نشدند نمی توانند.

آیت الله موسوی اصفهانی با بیان اینکه در مورد نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به همین صورت است، تصریح کرد: نمایندگان نیز قبل از شروع تبلیغاتش باید حتما شورای نگهبان آنها را تأیید بکند مسئله صلاحیت آنها را برای مجلس شورای اسلامی، تأیید شورای نگهبان مسئله مجلس شورای اسلامی را تضمین میکند.

نماینده مجلس خبرگان رهبری در رابطه با تأثیر تضعیف شورای نگهبان بر کشور اشاره کرد: تضعیف شورای نگهبان تأثیر خیلی بدی بر کشور میگذارد، اگر شورای نگهبان نبود قانون هایی که در مجلس تصویب میشد گاهی موافق اسلام بود و گاهی مخالف اسلام حال تشخیص این بر عهده شورای نگهبان است.

وی ادامه داد: نمایندگان شورای نگهبان که فقهای آن از طرف رهبر تعیین میشود در زمان امام از طرف ایشان و در حال حاضر از طرف امام خامنه ای دامت برکاته تعیین میشوند.

وی تاکید کرد: اعضای شورای نگهبان از فقهای بزرگ شیعه هستند که تشخیص می دهند خلاف شرع در قانون هست یا خیر و آن حقوقدانان نیز درجه اول هستند که تشخیص می دهند قوانین خلاف قانون اساسی هست یا خیر و این ها خیلی مهم است.

رئیس حوزه های علمیه همدان در پایان افزود: اگر شورای نگهبان نباشد یکی میگوید خلاف شرع هست دیگری میگوید نیست یکی میگوید خلاف قانون اساسی است و دیگری میگوید نیست و باید متخصصینی باشند که این متخصصین شورای نگهبان هستند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۴۵۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان صبح یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲در نخستین نشست خبری خود، به گزارشی از نظرات اخیر شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اماره بها که از سال گذشته میان محلی و شورای نگهبان در رفت و آمد بود، در نهایت خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و امیدواریم این طرح به اهداف خود دست یابد.

تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید

بنابر روایت ایسنا، وی افزود: طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) نیز در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی گاز ایران با هند به داوری نیز مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت. طرح اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی نیز است سوی شورای نگهبان نگهبان مورد بر سی قرار گرفت که به تایید شورا نرسید. همچنین اصلاح قانون نظام صنفی کشور نیز با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه شد.

وی همچنین گفت که شورای نگهبان نسبت به قانون مصباح نشان صنفی ابهاماتی وارد کرده است.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: دو طرح تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها و استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران اجتماعی و همچنین لایحه دو فوریتی تمدید امرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست و لایحه ارجاع اختلاف توانیر و شرکت گنت ترکیه به داوری خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

طحان نظیف با اشاره به اساسنامه‌های بررسی شده از سوی شورای نگهبان گفت: اصلاح اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور، اصلاح اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی، اصلاح اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل و همچنین اصلاح اساسنامه سازمانهای مناطق آزاد کیش،قشم، ارسباران، جلفا و انزلی نیز خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد

وی با بیان این‌که « ۳ استعلام از دیوان عدالت اداری از سوی فقهای شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است» اظهار کرد: دو مورد از این موارد خلاف موازین شرع شناخته نشد و یک مورد بر خلاف موازین شرع تشخیص داده شد.

فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز شد

به گزارش ایسنا سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره تمهیدات شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در انتهای هفته مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده در ۱۵ استان برگزار می‌شود؛ در ۸ خوزه انتخابیه که بالای دو نفر از داوطلبان آن‌ها تعیین تکلیف نشدند (تبریز، ری، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم شهر و ملایر) انتخابات بصورت تماماً الکترونیک برگزار می‌شود.

طحان نظیف افزود: از امروز فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز می‌شود.

وی با بیان این‌که «تعداد ناظران شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات بیش از ۴۰ هزار نفر هستند»، عنوان کرد: در مرحله قبل همه موارد تخلفاتی که به شورای نگهبان اعلام شد، مورد بررسی قرار گرفت؛ برخی از موارد در روز انتخابات و طی تذکر، برخی با اعزام بازرس و باز شماری و برخی دیگر نیز به دستگاه قضا ارجاع شد.

هنوز بررسی لایحه عفاف و حجاب به اتمام نرسیده است

سخنگوی شورای نگهبان درباره آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب تاکید کرد: اخیرا اصلاحیه مجلس را در این خصوص دریافت کردیم و در حال رسیدگی هستیم هنوز بررسی به اتمام نرسیده است؛ تا اینجای کار برخی از ایرادات شورای نگهبان همچنان به قوت خود باقیست که عمدتا این موارد شامل مواد ۴۷ و ۴۸ است.

ادامه دارد ...

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902985

دیگر خبرها

  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد/ تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب
  • نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات
  • سخنگوی شورای نگهبان: لایحه حجاب هنوز کار دارد؛ ایرادات همچنان باقی است /کنایه به روحانی: وقتی تایید می شوید، سطح درک شورا بالاست؟ /تایید تشکیل سازمان «سپند»
  • تایید طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها
  • توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد
  • طرح ساماندهی اجاره بهای مسکن تأیید شد
  • طرح ساماندهی مسکن و اجاره‌بها تأیید شد
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد
  • عضو شورای اسلامی کلانشهر اهواز :کلانشهر اهواز امینی شهردار را نمی‌خواهد | کسی ندای هل من ناصرا ینصرنی اهواز را نمی شنود