Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-30@12:59:51 GMT

مصرف 76 درصد آب های تجدید پذیر

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۴۶۷۱۱

مصرف 76 درصد آب های تجدید پذیر

به گزارش خبرگزاری برنا ؛ مهندس علی نظری در گفت و گو با خبرنگاران با بیان اینکه سرانه آب استان نسبت به کشور درحد پایین تری قرار دارد، گفت: اگر به سیاست های فعلی در بخش برداشت های آب زیرزمینی ادامه بدهیم در آینده نزدیک نگرانی های جدی تری داریم.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گلستان در ادامه با اشاره به وضعیت منابع آبی استان تصریح کرد: امسال با کاهش 37 درصدی بارش ها نسبت به سال گذشته و 19 درصدی نسبت به دراز مدت رو به رو هستیم و حجم ذخایر پشت سدهای استان نیز معادل 24 درصد کل مخازن است که نسبت به سال گذشته به یک سوم رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نظری بیان کرد: 87 درصد تخصیص آب استان به بخش کشاورزی، 10 درصد شرب و 3 درصد نیز در بخش صنعت است و هر روز نیز تقاضا در این سه بخش افزایش می یابد.

وی با اشاره به دوره های مختلف آبرسانی گفت: دوره اول عرضه بیش از مصرف بود، دوره دوم عرضه و مصرف مساوی، دوره سوم عرضه کمتر از مصرف و دوره چهارم عرضه بسیار کمتر از مصرف و تقاضاست که باید هم عرضه و هم مصرف مدیریت شود.

نظری افزود: اگر مدیریت صحیح منابع آبی در حال حاضر صورت نگیرد، تنازعات بین دو استان دارای مرز آبی مشترک، تنازعات بین دو کشور، حق آبه بران کشاورزی و شرب، تنازع مناطق کم بارش و پر بارش وتنازع بین منافع افراد و جامعه را به دنبال دارد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان در ادامه با بیان این که استان ما دارای تنش آبی است، گفت: مردم باید بهینه مصرف کنند و البته ما نیز باید به عنوان امانت داران مردم می بایست سهم مردم را از بالادست در طرح ها و پروژه های کشور بگیریم و نیاز به کمک مردم نیز داریم.

وی تصریح کرد: هم اکنون 72 درصد آبهای سطحی استان با ایجاد آب بندان ها و سد ها و... مهار شده است و با اقدامات سازه ای جدید قصد داریم بقیه آب های سطحی را نیز مهار کنیم.

نظری افزود: ساخت 4 سد و مطالعه 3 سد دیگر را در استان در حال انجام داریم و 110 میلیارد تومان نیز برای زهکشی اراضی اولویت دار استان طی دو قرارداد و برای 18 هزار هکتار اختصاص دادیم .

وی بیان کرد: پایاب شبکه قره سو- زرینگل، طرح نجات خلیج گرگان، آبرسانی به چهار شهر استان، رپرگذاری، لایروبی و ساماندهی رودخانه های استان و مطالعات جامع آب شرب استان از دیگر اقدامات شرکت آب منطقه ای جهت تامین منابع آبی استان است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان در ادامه با بیان این که روش های استفاده از آب را باید را تغییر دهیم، گفت: در استان حدود 16 هزار چاه غیر مجاز وجود دارد که چاه های غیر مجاز قبل 85 طبق قانون فرم یک خوانده شده و اگر اضرار به غیر نداشته ، در مناطق ممنوعه شرب حفر نشده و در حریم چاه دیگری نباشد تعیین تکلیف می شود ولی چاه هایی که بعد 85 حفر شده باشد، بسته می شوند.

نظری ادامه داد: در افق 1420 سه برابر شرایط فعلی آب نیاز داریم و می بایست به سمت بازچرخانی آبهای شرب، صنعت و کشاورزی برویم و از پساب آنها استفاده کنیم و دنیا نیز به همین سمت رفته است.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۴۶۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، فیروز قاسم‌زاده کاهش میزان بارندگی کشور نسبت به شرایط نرمال را ۷ درصد اعلام و اظهار کرد: با وجود این اینکه بارش کشور به شرایط نرمال نزدیک شده است، اما آثار خشکسالی سال‌های گذشته در رواناب‌ها و جریان رودخانه‌ها محسوس بوده و با کاهش در آورد رودخانه‌ها روبرو هستیم.

بیشتر بخوانید: کاهش ۷۰ درصدی تولید گندم باتوجه به خشکسالی‌ها

وی با اشاره به کاهش جدی بارش در استان‌های بوشهر، فارس، خراسان رضوی، قزوین و تهران و تأثیر آن بر حجم مخازن سدهای موجود در این استان‌ها، درصد پرشدگی سدهای تأمین‌کننده آب شرب پایتخت را ۲۴ درصد عنوان و خاطرنشان کرد: حجم مخازن سدهای تهران تا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با کاهش ۱۰ درصدی نسبت سال آبی گذشته روبرو بوده است که نشانگر ضرورت جدی گرفتن مدیریت مصرف است.

قاسم‌زاده توجه به مدیریت مصرف از سوی همه بخش‌ها را ضروری دانست و تأکید کرد: هرچند که در انتظار بارش‌های خوب دیگری در هفته جاری در برخی نقاط کشور هستیم اما با توجه به جدی بودن تبعات تغییرات اقلیم که گرم شدن هوا را شدت بخشیده و می‌تواند تهدیدی برای منابع آبی باشد، لازم است هموطنان عزیز در کشورِ خشک و نیمه خشک ایران، همواره توجه ویژه‌ای به مدیریت مصرف آب داشته باشند تا فصل گرم سال را با اطمینان خاطر پشت سر بگذاریم.

انتهای پیام/

کد خبر: 1229022 برچسب‌ها قحطی و خشکسالی

دیگر خبرها

  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • مصرف ۳ هزار و ۸۸۵ میلیون کیلووات ساعت برق در استان همدان
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • قلیان اکسیژن؛ یک پک عمیق به سمت ناکجا؟!
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • سرمایه گذاری انرژی های تجدید پذیر در استان اصفهان
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • مدارس، صاحب نیروگاه های خورشیدی می شوند