Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@08:29:39 GMT

مهمترین اخبار مجلس شورای اسلامی در روز ۲۵ تیرماه

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۴۷۶۸۲

مهمترین اخبار مجلس شورای اسلامی در روز ۲۵ تیرماه

اصلاح لایحه هوای پاک، نشست فراکسیون امید مجلس با وزیر دفاع، تصویب کلیات طرح تخفیف مجازات اعدام محکومین مواد مخدر، موافقت مجلس با کلیات اصلاح ماده ۸۶ قانون مالیات‌های مستقیم، تصویب یک فوریت طرح اصلاح قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان و ...از جمله مهمترین اخبار امروز (یکشنبه) بیست و پنجم تیر ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی هستند که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا،نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز (یکشنبه) لایحه هوای پاک، طرح یک فوریتی الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر و لایحه اصلاح تبصره ماده ۸۶ اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم، گزارش کمیسیون اقتصادی درباره تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، لایحه مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی، لایحه عضویت ایران در مجمع مقامات مالیاتی کشورهای اسلامی و لایحه موافقتنامه بین ایران و ارمنستان درباره استفاده مشترک از دروازه مرزی نوردوز-مغری را به عنوان دستور کارهای امروز مجلس مورد بررسی قرار دادند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز مجلس لایحه هوای پاک را جهت تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند. نمایندگان مجلس در جریان بررسی ایرادات شورای نگهبان از لایحه هوای پاک تبصره ۱ ماده ۳ این لایحه را به این نحو اصلاح کردند: میزان و نحوه جریمه نقدی و توقف واحدهای مشمول متمرد از دستور سازمان و دارندگان وسایل نقلیه موتوری که وارد محدوده ممنوعه می‌شوند بنابر پیشنهاد مشترک سازمان محیط‌ زیست و نیروی انتظامی به تصویب هیئت وزیران می‌رسد.

ناطقین امروز مجلس

نماینده یزد خطاب به رئیس‌جمهور: بدون حضور مردم دولت موفق نمی‌شود

نماینده گرمی: هر کس می‌خواهد محرومیت را ببیند به گِرمی سفر کند

نماینده مردم همدان: دولت وزرای کارآمد، توانمند و به‌دور از حاشیه معرفی کند

نماینده مردم مشهد: چرا بی‌وفایی به برجام از طرف مسئولان پاسخ داده نشد؟

انتقاد نماینده آبادان از پرسه زدن بیکاری در این شهر

***

بهرام پارسایی از جلسه فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با سردار دهقان، وزیر دفاع و معاون پارلمانی وی خبر داد. پارسایی افزود: در این جلسه بحث و گفت‌وگوهایی درباره بودجه دفاعی، فعالیت‌های اقتصادی در حوزه نیروهای مسلح و هماهنگی نیروهای مسلح از طریق وزارت دفاع با ریاست جمهوری صورت گرفت و نمایندگان نیز برخی سوالات و ابهامات خود را در این زمینه مطرح کردند و آقای وزیر هم توضیحاتی در این رابطه ارائه دادند.

کلیات لایحه اصلاح ماده ۸۶ اصلاحی قانون مالیات‌های مستقیم در مجلس تصویب شد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۶۰ رای موافق، ۲۰ رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر به کلیات لایحه اصلاح ماده ۸۶ اصلاحی قانون مالیات‌های مسقیم رای دادند.

تذکرات شفاهی امروز نمایندگان مجلس

محمود صادقی: در تصویب طرح کاهش مجازات اعدام محکومین مواد مخدر کارشکنی می‌شود

نماینده ساری: واگذاری شرکت ایریتک مغایر با ماده ۱۲۹ قانون تجارت است

نماینده اردبیل: وزارت نیرو مشکل بدهی کشاورزان به بانک‌ها را حل کند

درخواست نماینده سلماس برای جلوگیری از حاشیه‌نشین شدن روستاییان

الماسی خطاب به رئیس‌جمهور: برای امیدافزایی از زنان هم در کابینه استفاده شود

تذکرات نماینده سنقر به رئیس‌جمهور و شش وزیر کابینه

***

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تصویب یک طرح دو فوریتی به تغییر مهلت جذب اعتبارات طرح‌های عمرانی رای دادند. دو فوریت طرح تغییر مهلت جذب اعتبارات پروژه های عمرانی سال ۹۵ کل کشور در جلسه علنی امروز مجلس مطرح شد و نمایندگان با ۱۸۴ رای موافق، ۳۶ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۲۴۸ نماینده حاضر به دو فوریت آن رای دادند. در صورت تصویب نهایی این طرح سال مالی پروژه های عمرانی بودجه سال ۹۵ کل کشور از پایان تیرماه به پایان شهریور ماه سال ۹۶ تغییر می یابد.

در جلسه علنی صبح امروز مجلس همچنین یک عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی طرح الزام قوه قضاییه به اجرای اصل ۴۹ قانون اساسی را اعلام وصول کرد. محمدعلی وکیلی از اعلام وصول تقاضای استرداد طرح الحاق یک ماده به قانون تشکیل سازمان بازرسی کل کشو به دلیل پس گرفتن امضای تعدادی از طراحان خبر داد.

کلیات طرح تخفیف مجازات اعدام محکومین مواد مخدر تصویب شد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۸۲ رای موافق، به کلیات طرح یک فوریتی الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر در رابطه با تخفیف مجازات اعدام محکومین مواد مخدر رای دادند.

در ادامه بررسی طرح تخفیف مجازات اعدام محکومین مواد مخدر اظهارات موافقان و مخالفان مطرح شد. جلیل رحیمی جهان‌آبادی،‌ عبدالحمید خدری و جهانبخش محبی‌نیا به عنوان موافق،‌ صباغیان،‌ حاجی دلیگانی و ولی داداشی به عنوان مخالف در جریان رسیدگی به کلیات طرح الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر درباره تخفیف مجازات محکومین مواد مخدر صحبت کردند.

سیدحسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز با اشاره به دلایل رد طرح الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر در این کمیسیون گفت: برداشتن مجازات به نفع منافع ملی در مبارزه با مواد مخدر نیست.

در جلسه امروز همچنین سوال از وزیر کار درباره اشغال بازار کار از سوی اتباع بیگانه اعلام وصول شد. سوال ملی حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص علت در اختیار قرار گرفتن بازار کار از سوی اتباع بیگانه اعلام وصول شد.

مجلس شورای اسلامی با یک فوریت طرح اصلاح قانون ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان موافقت کرد. در جریان رسیدگی به کلیات طرح اصلاح قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان پس از اظهارات طراحان و نمایندگان مخالف و موافق، این طرح به رای گذاشته شد که از مجموع ۲۳۹ نماینده حاضر با ۱۳۰ رای موافق ۴۲ رای مخالف و ۱۲ رای ممتنع به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. در ادامه تذکرات کتبی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به مسئولان اجرایی کشور در صحن علنی مجلس قرائت شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۴۷۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد/ تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب

سخنگوی شورای نگهبان گفت: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها که در رفت‌وآمد بین مجلس و شورای نگهبان بود که ایرادات و ابهاماتی داشت و با رفع ابهامات، خلاف موازین شرع شناخته نشد.

به گزارش مشرق، هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان صبح یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲در نخستین نشست خبری خود، به گزارشی از نظرات اخیر شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اماره بها که از سال گذشته میان محلی و شورای نگهبان در رفت و آمد بود، در نهایت خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و امیدواریم این طرح به اهداف خود دست یابد.

تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید

وی افزود: طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) نیز در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی گاز ایران با هند به داوری نیز مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت. طرح اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی نیز است سوی شورای نگهبان نگهبان مورد بر سی قرار گرفت که به تایید شورا نرسید. همچنین اصلاح قانون نظام صنفی کشور نیز با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه شد.

وی همچنین گفت که شورای نگهبان نسبت به قانون مصباح نشان صنفی ابهاماتی وارد کرده است.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: دو طرح تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها و  استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران اجتماعی و همچنین لایحه دو فوریتی تمدید امرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست و لایحه ارجاع اختلاف توانیر و شرکت گنت ترکیه به داوری  خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

طحان نظیف با اشاره به اساسنامه‌های بررسی شده از سوی شورای نگهبان گفت: اصلاح اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور، اصلاح اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی، اصلاح اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل و همچنین اصلاح اساسنامه سازمانهای مناطق آزاد  کیش،قشم، ارسباران، جلفا و انزلی نیز خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد

وی با بیان این‌که « ۳ استعلام از دیوان عدالت اداری از سوی فقهای شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است» اظهار کرد: دو مورد از این موارد خلاف موازین شرع شناخته نشد و یک مورد بر خلاف موازین شرع تشخیص داده شد.

فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز شد

به گزارش ایسنا سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره تمهیدات شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در انتهای هفته مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده در ۱۵ استان برگزار می‌شود؛ در ۸ خوزه انتخابیه که بالای دو نفر از داوطلبان آن‌ها تعیین تکلیف نشدند (تبریز، ری، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم شهر و ملایر) انتخابات بصورت تماماً الکترونیک برگزار می‌شود.

طحان نظیف افزود: از امروز فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز می‌شود.

وی با بیان این‌که «تعداد ناظران شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات بیش از ۴۰ هزار نفر هستند»، عنوان کرد: در مرحله قبل همه موارد تخلفاتی که به شورای نگهبان اعلام شد، مورد بررسی قرار گرفت؛ برخی از موارد در روز انتخابات و طی تذکر، برخی با اعزام بازرس و باز شماری و برخی دیگر نیز به دستگاه قضا ارجاع شد.

هنوز بررسی لایحه عفاف و حجاب به اتمام نرسیده است

سخنگوی شورای نگهبان درباره آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب تاکید کرد: اخیرا اصلاحیه مجلس را در این خصوص دریافت کردیم و در حال رسیدگی هستیم هنوز بررسی به اتمام نرسیده است؛ تا اینجای کار برخی از ایرادات شورای نگهبان همچنان به قوت خود باقیست که عمدتا این موارد شامل مواد ۴۷ و ۴۸ است.

« شفافیت» در دستور کار شورای نگهبان است

طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره سرنوشت لایحه‌های برنامه هفتم و شفافیت اظهار  کرد: برنامه هفتم تاکنون دومرتبه برای اظهار نظر به شورای نگهبان ارسال شده است؛ هنوز اصلاحیه اخیر مجلس را دریافت نکردیم. درباره شفافیت نیز اصلاحیه را دریافت کردیم و در دستور کار شورای نگهبان قرار گرفته است.


وی در پاسخ به پرسشی درباره سیستم انتخابات تناسبی اظهار کرد: این موضوع در مصوبه اصلاح قانون انتخابات مطرح و از سوی شورای نگهبان تأیید شد اما اعضای هیئت عالی نظارت بر سیاست‌های کلی نظام دراین زمینه نکاتی داشتند که در آن مقطع مجلس تصمیم گرفت آن را از مصوبه خارج کند.

برخی وقتی تایید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست و وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند

عضو حقوقدان شورای نگهبان در پاسخ به پرسش دیگری درباره اظهارات اخیر حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود تاکید کرد: بررسی صلاحیت خبرگان رهبری با فقهای شورای نگهبان است و تاکید عزیزان نیز همیشه بر اجرای قانون بوده است؛ این حرفها تازگی ندارد  ظاهراً برخی وقتی تایید می‌شوند سطح درک شورای نگهبان بالاست و وقتی رد می‌شوند حرف دیگری دارند.

ایرادی به مصوبه مجلس درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نداشتیم

طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره مصوبه مجلس درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان گفت: ما نسبت به این موضوع ایرادی نداشتیم و تایید آن را قبلاً اعلام کردیم اما ما درباره لایحه برنامه هفتم ایرادات و ابهامات دیگری داشتیم که در حال رفت و آمد میان مجلس و شورای نگهبان است و پس از رفع این ایرادات لایحه بطور کامل ابلاغ می‌شود. طبق مفاد این مصوبه نیز قانون برنامه هفتم از ابتدای سال ۱۴۰۳ لازم‌الاجرا خواهد بود.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دلایل رد صلاحیت حسن روحانی تاکید کرد: مواردی که بصورت مکتوب به ایشان اعلام شده موارد متعددی است و محدود به چند موردی که ایشان مطرح کردند نیست؛ البته همین چند مورد نیز به صوت دقیق مطرح نشده است.

طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره علت عدم انتشار دلایل رد صلاحیت حسن روحانی گفت: بارها گفتیم که موارد را به افراد می‌گوییم اما درباره انتشار عمومی نیاز به مجوز قانون داریم.

تمهیدات شورای نگهبان برای نظارت بر  برگزاری انتخابات بصورت الکترونیکی

وی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره تمهیدات شورای نگهبان برای نظارت بر  برگزاری انتخابات بصورت الکترونیکی گفت: آموزش‌هایی را برای عوامل اجرایی و نظارتی در نظر گرفتیم که انجام شده است؛ همچنین در حوزه‌هایی که انتخابات بصورت الکترونیکی انجام می‌شود آموزش‌هایی برای مردم ارائه و پیش‌بینی‌هایی برای آشنایی با فرآیند انجام شده است؛ فرآیند نظارتی شورای نگهبان نیز متناسب با این نوع برگزاری انتخابات پیش‌بینی شده است.

بخش دوم بودجه عمومی مصوبه مجلس را دریافت نکردیم

وی همچنین درباره روند بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ گفت:نسبت به بخش دوم بودجه عمومی مصوبه مجلس را دریافت نکردیم و به محض دریافت در دستور کار قرار خواهیم داد.

ادامه دارد ...

دیگر خبرها

  • مصوبه تعیین نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در مناطق آزاد اصلاح شد
  • تاییدتشکیل سازمان «سپند»/ آغاز ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • طرح ساماندهی اجاره‌بهای مسکن تأیید شد/ تمهیدات شورای نگهبان برای انتخابات الکترونیک/ آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب
  • نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات
  • تایید طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌بها
  • مسیر اجرایی با انتخاب نماینده اصلح ترسیم می‌شود/نمایش نشاط عمومی با مشارکت مردم
  • بانکی‌پور، نماینده مجلس: در لایحه حجاب و عفاف تمام دوربین‌های ادارات دولتی و خصوصی باید به فراجا وصل شوند / کسی که کشف حجاب کند، بار اول یک و نیم میلیون تومان جریمه می‌شود، بار دوم، ۳ میلیون تومان که بعد از سه هفته باید ۴ و نیم میلیون تومان پرداخت کند / ب
  • با نمایندگان مجلس در بروجرد و کوهدشت+گزارش
  • جوکار: طبق قانون شفافیت قوای سه گانه آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد