Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج یک پژوهش عملی نشان می دهد روند مداوم تغییرات زیان بار آب و هوایی در قاره آسیا و اقیانوسیه باعث توقف و معکوس شدن فرایند توسعه اقتصادی در این بخش از جهان خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یورکالرت، گزارش مشترک بانک توسعه آسیا و موسسه تحقیق در مورد تاثیرات آب و هوا در پستدام (PIK) چشم انداز نگران کننده ای را از آینده آسیا و اقیانوسیه به علت روند تکان دهنده تخریب محیط زیست و انتشار گازهای گلخانه ای و همین طور تشدید آلودگی هوا ترسیم می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر طبق این گزارش به نام «منطقه ای در خطر: ابعاد انسانی تغییرات آب و هوایی در آسیا و اقیانوسیه»، اگر کشورهای این بخش از جهان برای کندشدن روند زیان آور تغییرات آب و هوایی اقدام نکنند، باید در انتظار کاهش کیفیت زندگی خود و از دست دادن تمام منافعی باشند که در سه دهه اخیر به علت پیشرفت های اقتصادی سریع به دست آورده اند.

در این گزارش پیش بینی شده که اگر روند فعالیت های تجاری و اقتصادی در منطقه آسیا و اقیانوسیه به همین شیوه فعلی ادامه یابد، دمای این بخش از جهان تا پایان قرن بیست و یکم ۶ درجه سانتیگراد افزایش می یابد و این افزایش در برخی کشورهای منطقه بیشتر هم خواهد بود.

بر طبق گزارش یاد شده دمای هوا در کشورهای تاجیکستان، افغانستان، پاکستان و بخشهای جنوب غربی کشور چین تا ۸ درجه سانتیگراد افزایش می یابد که تبعات آن بسیار تکان دهنده خواهد بود.

این افزایش شدید دمای هوا به تغییرات گسترده ای در سیستم آب و هوایی منطقه، کشاورزی و بخش ماهیگیری، میزان تنوع زیستی در زمین و دریا و ... می انجامد و تبعات فراوانی در حوزه امنیت ملی، تجارت و بازرگانی، توسعه شهری، مهاجرت، سلامت و بهداشت برجای می گذارد.

خطر این تغییرات آب و هوایی آن قدر جدی است که حتی می تواند ماهیت وجودی برخی کشورها را به چالش بکشد و امید به توسعه پایدار و فراگیر در آنها را برای همیشه از بین ببرد.

در ادامه این گزارش بحران ناشی از تغییرات آب و هوایی بزرگترین چالش برای تمدن بشری در قرن ۲۱ معرفی شده که بیش از همه آسیا و اقیانوسیه را تهدید می کند. این بخش از جهان محل سکونت دو سوم فقرای جهان و یکی از آسیب پذیرترین بخش های جهان در برابر تغییرات آب و هوایی است و نتیجه این تحولات تشدید فقر و شکل گیری یک فاجعه است.

از همین رو آینده کره زمین در دستان مردم آسیا و اقیانوسیه است و اگر آنها تلاش برای مقابله با تغییرات آب و هوایی را تشدید کنند، کل بشریت را نجات داده اند.

افزایش توفان و کاهش مواد غذایی

یکی از نتایج مهم گرمایش کره زمین افزایش وقوع توفان های شدید گرمسیری است و اگر روند فعلی تغییر نکند میزان وقوع این توفان ها در آسیا تا ۵۰ درصد افزایش می یابد. کاهش ۲۰ تا ۵۰ درصدی بارش باران در کشورهای پاکستان و افغاستان یکی دیگر از نتایج گرم شدن بیش از حد کره زمین است.

تغییرات آب و هوایی به افزایش وقوع سیل نیز منجر می شود. ۱۹ شهر از ۲۵ شهر بزرگ جهان که با افزایش یک متری سطح آب دریاها به علت ذوب شدن یخ های کره زمین در معرض خطر جدی قرار دارند، در منطقه آسیا و اقیانوسیه قرار دارند و تنها ۷ مورد از این شهرها در کشور فیلیپین هستند. بیشترین خسارت از بالا آمدن آب دریاها و سیل متوجه اندونزی خواهد شد و تا سال ۲۱۰۰ همه ساله ۵.۹ میلیون نفر از ساکنان این کشور به همین علت دچار مشکل می شوند.

تدوام این وضعیت تا سال ۲۰۵۰ باعث کاهش و از دست رفتن گسترده مواد غذایی در جهان خواهد شد. میزان این خسارت در هر سال ۵۲ میلیارد دلار برآورد شده است. این رقم در سال ۲۰۰۵ تنها ۶ میلیارد دلار بوده است. علاوه بر این از ۲۵ شهری که تا سال ۲۰۵۰ بیشترین زیان را به علت از دست رفتن مواد غذایی متحمل می شوند، ۱۳ شهر در قاره آسیا و در کشورهای چین، هند، ویتنام، اندونزی، تایلند و ژاپن واقع هستند.

تداوم این شرایط تولید برنج در جنوب شرق آسیا را تا سال ۲۱۰۰ تا ۵۰ درصد کاهش می دهد و تولید انواع محصولات غذایی در ازبکستان تا سال ۲۰۵۰ به همین علت ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش می یابد. کمبود تولید مواد غذایی تعداد کودکان دارای مشکل سوء تغذیه را در جنوب آسیا به ۷ میلیون نفر افزایش می دهد. هزینه واردات مواد غذایی هم به علت همین مشکلات برای کشورهای مذکور تا سال ۲۰۵۰ تا ۷ برابر افزایش می یابد.

به خطر افتادن بهداشت و سلامت

تغییرات آب و هوایی خطری جدی برای بهداشت و سلامت مردم آسیا و اقیانوسیه هم محسوب می شود. تا به حال هر سال ۳.۳ میلیون نفر از مردم این بخش از جهان به علت بیماری های ناشی از آلودگی هوا می مردند و مردم چین، پاکستان، هند و بنگلادش درصدر بودند. با گرمایش شدید کره زمین، بیماری های قلبی منجر به مرگ در منطقه به خصوص در میان افراد مسن تا سال ۲۰۵۰ همه ساله ۵۲ هزار مورد افزایش می یابد.

یکی دیگر از تبعات این وضعیت، مهاجرت افسارگسیخته به نقاط شهری و گسترش حاشیه نشینی است که مشکلات جدی در زمینه ارائه خدمات اجتماعی و بهدشاتی به وجود می آورد. هوای گرم تر به افزایش مصرف انرژی و افزایش اتکا به سوخت های فسیلی و کمبود ظرفیت و اختلال در نیروگاه های انرژی به علت کمبود آب برای خنک کردن سیستم های موجود و ... می انجامد و ناامنی در زمینه تامین انرژی می تواند به جنگ میان کشورها برای دست اندازی به منابع انرژی موجود هم بینجامد.

در این گزارش راه حل اصلی مشکلات فزاینده یاد شده تلاش برای تسریع روند کربن زدایی از بخش های دولتی و خصوصی قاره آسیا عنوان شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به نشانی https://www.adb.org/publications/region-at-risk-climate-change مراجعه کنید.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۴۹۶۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا

به گزارش همشهری آنلاین، صندوق بین‌المللی پول، با خوش‌بینی نسبت به رشد اقتصاد هند، پیش‌بینی کرد که اقتصاد آسیا در سال جاری به‌جای ۴.۲ درصد (پیش‌بینی ۶ ماه پیش) ۴٫۵ درصد رشد کند.

درعین‌حال، این نهاد بین‌المللی بزرگ‌ترین خطر برای اقتصاد آسیا را طولانی شدن اصلاحات در بخش املاک چین عنوان کرده که تقاضا را تضعیف می‌کند و احتمال وقوع تورم منفی طولانی‌مدت و ضربه زدن به سایر اقتصادها از طریق «سرریزهای تجاری مستقیم» را افزایش می‌دهد.

-عربستان قصد دارد تا قیمت نفت خود را برای مشتریان آسیایی تا بالاترین رقم طی ۵ ماه گذشته افزایش دهد که احتمالاً ۳ دلار در هر بشکه بالاتر از شاخص عمان / دبی می‌رسد. اکثر تحلیلگران رویترز انتظار دارند قیمت رسمی فروش نفت متوسط و نفت سنگین عرب هم به خاطر کمبود عرضه در بحبوحه کاهش تولید اوپک پلاس افزایش یابد.

-گروهی از شرکت‌های بیمه غربی اعلام کردند اعمال سقف قیمتی برای نفت روسیه غیرقابل اجرا بوده و فقط سبب پیوستن کشتی‌های بیشتری به ناوگان سایه شده است. گروه هفت، سقف قیمت را برای نفت روسیه تصویب کرد و شرکت‌های حمل‌ونقل و بیمه غربی زمانی می‌توانند در معاملات نفت روسیه شرکت کنند که قیمت آن کمتر از ۶۰ دلار در هر بشکه باشد.

- بانک جهانی در بیانیه‌ای اعلام کرد ۸۴ میلیون دلار برای مبارزه با مشکلات اقتصادی و اجرای پروژه‌های معیشتی به افغانستان کمک می‌کند. بر اساس بیانه این نهاد بین‌المللی، مبلغ ۷۰ میلیون دلار از این حمایت مالی از طریق صندوق امانی افغانستان و انجمن انکشاف بین‌المللی برای اجرای پروژه‌های معیشتی در ۶ حوزه و ۲۶ ولایت افغانستان هزینه خواهد شد.

-قیمت بیت کوین ۱۸.۶ درصد از سقف خود کاهش پیدا کرده و بسیاری از تحلیل‌گران انتظار دارند کاهش قیمت بیشتری را نیز تجربه کند. در آستانه جلسه FOMC، بیت کوین به محدوده ۵۷٬۱ هزار دلار رسیده است که از سقوط ۱۴ درصدی در یک هفته حکایت دارد. به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران قدیمی با استفاده از فرصت ورود نقدینگی در حال فروش کوین‌های خود هستند.

- شرکت شل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که با هدف تمرکز بر عملیات‌های سودآورتر، از بازار برق در چین شامل تولید، تجارت و کسب‌وکارهای مربوط به آن خارج می‌شود و این تصمیم از پایان سال ۲۰۲۳ در حال اجراست. شرکت، «شل انرژی چین» یکی از اولین شرکت‌های خارجی بود که در بازار کاهش انتشار کربن چین شرکت کرد و برای تجارت در بازار برق چین نیز ثبت شده است.

- کمیته قیمت سوخت امارات متحده عربی روز سه‌شنبه اعلام کرد که قیمت بنزین در این کشور از ماه آینده افزایش می‌یابد درحالی‌که گازوئیل ارزان‌تر خواهد شد. امارات در سال ۲۰۱۵ قیمت سوخت را آزاد کرد و بر همین اساس قیمت‌ها حامل‌های انرژی در این کشور منعکس کننده روند بازار جهانی نفت بود. البته قیمت‌ سوخت در دوره کرونا، به‌صورت موقتی تا مارس ۲۰۲۱ ثابت شده بود.

کد خبر 848822 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها هند اقتصاد صندوق‌ بین‌المللی پول

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین اخبار ورزشی ۱۵ اردیبهشت
  • پایان کار امیدهای بوکس با کسب ۳ مدال برنز در قهرمانی آسیا
  • پایان کار تیم ایران در بوکس امید‌های آسیا با کسب ۳ نشان برنز
  • تیم فوتبال امیدهای ژاپن قهرمان جام ملت‌های آسیا شد
  • افزایش پروازهای فرودگاه شهدای خوی به ۳ روز در هفته
  • تشویق شدید نکونام، در دوران پسا خطیر! (عکس)
  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان
  • تغییرات آب و هوایی میانگین درآمد مردم جهان را کاهش می‌دهد
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • پاریس برای المپیک 2024 به یک دژ نظامی تبدیل می‌شود!