Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-02@00:29:04 GMT

تولید پلاستیک سازگار با طبیعت با استفاده از لیمو

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۵۳۰۱۴

گروهی از محققان روش جدیدی را برای تولید پلی‌کربنات‌ها با استفاده از لیمو و گاز دی اکسید کربن ابداع کردند.

به گزارش ایرنا،لیمو قابلیت جایگزینی یکی از مواد اولیه سازنده پلی‌کربنات تجاری موسوم به bisphenol-A یا BPA را فراهم می‌کند. با وجود این که BPA تاکنون بارها توسط سازمان‌های رسمی آمریکا و اروپا به عنوان ماده‌ای بی خطر معرفی شده است، در مطالعات مختلفی مشخص شده است که این ماده موجب تخریب غشای غدد درون ریز، سم عصبی و ماده‌ای سرطان‌زا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پلی‌کربنات‌ها در زندگی امروزی نقش بسیار پررنگی دارند. این مواد برای ساخت ابزارها و لوازم مختلف، از قاب تلفن همراه گرفته تا پنجره‌های هواپیما، کاربرد دارند. با وجود این بسیاری از متخصصان نگرانی‌هایی در مورد خطرساز بودن مواد به‌کار رفته در پلی‌کربنات‌های تجاری دارند.
پلیمر جدید که با استفاده از لیمو تولید می‌شود، با محیط زیست سازگار است و بالاترین میزان مقاومت گرمایی را در بین پلیمرهای زیستی موجود در بازار دارد. در واقع پلیمرهای زیستی در مقایسه با پلیمرهای سنتی مقاومت گرمایی پایینی دارند اما این پلیمر جدید مقاومت گرمایی بسیار بالایی را از خود نشان داد که موجب شگفتی محققان شد. این ویژگی پلیمر جدید را به گزینه مناسبی برای ساخت ابزارها و تجهیزات مورد استفاده در زندگی روزمره بدل می‌کند.
محققان در حال مذاکره با شرکت‌ها و کارخانجات تولید پلاستیک هستند تا بتوانند تولید صنعتی این پلیمر جدید را آغاز کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۵۳۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، علی کرمی فوق تخصص مهندسی ژنتیک در خصوص تأثیرات میکروپلاستیک‌ها در سلامتی انسان، بیان کرد: متأسفانه نتایج تحقیقات بیانگر وجود میکروپلاستیک‌ها در تمام بافت بدن انسان‌ها از جمله خون، کبد، کلیه، ادرار، دستگاه گوارش و از همه دردناک‌تر در جنین است و علاوه بر تأثیر در اختلالات هورمونی وارد یک عرصه بسیار خطرناکی همچون تغییر جنسیت، نازایی و تغییر هورمون‌ها شده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین میکروپلاستیک‌ها در بروز سرطان‌ها، سندروم‌های متابولیک و اختلال در حوزه میکروبیوم معده اثرگذارند که تأثیرات جبران ناپذیری بر دستگاه گوارش و اختلال در تمام نواحی بدن دارند.

کرمی گفت: به واسطه استفاده گسترده کشاورزان از پلاستیک این میکروپلاستیک‌ها به چرخه غذایی وارد شده و باید اقدامات مؤثری در این خصوص صورت گیرد که در صورت عدم به‌کارگیری اقدامات لازم نسل آینده با بحران‌های همچون نازایی و انواع سرطان‌ها رو به رو خواهند شد.

وی با اشاره به ظرفیت صدا و سیما در راستای اطلاع رسانی گسترده، بیان کرد: رسانه‌ها به عنوان مرجع فرهنگ سازی و اشاعه خبر توانایی اطلاع رسانی برای تمامی اقشار به خصوص کشاورزان و همگام سازی مردم را جهت کاهش یا حذف پلاستیک را دارند.

کرمی با اشاره به اقدام مشترک سازمان حفاظت محیط زیست و چند نهاد دولتی و اقتصادی دیگر در خصوص کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی تصریح کرد: این حرکت خوب و تأثیرگذار است اما باید ادامه دار باشد و به لحاظ قانونی دارای پشتوانه باشد تا بتوان به هدف کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی نزدیک تر شد.

کد خبر 6094500

دیگر خبرها

  • تاثیر مستقیم میکروپلاستیک‌ها بر تغییر هورمون و جنسیت جنین
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • پیامدهای استفاده از پلاستیک در مزارع
  • تهدید حیات جزیره سرخ‌گون هرمز با شیشه و پلاستیک
  • برد پرگل هندبال سپاهان در مصاف با پلیمر خرم آباد
  • سپاهان، پلیمر را دست خالی گذاشت
  • پلیمر کم آورد/ خروج قلندری موضوع درون تیمی است
  • انحطاط اخلاقی یا استثمار به بهانه تولید علم
  • منطقه «چهلمیر» در پارک ملی تندوره درگز پاکسازی شد
  • بازیافت پسماند زباله توسط دانش‌بنیان‌ها و تبدیل به سوخت پاک