Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@00:18:40 GMT

توکلي: احسان مي‌تواند طلاي جهاني بگيرد

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۵۳۸۷۱

خبرگزاري آريا - خبر قهرماني احساس حدادي اين بار مثل بمب صدا کرد. براي نايب قهرمان المپيک 2012 لندن، ايستادن روي سکوي اول آسيا کار خارق‌العاده‌اي نيست، ‌اما وقتي حواشي تو را در خود غرق کرده باشد، کسب مدال طلا، يک نشانه روشن است؛ نشانه‌اي براي بازگشت دوباره قهرمان.

احساس حدادي بدون شک با همان نشان باارزش نقره‌اي که در المپيک به‌دست آورد، پرافتخارترين دووميداني‌کار تاريخ ورزش ايران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اين حال در کارنامه او مدال طلاي خوشرنگ طلا، نقره و برنز کم نيست. حدادي با احتساب مدال طلايي که هفته پيش در هند به دست آورد، پنج بار قهرمان آسيا شده است. او سال 2011 مدال برنز جهان را به دست آورد و در سه دوره متوالي بازي‌هاي آسيايي هم روي سکوي قهرماني ايستاد؛ 2006 دوحه، 2010 گوانگجو و 2014 اينچئون. اين آخري، اما آخرين قهرماني حدادي در عرصه رقابت‌هاي بين‌المللي پرتاب ديسک بود. حدادي با وجود کسب مجوز حضور در المپيک 2016 ريو، نتيجه قابل توجهي در اين المپيک نگرفت و با پرتابي به ميزان 60 متر و 15 سانتي‌متر بيست و چهارم شد. او در مسابقات جهاني 2015 هم تقريبا همين اندازه پرتاب کرد و باز هم در همان مرحله مقدماتي حذف شد (60 متر و 39 سانتي‌متر). پرتاب حدادي در بازي‌هاي همبستگي کشورهاي اسلامي از 60 متر تجاوز نکرد تا او در باکو به مدال نقره دست يابد، اما داستان رقابت‌هاي دووميداني قهرماني آسياي 2017 براي احسان چيز ديگري بود. اين بار احسان بعد از سه سال بيش از 64 متر پرتاب کرد.
اگرچه توان احسان حدادي بر کسي پوشيده نيست، اما اين بار خيلي‌ها حسين توکلي را دليل اصلي پيشرفت احسان مي‌دانند. قهرمان المپيک 2000 سيدني که سال گذشته با بي‌مهري از سرمربيگري تيم ملي وزنه‌برداري کنار گذاشته شد و شانس همراهي شاگردانش را در المپيک 2016 ريو از دست داد، حالا مي‌خواهد يک قهرمان ارزنده را براي حضور در المپيک 2020 آماده کند. توکلي که سه هفته قبل از آغاز رقابت‌هاي قهرماني آسيا به عنوان مربي بدنساز، در کنار احسان حدادي قرار گرفت، درباره پيشرفت اين قهرمان در همين مدت کوتاه به جام‌جم گفت: ما زمان زيادي براي کارهاي بدنسازي نداشتيم، اما آنچه باعث شد احسان حدادي تا اين حد پيشرفت کند، اين بود که ذهنش را از مسائل حاشيه‌اي دور نگه داشت. من و احسان رابطه دوستانه نزديکي بايکديگر داريم و احترام زيادي براي يکديگر قائليم. همين احترام دوطرفه باعث شد بتوانم به احسان کمک کنم تا فقط روي تمريناتش متمرکز باشد و اجازه ندهد حواشي غيرورزشي در کارش تاثير بگذارد.
توکلي با اشاره به اين‌که همين فشارها باعث شده بود، احسان حدادي تصميم به خداحافظي از ورزش بگيرد، افزود: او واقعا تحت فشار بود. هم در روزهاي قبل از المپيک و هم پس از بازگشت از ريو. از سوي ديگر آسيب‌ديدگي، روند تمريناتش را مختل کرده بود. احسان هم در شرايطي در المپيک پرتاب کرد که کف پايش يک استخوان زائد درآمده بود و او را آزار مي‌داد که خوشبختانه بعد از المپيک جراحي کرد. خلاصه اين‌که همه اين مسائل باعث شده بود احسان، آن احسان هميشگي نباشد. او بشدت تحت فشار بود، اما هرگز با رسانه‌ها حرفي از حال و روز خودش نزد و اين چيزي بود که من درباره احسان مي‌دانستم. به همين خاطر قبل از هر چيز سعي کرديم روي مسائل روحي ـ رواني کار کنيم. البته تغييراتي هم در شکل تمرينات بدنسازي و کار با وزنه احسان ايجاد کرديم که خوشبختانه نتيجه بخش بود.
احسان حدادي کمتر از 20 روز ديگر بايد در لندن و رقابت‌هاي جهاني قهرماني جهان 2017 پرتاب کند. حسين توکلي خيلي اميدوار است احسان بعد از شش سال دوباره روي سکوي جهاني برود و مدال کسب کند: صحبت کردن درباره اين‌که احسان مي‌تواند در رقابت‌هاي جهاني مدال کسب کند يا خير درست نيست، اما من معتقدم بايد جاه‌طلب بود. در همين رقابت‌هاي قهرماني آسيا در هند اگر شرايط آب و هوايي بهتر بود، احسان مي‌توانست تا 66 متر هم پرتاب کند. 66 متر رکوردي است که احسان در مسابقات جهاني 2011 با آن به مدال برنز رسيد و اين اميدواري وجود دارد که امسال هم بتواند پرتاب خوبي داشته باشد.
رضا پورعالي

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۵۳۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توپ طلای دزدیده شده مارادونا در حراج!

توپ طلای مسروقه متعلق به فوق ستاره فقید تیم ملی آرژانتین در جام جهانی ۱۹۸۶، به حراج گذاشته می‌شود.

به گزارش ایرنا، توپ طلای دیگو آرماندو مارادونا، فوق ستاره فقید تیم ملی آرژانتین که پس از قهرمانی با این تیم در جام جهانی ۱۹۸۶ آن را به دست آورده و مسروقه اعلام شده بود، ششم ژوئن(۱۷ خرداد) در حراجی «آگوت» فرانسه فروخته خواهد شد.

روزنامه اکیپ فرانسه دیروز نوشت که توپ طلای مارادونا به سرقت رفته بود اما به‌تازگی سروکله‌اش در بین چندین شی‌ دیگر در سالن یک حراجی پیدا شده است!

این نخستین توپ طلایی است که به حراج گذاشته خواهد شد و گرچه ارزش آن هنوز تایید نشده اما حراجی آگوت انتظار دارد که میلیون‌ها دلار از قبل حراج آن به جیب بزند.

مارادونا که در سال ۲۰۲۰ درگذشت، پس از قهرمانی با آرژانتین در جام جهانی ۱۹۸۶ مکزیک با پنج گل، توپ طلا را از آن خود کرد.

آن دوره جام جهانی بیشتر به واسطه ۲ گلی که مارادونا در یک‌چهارم نهایی برابر انگلیس به ثمر رساند، بین فوتبال‌دوستان محبوبیت دارد. مارادونا در آن بازی با عبور دادن توپ یا دست از بالای سر پیتر شیلتون، دروازه‌بان آن روزهای سه‌شیرها، گل نخست را به ثمر رساند؛ گلی که بعدها به «دست خدا» معروف شد.

مارادونا گل دوم آلبی‌سلسته را نیز با حرکت انفرادی به ثمر رساند. شماره ۱۰ فقید آرژانتین از نیمه زمین خودی توپ را در اختیار گرفت و پس از عبور از پنج بازیکن انگلیس، آن را به تور دروازه شیلتون چسباند و این گل نیز بعدها به «گل قرن» شهرت یافت. پیراهن مارادونا در آن روز به همراه توپ بازی، پیش‌تر به حراج گذاشته و فروخته شد.

آرژانتین پس از پیروزی برابر انگلیس، در نیمه نهایی بلژیک را با ۲ گل مارادونا شکست داد و در فینال مهیج برابر آلمان غربی، با نتیجه سه بر ۲ برنده شد و جام را بالای سر برد.

توپ طلا در جام جهانی ۱۹۸۲ معرفی شد و فهرست برندگان آن عبارتست از پائولو روسی(ایتالیا)، روماریو و رونالدو(برزیل) و زین‌الدین زیدان(فرانسه)؛ لیونل مسی، ستاره کنونی تیم ملی آرژانتین نیز تنها بازیکنی است که دو بار این جایزه را به خانه برده است.

حراجی آگوت به‌تازگی پس از تحقیقات، اصالت توپ طلای مارادونا را تایید کرده بود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • علیرضا دبیر، نام رسول خادم را حذف کرد
  • علیرضا دبیر: چرا حسن یزدانی را انتخاب کردیم؟ چون طلای المپیک دارد
  • شانس بالای ایران برای تصاحب مدال‌های طلای آمریکا و ژاپن
  • کرواسی انتخاب لوپز برای کسب پنجمین طلای المپیک
  • امین میرزازاده با طلای دوم، دهمین طلای لوپز را نقره می‌کند
  • توپ طلای دزدیده شده مارادونا در حراج!
  • رسانه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • پایگاه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • پرتاب حدادی به صندلی ریاست/ من تنها، شما همه!
  • به دنبال طلای بازی‌های آسیایی هستم/ رکورد ایران را جا به جا کردم