Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@10:18:42 GMT

فریاد «آتنا»ها را امروز بشنویم!

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۵۵۳۱۰

فریاد «آتنا»ها را امروز بشنویم!

در این گزارش آمده است : در ایران ماهانه چندین مورد تعرض به کودکان رخ می دهد، اما چون منجر به قتل نمی شود و کودک از ترس و خانواده اش از هراس آبرو چیزی نمی گویند، متعرض همچنان آزادانه در جامعه حضور دارد و کودک مورد تعرض قرار گرفته با کوله باری از عذاب روحی به زندگی خود ادامه می دهد.
یکی از مشکلات این است که سیستم قضایی و انتظامی بعد از آنکه مجرمی دوران محکومیت خود را سپری می کند و به اصطلاح به آغوش جامعه باز می گردد دیگر او را تحت نظر نمی گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به راستی اگر اسماعیل شیطان صفت بعد از آنکه از زندان آزاد شده بود، می دانست همچنان تحت نظر است، آیا به خلاف های خود ادامه می داد که در نهایت مرتکب قتل بشود!؟
همه ما می دانیم که سیستم اطلاعاتی در ایران از جمله قوی ترین سیستم های جهان به شمار می آید، به نحوی که بسیاری از عملیات تروریستی در نطفه خفه می شوند. پیشنهاد می شود که متعرضان، پس از آزادی از زندان زیر نظر نهادهای اطلاعاتی قرار گیرند تا دیگر شاهد چنین فجایعی در کشور نباشیم. این اتفاقات چیزی کم از عملیات تروریستی ندارد و جامعه را درگیر می کند.

**دخترکی که تیتر رسانه ها شد
هفته ای که آن را پشت سر گذاشتیم، هفته ای بود که جریان قتل دلخراش آتنا - دختر هفت ساله پارس آبادی- در اردبیل تمام ایران را متاثر کرد و در غمی بزرگ فرو برد.دوشنبه 19 تیر ماه هیچ گاه از ذهن و خاطره مردم منطقه پارس آباد پاک نخواهد شد چون تمام آرزوها و دعاهای مردم منطقه برای زنده پیدا شدن دخترک به ثمر ننشسته بود که خبر پیدا شدن جسد این طفل معصوم باز مردم منطقه را در بهت و حیرت فرو برده بود.
آتنا تیتر بیشتر روزنامه ها و خبرگزاری ها شد. درست مانند سال گذشته که خبر کشته شدن دخترکی به نام ستایش همانند امروز فضای اجتماعی ایران را به شدت تحت تاثیر قرار داد. در چند روز گذشته هم فراوان درباره آتنا، گم شدن این کودک و نحوه قتل و کشف جسد و دستگیری قاتل اوسخن گفته اند. آنچه مسلم است بروز اتفاقاتی از این دست تازگی ندارد و به سال های اخیر هم محدود نمی شود اما به مدد تقویت رسانه های دیجیتال و فعالیت گسترده شبکه های اجتماعی در کشورمان، مدتی است چنین خبرهایی سریع تر و در سطح گسترده تری در جامعه بازتاب پیدا می کند. مرگ این چنین کودکان آنهم به خاطر امیال شیطانی برخی افراد که نمی توان نام انسان را بر آنها گذاشت، قلب انسان را جریحه دار می کند. قاتل شیطان صفت آتنا مدعی شده بود برای سرقت و تحت وسوسه های شیطانی مرتکب قتل شده است. به گفته یکی از اهالی پارس آباد، مرد جنایتکار به نام اسماعیل41ساله متاهل و دارای سه فرزند و سابقه دار است. او در محله مرد بدنامی بوده و به ربا خواری مشهور بوده است. البته اسماعیل دارای سوابق کیفری بوده و دارای تجربه زندان بوده است . او به مواد مخدر اعتیاد دارد و در بازجویی ها گفته هر نوع مواد مخدری که دستم می رسید می کشیدم.

**موارد مشابه
قتل آتنا از یک منظر مهم است. از این منظر که دهها مورد مشابه وجود دارد اما چون رسانه ای نمی شود واکنشی هم وجود ندارد.به جرات می توان گفت که در ایران روزانه دهها مورد تعرض به کودکان صورت می گیرد ولی چون منجر به قتل نمی شود و کودک از ترس چیزی نمی گوید، سال ها ادامه پیدا می کند و فرد مورد تعرض با اختلالات روانی ناشی از این آسیب رشد می کند. طبق مقاله ای که در فصلنامه رفاه نوشته شده آمار کودک آزاری تکان دهنده است. جمع کل کودکان قربانی در یک سال 83-82بر اساس اخبار مندرج در روزنامه رسمی 616مورد آزار جسمی و جنسی بوده، قتل کودکان 88مورد، کودک ربایی 138 و کودک ربایی منجر به قتل 9 مورد، تجارت کودکان 4مورد و تهدید برای اخاذی یا ربایش جواهرات کودک 314 مورد.

**جنایتکارانی که آزادند
الان هزاران نفر مانند قاتل آتنا در این جامعه آزادند که هنوز جنایت نکرده اند و هر زمان ممکن است به جنایتی فجیع ترمرتکب شوند. مسئول کیست؟ باید حتما جنایتی همچون داستان قتل آتنا رخ دهد تا ما حساس شویم؟ اینجاست که بحث پیشگیری مطرح می شود. پیشگیری نه تنها در فضای خانواده ها بلکه در سطوحی فراتر از خانواده ها چون آموزش و پرورش، نهادهای نظارتی و پلیسی و قضایی.
با وجود چنین شیطان صفت هایی که شاید در شهر تعدادشان به انگشتان یک دست هم نرسد باید مواظب کودکان خود باشیم. بعضی از پدر و مادرها کودک را تنها به خرید می فرستند. یا آنکه وقتی کودک در کوچه و در حال بازی است سری به او نمی زنند. در سیستم آموزشی ما درباره آگاهی های جنسی به کودکان، صحبتی نمی شود و حتی معلم و مدیر مدارس درباره لزوم طرح چنین موضوعاتی در فضای آموزشی مدارس جبهه می گیرند و در نهایت سیستم قضایی و انتظامی بعد از آنکه مجرمی دوران محکومیت خود را سپری می کند و به اصطلاح به آغوش جامعه باز می گردد دیگر او را تحت نظر نمی گیرند تا خیالش از بابت ارتکاب هر نوع جرمی راحت نباشد. به راستی اگر اسماعیل شیطان صفت بعد از آنکه از زندان آزاد شده بود می دانست همچنان تحت نظر است به خلاف های خود ادامه می داد که در نهایت دست به قتل بزند!؟ مسلما این شیطان به حال خود رها شده بود که چنین افسار گسیخته به سه جنایت طبق اعترافات خود دست زده است که در سومین جنایت خون پاک آتنا گریبان او را می گیرد.
واقعا3تا6 ماه حبس یا مجازات نقدی برای کسی که کودک آزاری کرده می تواند مانع از تکرار جرمش شود؟ قانون پیشگیری از کودک آزاری اینجاست که جایش خالی احساس می شود.
*خانواده متعرضین آسان گیر نباشند
متاسفانه گاهی برخی از خانواده های نا آگاه در برابر متجاوزین به فرزند خود از ترس آبرو نه شکایت می کنند و نه حاضر هستند مجرم را به دستگاه قضا معرفی کنند. حتی در برخی از موارد اعلام شده که پدر دختربچه مورد تعرض قرار گرفته در برابر دریافت قطعه زمینی حاضر به پس گرفتن شکایت خود از فرد متجاوز شده است. به راستی چرا در برابر چنین فجایعی سکوت صورت می گیرد و یا آنکه خانواده ها تطمیع می شوند؟ در برابر این نا آگاهی ها چه باید کرد؟ کدام یک از بدنه جامعه عملکرد خود را به درستی انجام نمی دهد که منجر به تکرار این حوادث نا خوشایند می شود؟

**سخن آخر
ماجرای آتنا با وجود تمام ابعاد تاسف برانگیزش بعد از مدتی به دست فراموشی سپرده می شود. همچنان که قتل حنانه کوچولو، کیانا سادات حسینی و ستایش با گذشت زمان غبار فراموشی به خود گرفتند اما هیچ گاه فراموش نکنید متجاوزین در هر کجا و با هر شکل و شمایل و در هر کسوت می توانند دراطراف ما و محل زندگی ما حضور داشته باشند. کودکان و فرزندان خود را آگاه کنیم و به اطرافیان خود اعتماد نکنیم تا حادثه ای همچون حادثه قتل آتنای بیگناه و مظلوم اتفاق نیفتد. نهادهای مدنی و آموزشی نیز بیش از همه در برابر آسیب های اجتماعی تکلیف دارند و باید با هماهنگی دستگاه های دیگر و به ویژه نیروی انتظامی و قضایی قوانین و راهکارهای اساسی برای پیشگیری از این دست جرایم بیندیشند.
دریافت: کمیل بهشتیان**انتشاردهنده:بهنام احمدی *
7429/ 5054

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۵۵۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل باشگاه کتابخوانی در ۱۲ باب از کتابخانه‌های کانون مساجد زنجان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ اسلامی گفت: تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

وی از تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در ۱۲ باب کتابخانه مساجد استان زنجان خبر داد و افزود: این طرح در راستای افزایش مهارت‌های کتابخوانی کودکان و نوجوانان اجرا می‌شود.

به گفته اسلامی، باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان با هدف کمک به افزایش مهارت‌های کتابخوانی کودکان و نوجوانان، تقویت کتاب فروشی‌ها از مسیر نوسازی و بهسازی رابطه کودکان و نوجوانان با کتاب فروشی‌ها شهر و روستا، برقراری ارتباط بین اهالی قلم و کودکان و نوجوانان کتابخوان، کمک به گسترش، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، حمایت و توانمندسازی مربیان باشگاه‌ها با ارائه آموزش‌های مهارتی و ایجاد رقابتی سازنده و تشویق کتابخوانان و باشگاه‌های برتر تشکیل می‌شود.

مدیر ستاد کانون‌های مساجد استان زنجان ادامه داد: کارگاه‌های آموزشی با هدف آموزش شیوه‌های مربیگری و راه‌اندازی باشگاه‌ها برای افراد علاقمند و واجد صلاحیت در این طرح پیش بینی شده است.

وی گفت: مربیان باشگاه‌های کتابخوانی در این کارگاه‌ها علاوه‌بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیار‌های انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفتگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

اسلامی افزود: شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

آخرین مهلت ثبت نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور ۳۱ فروردین ماه ۱۴۰۳ است و فرایند ثبت باشگاه و رقابت در دوره ششم جام از نیمه اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ آغاز می‌شود.

دیگر خبرها

  • شوآف ممنوع، خودتان باشید
  • شهادت نزدیک به ۱۴ هزار کودک به دست صهیونیست‌ها
  • یونیسف : از آغاز جنگ تاکنون حدود ۱۴۰۰۰ کودک در غزه جان باخته‌اند
  • آمار هولناک کودکان شهید در غزه اعلام شد
  • کشته شدن ۱۴۰۰۰ کودک در غزه از آغاز جنگ تا کنون!
  • اکران برنامه تلویزیونی سر سفره خدا با ضبط جدید
  • ممنوعیت تبلیغات در شبکه کودک برداشته شد؟
  • یونیسف:اجساد متلاشی شده کودکان غزه دلیلی بر توحش اسرائیل است
  • تشکیل باشگاه کتابخوانی در ۱۲ باب از کتابخانه‌های کانون مساجد زنجان
  • این درد را در سنین رشد کودکان را جدی بگیرید