Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-01@11:50:00 GMT

رشد 21 درصدی صادرات غیرنفتی در دولت یازدهم

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۵۶۵۶۳

براساس آمار مجموع صادرات غیرنفتی کشور بدون احتساب میعانات گازی نیز از حدود 115 میلیارد دلار در دوره دولت دهم به نزدیک 140 میلیارد دلار در دولت یازدهم رسید که نشان دهنده رشد 21 درصدی آن در سال های اخیر است. آفتاب‌‌نیوز : به گزارش گروه پژوهش و تحلیل خبری ایرنا، یکی از مهمترین اهدافی که اقتصاد مقاومتی دنبال می کند توسعه صادرات کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صادرات بخش مهمی ‌از اقتصاد کشور است و پیش‌بینی آن می‌تواند برای اقتصاد و فعالان اقتصادی مهم باشد.
در حال حاضر دولت و فعالان اقتصادی ملزم به رعایت اقتصاد مقاومتی هستند، یعنی تولید باید صادرات‌محور و درون‌زا و برون‌نگر باشد. از این منظر اگر قرار است تولیدی صادرات محور ایجاد شود، باید از کیفیت و نرخ مناسب و مطلوب و از شرایطی برابر نسبت به رقیبان سرسخت خود در دنیا برخوردار باشد.

در دولت یازدهم شاهد توسعه صادرات هستیم، براساس آمار مجموع صادرات کالایی با احتساب میعانات گازی در دولت دهم نزدیک به 146 میلیارد دلار بود که این میزان در دولت یازدهم به حدود 178 میلیارد دلار رسید.این مساله نشان از رشد 32 میلیارد دلاری صادرات غیرنفتی در این بازه زمانی دارد. همچنین مجموع صادرات غیرنفتی بدون احتساب میعانات گازی نیز از حدود 115 میلیارد دلار در دوره دولت دهم به نزدیک 140 میلیارد دلار در دولت یازدهم رسید که نشان دهنده رشد 21 درصدی با متوسط سالیانه 6 میلیارد (در مجموع 25 میلیارد دلار) است.

** توسعه صادرات به اروپا
گزارش‌ها نشان می‌دهد که واردات اتحادیه اروپا از ایران در 4 ماهه نخست 2017 با رشد حدود 5 برابری نسبت به مدت مشابه سال قبل به 3 میلیارد و 413 میلیون یورو رسیده است. آمار منتشر شده از سوی اداره اطلاعات اقتصادی اتحادیه اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد مبادلات تجاری ایران و 28 عضو این اتحادیه در 4 ماهه نخست سال‌جاری میلادی رشد 127 درصدی داشته است.
براساس این گزارش، مبادلات دو طرف از 2 میلیارد و 870 میلیون یورو در 4 ماهه نخست 2016 به 6 میلیارد و پانصد و پنجاه و هفت میلیون یورو در 4 ماهه نخست امسال رسیده است.
صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه تا آوریل 2017 با رشد 44 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 3 میلیارد و 144 میلیون یورو رسیده است. در 4 ماهه نخست 2016 صادرات اتحادیه اروپا به ایران 2میلیارد و 17میلیون یورو اعلام شده بود.
واردات اتحادیه اروپا از ایران نیز در 4 ماهه نخست 2017 با رشد حدود 5 برابری نسبت به مدت مشابه سال قبل به سه میلیارد و 413 میلیون یورو رسیده است. در 4 ماهه مشابه سال قبل 717 میلیون یورو کالا از ایران وارد شده بود. لغو تحریم نفتی و از سرگیری خرید نفت ایران علت رشد قابل توجه واردات اتحادیه اروپا از ایران در سه ماهه نخست 2017 بوده است.

** توسعه صادرات صنایع معدنی
بر اساس تحلیل‌های آماری، وضعیت صادرات شاخص اقلام عمده گروه معدن و صنایع معدنی طی 12 ماه سال 95 در قیاس با مدت مشابه سال پیش از آن با رشد 5. 8 درصدی از لحاظ ارزشی و 3. 39 درصدی از لحاظ وزنی همراه بوده است. در این میان کشورهای چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، ایتالیا، افغانستان، تایوان، عمان، تایلند، هند، ترکمنستان، اسپانیا، پاکستان، کره و کویت به ترتیب از مهم‌ترین بازارهای صادراتی مواد معدنی در این سال به شمار می‌روند.
وضعیت صادرات مواد معدنی در سال 95 در بخش سنگ‌آهن به رقم 775 میلیون ‌دلار و به وزن 20 هزار و 235 هزارتن رسیده که نسبت به دوره مشابه سال 94، از لحاظ ارزشی 48 درصد و از لحاظ وزنی نیز 48 درصد رشد را تجربه کرده است. طی این دوره، قیمت جهانی سنگ‌آهن به حداقل 25 دلار و حداکثر 50 دلار رسید که در مقایسه با قیمت‌های سال 94 که حداقل کمتر از 20 دلار و حداکثر 57 دلار بوده است، از رشد برخوردار و سرمایه‌گذاری در صنایع پایین‌دستی فولاد در کوتاه‌مدت برای محقق شدن اهداف پیش‌بینی شده تولید، از مهم‌‌ترین عوامل موثر بر روند کاهش خام‌فروشی است.
در سال 95 میزان 372 میلیون دلار به وزن 240 هزار تن انواع کاشی و سرامیک، آجر و چینی بهداشتی از کشور صادر شده که در مقایسه با مدت مشابه در سال 1394 از لحاظ ارزشی با 21 درصد و از لحاظ وزنی با 5. 9 درصد کاهش همراه شده است که این تفاوت نرخ تغییر قیمت و وزن نشان از کاهش چشمگیر قیمت صادراتی است.
شیشه ساختمانی هم شامل انواع مختلف تخت، چند جداره، فلوت و به‌صورت بلوک و نیز شیشه برای تزئینات داخلی است که در سال 1395 به ارزش 1394 میلیون دلار و به وزن 432 هزار تن گزارش شده است. این رقم در مقایسه با 12 ماه سال 1394، 22 درصد رشد ارزشی و 21 درصد رشد وزنی را نشان می‌دهد.
صادرات سنگ کار شده هم در دوره مذکور به رقم 122 میلیون دلار و 374 هزار تن رسید که در مقایسه با دوره مشابه سال ماقبل از لحاظ ارزشی 41 درصد و از لحاظ وزنی 44 درصد رشد را نشان می‌دهد و به دلیل غالب بودن تفکر سنتی بر بهره‌گیری از تکنولوژی مدرن و به ‌روز، بهره‌وری در صنعت سنگ پایین بوده به گونه ‌ای که هم‌اکنون در کشور به‌ طور متوسط از یک تن سنگ خام حدود هفت مترمربع سنگ تولید می‌شود.

** رشد صادرات محصولات پتروشیمی
وضعیت تولید و صادرات محصولات پتروشیمی‌ و پلیمری ایران در طول چهار سال فعالیت دولت یازدهم، رونق گرفته است. در سال 1392 ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ‌ایران حدود 56 میلیون و 720 هزار تن بوده که از این میزان حدود 40 میلیون و 400 هزار تن محصول تولید شده است.
درسال 1395 صادرات محصولات پتروشیمی ‌و پلیمری ایران رکورد تازه ای زد. براساس آمار، بیش از 50.6 میلیون تن محصول پتروشیمی ‌در کشور تولید و بیش از 20.39 میلیون تن آن صادر شد. سهم محصولات پتروشیمی ‌در سبد صادرات غیرنفتی ایران تا پایان سال 1395 به حدود 21.7 درصد رسید.
در مجموع از سال 1392 تا پایان سال گذشته با بهره ‌برداری از طرح های جدید و رفع گلوگاه‌های تولید در مجتمع‌های موجود نسبت تولید به ظرفیت نصب شده روند صعودی داشته است؛ به طوری که به ترتیب از سال 92، 93، 94 و 95 سالانه 71 درصد، 78 درصد، 80 درصد و در نهایت سال گذشته 82 درصد ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی ‌منجر به تولید شده است.

** افزایش صادرات فرش ایران
به باور کارشناسان صادرات فرش ایران رشد داشته است. برجام بر صادرات فرش دستباف تاثیر غیرقابل انکاری داشته است. رونق صادرات فرش دستبافت را می توان مصداق بارز اقتصاد مقاومتی دانست.
بر اساس آمار سال 1395 حدود 350میلیون دلار فرش دستباف ایرانی به کشورهای مختلف صادر شد که از نظر ارزشی 27 درصد و از نظر وزنی 16.5 درصد رشد به ثبت رساند. آمریکا، آلمان، لبنان، امارات، پاکستان، ژاپن، انگلیس، قطر، افریقای جنوبی و استرالیا 10 مشتری اصلی فرش دستباف ایران در سال 1395 بودند و امریکا مقام نخست واردات فرش از ایران را دارد.
همچنین میزان صادرات نساجی طی ۱۲ ماه سال ۱۳۹۵ نیز نسبت به مدت مشابه سال 94 روند افزایشی در پیش گرفته است. براین اساس عملکرد ارزش صادرات نساجی 3. 278 میلیون دلار و عملکرد وزنی صادرات محصول مذکور بالغ بر 5. 98 هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 7. 1 درصد از نظر ارزشی و 6. 8 درصد از نظر وزنی افزایش داشته است.
میزان صادرات چرم نیز طی ۱۲ ماه سال ۱۳۹۵ از لحاظ ارزش صادرات این کالا 3. 61 میلیون دلار و عملکرد وزنی صادرات محصول مذکور 1. 8 هزار تن بوده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 2. 3 درصد از نظر ارزشی و 7. 15 درصد از نظر وزنی افزایش داشته است.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۵۶۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟

به گزارش خبرگزاری مهر، علی طرزعلی معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا در برنامه تلویزیونی در خصوص روند تامین ارز در سال جاری گفت: از اول فروردین ماه تا دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ۴ میلیارد و ۸۴۵ میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است. از این میزان سهم کالاهای اساسی و دارو در نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان، یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار، کالاهای تجاری و بازرگانی، در نرخ ۴۱ هزار تومان، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار، بابت واردات در مقابل صادرات با نرخ توافقی ۸۲۴ میلیون دلار و بخش خدمات در نرخ ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، ۱۲۷ میلیون دلار ارز بوده است است.

ویتأکید کرد: میزان تأمین ارز بابت کالاهای اساسی و دارو از ابتدای سال تاکنون یک میلیارد و ۱۱۲ میلیون دلار تخصیص یافته است که از این میزان سهم کالاهای اساسی و کشاورزی ۹۹۸ میلیون دلار بابت گندم، دانه های روغنی، نهاده های دامی و سایر کالاها بوده است.

معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا افزود: در خصوص دارو و تجهیزات پزشکی، ۱۱۴ میلیون دلار بابت مواد اولیه دارویی، دارو و تجهیزات پزشکی تخصیص یافته است.

طرزعلی خاطرنشان کرد: میزان تأمین ارز در بخش صنایع از ابتدای سال تاکنون در سامانه نیما، دو میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار و در بخش واردات در مقابل صادرات ۸۲۴ میلیون دلار تخصیص یافته است. تامین ارز نیمایی برای «صنایع حمل و نقل و خودرو» معادل ۵۴۴ میلیون دلار، «صنایع تجهیزات برق و الکترونیک» معادل ۲۷۹ میلیون دلار، «صنایع معدنی» معادل ۱۹۶ میلیون دلار، «ماشین آلات و تجهیزات تولید» معادل ۱۷۱ میلیون دلار و «منسوجات و پوشاک» معادل ۲۱۲ میلیون دلار صورت گرفته است. این گروه های صنایع همچنین به ترتیب ۲۳۸، ۳۵، ۲۰۴، ۱۱۴ و ۲ میلیون دلار ارز توافقی یا واردات در مقابل صادرات تا پایان روز دهم اردیبهشت ماه سال جاری دریافت کرده اند.

وی گفت: علاوه بر این گروه ها، یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار ارز نیمایی و ۲۳۱ میلیون دلار ارز واردات در مقابل صادرات به سایر صنایع اختصاص داده شده است.

معاون ارزی مرکز مبادله ارز و طلا اضافه کرد: امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه نرخ ارز در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در تالار اسکناس، دلار ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان، یورو ۴۷ هزار و ۴۹۱ تومان و درهم ۱۲ هزار و ۶۶ تومان معامله شد. وی درخصوص نرخ ارز در تالار حواله ارز عنوان کرد: دلار ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان، یورو ۴۴ هزار و ۳۴۲ تومان و درهم ۱۱ هزار و ۲۶۶ تومان معامله شد

کد خبر 6093432 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • روحانی: پاسخ من به شورای نگهبان به زودی منتشر می‌شود تا مردم از سطح درک اعضای این شورا از مسائل حیاتی کشور مطلع شوند!
  • صادرات ۶.۲ میلیارد دلاری کشاورزی در ۱۴۰۲/ واردات گندم نصف شد
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • صادرات ۶ هزارتن کالای غیرنفتی در بندر جاسک
  • صادرات بیش از ۱۴۷ هزار تن کالا از گمرکات مازندران
  • صادرات ۱۴۷ هزار تن انواع کالا از گمرکات مازندران
  • ۵۰ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی در کشور انجام شد
  • صادرات ۷۰ قلم کالا از مازندران