Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-30@01:17:34 GMT

خلاء قانونی برای مجازات کودک آزاران نداریم

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۵۶۹۲۷

خلاء قانونی برای مجازات کودک آزاران نداریم

مشاور معاون حقوقی قوه قضائیه با اشاره به موفقیت دستگاه قضا در برخورد با عاملان کودک آزاری گفت: در پرونده آتنا اصلانی مجازات قانونی لازم اعمال خواهد شد. به گزارش جهان نيوز به نقل از میزان، علی کاظمی حقوقدان و مشاور معاون حقوقی قوه قضائیه با اشاره به ظرفیت‌های قانونی برای حمایت از کودکان و نوجوانان و با تاکید بر رسیدگی قاطعدستگاه قضابه پرونده اظهار کرد: درقانون مجازات اسلامیمقررات مفصلی در خصوص جرائمی که تحت عنوان آزار‌های جنسی شناخته می‌شود در نظر گرفته شده که این موارد با توجه به دستورات اسلام در چارچوب مجازات‌های حدی آورده شده است؛ یعنی حدود مختلفی داریم که اگر یکی از جرائم جنسی به وجود آید آن حدود اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مواردی مثل زنا، زنای به عنف و تجاوز از موادی است که در قانون آمده است و مواردی از این دست که همه در قانون مجازات آمده و برای آن‌ها مجازات‌های شدیدی لحاظ شده است.
قانون مجازات اسلامی در محدوده حدود خلاء قانونی ندارد
وی با اشاره به اینکه قانون مجازات اسلامی در محدوده حدود خلاء قانونی ندارد، افزود:مجازات زنای به عنفدر قانون مجازات اسلامی سلب حیات است و از این جهت قانون مجازات اسلامی مجازات‌های شدیدی را در این زمینه در نظر گرفته است.

این حقوقدان تصریح کرد: برخی معتقدند با توجه به ادله اثباتی جرائم حدی، اثبات این نوع جرائم بسیار کار سختی است که از این جهت در لایحه پیشنهادی قوه قضائیه که در حال حاضر در مجلس است پیشنهاد شده که کنار جرائم مجازات حدی، مجازات‌های تعزیری برای بحث آزار جنسی کودکان در نظر گرفته شود و در واقع یک سیاست جنایی کامل در این خصوص وجود داشته باشد.
در پرونده‌هایی مثل قتل آتنا اصلانی مجازات‌های بسیار سنگینی برای مرتکب در نظر گرفته شده است

دکتر کاظمی اضافه کرد: بنابراین در حال حاضر مجازات وجود دارد و در پرونده‌هایی مثل قتلآتنا اصلانیاگر قضات بر اساس بینه شرعی به اقناع وجدانی برسند که تجاوز ارتکاب یافته است، مجازات‌های بسیار سنگینی برای مرتکب در نظر گرفته شده است و اینگونه نیست که مجازات متناسب وجود نداشته باشد یا قانون در این زمینه با خلاء روبرو باشد.

وی در پاسخ به این سئوال که چرا برای کودکان در قانون مجازات اسلامی فصلی به صورت مجزا دیده نشده است، گفت: جرائم علیه کودکان دو دسته هستند یکی جرائم عمومی که اگر علیه بزرگسالان هم اتفاق بیفتد برای آن‌ها هم مجازات مشابه یا شدیدتر در نظر میگیرند و یک دسته هم جرائمی هستند که اختصاصی علیه اطفال است.

مشاور معاون حقوقی قوه قضائیه با تاکید بر اینکه در هیچ کشوری یک مجموعه قانون مجازات ویژه بزرگسالان و یک مجموعه قانون مجازات ویژه اطفال وجود ندارد، افزود: برخی جرائم عمومی است و علیه هر کسی ممکن است اتفاق بیفتند؛ اما در پاره‌ای از موارد برای حمایت از کودکان، اعمال خاصی را جرم انگاری و برای آن‌ها مجازات تعیین می‌شود.
توجه ویژه به حقوق کودک در قوانین

دکتر کاظمی بیان داشت: مثلا در حوزه بی توجهی و سهل انگاری نسبت به کودک اگر کسی کودکی را در اماکنی که خالی از سکنه است ر‌ها کند مجازات می‌شود و این موضوع در قانون مجازات اسلامی است که در مورد بزرگسالان مصداق ندارد؛ اما در برخی موارد هم قانون برای حمایت از کودک، مجازات جرمی را تشدید کرده است مثلا گفته شده اگر جرمی علیه بزرگسالان اتفاق می‌افتد و دو سال حبس دارد، اما در در مورد کودکان اتفاق بیفتد چهار سال حبس دارد.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال در قانون کار بهره کشی از کودکان مجازات دارد. در قانون مبارزه با مواد مخدر اگر کسی از کودکان در جرائم موضوع این قانون استفاده کند مجازات او تا یک و نیم برابر تشدید می‌شود و یا در قانون مجازات کسانی که در امور سمعی و بصری فعالیت غیر مجاز می‌کنند داریم که که اگر کسی از کودکان در تهیه محتوا و مضامین مستهجن یا مبتذل استفاده کند مجازاتش شدیدتر است. در قانون جرائم رایانه‌ای نیز در مورد هرزه نگاری کودکان توسعه صلاحیت دادگاه در نظر گرفته شده است. حتی در قانونی تامین وسایل و امکانات تحصیل کودکان و جوانان ایرانی داریم که والدینی که مانع تحصیل فرزندان خود می‌شوند قابل مجازات هستند.
ادعای مطرح شده پیرامون ضعیف بودن حقوق کودک در ایران نادرست است

این حقوقدان ادعای مطرح شده پیرامون ضعیف بودن حقوق کودک در ایران را نادرست خواند و گفت: اینکه گفته می‌شود ما در حوزه حقوق کودک ضعیف هستیم عمدتا جنبه سیاسی دارد. درست است که ما نیاز به ارزیابی مستمر و بازنگری قوانین داریم، ولی این نیاز همه جوامع است و اینگونه نیست که بگوییم فقط در کشور ما این مسئله مورد نیاز است. چرا که قانون با توجه به تحولات جوامع و دستاورد‌های جدید علمی نیازمند بازنگری مستمر و تنقیح و تدوین همیشگی است.
کاظمی اضافه کرد: هیچوقت نمی‌توان گفت که اگر امروز قانونی را وضع کردیم تا 50 سال دیگر کامل است به همین دلیل خودمان خلا قانونی و کاستی‌ها را در قوه قضائیه شناسایی کرده و رو به اصلاح آن‌ها حرکت می‌کنیم.
تشیرح آخرین وضعیت لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان
وی با اشاره به آخرین وضعیت لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان، بیان داشت: این لایحه جوابگوی بسیاری از مشکلات موجود است و در قوه قضائیه از چندین سال گذشته تصویب شده و وارد قوه مقننه شده است. خوشبختانه در کمیسیون حقوقی و قضایی موادی از این لایحه تصویب شده و امیدوارم که امسال این خبر خوش را داشته باشیم که این لایحه تصویب شود منتهی اینگونه نیست که اگر این لایحه تاکنون تصویب نشده ما خلاء قانونی داشته و یا برای کودک آزاری، جرم انگاری یا مجازات نداشته‌ایم.

مشاور معاون حقوقی قوه قضائیه بیان داشت: خواهید داد در پرونده آتنا اصلانی مجازات قانونی لازم اعمال خواهد شد منتهی به جهت اینکه جلوی خلاء‌ها مانند حمایت‌های اجتماعی گرفته شود قوه قضائیه لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان را 12 سال پیش تهیه کرد و به مجلس فرستاده است و به جهت اهمیت موضوعات کودکان مقررات این بخش قبل از هر قانون دیگری در قوه قضاییه اصلاح و تدوین شد.
اشاره برخی به خلاء‌های قانونی حقوق کودک ناشی از بی اطلاعی از قوانین است

وی اشاره برخی به خلاء‌های قانونیحقوق کودکرا ناشی از دلایل مختلف و بی اطلاعی از قوانین دانست و افزود: گاهی اوقات اینکه گفته می‌شود خلاء داریم برای این است که نمی‌دانیم چه قوانینی در این حوزه وجود دارد. درحالی که قوانین خیلی گسترد‌های در این حوزه داریم. چند سال پیش مجموعه وزارت رفاه و یونیسف مجموعه قوانین اطفال و نوجوانان را منتشر کرد و حدود 600 صفحه متن قوانین و مقررات شد که الان ما در قوه قضاییه در حال تنقیح آن‌ها هستیم و امیدواریم این امر منجر به تدوین کد جامع و کاربردی در مورد کودکان شود.
برگزاری کارگاه برای قضات در حوزه کودکان

کاظمی در رابطه با اطاله دادرسی در پرونده‌های اطفال با رد این ادعا گفت: اطاله دادرسی موضوعی است که قسمتی از آن ناشی از کمبود قاضی، نیروی انسانی و امکانات و حجم بالای پرونده‌ها است و قسمتی هم ناشی از ماهیت کار قضایی و به جرم یا دعوای خاصی اختصاص ندارد.
وی بیان داشت: قوه قضاییه کارگاه‌هایی را برای قضات در حوزه کودکان برگزار کرده و با این کار حساسیت قضات نسبت به پرونده‌های اطفال بیشتر شده است.

موفقیت دستگاه قضا در برخورد با عاملان کودک آزاری
مشاور معاون حقوقی قوه قضائیه با اشاره به موفقیت دستگاه قضا در برخورد با عاملان کودک آزاری خاطرنشان کرد: در پرونده‌ای در نیشابور که نسبت به دختر ساله تجاوز صورت گرفته بود پرونده در کمتر از یک ماه رسیدگی شد و یا پرونده ستایش در ورامین هم با نهایت سرعتی که امکان پذیر بود موضوع مورد بررسی قرار گرفت، چون وکلا گاهی مسائلی را مطرح می‌کردند که دادگاه ناگزیر بود بررسی کند. پس باید فرآینددادرسیبه طور کامل طی شود تا حقوق همه افراد مورد حمایت قرار گیرد.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۵۶۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان

آیا اسباب بازی ها در رشد کودکان موثر هستند؟

در یک نگاه ساده اسباب بازی تنها یک وسیله ساده برای سرگرم کردن کودکان است اما حقیقت آن است که والدین می توانند با انتخاب هوشمندانه اسباب بازی، تاثیر زیادی در رشد نبوغ فرزند خود داشته باشند.

روانشناسان کودک تاکید می کنند که بخش مهمی از رشد و پرورش مهارت های کودک و نوزاد در هنگام بازی اتفاق می افتد. در حقیقت رشد بهینه کودکان بستگی به نحوه و میزان تعامل او با محیط اطراف دارد و اینکه تا چه حد توانسته باشد فرصت هایی را برای کشف و یادگیری محیط اطراف خود به دست آورد.

کودکان و نوزادان از طریق تعامل با اسباب بازی های خود یاد می گیرند تا پیوند عاطفی برقرار کنند و احساسات خود را کنترل کنند، مهارت های کلامی خود را ارتقا دهند، مهارت های ریاضی و انتزاعی کسب کنند و در نهایت بسازند و خراب کنند و ناامید نشوند. روانشناسان در تحقیقات مختلفی به اثبات رسانده اند که حتی نوع اسباب بازی های کودکان و استفاده از اسباب بازی های خاص برای دختران و یا پسران می تواند تا حد زیادی در انتخاب مسیر شغلی که آنها در آینده انتخاب می کنند نیز موثر باشد.

 

 

چگونه اسباب بازی هایی برای تقویت هوش کودکان خود انتخاب کنید

برای انتخاب اسباب بازی های مختلف برای تکمیل مراحل رشد کودکان، عوامل مختلفی مانند سن، نوع استعدادها و مهارت های کودک، نقاط ضعف رفتاری و مهارتی کودک باید مد نظر قرار گیرد. در ادامه به بررسی دقیق تر هر یک از این عوامل پرداخته شده است.

توجه به سن کودک و هماهنگی آن با اسباب بازی انتخاب شده

اسباب بازی های مختلف در مراحل مختلف رشد کودک کمک خواهند کرد تا کودکان مهارت های مربوط به آن سن مخصوص را کسب کرده و وارد مراحل بعدی رشد شوند.

در مرحله اول، اسباب بازی های دوران نوزادی بیشتر کودکان را به سمت توجه کردن به محیط اطراف و قوی تر کردن حواس پنج گانه مانند بینایی و شنوایی و لامسه سوق می دهد. این اسباب بازی ها می تواند شامل جغجغه های ساده تا اسباب بازی هایی با سطوح دارای برجستگی به منظور تقویت حس لامسه، سطوح آینه ای برای یادگیری ارتباط و عکس العمل و یا عروسک های پارچه ای رنگارنگ و یا کتاب های پارچه ای بدون قطعات ریز و یا آلرژی زا باشد.

سپس با افزایش مهارت های حرکتی نوزادان، اسباب بازی ها معمولا به حرکت کردن، راه رفتن و حفظ تعادل کودک کمک خواهند کرد.

در مرحله بعد یعنی در دوران کودکی، اسباب بازی ها به رشد توانایی های کلامی، تجسم فضایی و هماهنگی بین حواس کمک خواهند کرد. این بازی ها می تواند شامل انواع بازی های ساختنی، انواع توپ ها و بازی های حرکتی باشند.

به مرور و با ورود به مراحل بعدی رشد، اسباب بازی ها به برنامه ریزی، ارتباط موثر با اطرافیان، یادگیری مشاغل، تفکر هدفمند و حل مساله در کودک کمک خواهند کرد. در حقیقت اسباب بازی ها بیشتر نقش کمک به آموزش های موثر و مفید در کودکان را خواهند داشت.

توجه به استعدادهای ذاتی و مهارت های کودک

کشف استعداد و رشد آن در دوران کودکی یکی از مهمترین خدماتی است که والدین می توانند به کودکان هدیه کنند. اگر کودک در یکی از هوش ها و یا مهارت ها استعداد خاصی دارد، انتخاب هدفمند اسباب بازی ها برای او می تواند او را به صورت هدفمند در مسیر رشد و موفقیت سوق دهد. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های تفکر الگوریتمی و حل مساله توانمند است انتخاب بازی های مبتنی بر تفکر منطقی می تواند تا حد زیادی به او کمک کند تا ذهنی منظم و منطقی داشته باشد.

اسباب بازی های دارای پایان باز، یکی از مهمترین ابزار های افزایش نبوغ و خلاقیت کودکان

بسیاری از اسباب بازی مانند جورچین ها و پازل ها و یا حتی بازی های فکری و بردگیم ها، مهارت های حل مساله را تا حد زیادی در کودکان تقویت می کنند اما باید توجه داشت که این نوع اسباب بازی ها، تفکر کودکان را در چهارچوب های مشخصی محدود می کنند و به او یاد می دهند که باید ساختارهای مشخصی برای حل مساله داشته باشد.

این در حالی است که اسباب بازی هایی مانند لگو، شن بازی، فیگورها و یا حتی ها جعبه ها و ابزار کاردستی و نقاشی بدون توجه به محدودیت ها به کودکان آموزش می دهند تا مسائل را خارج از روش های معمول تحلیل کنند.

 

 

اسباب بازی های ایفای نقش، یادگیری مهارت های آینده

یکی از رده اسباب بازی هایی که در مراحل رشد کودک بسیار تاثیر گذار است، اسباب بازی هایی است که در آن کودک دنیای بیرون از خود را می سازد و تمرین می کند. کودک در این نوع بازی ها یاد می گیرد تا با هم سن و سالان خود ارتباط بگیرد، به آنها محبت کند و نقش خود را به درستی در گروه ایفا کند. در واقع نابغه ترین افراد نیز اگر نتوانند در محیط کار خود، با سایر نقش ها تعامل سازنده ای داشته باشند نمی توانند آینده شغلی موفقی را متصور باشند.

بنابراین اسباب بازی هایی مانند لوازم منزل و خانه های بازی، زمین های پارچه ای و ماشین های متعدد که کودکان به صورت گروهی با آن بازی و تعامل می کند می تواند در رشد این مهارت ها موثر باشد.

توجه به مشکلات کودک و بازی درمانی

اسباب بازی ها علاوه اینکه به کودک کمک می کند تا مهارت های خود را تقویت کند، می تواند نقش درمان گری نیز داشته باشد. در حقیقت کودکان در پروسه بازی درمانی می توانند بسیاری از اختلالات شخصیتی خود را در کنار هم سن و سالان خود و با انتخاب هدفمند بازی ها رفع و درمان کنند. به عنوان نمونه اگر کودک در مهارت های کلامی ضعیف است انتخاب بازی های ایفای نقش و یا لباس های ایفای نقش که معمولا به صورت گروهی و نمایشی انجام می شوند می توانند در رفع این مشکل او کارساز باشند.

انتخاب برخی بازی های سرعتی و تمرکزی می تواند در درمان عدم تمرکز در کودکان تا حد زیادی موثر باشد.

یا اگر کودک تحمل پذیرش باخت را ندارد، انتخاب بازی مهره و صفحه و یا بردگیم ها به او یاد خواهد داد که می تواند در یک بازی بارها برنده و یا بازنده باشد. بنابراین انتخاب هدفمند و هوشمند بازی ها می توانند حتی در رفع مشکلات رفتاری کودکان نیز موثر باشند.

انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای کودکان

یکی از روش های انتخاب بهترین اسباب بازی ها برای سنین و مشخصات مختلف کودکان استفاده از دیتابیس هایی است که اسباب بازی ها را به شیوه موثر فیلتر و دسته بندی می کنند. از نمونه این منابع به عنوان نمونه سایت دیجی کالا، و مای لیست است که تنوع مختلفی از اسباب بازی ها را با شرایط و ویژگی های مختلف دسته بندی کرده اند.

شما می توانید از سایت مای لیست به خرید عمده اسباب بازی های مناسب کودکان خود به قیمت خرد بپردازید.این نوع از بانک های اطلاعاتی کمک می کنند تا اولا با دسته بندی های مختلف اسباب بازی در رده های مختلف سنی آشنا شوید و علاوه براین، به راحتی کالاهای مورد نظر خود را انتخاب و مقایسه کنید.

 

*** این مطلب در سرویس گزارش آگهی منتشر شده و تبلیغاتی می باشد؛ لذا جماران هیچ توصیه در رابطه با انجام فعالیت فوق ندارد.

دیگر خبرها

  • تکالیف جدید کارگروه دائمی پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی کشور
  • سرلشکر باقری مصوبات کارگروه پدافند غیرعامل را ابلاغ کرد
  • تعیین تکلیف کارگروه دائمی پدافند غیرعامل برای دستگاه‌های اجرایی
  • در دادرسی کودکان به‌دنبال عدالت ترمیمی  هستیم
  • عراق قانون جرم‌انگاری همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • عراق قانون مجازات همجنس‌گرایی را تصویب کرد
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • چرا مجازات "تشهیر" برای مجرمان خشن به کار گرفته نمی‌شود؟
  • چرا مجازات تشهیر برای مجرمان خشن به کار گرفته نمی‌شود؟
  • تشدید مجازات قاچاق اسلحه و مهمات