Web Analytics Made Easy - Statcounter

اگر در کشور شکاف طبقاتی وجود نداشته باشد معلوم است که دانشگاه پولی شکل نمی‌گیرد اما وقتی این شکاف طبقاتی ایجاد می‌شود، یک عده که دارای موقعیت طبقاتی بالاتری هستند طبیعتا قصد دارند که به موقعیتهایی از جمله در زمینه آموزشی، دسترسی بیشتر داشته باشند.

حسین ابراهیم آبادی، عضو هیأت علمی پژوهشکده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رییس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا با اشاره به وضعیت دانشگاه درآمدزا در ساختار آموزش عالی جمهوری اسلامی گفت: آموزش عالی تا چند سال پیش در مواردی با چالشهایی مثل کیفیت، بودجه، مدیریت و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. مواجه بود اما الان دچار بن بست شده است هرچند فرصتهایی همچنان برایش وجود دارد. آموزش عالی در مواردی مبتنی بر سیاست‌گذاریهای غلط گرفتار بن بست شده است. یکی از زمینه‌های این بن بست، بودجه است. وقتی آموزش عالی توسعه فضایی و توسعه نیروی انسانی داده، کادر آموزشی و کادر هیئت علمی گرفته و گسترش داده است آنگاه با افت تقاضا مواجه می‌شود و به تبع آن گرفتار بن بست می‌شود. این بن بست هم در زمینه کیفیت و هم در زمینه بودجه است.

وی با اشره به سیاست‌گذاریهای غلط آموزشی گفت: وقتی سیاست گذاری آموزشی فقط به فکر توسعه است و توجهی به آینده و تحولات جمعیتی ندارد دچار بن بست مالی می‌شود. راه حل این بن بست این است که اولا، آموزش ابتدایی مبتنی بر قانون اساسی و قوانین بین المللی باید به صورت رایگان باشد ثانیا، آموزش عالی باید ایجاد فرصتهای یکسان کند اما لزوما نباید در همه شرایط و موارد به صورت رایگان باشد.

وی با اشراه به علل نابرابری در دسترسی به آموزش عالی گفت: اینکه الان ما در دسترسی به آموزش عالی با نابرابری مواجه می‌شویم دو علت دارد که یکی شکل گیری طبقه متوسطه و شکاف طبقاتی در جامعه ایران است که سر ریز آن به دانشگاه می‌آید. اگر در کشور شکاف طبقاتی وجود نداشته باشد و پولهای سنگین در اختیار یک گروه خاصی قرار نگیرد معلوم است که دانشگاه پولی شکل نمی‌گیرد اما وقتی این شکاف طبقاتی ایجاد می‌شود، یک عده که دارای موقعیت طبقاتی بالاتری هستند طبیعتا قصد دارند که به موقعیتهایی از جمله در زمینه آموزشی، دسترسی بیشتر داشته باشند. این گروه کسانی هستند که در آموزش عمومی و متوسطه به مدارس غیر انتفاعی و در دانشگاه، به سمت دانشگاه‌های غیر دولتی، آزاد و پردیسها می‌روند.

ابراهیم آبادی گفت: امروزه در پردیسهای دولتی میزان پولی که از دانشجو دریافت می‌شود بیش از دانشگاه‌های آزاد و غیر انتفاعی است و اینجاست که این سیاست‌گذاریها محل اشکال قرار می‌گیرند. علت دوم، سیاست‌گذاری توسعه آموزش عالی است. ما باید کاری کنیم که استعدادهای برجسته‌مان دارای فرصتهای یکسان بشوند. نگرانی اینجاست که استعدادهای برجسته کشور به دلیل بی‌پولی امکان داشتن فرصت برابر آموزشی نداشته باشند.

رییس پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی با اشاره به نگرانی اصلی در ساختار آموزش عالی گفت: نگرانی امروز این است که استعدادهای خوب ما، محققین خوب ما و اساتید خوب ما به پردیسها بروند و استعدادهای برجسته به دانشگاه‌های دولتی بیایند و از امکانات برخوردار نشوند و این روند به صورت آرام موجب دور کردن نخبگان از نظام تصمیم سازی کشوری است. بخشی از نابرابری آموزش عالی مربوط به بودجه و شکاف طبقاتی است اما بخش عمده آن این است که اگر این روند پیش برود در آینده انسانهای متوسط جایگزین انسانهای باهوش می‌شوند.

وی گفت: برای حل این بن بست کیفی ابتدا باید سیاست گسترش آموزش عالی ایران به شدت متوقف شود و یا حداقل متعادل بشود و سپس نوعی ارزیابی و تقسیم کار ملی ایجاد بشود برای مثال باید کاری کنیم که دانشگاه تهران که به قول مقام معظم رهبری نماد آموزش عالی در ایران است، محل رفت و آمد دانشجویان و اساتید برجسته بشود و بهترین امکانات را داشته باشد. راه این کار این است که دانشجویان متوسط و کسانی که به دنبال مدرک هستند را به سمت دانشگاه‌های آزاد و غیر انتفاعی بفرستیم.

انتهای پیام/

R1390/P1439/S4,36/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۵۷۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور

ایسنا/اردبیل مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد: آئین نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور در حال تدوین است.

صمد نژادابراهیمی ۸ اردیبهشت در نشست موزه‌های دانشگاهی در دانشگاه محقق اردبیلی به هم‌اندیشی بین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی و کمیته ملی موزه‌ها تاکید کرد و گفت: هماهنگی کامل این سه رکن جهت ارتقای جایگاه، کیفیت و انسجام حرفه‌ای، فنی و تخصصی بسیار مهم است.

وی با اشاره به بررسی پیش‌نویس آئین‌نامه موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، افزود: انتظار می‌رود نظرات تکمیلی به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام تا آئین نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور بر اساس اسناد بالادستی و طبق مقررات موزه‌ای کشور و با هماهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نهایی شود.

اسماعیل چمنی رئیس دانشگاه محقق اردبیلی با اشاره به تاسیس موزه تاریخ علوم این دانشگاه در سال‌های اخیر، گفت: این موزه با ابتکار و خلاقیت خود توانسته است در دوره‌های مختلف در ردیف موزه‌های برتر کشور قرار گرفته و جایزه ترویج علم جمهوری اسلامی ایران را نیز از آن خود کند.

وی با بیان اینکه برگزاری اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها برای اولین بار در کشور در دانشگاه محقق اردبیلی از اقدامات خوب این موزه است، ادامه داد: نگاه علمی به موزه و موزه‌داری و توجه به این امور و نشان‌دادن سیر تحول علوم به دانش‌آموزان و دانشجویان در موزه‌های علمی و دانشگاهی بسیار مهم است.

میرسید احمد محیط طباطبایی رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) گفت: با توجه به شعار روز جهانی موزه‌ها در سال ۲۰۲۴ مبنی بر آموزش و پژوهش در موزه‌ها و نقش ویژه‌ای که دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و موزه‌های آنها در تحقق این امر دارند، باید برنامه‌ها و اهداف ویژه‌ای در همه موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی پیش بینی و اجرا شود و نقش آموزشی و پژوهشی آنها پررنگ نشان داده شود.

وی افزود: لازم است شرایط و وضع موجود موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی بررسی شده و برای رفع و کاهش مسائل و چالش‌های موجود با هماهنگی کامل وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی تلاش شود.

محمد انوار رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی نیز با اشاره به بیانیه پایانی اولین کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در این دانشگاه، گفت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بطور مشترک خواستار توجه ویژه در امر آموزش، ترویج و پژوهش در موزه‌ها و حفظ  میراث فرهنگی، علمی و طبیعی به عنوان بقای هویت ایرانی اسلامی و حرکت در مسیر تمدن‌سازی و مرجعیت علمی با تمام قوا، ارکان و شئونات کشور و جامعه می‌باشند.

وی با اشاره به اهتمام معاونت پژوهشی و بالاخص دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص ساماندهی موزه‌های دانشگاهی و موسسات آموزشی و پژوهشی کشور و تدوین پیش‌نویس آئین‌نامه مربوطه، افزود: تدوین این آئین‌نامه امری لازم و ضروری جهت حفظ هویت علمی و پژوهشی کشور و ترویج آن می‌باشد.

رئیس موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی ادامه داد: انتظار می‌رود به جهت معرفی کلیه موزه‌ها اعم از دانشگاهی و غیردانشگاهی در سطح کشور، تمامی موزه‌های کشور در آئین موزه برتر کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) شرکت نموده و تجربیات ارزنده خود را در اختیار دیگران قرار دهند.

وی با بیان اینکه دبیرخانه دائمی کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در موزه تاریخ علوم دانشگاه محقق اردبیلی دایر و این کنفرانس با حمایت وزارت علوم، تحقیقاتی و فناوری، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، کمیته ملی موزه‌های ایران(ایکوم ایران) و کمیسیون ملی یونسکو تداوم یافته و بطور سالانه و یا دوسالانه برگزار خواهد شد، ادامه داد: انتظار می‌رود با توجه به شعار جهانی موزه‌ها در سالجاری مبنی بر آموزش و پژوهش در موزه، کلیه موزه‌های کشور بخصوص موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و علوم و فناوری با اجرای برنامه‌های متنوع برای تحقق این شعار اهتمام ورزند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تصمیم کمیساریای عالی حقوق بشر؛ محکومیت دیگری به جای آمریکا
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • نامه غریب‌آبادی به کمیسر عالی حقوق بشر برای سرکوب خشونت‌آمیز جنبش‌های دانشجویی حامی فلسطین
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • مشکلات مالی، دانشگاه انگلیسی را به مرز نابودی رساند
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها از امروز آغاز شد
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است