Web Analytics Made Easy - Statcounter

بی‌برنامگی و سوءمدیریت دولتی‌ها کارگران آذرآب را آب می‌کند در حالی که اعتراض کارگران به ماه‌ها نگرفتن حقوق بلند شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، در حالی اردیبهشت سال 93 دولت یازدهم تصمیم به انتخاب استانداری برای جایگزینی محمدحسین مقیمی استاندار قبلی استان مرکزی گرفت که اکثریت همه مردم ایران به خوبی بر صنعتی بودن این استان اشراف داشته و باید حضور مدیری توانمند و بابرنامه برای صنعت و تولید این قطب تولید و صنعت کشور مهمترین اولویت باید قرار می‌گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما از بین همه گزینه‌های موجود سیاسی‌ترین گزینه برای این استان انتخاب شد و این موضوعی بود که محمود زمانی‌قمی بارها در همه جلسات برآن تاکید داشت و بارها در دیدارهای مختلف خود را چهره‌ای سیاسی معرفی کرد.

همین امر هم سبب شد تا به گفته سیدباقر تقوی رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان مرکزی استاندار مرکزی چه در انتخابات مجلس و چه در انتخابات ریاست جمهوری دخالت‌هایی مستقیم و غیرقانونی داشته باشد تا جایی که اخیرا تقوی از ارجاع پرونده استاندار مرکزی و فرماندار کلانشهر اراک به سبب تخلفات انتخاباتی به تهران خبر داد.

از سوی دیگر، استاندار مرکزی با انتصاب چهره‌های سیاسی به جای اقتصادی کار را در استان سخت‌تر کرد به طوری که پس از انتصاب یکی از چهره‌های کاملا سیاسی که حتی یک فعالیت اقتصادی مدیریتی در کارنامه وی نبوده صدای کارشناسان و نخبگان اقتصادی استان را در بدو انتصاب درآورد.

ظفر افشون از شهر ممسنی استان فارس که اصلاح‌طلبان استان از وی به حاج ظفر یاد می‌کنند تنها سابقه مدیریتی که در پرونده خود دارد فعالیت‌های سیاسی و امنیتی در معاونت‌های مربوطه در شهرهای مختلف بوده است.

و این نگاه سیاسی آنقدر دل مردم و دلسوزان استان را زده است که در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته اراک مسئول قرارگاه شهید باقری بسیج دانشجویی استان مرکزی در سخنانی اعلام کرد: حق این مردم این استان خیلی بیش تر از این حرف هاست و چرا باید نسبت جلسات سیاسی برخی مسئولین ارشد اجرایی نسبت به جلسات اقتصادی و جلسات چهره به چهره با مردم همخوانی نداشته باشد و سوال اینجاست که آقایان حامی منافع احزابند یا مردم؟

اما مهمترین سخنان بارها و بارها از سوی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی شنیده شد که صدای کارگران و احدهای تولیدی رو به تعطیلی استان شد و بارها درخطبه‌های نمازجمعه تذکر و هشدار داد.

این درحالی بود که آیت الله قربانعلی دری نحف‌آبادی که علاوه بر سابقه حضور در مجمع تشخیص مصلحت نظام، خبرگان رهبری سابقه حضور در کمیسیون بودجه مجلس را داشته در سخنان خود ضمن انتقاد و تذکرات پیاپی بعضا ناگزیر به بیان راهکار برای عبور از تنگناهای صنعت و تولید شد ولی کو گوش شنوایی که این نصایح دلسوزانه نماینده ولی فقیه در استان مرکزی رابشنود و یا بدان عمل کند؟

این درحالی بود که آیت الله دری نجف‌آبادی در روز عید فطر امسال در مصلی اراک مستقیما به مشکلات موجود در صنایع قطب صنعت کشور اشاره کرد و گفت: نامه نگاری‌های بسیاری برای حل مشکلات کارخانه‌های استان صورت گرفته است و نباید اجازه داد سرمایه‌های کشور در مسیر مدیریت نادرست توسط بورس و بورس بازی به آتش کشیده شود.

وی خاطرنشان کرد: نباید امانت‌های مردم را به دست افراد دزد و بی‌عرضه داد و بیت المال باید در دست اهلش مدیریت شود.

روند سریالی نابودی صنعت در استان مرکزی

درحالی که بارها و بارها خبر از مسکوت گذاشتن مشکلات صنایع و واحدهای صنعتی استان به گوش می رسد تا جایی که حتی خبرهایی درباره تلاش فرمانداران برای منتشر نشدن صدای مشکلات یا نابودی این واحدها به گوش می‌رسد اما در چند سال اخیر شاهد خرد شدن استخوان صنعت و تولید در استان مرکزی هستیم.

آونگان که با مشکلاتی عمده روبرو شده بود این روزها حال و روز خوبی ندارد و گویا در آستانه وارد شدن به کمایی پایدار است، هپکوی اراک به عنوان بزرگترین تولیدکننده ماشین‌آلات سنگین هم که ماه‌های متوالی است با مشکلات عدیده دست و پنجه نرم می‌کند حال و روز خوشی ندارد و پس از تغییر سهام‌دار شروع به کار نکرده به کارگران مرخصی اجباری تابستانه داد.

اما پس از ماه‌ها اخبار درگوشی که از شرکت بزرگی مثل آدراب اراک که درباره مشکلات کدیریتی و حقوق نگرفتن کارگرانش به گوش می‌رسید امروز صدای کارگرانش بلندترین صدای استان شده است.

شرکت آذراب که از بزرگترین شرکت‌های تولید کننده بویلرها، توربین و تجهیزات، صنایع معدنی و مخازن و مبدل‌ها است این روزها به میدان اعتراضات کارگری تبدیل شده و هرروز شاهد اعتراض کارگران این کارخانه بزرگ به سبب نگرفتن حقوق و سو مدیریت در این مجموعه است.

موضوع کارخانه آذراب موضوع مهمی بود که نماینده ولی فقیه در استان مرکزی هم در خطبه های نماز عید فطر به ان اشاره کرد و گفت: صحبت‌های دولتی ها درباره دولت با تفنگ و دولت بی تفنگ حرفهای بی اساس و بی خودی است؛ مگر کارخانه آذرآب اراک را به تفنگ دارها دادند که امروز به خاک سیاه نشسته است؟

اعتراضات کارگری به میدان اصلی اراک کشیده شد

گویی دولتی‌ها و مسئولان اقتصادی علاقه وافری دارند تا در امن‌ترین استان کشور که با تلاش شبانه روزی نیروهای امنیتی و اطلاعاتی استان محقق شده، مطالبات کارگری در خیابان دنبال شود در حالیکه با قدری برنامه و مدیریت مسائل قبل رسیدن کارگران به میدان اصلی موضوع قابل حل بوده است.

این موضوعی است که در ماه‌های اخیر به رغم سومدیریت مدیران ارشد استان به روندی عادی تبدیل شده و متاسفانه کارگری که باید امروز در کارخانه مشغول تحقق تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اشتغال و تولید باشد در خیابان و اعتراضات خود حقوق معوقه خود را طلب می کند و اگر تدبیر دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی استان به منظور پرهیز دادن از ورود مسائل غیرکارگری به این تجمعات و اعتراضات نبود، مشخص نمی شد امروز چه سو استفاده ها از این تجمعات نمی شد.

هرچقدر در این مدت نهادهای امنیتی و اطلاعاتی با کارگران و اعتراض آنها مماشات کرده و با درک مشکلات آنها از ورود مسائل غیرکارگری به موضوع اعتراضات انها جلوگیری کردند اما گویی این موضوعات برای مدیران ارشد استان مرکزی اولویتی دسته چندم قلمداد می‌شود.

پس از آنکه باگذشت ماه‌ها وقتی دولتی‌ها فکر چاره برای حل مشکل کارگران آذراب برنیامدند کارگران این شرکت که ماه‌هاست حقوق معوقه دارند کارد به استخوانشان رسیده و اعتراضات خود را به میدان اصلی شهر اراک و میدان شهدا رساندند.

روز گذشته کارگران این کارخانه تولیدی پس از مدت‌ها اعتراض در محوطه کارخانه نسبت به سومدیریت و حقوق معوقه خود ناچارا در میدان اصلی اراک حاضر شدند تا صدای خود را به گوش مسئولان ارشد استانی برساند که گویی خود را به خواب زده‌اند.

به گزارش میدانی خبرنگار تسنیم کارگران این کارخانه اعتراضات بسیاری داشتند که در تجمع کارگری خود به دنبال آنها بوده و هستند به طوری که رضا کارگر مسن این شرکت به خبرنگار تسنیم گفت: درمدت 5 ماه گذشته مبلغی بالغ بر 2میلیون و پانصد هزار تومان به ما پرداخت شده است با توجه به اینکه شرکت آذر آب و جیب مدیران از پول مملو است و سرگرم بورس خود هستند ، مادر من به مریضی دیابت مبتلا بوده و دفترچه بیمه ما را اعتبار نمی‌زنند و تمام مخارج به عهده خودمان است.

محمد دیگر کارگر سن خورده این شرکت نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم بیان کرد: بعد از 30 سال کار در کارخانه، توان تهیه جهیزیه برای دخترم ندارم،در سال قبل وعده 5 میلیون وام من داده اند اما تا کنون اقدامی انجام نشده است،فرزندم تصادف کرده است و زیبایی خود را از دست داده و من توان پرداخت هزینه جراحی ندارم بیمه هم که نمی‌توانیم استفاده کنیم.

کارگر دیگر این شرکت به نام علی نیز بیان کرد: حرفی نیست که زده شود و به گوش مسئولین نرسیده باشد،تا کی گزارش،تا کی اعتصاب، چقدر فریاد بزنیم؟

وی که دارای سابقه بالایی در این شرکت است ادامه داد: مسئولین نباید اجازه دهند کار به این مرحله برسد،یک سال است که زندگی ما رو به نابودی است و چاره ای جز اعتصاب نداریم، تمام مشکلات به مقامات استان، دفتر تهران، مدیریت شرکت و سایر مسئولین گفته شده است ولی همکاری با ما نشده، استاندار، نماینده استان و تمام مسئولین با وجود اینکه در محل استانداری هم تجمع کردیم هیچ اقدامی برای ما انجام نداده اند پس این مسئولین چه می‌کنند؟

سعید کارگر جوان این کارخانه نیز به خبرنگار تسنیم گفت: من یک جوشکار ارشد هستم و 3نفر بیمار در منزل دارم، مدیر عامل، دو نماینده به شرکت فرستاد که رسیدگی کنند ولی اقدامی نشد، اقساط معوقه من از فیش حقوقی‌ام کم می‌شود ولی به حساب پرداخت نمی‌کنند.

گفتاردرمانی دولتی‌ها پایانی ندارد

پس از ساعت‌ها اعتراض کارگران که همچون گذشته و اعتراضات قبلی این کارگران هیچ مسئولی به خود زحمت حضور ندادف این بار هم هیچ مسئولی در این تجمع برای صحبت با کارگران حاضر نشد تا انکه پس از ساعت‌ها در نهایت فرماندار اراک به میان این کارگران آمد و با سخنانی روتین و تکراری سعی به گفتاردرمانی کرد.

این درحالی بود که در میان سخنان فرماندار اراک، کارگران معترض بارها اعتراضات خود را تکرار کرده و مطالبات خود را بیان داشتند.

فرماندار اراک در پاسخ به این سوال که بعد از هپکو و آونگان شاهد اعتراض کارگران آذراب هستیم، از نظر شما علت چرایی موضوع چیست به خبرنگار تسنیم گفت: مدیران و مدیران عامل سیستم کارگری استان و شهرستان باید بیشتر پای کار باشند هم با مسئولین و کارگران باید صادق باشند تا بتوانیم دست در دست هم مشکلات را حل کنیم.

حسین بختیاری در پاسخ به این سوال که چرا هیچ مسئول ارشد استانی و مسئول اقتصادی استان در این تجمع در بین کارگران حضور نیافتند نیز افزود: بنده پاسخگوی خودم هستم.

به گزارش تسنیم، این‌گونه بدون هیچ نتیجه‌ای روز برای کارگران آذراب به پایان رسید درحالی که نه گفتاردرمانی فرماندار اراک دردی از دردهای کارگران را التیام بخشید و نه مدیری از مدیران اقتصادی استان از نگرفتن ماه ها حقوق و شرمندگی کارگران پیش زن و بچه دردشان آمد و این موضوع نشان داد بی‌برنامگی و سوءمدیریت دولتی‌ها کارگران اذراب را آب می‌کند.

انتهای پیام/

R41371/P1336/S6,73/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۵۹۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک

اَنجدان از روستاهای قدیم اراک، مرکز تجدید حیات فرهنگی و تبلیغی و جایگاه امامان اسماعیلی نزاری پس از سقوط الموت بوده‌ است و امروزه از مقاصد و جاذبه‌های گردشگری استان مرکزی محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، در قسمت مرکزی اراک در دهستان مشک‌آباد روستای دیدنی به اسم انجدان وجود دارد. این روستا در منطقه‌ای کوهستانی است و دو کوه برف شاه و کوه چشمه در پیرامون آن قرار گرفته‌اند و غارهای زیادی نیز در مجاورت این روستا قرار دارد.

آب و هوای خوب و مطبوع و وجود چشمه‌سارها، این روستا را به مکانی دلپذیر برای تفریح و استراحت تبدیل کرده است، به نحوی که بسیاری از شهرهای اطراف آخر هفته را در این روستای خوش آب و هوا می‌گذرانند.

فاصله انجدان تا شرق اراک ۳۷ کیلومتر است و ۲۰۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. این روستا بعد از قرن ۹ قمری خاستگاه نویسنده‌ها و ادیبان زیادی بوده است که تعدادی از آن‌ها از جمله شاه طاهر دکنی، میرزا ابوتراب بیک فرقتی و ملأ داعی انجدانی هستند.

روستای انجدان جمعیت زیادی ندارد، اما با وجود این جمعیت کم در سراسر روستا حسینیه‌ها و مساجد زیادی دیده می‌شود که نشان می‌دهد فرهنگ و مذهب اهمیت زیادی دارد. تعدادی از این مساجد همچون مسجد جامع که قدمت آن به قرن‌های آغازین اسلام بازمی‌گردد و از آثار تاریخی این روستا به شمار می‌رود.

از دیگر آثار تاریخی روستای انجدان بقعه‌های زیبای آن است که از میراث ارزشمند به جای مانده دوره صفوی محسوب می‌شود.

واژه «انجدان» معرب واژه «انگدان» است و قدمت این روستا به بیش از هزار سال پیش بازمی‌گردد. در متون تاریخی از آن به عنوان «انکوره» و «انغوزه» نیز نام برده شده است.

نام این روستا برگرفته از نام گیاه انگدان است که صمغ آن در این روستا تولید می‌شود و برای صادرات به کشورهای دیگر نیز استفاده می‌شود. نام انجدان در منابع قدیمی به‌صورت‌های انکوان و انکدان نیز آمده است.

چنانکه از منابع برمی‌آید، استفاده از واژه انجدان پس از اقامت امامان اسماعیلی در این محل رواج یافته است، از پیشینه کهن انجدان تا سده هشت قمری، ۱۴ میلادی آگاهی دقیقی به جز سنگ قبرهای یافت شده و اطلاعات محلی در دست نیست.

ناحیه‌ای که امروزه انجدان در آن قرار دارد، در سده‌های نخستین اسلامی (احتمالاً) جزو کوره دوراخور قم بوده است، اما در هیچیک از منابعی که از دوراخور نام برده‌اند، به انجدان یا نامی مشابه آن اشاره نشده است‌.

این روستا ۱۰ سال است که به روستای برگزیده هدف گردشگری استان مرکزی تبدیل شده و در طول این مدت بسیاری از بناهای تاریخی آن مرمت و بازسازی شده است، از زمانی که روستای انجدان به روستای هدف گردشگری تبدیل شده قیمت زمین‌های آن افزایش پیدا کرده است و عده‌ای از جوانان نیز به این روستا مهاجرت کرده‌اند.

بیشتر اهالی روستا کشاورز و دامپرور هستند و محصولاتی از جمله گردو، بادام و انگور به عمل می‌آوردند. صنایع دستی پر رونق این روستا گلیم‌بافی، قالی‌بافی و منبت‌کاری است که حتی می‌توانید آن‌ها را به عنوان سوغات از اهالی روستا خریداری کنید.

یکی از آئین‌های سنتی این روستا چغچغه‌زنی است که در ایام محرم رواج دارد و حتی در فهرست میراث معنوی کشور نیز ثبت شده است. ایام محرم در این روستا بسیار پر شور برگزار می‌شود و بسیاری از شهرهای اطراف برای شرکت در مراسم ویژه خود را به این روستا می‌رسانند.

غارهای بزرگ و کوچک زیادی در روستای انجدان وجود دارد که علاقه‌مندان به غارنوردی از آن‌ها دیدن کنند. غار گیوه‌کش، غار کبوتر، غار آسیلی و غار طاق رجه از غارهای معروف این روستا است.

چشمه‌های زیادی در اطراف و داخل این روستا وجود دارد که طراوت و شادابی خاصی را به باغ‌ها و کوچه‌های روستا داده است. در بسیاری از کوه باغ‌ها مسیری از جریان آب وجود دارد که جذابیت باغ‌های اطراف را دوچندان کرده است.

این روستا موزه مردم‌شناسی نیز دارد و علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید و تماشای اشیای تاریخی و فرهنگی که با سبک زندگی و فرهنگ مردم مرتبط است، به این موزه بروند. بر اساس نقل قول‌های گوناگون روستا در حمله مغول‌ها به ایران به شدت آسیب دید و مردم برای فرار از گزند مغول‌ها در زیر روستا نقب حفر کردند و در زیر زمین مشغول به کار شدند.

قدمت این روستا را بیش از هزار سال تخمین زده‌اند. سنگ قبری نیز در یکی از قبرستان‌های این روستا به دست آمده که متعلق به نوه سلمان فارسی است. در این سنگ اشاره به انجدان اصفهان شده است.

شهر اراک قدمتی ۲۰۰ ساله دارد و در گذشته زیر نظر اصفهان اداره می‌شده است و در منطقه روستای دیگری به این نام وجود ندارد. این احتمال است که سلمان فارسی زاده این روستا بوده و از اهالی این روستا محسوب می‌شده است؛ این سنگ قبر هم‌اکنون در موزه حمام چهار فصل اراک نگهداری می‌شود.

با در نظر گرفتن این واقعیت، احتمالاً قدمت این روستا به قبل از اسلام باز می‌گردد.

کد خبر 747295

دیگر خبرها

  • اجرای همزمان ۱۱ طرح بزرگ ایمنی در راه‌های استان مرکزی
  • احقاق حقوق کارگران شهرداری، خط قرمز شورای ششم
  • شهرداری توان پرداخت حقوق به کارگران را ندارد؛ مسئولان کمک کنند
  • دفتر نمایندگی خبرگزاری ایمنا در اراک افتتاح شد
  • حقوق کارگران در موعد مقرر پرداخت شود
  • تاخیر در پرداخت حقوق کارگران معیشت آن‌ها را دشوارتر کرده است
  • تجلیل از کارگران نمونه شهرداری بندرعباس
  • سهم ۶۰ درصدی کارگران مرکزی از آمار بیمه‌شدگان
  • کاهش ۸ درصدی نرخ بیکاری در استان مرکزی طی سال گذشته
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک