Web Analytics Made Easy - Statcounter

این روز‌ها حواشی پیرامون «حسین فریدون» برادر رئیس جمهور با انتشار خبر بازداشتش در روز گذشته توسط سخنگوی قوه قضاییه به اوج رسیده است. برادری که همواره حرف و حدیث‌هایی درباره اش مطرح بوده و این مساله حتی در انتخابات اخیر ریاست جمهوری می‌توانست آثار منفی بر آرا «حسن روحانی» داشته باشد.
به گزارش «تابناک»، اگرچه «حسین فریدون» در روزها و سال های اولیه ریاست جمهوری «حسن روحانی» نقش جدی داشت و همیشه رئیس جمهور را در برنامه های مختلف همراهی می کرد، اما پس از مطرح شدن موضوع حقوق های نجومی و اعلام رئیس سازمان بازرسی کل کشور مبنی بر دخالت او در برخی انتصاب های بانکی علیرغم هشدار این سازمان، نقش و حضور او در همراهی با رئیس دولت یازدهم کم و کمتر شد تا جایی که اخیر عدم حضور او در کنار روحانی به علامت سئوالی بدل شده بود که برخی رسانه ها بعضا پیگیر آن بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«حسین فریدون» از ابتدای تشکیل دولت تدبیر و امید حاشیه هایی را برای برادرش ایجاد کرد از حضورش در هیات دولت بدون داشتن سمت رسمی که منجر به صدور حکم «دستیاری ویژه رئیس جمهور در امور اجرایی» برای او شد تا حضورش در دیدار با وزیر امور خارجه آمریکا و همچنین حضور فعالش در جریان مذاکرات هسته ای. او حتی در مجلسی که تا دوره قبلی اش هیچ غیر روحانی ای در آن حضور نداشت یعنی مجلس خبرگان نیز رئیس جمهور را همراهی کرد، اما بسامد تکرار نام او در رسانه‌ها نشان از نفوذ و تاثیرش در دفتر ریاست جمهوری دارد.
به بهانه اعلام خبر روانه شدن «حسین فریدون» به زندان از سوی دستگاه قضایی گزارشی تهیه شد که در آن به نقش و جایگاه برادران روسای جمهور ایران در ادوار مختلف اشاره شده است.برادران رؤسای جمهور از کی و چه زمانی در سطح بالای قدرت و عرصه سیاسی مطرح شدند و چه جایگاهی در کنار رئیس جمهور داشتند و به چه سرنوشتی دچار شدند.
«محمد هاسمی»؛ برادر آیت‌الله مرحوم
شاید اولین رئیس جمهوری که برادرش همزمان با او یک پست مهم حکومتی را داشت اکبر هاشمی رفسنجانی بود. پس از درگذشت امام خمینی وقتی هاشمی ریاست جمهوری را به عهده گرفت برادرش محمد رئیس سازمان صدا و سیما بود و در طول دولت اولش تا سال ۷۳ در همین پست باقی ماند؛ و در دولت بعدی وقتی لاریجانی جایگزین او در صدا و سیما شده بود هاشمی برادرش را به کابینه اش آورد و سمت معاون اجرایی رئیس جمهور را به او داد.
محمد هاشمی در پایان دولت برادرش از معاون اول وقت حسن حبیبی حکم نمایند ویژه رئیس جمهور در امرو مربوط به بازسازی مناطق جنگ زده را گرفته بود.
او سپس در مجمع تشخیص مصلحت نظام همراه برادرش ماند و حتی رئیس دفتر اکبر هاشمی رفسنجانی شد. محمد هاشمی به همراه برخی دیگر از نزدیکان هاشمی حزب کارگزران را تاسیس کردند و در پازل سیاسی کشور در جایگاه راست مدرن تکیه زدند. اگرچه محمد هاشمی حواشی چندانی برای برادرش درست نکرد، ولی عدم حضور او در حزب کارگزاران فعلی را نشانه‌ای از انتقادات محمدهاشمی از کارگزاران می‌دانند.
مواضع و عملکرد محمد هاشمی تقریبا همواره منطبق بر مشی و دیدگاه‌های برادرش بوده است و حتی پس از درگذشت آیت الله هاشمی در انتخابات ۹۶ با هدف تبیین دیدگاه‌های برادرش و ادامه راه او در انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شد. در آن مقطع برخی مطرح کردند ثبت نام او سفارش آیت الله هاشمی بوده است. هم اکنون هم بیشتر هویت سیاسی محمد هاشمی مدیون برادرش هاشمی رفسنجانی است و تقریبا در اکثر گفتگوهایی که با او می‌شود سوالاتی از او درباره برادرش پرسیده می‌شود. محمد هاشمی یکی از افراد خانواده هاشمی است مباحث مطرح شده توسط او از هاشمی رفسنجانی موثق محسوب می‌شود.
«سیدعلی و سید محمدرضا»؛ برادران رئیس جمهور اصلاحات
پس از هاشمی و انتخابات دوم خرداد سید محمد خاتمی رئیس جمهور شد. نام دو برادر خاتمی در عرصه سیاسی کشور به واسطه ریاست جمهوری او مطرح شد. اگر چه سید علی خاتمی در دولت اول خاتمی حضور نداشت، اما در دوره دوم خاتمی برادرش سیدعلی را رئیس دفتر ریاست جمهوری کرد. پستی که اکثر رؤسای جمهور ترجیح می‌دهند معتمد‌ترین و امین‌ترین افراد نسبت به خود را انتخاب کنند. سید علی خاتمی که فوق لیسانس مهندسی صنایع از بروکلین داشت چهره‌ای کم حاشیه بود بیشتر از آنکه بهعنوان چهره‌ای سیاسی و رسانه‌ای مطرح باشد صرفا یک رئیس دفتر رئیس جمهور بود. او حتی پس از اتمام دوران ریاست جمهوری سییدمحمد خاتمی ریاست دفتر او در بنیاد باران را نیز بر عهده داشت.
اما برادر کوچکتر خاتمی، سیدمحمدرضا کسی بود که اگرچه مستقیما توسط برادرش وارد قدرت نشد، اما پس از دوم خرداد به همراه چند نفر از دوم خردادی‌های آن زمان حزب مشارکت را تاسیس کرد و خود دبیرکل جبهه مشارکت شد. سیدمحمدرضا در انتخابات مجلس ششم رکورد بالاترین رای نماینده مجلس را در حوزه انتخابیه تهران شکست و در مجلس ششم بر کرسی نایب رئیسی مجلس نشست. با توجه به ناشناخته بودن نام محمدرضا خاتمی تا قبل از دوم خرداد بدیهی بود که آرای بالای او در انتخابات مجلس مرهون محبوبیت برادرش در آن دوره بود. محمدرضا خاتمی اگرچه پزشک است، اما به خاطر مواضع سیاسی اش بیشتر شناخته می‌شد. این برادر سید محمد خاتمی بر خلاف برادر دیگر سیدعلی حواشی زیادی را به وجود آورد. او به همراه سایر هم حزبی هایش از افراد تندرو اصلاحات بودند و طرح هایی مثل عبور از خاتمی توسط حزب مطبوع او مطرح شد. به نظر می‌رسد خود خاتمی با خیلی از مواضع و فعالیت‌های تند برادرش در آن مقطع موافق نبوده است. اگرچه محمدرضا در جایگاه دبیر کل یک حزب جا افتاد، اما پس از انتقال قدرت به احمدی نژاد و پایان ریاست جمهوری سید محمد خاتمی تقریبا به حاشیه رفت. تا مدته‌ها پس از انتخابات ۸۸ هیچ خبری از او شنیده نمی‌شد و بعد از روی کار آمدن روحانی در سال ۹۲ بود که گهگاه گفتگویی از او در روزنامه‌ها دیده می‌شود.
«داوود»؛ برادر محمود
سنت همراهی برادران رئیس جمهور در اندرونی دفاتر رئیس جمهور در دوره احمدی نژاد نیز ادامه پیدا کرد و محمود احمدی نژاد برادرش داوود را که قبلا از نیروهای سپاه پاسداران بود رئیس بازرسی ویژه نهاد ریاست جمهوری کرد. داوود احمدی نژاد سابق بر آن، مسئولیت مخابرات و ارتباطات ناجا را بر عهده داشته است. وی در زمان وزارتخانه سپاه، یکی از مدیران این وزارتخانه بوده است که پس از انحلال این وزارتخانه در ستاد فرماندهی کل قوا، مسئولیت‌هایی در بنیاد تعاون ناجا و وزارت دفاع داشت. همراهی داوود احمدی نژاد با برادرش بیش از ۳ سال طول نکشید و او در مرداد ۱۳۸۷ از مقام خود کناره‌گیری کرد. در آن مقطع دلیل کناره گیری را انتقادات داوود به برادرش در برخی موارد از جمله حلقه مشایی دانستند. البته خود داوود بعد‌ها در گفتگوهایی انتقادات تندی را علیه برادرش مطرح کرد: او در گفتگویی درباره نفوذ مشایی در دولت احمدی نژاد می‌گوید: «مشایی هر کس را می‌خواست عوض می‌کرد و احمدی‌نژاد او را خط قرمز خود می‌خواند و افراد هم از ترس اینکه جایگاه خود را از دست ندهند و اخراج نشوند دستورات او را انجام می‌دادند.» ما نمی‌دانستیم مشایی تا چه حد در احمدی‌نژاد نفوذ داشت، ولی از ابتدا در او نفوذ کرده بود. باید بگویم انسان اگر در وادی غرور حرکت کرد هر کسی می‌تواند وارد وجودش شود و او را از راه خارج کند. وقتی انسان به وادی کبر افتاد دیگر درست بشو نیست. امام (س) نگفت خط قرمز من دولت است بلکه ایشان گفتند خط قرمز من قانون است. خط قرمز احمدی‌نژاد عوض شد و گفت: دولت من، خط قرمز من است و همین می‌شود که شانزده میلیارد تومان پول را می‌برند و می‌گویند اشتباه شده است و برمی‌گردانیم، این یعنی چی؟
داوود پس از جدایی از دولت احمدی نژاد از سوی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح بعنوان دبیر جدید کمیته دائمی پدافند غیرعامل منصوب شد. او در انتخابات ۹۲ علیرغم اینکه برادرش دست مشایی را در ستاد انتخابات کشور به عنوان کاندیدای احمدی نژادی‌ها بالا برد در آخرین روز ثبت نام انتخابات ۹۲ با اعلام حضور مستقل در انتخابات و با شعار احتمالی «خدمت» شرکت کرد و در ۲۹ اردیبهشت به نفع سعید جلیلی از شرکت در انتخابات انصراف داد و سپس در آستانه انتخابات حامی ولایتی شد.
پس از دولت احمدی نژاد و انتقادات گاه و بیگاه او از حلقه انحرافی اطراف برادرش خبری از داوود نبود تا اینکه در سال گذشته شایعه‌ای مبنی بر شهادت او بعد از آزادسازی شهر فلوجه عراق توسط داعش منتشر و سپس تکذیب شد.
اما در اواخر سال گذشته خبر سکته داوود احمدی نژاد اسم او را پس از مدت‌ها مطرح کرد. این برادر رئیس جمهور هم پس از دور شدن از قدرت کاملا به حاشیه رفت و حتی دیگر خبری از انتقادات او علیه برادر مطرح نمی‌شود.
«حسین فریدون»؛ برادر روحانی
اما شاید تا به امروز «حسین فریدون» برادر رئیس جمهور روحانی پرحاشیه‌ترین و پرخبرساز‌ترین برادر رؤسای جمهور ایران باشد. اگرچه او مسئول دفتر رئیس جمهور نیست و تنها سمت او در دولت روحانی دستیار ارشد رئیس جمهور است.
حسین فریدون متولد ۱۳۴۲ در سرخه سمنان است. او در رژیم گذشته فعالیت‌های انقلابی داشته و در آستانه انقلاب اسلامی در زمان بازگشت امام خمینی (ره) به کشور جزو تیم حفاظتی و امنیتی امام خمینی بوده است. حسین فریدون است که در اوایل پیروزی انقلاب فرماندار نیشابور و بعد مدتی فرماندار کرج بود، سپس سفیر جمهوری اسلامی ایران در مالزی شد و چند سال هم از سفرای ج. ا. ا. در سازمان ملل متحد در نیویورک بود و سپس به عنوان مشاور وزیر امور خارجه فعالیت کرد. حسن روحانی پس از پیروزی در انتخابات ۹۲ برادرش حسین را دستیار ارشد رئیس جمهور کرد. اما همواره نفوذ حسین در دولت روحانی بیشتر از یک دستیار ارشد تخمین زده شده است.
او آماج کلکسیونی از انتقادات و اتهامات بوده است. منتقدان دولت او را متهم می‌کنند که با اعمال نفوذ در دولت هر کاری که بخواهد می‌کند.یکی از حواشی او که توسط منتقدان مطرح شده بود دیدار او با مصطفی تاج زاده پس از آزادی از زندان بود. دیداری که توسط رسانه‌های اصولگرای به تندی نقد شد. تصاویری نیز از این دیدار منتشر شد که بازتاب وسیعی داشت. یا در موردی دیگر حسین فریدون پس از جراحی زانوی مهدی کروبی در سال ۹۴ به عیادت او رفت. حسین فریدون بار‌ها برای دیدار با علما و مراجع تقلید به قم سفر کرده است.
در زمان مذاکرات هسته هم بار دیگر نام فریدون در رسانه‌ها با روایت‌های عجیبی مطرح می‌شد. رسانه‌ها گزارش دادند که او در لحظات حساس مذاکرات اتمی موضوعات مطرح شده در مذاکرات را با حسن روحانی به زبان مداری خودشان یعنی زبان سرخه‌ای در میان می‌گذاشت. اما چند ماه قبل از انتخابات ۹۶ حواشی مطرح شده برادر رئیس جمهور بیشتر شامل اتهاماتی شد که درباره او مطرح می‌شد.
اتهاماتی که در یک سال گذشته به حسین فریدون وارد شده است به این شرح است: تاسیس صرافی هنگام حضور در دولت، نقش آفرینی در پرونده حقوق‌های نجومی، دست داشتن در انتصاب مدیرعامل بانک رفاه کارگران، نقش آفرینی در پرونده فساد مالی مدیرعامل پیشین بانک ملت، معرفی غیرقانونی او برای تحصیل در مقطع دکترا در دانشگاه شهید بهشتی و اخیرا نقش داشتن در زیان سه هزار میلیارد تومانی بورس تهران.
اگر چه تاکنون هیچ یک از این اتهامات ثابت نشده است، ولی خبر بازداشت او که توسط اژه‌ای سخنگوی دستگاه قضا مطرح شد دردسرسازی او برای روحانی را وارد فاز تازه‌ای کرد. مشخص نیست حاشیه سازی فریدون برای روحانی با چه هزینه‌ای تمام خواهد شد. باید منتظر ماند و دید روحانی در دولت دوازدهم هم به برادرش اجازه حضور و تاثیرگذاری در دولت را خواهد داد یا نه.
برادرانی که هویت سیاسی مستقل نیافته‌اند!
به هرحال با مروری بر سرنوشت برادران رؤسای جمهور متوجه می‌شویم اکثر آن‌ها هویت سیاسی مستقلی نداشته اند و در سایه برادر خود قدرت گرفته اند و با رفتن آن‌ها از قدرت به حاشیه رفته اند. در این میان برادرانی بودند که همراه و همگام با رئیس جمهور حرکت کرده اند و گاه مواردی بوده که خواسته اند از رئیس جمهور سبقت بگیرند. بعضی از آن‌ها تبدیل به منتقد برادر خود شده اند و برخی در آستانه تبدیل شدن به پاشنه آشیل رئیس جمهور بوده و هستند..
آنچه در ذهن تاریخی سیاست باقی مانده است، این است که برادران روسای جمهور عمدتا دستاوردهای دوره حضور در قدرت خود را حفظ نمی‌کنند و در ساختن شخصیت مستقل سیاسی برای خود و برای حضور مستمر در قدرت چندان کامیاب نیستند. این مساله را در بررسی جایگاه براداران روسای جمهور ادوار مختلف کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی می توان دریافت.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۶۰۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی لرستان در دولت سیزدهم

ایسنا/لرستان استاندار لرستان از بهره‌برداری ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی استان در دولت سیزدهم خبر داد.

ابوطالب شفقت روز دوشنبه در حاشیه بازدید از بیمارستان نیایش خرم‌آباد با اشاره به روند مطلوب پیشرفت پروژه‌های خدمات درمانی در لرستان و توجه به همه شهرهای استان گفت: رشد پیشرفت طرح‌های خدمات درمانی در لرستان مطلوب است.

استاندار لرستان با اشاره به اینکه ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی در استان در دولت سیزدهم بهره برداری شده است، افزود: رشد پیشرفت طرح‌های خدمات درمانی در این استان ۶.۵ برابر قبل بوده که این روند مطلوب است.

وی افزود: فرماندار، شهردار بروجرد و اداره‌کل مسکن و شهرسازی لرستان باید در اولین فرصت زمینی را برای ایجاد یک بیمارستان در این شهرستان فراهم کنند تا در سفر دوم رئیس جمهور به استان شاهد کلنگ‌زنی بیمارستانی در سطح این شهرستان با حضور رئیس جمهور یا نمایندگان آیت‌الله رئیسی باشیم.

استاندار لرستان افزود: بیمارستان نیایش خرم‌آباد در سال ۹۲ کلنگ‌زنی شد و تا پایان دولت دوازدهم تنها ۲۵ درصد پیشرفت فیزیک داشت که طی ۲ سال و نیم اخیر این پیشرفت به ۶۵ درصد رسیده است.

شفقت افزود: امیدواریم با فراهم کردن امکانات این بیمارستان سال آینده به بهره‌برداری برسد چراکه این مجتمع بزرگ بهداشتی درمانی است که شامل اسکان بیماران و همراهان آنهاست و با حمایت ویژه به نتیجه خواهد رسید.

وی با اشاره به سفر دوم رئیس جمهور به لرستان گفت: میزان پیشرفت پروژه‌های استان باید بررسی و طرح‌های مختلف شهرستان‌ها بازدید شود و پس از آن اعلام خواهیم کرد تا میزبان رئیس جمهور باشیم؛ بنابراین زمان دقیقی برای این سفر پیش بینی نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روز خلیج فارس نماد استقلال، هویت ملی و استکبار ستیزی ملت ایران است
  • چهره متفاوت بازیگر نقش علی در آینه عبرت بعد از ۳۵ سال
  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • بهره‌برداری ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی لرستان در دولت سیزدهم
  • معاون رئیس جمهور از پتروشیمی دهدشت بازدید کرد + تصاویر
  • دو برادر در بازی‌های سرنوشت‌ساز استقلال و پرسپولیس
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • شگرد جالب محمود احمدی نژاد برای دست ندادن با زنان
  • رشد اعتبارات سفر دولت در استان سمنان/ واحدهای تولیدی جان گرفتند