Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@02:27:10 GMT

سهم 31 درصدی اشخاص حقوقی از درآمدهای مالیاتی

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۶۱۲۸۶

سهم 31 درصدی اشخاص حقوقی از درآمدهای مالیاتی

در این مطلب آمده است: مالیات از دیرباز یکی از منابع مهم تامین اعتبار برای دولت ها بوده است و می توان گفت تمامی دولت ها در زمان های مختلف برلی رفع نیازهای جامعه به انحای مختلف وصول مالیات از مردم را در دستور کار
خود قرار داده اند.
امروزه نیز دولت ها برای اجرای برنامه ها و شعارهای خود و فراهم نمودن زیرساخت های اقتصادی و نیز توزیع مجدد درآمدها و برقراری عدالت اجتماعی اقدام به وصول مالیات می نمایند، به گونه ای که مالیات از پیش شرط های بقای هر
دولتی به شمار م یرود و برای ادامه حیات آنها به یک ضرورت غیر قابل انکار تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جواد شرف خانی، کارشناس رسمی دادگستری در امور حسابداری و حسابرسی در گفت و گو با جهان اقتصاد با اشاره به مطلب فوق گفت: علیرغم گسترش نقش دولت در اقتصاد و تامین زیرساختهای اقتصادی، نظام مالیاتی در بعد از انقلاب نتوانسته بود نقش خود را به خوبی ایفا نماید، اما از دولت اصلاحات به بعد دولت گام های خوبی را در این زمینه برداشته است، که به تبع آن در کنار اقدامات دولت، آموزش مودیان مالیاتی و تشریح قوانین و مقررات مربوطه توسط سازمان امور مالیاتی و نیز اساتید دانشگاه در عرصه های مختلف از جمله عرصه رسانه بیش از پیش احسای می شود.
شرف خانی با اشاره به آمار های بانک مرکزی گفت: در سال 1395 دولت برای پوشش بخشی از هزینه های جاری خود 1460 هزار میلیارد درآمد کسب کرده است که سهم درآمدهای مالیاتی از آن 1015 هزار میلیارد ریال و کل سایر درآمدها 44 5 هزار میلیارد ریال بوده است.
بر اساس همین آمار سهم مالیات های مستقیم که شامل مواردی چون مالیات اشخاص حقوقی، مالیات بر درآمد و مالیات بر ثروت می باشد 494 هزار میلیارد ریال و در بخش مالیات های غیر مستقیم که شامل مواردی مانند مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر کالا و خدمات میباشد حدودا 521 میلیارد ریال درآمد کسب کرده است.
نکته جالب توجه اینکه مالیات اشخاص حقوقی در سال گذشته 317 هزار میلیارد ریال بوده که بیش از 31 درصد از کل درآمدهای مالیاتی را به خود اختصاص داده است.
با اعلام ارقام فوق و روشن شدن نقش و جایگاه مالیات خصوصا مالیات اشخاص حقوقی به عنوان یک منبع تامین اعتبار در بودجه کل کشور، آشنایی اشخاص حقوقی با بخشی از قوانین مهم مالیاتی در این مقطع از سال که فصل مجامع و تهیه و تنظیم صورت های مالی و اظهارنامه می باشد را بعنوان یک ضرورت است.
**معافیت های مالیاتی اشخاص حقوقی:
این تحلیلگر مسائل اقتصادی مهمترین موارد قانونی که جهت تشویق فعالان اقتصادی بعنوان معافیت و بخشودگی در قانون ذکر شده است، به شکل زیر مطرح می گردد:
معافیت های ماده 132 ق.م.م، معافیت فعالیتهای تولیدی و معدنی:
بر اساس ماده مذکور: 100 درصد درآمد ابرازی اشخاص حقوقی غیردولتی ناشی از فعالیت های
1- واحدهای تولیدی و معدنی
2- واحدهای توسعه فناوری و اطلاعات
3- واحدهای خدماتی بیمارستان ها و هتل ها و مراکز اقامتی گردشگری در مناطق کمتر توسعه یافته به مدت
ده سال و در سایر مناطق به مدت 5 سال اگر در شهرک های صنعتی و یا مناطق ویژه اقتصادی باشند در مناطق کمتر توسعه یافته به مدت 12 سال و در سایر مناطق به مدت 7 سال به نرخ صفر مشمول مالیات هستند.
4- سرمایه گذاری مجدد و درآمدهای حمل و نقل: این معافیت به منظور تشویق سرمای هگذاری اقتصادی اعمال شده است.
در مناطق کمتر توسعه یافته 100 درصد مالبات سال های بعد تا زمانی که جمع درآمد مشمول مالیات دو برابر سرمایه ثبت و پرداخت شده شود با نرخ صفر محاسبه می شود در سایر مناطق: 50 درصد مالیات سال های بعد تا زمانی که جمع درآمد مشمول مالیات معادل سرمایه ثبت و پرداخت شده شود با نرخ صفر محاسبه می گردد.
5- درآمدهای تولیدی شرکتهای خارجی:
شرکت های خارجی که با استفاده از ظرفیت واحدهای تولیدی داخلی اقدام به تولید محصولات با برند معتبر نهایی مشروط بر اینکه حداقل 20 درصد از تولید را صادر نمایند از تاریخ انعقاد قرارداد 100 درصد و بعد از اتمام دوره مذکور از 50درصد تخفیف در نرخ مالیاتی برخوردار می شوند.
6- تاسیسات ایرانگردی و جهانگردی / 50 درصد مالیات بر درآمد این دسته از مودیان که قبل از سال 95 پروانه اخذ کرده باشند تا سال 1400 معاف است
7- دفاتر گردشگری و زیارتی: کل درآمدهای این مودیان که از محل جذب گردشگران خارجی و یا اعزام زایر به عربستان عراق و سوریه باشد معاف است.
8- هزینه های تحقیقاتی و پژوهشی: تا میزان 10 درصد مالیات ابرازی معادل هزینه های تحقیقاتی از مالیات ابرازی بخشوده می شود مشروط بر اینکه درآمد ناخالص سالانه کمتر از پنح میلیارد ریال نباشد.
معافیت ماده 133،در خصوص شرکت های تعاونی: کل درآمد صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی، شرکت های تعاونی روستایی، عشایری، کشاورزی، صیادان، کارگری، کارمندی، دانشجویان و دانش آموزی و اتحادیه های آنها به نرخ صفر مشمول مالیات است.
معافیت ماده 413، مراکز آموزشی و موسسات ورزشی:
الف: درآمد حاصل از تعلیم و تربیت کلیه مدارس، آموزشگاه های فنی و حرف های دانشگاه ها و مهدکودک ها در مناطق کمتر توسعه یافته و روستاها
ب: درآمد موسسات نگهداری معلولین و درآمد باشگاه ها و موسسات ورزشی به نرخ صفر مالیات است
معافیت ماده 138 مکرر، آورده نقدی برای تامین مالی: اشخاصی که آورده نقدی برای تامین مالی پروژه واحد تولیدی را در قالب عقود مشارکتی فراهم نمایید معادل حداقل سود مصوب شورای پول از پرداخت مالیات معاف است
ماده 139، فعالیت های انتشاراتی و مطبوعاتی، فرهنگی و هنری: فعالیت های فوق که بموجب مجوز وزارت ارشاد انجام
شوند از پرداخت مالیات معاف میباشند.
ماده 141: صادرات خدمات و کالاهای غیرنفتی: مالیات صددرصد درآمد صادرات خدمات و کالاهای غیرنفتی و محصولات کشاورزی و 20درصد درآمد صادرات مواد خام به نرخ صفر می گردد.
نرخ مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی: براساس ماده 105 ق.م.م،نرخ مالیات بر درآمد شرکت ها پس از وضع زیان ها و کسر معافیت ها به نرخ 25 درصد سود خواهد بود.
مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی: کلیه اشخاص حقوقی مکلف هستند حداکثر تا پایان تیرماه اظهارنامه مالیاتی خود را تهیه و از طریق سامانه سازمان امور مالیاتی ارسال نمایند.
جرایمه عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی: بر اساس ماده 192 قانون مالیات ها در کلیه مواردی که مؤدی یا نماینده او که ب هموجب مقررات این قانون از بابت پرداخت مالیات مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی است چنانچه نسبت به تسلیم آن در موعد مقرر اقدام نکند، مشمول جریمه غیرقابل بخشودگی معادل س یدرصد) 30 %( مالیات متعلق برای اشخاص
حقوقی می باشد.
تکالیف اشخاص حقوقی: کلیه اشخاص حقوقی مکلف هستند پس از تاسیس اقدامات زیر را انجام دهند :
1- مراجعه به اداره مالیات و تکمیل دفترچه ثبت نام و تشکیل پرونده که طی آن شماره واحد مالیاتی و شماره کلاسه پرونده صادر می گردد.
2- ثبت و پلمپ دفاتر روزنامه وکل قبل از شروع سال مالی از طریق سامانه مربوطه و اخذ کد رهگیری
3- ارسال لیست حقوق و دستمزد به اداره مالیات و پرداخت مالیات مربوطه تا پایان ماه بعد.
4- هر سه ماه یکبار فهرست معاملات فصلی موضوع ماده 169 ق.م.م تکمیل و در موعد مقرر قانونی به ترتیبی که سازمان امور مالیاتی اعلان داشته ارسال گردد.
5- اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده مربوط به هر دوره، فصل و تکمیل و در وقت مقرر - 15 روز پس از پایان فصل - تسلیم و مالیات و عوارض متعلقه ابرازی پرداخت گردد.
6- اظهارنام ههای مالیاتی عملکرد سالانه خود، موضوع ماده 110 ق.م.م را حداکثر 4 ماه پس از پایان سال مالی تنظیم و از طریق سامانه الکترونیکی سازمان امور مالیاتی، تسلیم و مالیات ابرازی متعلقه نیز پرداخت گردد.
7- در پاسخ به دعوت نامه ارائه اسناد و مدارک جهت رسیدگی به هر یک از تکالیف فوق، دفاتر قانونی ) که طی سال مالی برابر اسناد حسابداری تنظیمیِ متکی به مدارک حساب تحریر شده است (اسناد و مدارک مورد نیاز به گروه رسیدگی مالیاتی مربوط) ارائه شود.
منبع: روزنامه دنیای اقتصاد
9102

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۶۱۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد

تین نیوز

سخنگوی سازمان امور مالیاتی جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو را اعلام کرد و گفت: سه سال فرصت تنفس در طرح مالیات بر عایدی سرمایه در نظر گرفته شده که بعد از تصویب قانون شروع می‌شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، مهدی موحدی بک نظر با اشاره به اینکه مالیات بر عایدی سرمایه در ۱۹۰ کشور به عنوان پایه مالیاتی تعریف شده است، اظهار کرد: معنای آن هم مالیاتی است که بر ما به التفاوت قیمت خرید و فروش وضع می‌شود.

وی افزود: خرید یک خانه به قیمت پنج میلیارد و فروش آن به قیمت شش میلیارد، عایدی یک میلیاردی برای صاحبخانه دارد که مالیات مربوط به آن است البته تعدیل تورمی هم داریم و اثر تورم بر اساس داده‌های بانک مرکزی از آن کسر خواهد شد.

موحدی بک نظر با بیان اینکه دلالان، سفته‌بازان و سودجویان بازارهایی مثل ملک، خودرو، رمزارز و ارز و سکه، باید از مالیات بر عایدی سرمایه بترسند، حتما هم باید بترسند گفت: مردم عادی نباید از این قانون بترسند، چون در طرح مالیات بر عایدی سرمایه، چهار قلم دارایی یعنی املاک با انواع کاربری و سرقفلی، خودرو، سکه و طلا و جواهرات و همچنین رمزارزها در نظر گرفته شده‌اند.

سخنگوی سازمان مالیاتی خاطرنشان کرد: کسانی که می‌خواهند خانه بهتری بخرند، مشمول این مالیات نمی‌شوند، انتقال خانه به فرزندان و خرید خودروی جدید هم مشمول قانون مذکور نیست.

خرید ۱۰۰ خودرو هم مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شود

طبق اعلام سازمان امور مالیاتی ، وی ادامه داد: اگر کسی ۱۰۰ دستگاه خودرو هم بخرد، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی‌شود مگر زمانی که بخواهد آن‌ها را بفروشد و سودی کرده باشد.

موحدی بک نظر گفت: در این طرح کسانی که برای خود، همسر و فرزندانشان خودرو خریداری می‌کنند، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نخواهند شد.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی اظهارکرد: سه سال فرصت تنفس در طرح مالیات بر عایدی سرمایه در نظر گرفته شده که بعد از تصویب قانون شروع می‌شود؛ بر این اساس تا سه سال، مالکان اموال مشمول قانون، می‌توانند آنچه دارند را بفروشند بدون اینکه مالیاتی به سود آن‌ها تعلق بگیرد.

چه مشاغلی مالیات نمی‌دهند؟

وی با بیان اینکه طبق ماده ۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم، کشاورزان مشمول مالیات نیستند که شامل انواع و اقسام رسته‌ها از جمله دامپروری و زنبورداری هم هست عنوان کرد: بخشی از معافیت‌ها، شامل پایه‌های مالیاتی هم می‌شود که از آن جمله می‌توان به سود بانکی اشاره کرد؛ حدود ۴۰ درصد اقتصاد کشور، یا مشمول مالیات نیست یا معاف از مالیات است.

موحدی بک نظر گفت: حساب‌های شخصی و تجاری سلبریتی‌ها شناسایی شده و حتی شرکت‌های تبلیغاتی همکار با آن‌ها هم مورد رصد هستند و بعضی از آن‌ها مالیات هم می‌دهند.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: منکر فرار مالیاتی نیستیم، ولی همه تلاش سازمان این است که با بهره‌گیری از همه پایگاه‌های اطلاعاتی موجود، حساب‌های تجاری را شناسایی و از آن‌ها مالیات بگیرد.

وی با بیان اینکه این سازمان مجری قانون است و اینگونه نیست که تضمین بدهد فلان مقدار مالیات جمع‌آوری کند گفت: شاید فسادی در گوشه‌ای باشد یا مالیات ناعادلانه‌ای هم ثبت شده باشد، ولی همه تلاش سازمان امور مالیاتی این است که عدالت مالیاتی را محقق کند.

امسال فروش زیر ۱۸ میلیارد تومان مشمول اقساط می شوند

موحدی بک نظر خاطرنشان کرد: کسانی که امسال فروش زیر ۱۸ میلیارد تومان سالیانه داشته باشند، مشمول تبصره ۱۰۰ می‌شوند و مالیات محاسبه شده برای آن‌ها به صورت قسطی دریافت می‌شود.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: طبق مطالعات انجام شده در سال ۱۴۰۰ معادل ۸۸ درصد سهم مالیات کشور توسط پنج درصد مؤدیان پرداخت شده که بیشتر آن‌ها شرکت‌های بزرگ هستند.

او ادامه داد: این شرکت‌ها به خاطر شفافیت بیشتری که دارند و تمرکز بیشتری هم که سازمان امور مالیاتی روی آن‌ها دارد، مالیات درستی پرداخت می‌کنند، ولی بخشی از معافیت آن‌ها بر اساس قانون است، البته پیشنهاداتی برای سقف گذاری روی معافیت‌ها داشته‌ایم.

موحدی بک نظر خاطرنشان کرد: در اصلاح موادی از قانون مالیات‌های مستقیم هم بخشی دیگر از ساماندهی مالیاتی و کاهش معافیت‌ها را دنبال می‌کنیم.

سخنگوی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه اقتصاد غیر شفاف یا غیر رسمی، امر پسندیده‌ای نیست و بر اساس برآوردهای بین‌المللی، حتی در آمریکا هم حدود هشت درصد اقتصاد به همین شکل جریان دارد عنوان کرد: این رقم برای سوئد ۱۲ و برای ایتالیا ۲۲ درصد و در ایران حدود ۱۸ درصد است.

او تصریح کرد: بسیاری از کشورها با استفاده از ابزارهای مالیاتی و اقتصادی، به دنبال کاهش اقتصاد غیر رسمی هستند، مثلا مالیات بر عایدی سرمایه در آمریکا از ۱۰۰ سال قبل اجرایی شده است.

موحدی بک نظر گفت: در این بین، بستر مناسب برای ثبت اطلاعات، موجب افزایش شفافیت و کاهش اقتصاد غیر رسمی خواهد شد، ولی هیچ وقت رقم آن صفر نمی‌شود.

اتباع خارجی هم مشمول مالیات می‌شوند

وی ادامه داد: هر فرد خارجی که بخواهد داخل ایران فعالیت کند، مشمول قانون مالیات‌های مستقیم خواهد بود و در طرح مالیات بر عایدی سرمایه، تمام اشخاص حقوقی و حقیقی غیر ایرانی، مشمول می‌شوند.

طلافروشان مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نمی شوند

موحدی بک نظر تصریح کرد: اعتراض طلافروشان از ابتدای دی ماه سال گذشته شروع شده که مربوط به حوزه مالیات نیست بلکه به ثبت اطلاعات خود در سامانه جامع تجارت اعتراض دارند البته تعامل خوبی میان سازمان امور مالیاتی، وزارت صمت و ستاد قاچاق کالا و ارز وجود دارد تا اگر طلافروشان تاییدیه سامانه جامع تجارت را داشته باشند، نیازی به ثبت مجدد اطلاعات در سامانه مؤدیان نباشد.

او گفت: طلافروشان خیالشان راحت باشد که اگر اطلاعات موجودی طلای خود را ثبت کنند، مشمول مالیات بر عایدی سرمایه نخواهند شد، چون اصولا آن قانون مربوط به افراد غیر تجاری است.

طلای زینتی تا ۱۵۰ گرم معاف از مالیات بر عایدی سرمایه است

سخنگوی سازمان امور مالیاتی با بیان اینکه طلای مورد استفاده افراد مثل انواع زیورآلات مورد استفاده، تا ۱۵۰ گرم به ازای هر فرد مشمول قانون مالیات بر عایدی سرمایه نخواهد بود، خاطرنشان کرد: بیش از این مقدار هم مربوط به زمانی است که مدت زمانی از آن بگذرد و فرد قصد فروش آن را داشته باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • جزئیات مالیات بر عایدی سرمایه برای طلا، مسکن و خودرو اعلام شد
  • خرید و فروش طلا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود؟
  • دولت در فروردین ۵۶ هزار میلیارد تومان مالیات گرفت
  • «مشاغل خاص» زیر تیغ عدالت مالیاتی
  • خروج معاینه فنی خودروهای تهران از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • چگونه مالیات کمتری بدهیم؟
  • زمان ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی و شرکت‌ها
  • چه کسی محجور است؟/ آثار حقوقی شخص محجور
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی